Жега иде, зной, ЮЛИ месец бебета ще имаме безброй. - тема 29

• 28 986
  • 725
  •   1
Отговори
# 465
Офф Дени,и аз си го мислех днес.Ама то вече за кога?..Поразрових се сега из форумите и поне разбрах,че със сигурност става за бременни.Та ако няма да помогне,то поне няма и да навреди.Ох,ама така мразя да си вкарвам такива работи,че голямо разследване му дръпнах.Както и да е.Отивам да мушкам един и си лягам.Лека нощ! Hug

# 466
  • София
Гърл, Гифт, то и да има АБ в него, нали са свещички. Няма страшно за бебето, защото това е с локално действие  Peace За мама добре, защото реално АБ-то си бори инфекции, и то успешно. А бебче е защитено от плацентата и през кръвта ви нищо няма да достигне до него  Peace

# 467
Руми, дано да помага, ако има какво да лекува, че няма и много време! Лека нощ!  Hug
Близначе, важното е, че сте се чули и е добре. Дано скоро се прибере,  Praynig опитай се да се успокоиш, че само това ти трябва сега!
Сандалка, благодаря за разяснението!   bouquet
Мен днес в аптеката нищо не можаха да ми дадат за развълнувания ми стомах, ни Смекта, ни Ентерол, нищо. На Смектата даже не пишело нищо за бременни и кърмачки, което ме изненада. А това с 3-те зърна боб ме плаши, като знам как ми действат бобовите растения по принцип и не ми се рискуваше.

# 468
girlinblue182  опитай с лъжица оцет, аз имам проблемен стомах и това от дете ми действа. Също и да схрускаш 1-2 зрънца кафе. Дренките също, но не знам дали ще можеш да си намериш.

Сандалке, няма такава вълшебна машинка. Ние още от 3 месец боледуваме, тръгнат ли сополи се вдига и висока температура. Като беше на 5 месецадаже Улевинов (известен УНГ) ни дърпа сополите. От тогава само това ни спасява.  Прахосмукачката е на най-ниската степен, а когато има задна хрема даже и задните ги дърпа. Марти толкова е свикнал с него и знае, че след това може да диша, че сам си пуска и прахосмукачка и всичко. Вълшебно е както каза Терп. За 4 години и безкрайно много сополи за съжаление, не го давам за нищо на света.

мен нещо сън не ме лови, утре ще е тежко

Хайде лека нощ Simple Smile)

# 469
  • София
Айде добро утро в 5 и 20...  Hug Ние сме отново по график будни, че и гладни, ама няма пък да ям по тия часове!

Руми, извинявай че не съм коментирала поста ти, прочетох го иначе. Нещо напоследък изпускам да коментирам, забравям си мислите, извинете! За глобулите - аз съм слагала от всички видове. Макмирор изписват, когато не знаят дали са гъби или бактерии, т.е. широкоспектърен е и без изследване е редно именно това да ти изпише. Много е ефективен, чисти всичко и става за бременни. Аз даже слагах само 6 глобули, не всичките 12. А защо не е пуснал изследване, не знам. По принцип в края на бременността изписват нещо за изчистване, дори да нямаш течение. На мен сега ми казаха 12 дни преди секциото да слагам Полижинакс, а нямам ни гъби, ни цветя. За презастраховане, да не се лепне нещо на бебите. Така че - смело слагай! Peace

Сетих се сега за босилека и комарите. Не знам доколко действа, но в Била продават в саксийки по 4 и нещо.

Лили, благодаря за сайта, чета го редовно. То и без това за близнаци няма кой знае колко информация. Поне през него попаднах на рокля, която си харесах за себе си за изписването. Става и за кърмене после.

Ники, ще се допитам до консултантите, веднъж да родя. Права си, няма какво да ви занимавам вас!  Wink За бебешкия плач, чела съм че не е хубаво да ги оставяш да реват, че се чувствали изоставени. Не съм изобщо специалист и предполагам, че моите ще се късат да реват и ще съм твърде скапана, сигурно и аз ще свикна. Но за сега все още живея с розовите представи, че ще търча при всеки рев да ги обслужвам и успокоявам.  Whistling Решила съм да давам залъгалки, че иначе сигурно ще изперкам от хоровата музика.

Глезотийке, аз за количката гледам да е предимно нещо с големи гуми, а на Прегото май са малки и пластмасови и затова я отхвърлих. Иначе е много симпатична! Ама то оправия няма - или ще е лека, но с малки гуми, или ще е нестабилна, ама ще се сгъва на 20, или ще е като трактор, обаче няма да влиза в асансьора. Моята май ще е от последните, но предвид че планирам да я ползвам около 3 години, дано да си заслужава.

girlinblue182, сваряваш си чаша непосладен джоджен или ориз и изпиваш водата. Оризовата вода е гадост, но и двете много помагат. И моят стомах се бунтува, ама аз го тъпча само с разни череши, кайсии и салати, предполагам затова. Пак по-добре, отколкото обратния вариант, според мен!

Кажете за този бейбивак, ако имаш обикновена стара прахосмукачка от битака, става ли да се ползва? Нямам никакви степени на сила на изсмукването. Много ми е странна и на мен идеята.

Марти, много ви мисля, да знаеш! Количеството кърма си е доста, като за начало на кърменето! Може да пиеш и лактогонен чай, на моя позната много й увеличи кърмата. Знам, че най-хубаво го приготвят в билковите аптеки, не този на Хип. Как само ги описваш като малки животинчета!  Flutter Много сладко звучи! Като те чета и спирам да съм ужасно отчаяна, започвам да чакам с нетърпение...

Сандалке, ти съвсем ли не можеш да дойдеш на срещата?

Весе, да не те пропусна и теб! Притесняваш ме с този джоб! Как така не си го усетила до сега, та са станали толкова сериозни нещата? И аз имам два джоба - по един от всяка страна, при кътниците. Задължително ги почиствам всяка вечер и не са гноили до сега. Според зъболекарката ми не е хубаво да се ровичкат с клечка за зъби, защото само се разширяват. Тя ми слага някакво зелено лекарство, билково, всеки път като ходя при нея. Уж свивало, ама аз не забелязвам. Теоретично, ако не се раздразва и човърка и ако го третираш за свиване, би трябвало да се затвори. На практика - от години си ми се ветрее там през дупката във венеца.

Дано не пропускам някого и извинете за поредния "чаршаф"! Днес на срещата ще ви скляпам сънливо с очите и ще ме сритвате да хъркам по-тихо!   

# 470
  • Зеленият рай в сърцето на България
След малко отивам на консултация ... да видим ще има ли скоро бебе Wink

Жалина и аз адски се потя. Не се завивам, спя почти гола, а косата ми по цяла нощ е влажна.... И аз като обяснявам колко се потя правя същото сравнение като теб  Grinning

Абе, ужассс  Joy така ми се струва, че не сополките, ами цялото бебе мога да засмуча с прахосмукачката  Joy
rotfImbo

# 471
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Добро утро  Hug

Мъхче, такъв голям пост и да не си ме споменала в него  Crossing Arms  тцтцтц  Laughing

Аз също се потя, но не само през нощта, ами и през деня. Купих си Одорекс, пък да видим дали ще помогне.

Благодаря за отговорите за маста  Hug Трябва ми да се мажа и се чудих дали продават мас без сол, ще проверя в по големите вериги.   bouquet

Аз след малко ще тръгвам. Ще опитам да си взема по-рано личната карта, че ми е изтекла и трябва чак другата седмица да я взема по принцип, ама нали имам изпити скоро и трябва да си подам документите по-рано. После ще се запътя към Арианата  Hug

Хубав и усмихнат ден на всички  Hug

# 472
Добро утро  Hug

Може ли пак да помоля за телефона на някой присъстващ на срещата    bouquet
Не ми се ще да се лутам по кафетата .

Мерси и до скоро  Hug

Последна редакция: вт, 18 юни 2013, 08:55 от lili_sf

# 473
  • София
Gift, и на мен преди около година ми изписаха Макмирор, явно е модерно напоследък. Тогава беше... с полуизследване, тоест, лекарят ми взе секрет и на място в кабинета си го погледна под микроскоп, не го е пращал в лаборатория.

Girlinblue, е защо така не са ти дали нито Смекта, нито Ентерол? Я се разрови са инфо, май са безопасни за употреба от бременни. Ентерола е пробиотик, а Смектата е нещо като активен въглен - само попива каквото имаш в червата без да пуска нищо обратно в организма newsm78

Сандалке, ами вчера го измериха 3270 гр. (+-470 гр)  Shocked , което отговаря на 38 седмици и 1 ден (даже главата е за 38,2 седмици), а аз бях в 36 седмици и 0 дни. Даже се ошашках да не би междуврмеенно да съм развила гестационен диабет, та вчера цяла вечер четох разни статии и се притеснявах  ooooh!  и ядосвах защо не съм си направила това изследване навреме. Та сега смятам да спра шоколада и сладкишите за времето, което ми остава до раждане, а тоооолкова ми се ядат точно такива неща  Cry

# 474
Добро утро.
Мъхчето много е стабилна не са и пластмасови гумите и е голяма.

# 475
Добро утро!
гърлинблу преди 2-3 дни бях така, и разреших проблема с едно пакетче смекта, сигурна съм, че става за бременни, някъде го бях чела, и си имах едно пакетче резервно.
Данче името аз отдавна го избрах, а ММ просто го одобри, каза че му харесва в крайна сметка  Laughing опита се да се дърпа, разправяхме се известно време, но му представих железни доводи защо трябва да е моят а не неговият избор, и се съгласи. Иначе Николай ми харесва много, но Трифон  ...
Ангелската и аз съм "за" бибероните, по-добре залъгалка, отколкото аз да съм залъгалка, а и дъщеря ми ползва докъм годинката, нищо и няма на захапката. Аз също не мога да търпя нито бебешки плач, нито шумни съседи. Но явно в чужбина е различно, Ники не е единствената, която е с това мнение, чувала съм и други такива мами, дето комшии и деца шумни не им правят впечатление.
Карли какво толкова нали е момченце и 4кг да се роди, за второ дете, момче не е чак пък толкова едро.
Лили-сф вземи си изтрий телефона, че не се знае кой чете тази тема  Naughty
Фроузън естествено, че скоро ще има бебе, ако само за това отиваш няма нужда да се разкарваш, това и аз ще ти го кажа  Joy Звездите ми го говорят - нааай много до месец виждам бебе във вашата къща  hahaha
Т.к. тази сутрин разбрах и последната екстра дето я бях пропуснала досега - що е то мускулни крампи, я кажете сега т.к. още ме боли прасеца, как да ми мине по-бързо?  newsm78

# 476
Мисти, и аз си го помислих това нещо  Hug
Незнам за крампите какво да правиш - мен ме будят по няколко пъти нощем и е ужасно, а усещането за болка ми стои вече постоянно. Незнам как да мине по бързо ...

# 477
Момичета, благодаря за съветите. Ама тоя бейбивак не стряска ли детето... Тая прахосмукачка не е ли брутално средство за бебе?  #Crazy

Руми, аз също прочетох поста ти, но не мога да ти дам съвет, за това не писах. Единственото дето ми дойде на ум е смяна на лекаря, ама то за кога? Пак щеше да е безполезен съвет.  Hug

За Полижинакса, даже не знаех, че става за бременни, няма ли АБ в него... нистатин мисля. Сещам се за една антибиограма дето ми бяха правили отдавна и той присъстваше, та за това се чудя.  newsm78
Близначе, прибра ли се ТМ? или поне чу ли го?
Привет, и аз съм юлска мама, само че от миналата година Wink Включвам се с мнение и съвет за бейбивака. Това е много полезен уред, според мен. През изминалата година сме го ползвали многократно и даже се чудя как съм гледала по-голямото си дете през първите (най-сополиви Wink ) 3-4 години без тази чудесия. Само че нито веднъж не съм го ползвала с прахосмукачката, защото нашата не е от най-безшумните. Винаги изсмуквам сополките през бейбивака, но с ..... уста. Знам колко ужасно звучи, но бейбивака е така направен, че няма начин секретите да стигнат до устата ти (или до прахосмукачката) - събират се в едно резервоарче. Аз лично съм го ползвала и за себе си, докато бях бременна, и честно казано, с прахосмукачка не е особено приятна процедурата - то зависи и от мощността де. С уста е по-добре за бебето, според мен. В началото се плашеше малко, но после само усещаше човечето, че диша по-добре след процедурата и търпеше геройски. Дано съм била полезна  Simple Smile

# 478
  • София
Гифтче, сори и от мен, аз вчера от много рев и мрънкане съм пропуснала - моята гинеколожка точно така направи като отидох в 5-6 седмица за да се види има ли бременност, видя по-засилено течение, взе ми секрет, но ми и предписа Полижинакс да слагам докато излезе резултата, слагах, защото и с първата бременност имах гъбички в началото и пак ги лекувах, та не се притесних, че е опасно за бременността, а и наистина си имах тогава, обаче сега се оказа, че МБ-та ми е чиста, та нищо отттогава не съм слагала, сега ми взе д-р, при която ще раждам миналата седмица и нищо не ми е предписвала, но течението ми е доста намаляло де, тя каза, че е нормално да има, важното е да не е патогенно и като го изследваме ще видим

Аз не искам да си налагам мнението за залъгалки или без, пак казвам, само искам да се отбележи, че има и 2 страни медала, че има и ползи и вреди, защото при едно такова категорично мнение много жени с първо детенце ще решат на всяка цена, че е ужасно вредно и после ще стане като при Данчето, Мисти и Глупи и няма да се чувстват комфортно, затова повдигнах темата, иначе и аз не мога да търпя плач, къса ми се сърцето, изнервям се, абе...става ми ужасно криво, радвам се на хора, които могат, защото си е полезно.

Мисти, за крампите, откакто пия Магнезий се родих, нито 1, ама ти ще раждаш нормално и не трябва вече да пиеш, та...то каквото и да взимаш, дори и банани или сусамов тахан, пак заради магнезия ще действа и не знам дали е редно, по-скоро ще се наложи да потърпиш още малко гадните крампи, знам колко са ужасни, най-гадният ми спомен от предната бременност са ми, ама...за детенцето е  Hug

Ей, много още имам да пиша (Кате, сори, ама свинска мас никога не съм купувала, мисля, че видях, че продават във Фантастико на Красно село, ама да не те излъжа...), обаче трябва да се оправям и да потеглям, че и задачки имам преди срещата Simple Smile До скоро  Hug

А, да, само да кажа, Сандалке, мерси за съвета за децата, на мен ми мина, бременни глупости, после говорих с майка ми, тя не ми се сърди, все едно нищо не съм казала, явно и тя разбира, че сега ми е лудница в главата, права си, знам го, просто ми стана мъчно за дребния  Hug

# 479
  • София
Мисти, ами притесних се, защото имам двама роднини с диабет - леля ми и баба ми по бащина линия, което е доста рисков фактор, ама навремето не си направих тест за глюкозна толерантност, защото мисълта да изпия една чаша захар ме ужасяваше. (А този тест даже е задължителен за ВСЯКА бременна в някои западни държави.) И сега заради тази ми лигня се притеснявам  ooooh!

За крампите - както бях писала, вчера лекарят, който ще ме изражда ми направи остра забележка щом смятам да раждам нормално никакъв магнезий да не пия, даже и едно хапче на ден. Казах му, че имам крампи всяка нощ и той ме посъветва, ако положението стане нетърпимо да му звънна да ми кажел какъв препарат да си купя, имало някакво магнезиево олио, което се втрива директно в краката в проблемните зони, но не и да пия хапчета през устата. (Впрочем, аз пиех по 1 хапче Магнерич на ден и никакво подобрение не усетих, но по принцип и не-бременна съм предразположена към крампи.) Е, кофти е, но не е чак нетърпимо, та не го попитах какво е въпросното олио  Confused Rolling Eyes

(Сега потърсих "магнезиево олио" в нета и се предлагат доста марки, предимно в спортните магазини за фитнес добавки обаче, не в аптеките.)

За отстраняване на болката - масаж на въпросния мускул, но не помага особено много, то си е травма и трябва да минат няколко дена. За предотвратяване - всяка вечер преди да легна си разтягам краката насам натам, помага, но пак, само умерено Sad

Последна редакция: вт, 18 юни 2013, 09:28 от karlie

Общи условия

Активация на акаунт