СЕПТЕМВРИйка люто гледа, някой сви ѝ сладоледа! - Тема №17

• 26 691
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
Привет   bouquet
Днес бях на преглед, всичко е ок. Малката буба вече тежи 1кг., за ръст не питах. Понеже както казах имаше една гинеколожка на обучение за доплер, та..... имам чувството, че 1 час ме гледаха и мериха. Не мога повече от 10мин. да седя легнала по гръб, такъв задух получавам, че направо..... мога да пукна  Crossing Arms Важното е, че всичко е наред с бебка. Да кажа и малко инфо на 22.06 започват яките намаления в H&M Пловдив и смятам да ходя да взема нещо на малкия и евентуално за каката.
Колкото до чувствата към бебето... бях писала мисля, че сега ме е страх много повече от колкото с 1-вата бременност. Да не говорим, че не мога да си представя, че мога да обичам някой друг колкото Дани, камо ли повече. Много се надявам да не си делим децата, може би от това най ме е страх.

За Пловдивската среща утре, ако може да ме светнете в колко точно и къде да дойда. Не съм на ясно с входовете на ОБ, та може би ще ми е по-лесно да е някой централен или направо на етажа ли  newsm78 не знам и аз  #Crazy

Отивам да лягам, надявам се, че тази вечер ще мога да спя, нищо че умирам от жега.

Линка за фототапетите е супер, има много готини неща. Харесаха ми спайдърмените, по които малкия е луд, но ... трябва да има и 1 в такъв случай на другата стена за момиче, а няма да се вържат. Смятам да сложа леглото и кошарата под ъгъл, в смисъл като ъгловите легла и за това ми е трудно с избора на декор. Утре най-накрая чакам да ми преведат болничните и ще вземем още някои материали и смятам да почваме вече Wink

Ами лека за сега и до утре   bouquet

Чакам някой само да ме светне кога и къде да дойда, а може и на лични някакви номера да си сменим, за да се намерим  Flutter

Лека момичета и спокойна вечер  Hug

# 406
Докато нямаш дете и не ти се налага да възпиташ е много лесно отстрани. Преди все правех забележки на другите майки и защитавах децата.  hahaha

Питаш ли ме  Joy А хем от близо 15 години вече възпитавам деца. Общувам с тях, намирам приказка с тях, намирам начина да ги "изманипулирам", така че да направят това, което се очаква от тях и същевременно да не е със сила, а по тяхно собствено желание. Звучи малко грубо така, но като се замислим възпитанието си е точно да накараш детето да се държи по определен начин, а че вече между отделните родители има различни разбирания за този определен начин, е съвсем друга тема.

Обаче.... като стана въпрос вече и на моето собствено дете.... мииии, нещата са МНОГО различни, ама много.  Naughty Темата е много дълга, за да влизам в такива подробности, но най-общо казано в много случаи "нещата отвътре не са такива каквито изглеждат отвън" Simple Smile

Определено е много важно обаче, когато някой се кара, по някакъв повод на детето, другият да го подкрепи Peace С таткото, за щастие, не сме имали такива проблеми.Понякога сърцето ми се къса, когато той му се кара, но дори и да смятам, че го наказва несправедливо (по-скоро твърде строго спрямо прегрешението), изчаквам няколко минути преди да го успокоя и то непременно след като му кажа със строг тон още веднъж къде е сгрешил. Проблем имам само с бабите, които бързат да го защитават, ако му се карам (Ей, мойта майка понякога ме вбесява - аз му се карам за нещо, което е  направил не както трябва и той реве, а тя - Ела сега да ти дам шоколад.

За памперсите - много ги хвалят Пуфис, но всяко бебе е индивидуално, Боил само и единствено от тях се обриваше. Най-удобни ми бяха на Памперс, но като ми писнеше да ръся по много пари, съм взимала и от тези в Лидл (не им помня марката) или от по-евтините като Molfix и Evy Baby.
Мая191, а гащи за родилки ли има точно в Кауфланд? Shocked Струва ми се странно, те са специфична стока, но иначе са едни такива мрежести, много са удобни за след раждане - поне няколко седмици друго не понасях върху сембе си.

# 407
Lulu, извинявам се, имах предвид превръзки. И то даже не пишеше че са за бременни, но аз така реших, защото са големи и дебели  smile3532 smile3505 Голям бременлийски мозък съм!

# 408
Може и в моя прочит да е проблемът, не по-малко бременен мозък  hahaha
Превръзките за родилки са доста дебели и големи. Пак малко се съмнявам да пуснат такъв артикул в Кауфланд, ама знае ли човек. Пък и то важното е да нещо сериозно, което може удържи огромен кръвоприток. Че в началото, ако бях на обикновени нощни превръзки, трябваше да ги сменям на всеки пет минути, ако не и по-малко.

# 409
И аз имах много много контракции, непрекъснати, пиех магнерота 3 пъти по 2, ама не ми действаше, и после почнах и но-шпа да пия с него и пак така си имах непрекъснато, не знаех какво е без контракции. И сега като се замисля от седмица да чукна на дърво май нямам. И дано да е така до раждането че много тежи корема с тия контракции, не можеш нито да ходиш нито да лежих.
Аз ученето от седмица го спрях, нещо много ми натежа и нервите ме тресат здраво и не мога да си събера мислите за учене. По цяла нощ не мога да спа и обикалям къщата и цял ден съм като парцал. Отлагам го за догодина, сега ще избутвам до раждането и след това почвам сериозно да уча. Корема ми е огромен и вече едвам сядам, едвам дишам, а има още два месеца .

# 410
И моят корем е "големичък" . Скоро ме питаха дали съм края на седмия месец  Whistling
И аз като перличка , само няколко минути по гръб и страшен задух получавам. Дори не мога облегната на възглавници да стоя пак ми е много тежко. Гърбът ми трябва да е в почти вертикално положение за да се чувствам що -годе добре .
За възпитанието - много е важен личният пример ! Според мен всичко почва от там . ММ пушеше до преди няколко месеца , но така и никога не си позволи да запали пред малката. Аз даже малко го бъзиках , а той беше категоричен , че няма как да очаква един ден детето му да не пуши ако е расло гледайки как тате пуши . Понякога аз си позволявам да кресна , няма как , не познавам родител с толкова железни нерви , който никога да не е викнал на детето си . За боят като начин на възпитание -абсолютно против ! И пак понякога ми се е случвало да я плесна леко по дупето , но това са много редки случаи. Опитваме се да и говорим много , като на голям човек. Понякога работи , понякога -не !

# 411

И аз като перличка , само няколко минути по гръб и страшен задух получавам. Дори не мога облегната на възглавници да стоя пак ми е много тежко.
и аз съм така

# 412
  • Пловдив
Добър вечер в "Откровено с Кукумявка 1"  ooooh! с водещ Сова Първа ....
Откровение първо: среднощни киселини и бебка рита, само като съм седнала или изправена никакви проблеми... е те затовато откривам рубриката по ранни доби...

tania_tsvetanova
Имам приятелка раждала в Торакс - д-р Троянчев планирано секцио.
Въпросът е, че недай си Боже има проблем - интензивно отделение има само във ВМИ, незнам за Окръжна днес ще видим на обиколката. В една сграда са всякакви специалисти доктори, ако има нужда. Затова предпочитам в някоя държавна да съм. Иначе като си платиш ВИП-ове разни и ти идва като частното.

Инжекцията за резус фактор
На отворените врати във ВМИ Пловдив, старшата каза, че при първо раждане си я бият задължително и нищо не се плаща, при второ не е задължителна, та ако искаш си я купуваш и ти я бият.

Мая191 - За превръзките за родилки - взех от ДМ - дебели са, но са теснички и не са дълги, а на мен ми подлива отстрани и при обикновен цикъл. Важното е да са чист памук. Тези са скъпи. Взех и едни други за 1 лев 12 броя и те така. Та реших и си купих лигнин и увивам превръзката в него и отделно от две парченца правя и едно като крилца. А за гащите в магазина за 1 лев си купих по 1.50 едни такива дълбочки бабешки памучни  Grinning Дълбоки за да не ми опира в раната, ако съм секцио.  Има едни дето ги водят превръзки за инконтиненция - за изпускане - те са дълги, широки  и дебели. Мисля и от тях да взема един пакет.
Относно възпитанието никога не съм си позволявала да критикувам, не ми е работа... Просто наблюдавам безмълвно и отчитам грешките или успехите на другите мами и се уча от тях... дано взема изпита без много грешки  Wink

Локерсия - хайде прибирай се и тая болница чак след 36 седмица пак да я видиш. И се пази... както каза някакви си два месеца и половина остават  Wink

# 413
Здравейте мами, и аз днес влизам в 7 месец. Grinning
Моят корем не е толкова голям, даже много още се чудят или просто не съм преяла, но определено вече го усещам по тежък. За лежането по гръб нямам проблем, като цяло спя много спокойно. Може би, защото още работя и наистина се изморявам след 12 часов работен ден и малко домакинска работа съм труп.
Въпроса с възпитанието е индивидуален, не бива да забравяме, че децата ни ще приличан на нас с нашия манталитет. Лесно е да критикуваш другите, но да намериш правилния начин за себе си е трудно. Ще видим как ще се справим.
 Много се радвам за момичетата, които се похвалиха за резултатите от прегледите. Аз съм чак на 28.06 и вече нямам търпение, пък и тогава трябва да ми даде болничен и да изляза вече в почивка, просто на жегите ми е трудно да издържа, така че не мога да чакам до 5 август, когато ще ми пусне болничния 45 дни преди раждането. Как мислите има ли вариант да ми откаже болничен сега???

# 414
 Добро утро коремчета!
 Вчера падна страшен рев- едното пиленце умря. Вървеше по-мъничко от останалите. Бяха го смачкали докато е спяло явно. Беше живичко като го видях, но после умря. Още ми е мъчно за него. След инцидента дадох останалите на ММ да си ги гледа.
 Вчера точно си поръчах от Мадъркер гащи за родилки. На промоция са и при закупуването на два пакета, получаваш 3-ти. Поръчах и въртележката, подплънки за зърната, канче за вана.
 Имам огромен проблем с краката. Подути са, отекли са, болят ме ужасно и едвам ходя. От снощи ми почервеняха и пръстите на места. Дали да търпя или да звънна на АГ и ако може да ми изпише нещо за пиене? Rolling Eyes
 Благодаря за мненията за въртележките и пелените!  Hug

# 415
Добро утро и от мен  Hug Веселото и аз бях така с краката миналият месец но сега като че ли съм по добре въпреки че няма логика, но не е зле да си питаш доктора когато кажеш че си с отоци винаги те вземат на сериозно на мен веднага ми пусна изследвания, но тъй като бяха перфектни просто ми се скара, че много съм напълняла и чисто физически ми тежи  Mr. Green Аз отивам на разходка навън докато е още прохладно, че много се залежавам и не е добре по-късно ще съм пак тук Heart Eyes

# 416
Аз съм чак на 28.06 и вече нямам търпение, пък и тогава трябва да ми даде болничен и да изляза вече в почивка, просто на жегите ми е трудно да издържа, така че не мога да чакам до 5 август, когато ще ми пусне болничния 45 дни преди раждането. Как мислите има ли вариант да ми откаже болничен сега???

Първо ще ти пусне 14 дни болничен, тях може да ти ги даде без никакъв проблем. След това трябва да минеш през комисия - някои лекари искат да си била в болница 3 дни, други искат някаква такса да ти уредят документите при комисия, моята лекарка пък ме праща директно на комисия, но познава лекарите и каза че няма да направят проблеми (то какви проблеми да правят като при най-малката преумора веднага ме стяга долу  Crazy). Сега за първи път ще ходя и после ще дойде 45 дневния.

А вчера ходих да ѝ занеса изследвания и направо щях да припадна от задух и жега  Shocked Ужас, как ще изкарам цяло лято с това ниско кръвно, трябва да си нося постоянно нещо с мен.

# 417

Най-гадното беше, че не даваха да се пие вода до вечерта, а ти си като пресъхнал оазис...

Много интересно! При мен пък може би час след операцията дойде анестезиоложката и ме накара да пия вода. Аз не бях жадна. Носех си шише от 1,5л, от което въобще не можех да пия,защото е тежко и защото лежа. Анестезиоложката донесе една малка бутилка с дозатор да смуча от нея. Беше гадно, чувствах се нелепо,защото от легнало положение се давех, плюех, целия ми врат и възглавница бяха мокри, обаче тя настояваше,че трябва за няколко часа да изпия 2 литра вода,за да изкарам упойката и да почна да кърмя. След още няколко часа дойде майка да ме види и успя да ме надигне до полу-седнало положение- умрях от болка, ама заради пустата вода,дето трябваше да я пия....

За болничния преди термин исках да пиша още преди няколко дена- не помня кой попита, имал 1 ден "дупка" между последния 30 дневен и 45 дневния. Според мен при убедителни преговори с доктора няма проблем да се смени термина,така че да се преодолее дупката. Ето ви куриозна ситуация: софийския доктор ми дава термин 10.09, а плевенския 09.09 при една и съща дата на ПРМ. Ако взема болничен от единия, ще е различен ако взема болничен от другия, с един ден.

Другото, което ми е интересно,че този в София не ми води картон, досие, нищо. Не ме тегли, не ми мери кръвно, обиколка на корема, ширина на таза и т.н. Пуска ми само един лист за проведен преглед/ ехографска диагностика/, който се пуска всеки път като си ходиш на регулярен даже да не си бременна и това е. Понеже в университетската болница като раждах Ива,ми искаха картон от наблюдение, сега почнах да се тревожа,че нямам такъв документ. Питах доктора ми в Плевен и той ми вика " спокойно,няма да те върнем, все ще родиш и без картон"  Laughing, което сигурно е така,но не знам и аз защо така се втелих с тоз картон,дето го нямам  Embarassed

# 418
Добро утро!
Най после и аз да вляза тук  Rolling Eyes Няколко дена си полежах и само от телефона цъках,но там не ми зарежда форума.Затова пък детето необезпокоявано си играеше игрите на компа  Rolling Eyes
В неделя като ме сви един стомах ниско долу,явно се поуморих от ровене и преместване на чантите с бебешките дрехи на Диди.Сега съм по-добре,та седнах набързо.Много пишете,,как ще ви изчета  Hug
Утре съм на ЖК,че и морфология щял да ми прави,дано този път беба се покаже,че предния път само половината лице видях.
Голяма жего и при нас  ooooh!Аз съм в търсене на бански,че моите горнищата не ми стават изобщо.
За възпитанието ,малиии трудна работа.Не съм от спокоините мами,дето търпят всяка магария на детето си.Какво да правя ,характер.Тука от 1-2 години само повишавам тон и то много висок  Embarassed,преди го и пошляпвах.Чудя се даже защо съм го правила,та той едва ли ме е разбирал.Ноо и майка ми при всеки удобен случай ги защитава/с племенника/.Трудна работа,казват с говорене,е говоря говоря ама то моето магапе нечува .Оставила съм май нещата маалко по течението.
Ох момичета,откак съм влязла в 6 съм качила 3кг  ooooh! Май май ще думна 90кг  Rolling Eyes Отивам да си доизпия кафето,а на вас лек и прохладен/ климатичен/ ден.
Честит ми 7 месец  Blush

# 419
Добро утро, мами
Ние с таткото вече се уговорихме леко полеко започваме да пазаруваме, ще трябва да обиколя всички магазини из София, някои да ми предложи някое магазинче , където има всичко. Аз се сещам за Хиполенд, от Адо Я и още няколко като бейбиленд....
Само тия по известните все пак за първи път ще обикалям по такива магазини, та викам вие ,ако незнаете, няма кои  newsm10  newsm10
Много ми е тежко в тази жега, все пак съм с +14 , като съм била 54 кг. и сега се чувствам слон и едвам ходя, задъхвам се и се потя, гледам не съм само аз, ама и аз да си  се оплача  smile3506

Общи условия

Активация на акаунт