СЕПТЕМВРИйка люто гледа, някой сви ѝ сладоледа! - Тема №17

• 26 695
  • 751
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте коремчета
Аз си ви чета макар че не пиша, радвам се че всички са добре и в пълен състав.
За резус фактора - след като се роди бебето ще му видят кръвната група и ако то е с положителна ще се наложи инжекция, тя се купува от аптека по принцип в близост до аг-то има. Някой ти я купува и ти я носи и там сестрата ще ти я бодне. Струваше около 200лв. Не помня вече.
За втрисането, мисля че може и да има общо упойка от секциото, но според мен по скоро във връзка със слизането на кърмата, особено като дойде в голямо количество и ти се вкаменят гърдите. Иначе съм сигурна че на всички ще им е горещо след раждането.

# 391
Anni0422 изписа ми НИТРОКСОЛИН-МИП капс. 250 мг. ,но не са антибиотик май - пише химиотерапевтик ,не знам какво е точно това  Thinking

tania_tsvetanova За Торакс и аз чувам хубави неща,даже ходих при един доктор,който работи там - Стратев и съм доволна
Нормалното раждане е 700 лв , за секциото не знам,можеш да си избереш лекар,не се заплаща допълнително,носиш си само четка за зъби,отиваш средата на осмия и месец да ти направят някои изследвания и това е
Мислех да раждам там и за това се поинтересувах и им писах
Ако искаш им пиши и си задай въпросите,отговарят ти бързо  Grinning
Клара здравей,включвай се по-често  Grinning

# 392
tania_tsvetanova За Торакс и аз чувам хубави неща,даже ходих при един доктор,който работи там - Стратев и съм доволна
Нормалното раждане е 700 лв , за секциото не знам,можеш да си избереш лекар,не се заплаща допълнително,носиш си само четка за зъби,отиваш средата на осмия и месец да ти направят някои изследвания и това е
Мислех да раждам там и за това се поинтересувах и им писах
Ако искаш им пиши и си задай въпросите,отговарят ти бързо  Grinning
Клара здравей,включвай се по-често  Grinning
секциото било 950 лв и всичко е включено в тази цена - нищо не носиш.
Благодаря ти!
Имам още 1 месец да реша.

# 393
  • Пловдив
Оф, изморих се. ММ ми купи възглавница за бременни и кърмене. Ще видим довечера има ли ефект. Взех комплект за изписване-чисто бял. Едвам харесах и то случайно в един детски магазин. Иначе гледах във "Вис Виталис", ми нищо не ми хареса и много скъпи ми се видяха. 51 лв 10 части, ама то 5 части са лигавници, шапка и ръкавички и някакви гащи. Одеало и още една пелена взех, ама комплекти за болницата пелени имаше и цветни ,та се спрях и не купих. Не знам може ли шарени да са горните бархетените и два комплекта стигат ли?
След раждане инжекция се слага, ако бебето е резус + и нищо не се плаща, ако раждаш в държавна болница, ЗК я поема. Ако ви искат пари, значи ви изнудват просто. Сложиха ми го няколко часа след като излязох от упойка.
nenimira, честито за изпита! Утре сме на линия.
Шамс, и аз си ги рупам и мрънкам и тва е. Такъв е животът начи.
tania_tsvetanova, Торакс е добре, ама не бързай с това секцио. Много гадна работа е да знаеш. И верно, че и вода не даваха да се пие.  Sad

# 394
Оф, само ми надуват главата с Испански щуротии, там ги биели по три и се плащали, ама аз знам, че тук е само една след раждане и незнам направо никой няма слушам, че се нервя Crossing Arms

Ненимира, незнам какво да те посъветвам, смятам че докторите си знаят работата, ама за твое успокоение може и до ЛЛ да се допиташ Hug

Клара включвай се по-често, не остана вече Mr. Green

Идвам да раждам в Торакс, щом само с четка за зъби се ходи Joy някой да желае гости hahaha

# 395
-Petia- май за инжекцията ти е стара информацията, вече не се поема от зк, и на мен преди 7години си я купих и ми върнаха парите но след това преди 5г вече не се поемаше, предполагам че още не се поема.

# 396
Аз сега влизах в ЗК и пише, че се осигурява от болничното заведеие, ако има договор с ЗК и лицето е здравно осигурено Peace

А и не връщат пари

Остават ми 80 дни

# 397
Петя аз не искам секцио, но бебето е седалищно и плацентата е ниска. Моето АГ ми каза, че преди термин ще ме прати на 4 Д да видят плацентата и тогава ще се реши.

Чакаме снимки на покупките Simple Smile

# 398
Аз сега влизах в ЗК и пише, че се осигурява от болничното заведеие, ако има договор с ЗК и лицето е здравно осигурено Peace

А и не връщат пари

Остават ми 80 дни
На мен ми правиха една на доста по-ранен етап обаче . После след раждането гледат бебето дали е пол.или отр.кр.група и ако е положителна ти слагат още една .

Памперс , едното кило за цял месец ли е  Simple Smile Не се учудвам защо на мен Рени ми казва , че моите 4-ри са много  Mr. Green Обаче то ти пък май предният път беше трупнала към 6 ако не се лъжа .
Клара , разписвай се по-често . Какво стана с подготовката по биология , ще кандидатстваш ли ?
Ненимира, честито за изпитите   bouquet
Ох, аз съм сега на улицата ( добре , че имам мъничко лаптопче ) , че моята лудетина не иска да се прибира а иска да играе. Ама комарите ще ме изядат . То така и май ще ми мине лятото , като някоя бабичка на пейката пред къщатата  Mr. Green Хем е положително , че има деца и , че може да си играе , хем на моменти ми писва да съм като падар и да подвиквам , че идва кола ...

# 399
   Здравейте  Whistling Хайде и аз да споделя какво става с мен! Подготвяме спалнята за бебчо. Така се радвам, че нещата съвпаднаха и бебока ще влезе в ремонтирана стая с всичко ново  Heart Eyes Знае кога да дойде маймунчето. Чакам кошарката, а тези дни взех плат за чершафчета, биберонка с Мечо Пух и някоя дрешка. Абе направо набирам скорост. В главата ми са само бебчовци и храна  Mr. Green С такъв кеф съм си ги натрупкала килцата, че не ме е яд хич. Ама няма да казвам какво , че да не дразня  smile3521 ММ и той качи някое килце покрай мен, няма само аз да дебелея ми...
  Пете, и аз като малка паднах много гадно от колело. Цепнах си джучката и за малко да ми отиде предния зъб. Дълго време ме беше страх да не падна , ама ми мина. Е уви защо ли не стана и така с щофирането, незнам  newsm78
  Имам един тъп въпрос- какви са тея гащи и превръзки за родилки?!!! Аз днес взех някви от Кауфланд, ама дали са каквото трябва  newsm78 Иначе да кажа:  Пъфис памперсите са на промоция. Много им се зачудих, ама нали не съм наясно, реших да ви питам първо. Я кажете какви памперсчета да взема?
  Ами май само за това се сещам! Оуууу- за Торакса - няколко познати са доста доволни .

# 400
Здравейте, докато ви изчета и забравих какво имах да пиша... Петя, стискам палци детенце да се оправи по-бързо. И аз съм падала така с колело - прибрах се с цепната устна и кървави колене и ръце, а трябваше да тръгваме към баба ми в Банкя  Joy И аз мразя лигави деца и се моля да не разлигавим нашето. Като гледам децата на приятели и познати - май границата между обич и грижи и разлигавяне е мнооого тънка. Сещам се за една друга бабина мъдрост - "Пий дупенце, да не биеш гъзище." Сега да не тръгнат спорове за "насилието" над децата   Joy Памперсче, браво на бебенце - с цели 4 см! Аз вече имам дата за ЖК следващия месец. От 23.07 ще ми пуснат 45-дневния болничен. Днес ходих до "Софиямед" заради бабата на ММ. Докато чаках на опашка да платя болничния престой в едното отделение за пореден път се ужасих от простотията на хората. Пред мен стоеше опериран и чакаше да плати. Познайте дали не го пререди един здравеняк на около 50-60! Човекът нямаше сили да спори очевидно. Аман от дебелокожи тарикати! Сега ви желая хубава вечер и сладки сънища!

# 401
Мацки, прави ми впечатление , че никоя от нас не харесва как другите възпитават децата си. На бас , че скоро и ние ще бъдем критикувани. Всеки има различни ценности и ги смята за общовалидни. Макар че и аз си позволявам да критикувам, започнах да се сдържам, защото незнам каква ще стана. А и в очите на хората нещата са различни. Хората сме различни и това е супер  Heart Eyes  Дано не ме разберете погрешно!

# 402
  • До морето :)
Нали знаете и поговорката - Бий магаре - по-магаре.  hahaha Тактиката се убедих е, че трябва да си хипер-мега спокоен и отдаден на децата си, да им говориш, да ги забавляваш, да си играеш с тях. Аз не мога, изнервям се, викам, карам се, опитвам се да наказвам. Е, и обяснявам понякога, но не ме ли разбере на 10 път изпадам в криза.  Laughing
Докато нямаш дете и не ти се налага да възпиташ е много лесно отстрани. Преди все правех забележки на другите майки и защитавах децата.  hahaha Сега мълча като пукал, щом не става въпрос за моето дете.  Joy

Иначе сегашната ми бременност е 1:1 с предишната. Само дете не се съобразявам и не съм така стриктна. Ако си бях пила Магнерота когато трябваше, нямаше да се стигне до тук.

# 403
За възпитанието е относително, всеки възпитава децата си по начина, който за него е правилен. А хората винаги си говорят. Моята дъщеря до 3 годишна възраст ни побъркваше, а сега елате да я видите всеки ми я хвали, толкова е послушна и възпитана. Казват, че между 2-3 год. карат пубертет, а и като почне градина детето много се променя. Аз съм на мнение, че трябва да му показваш кое  е правилно и кое не и да не се държиш много строго с него, нито лигаво. Също много е важно и двамата родители да са на едно мнение. Не единият да разрешава, а другият да забранява, защото децата са много хитри. Те пробват, ако мине. Много са важни наистина първите 7 години.

За бременностите - предния път ми беше много лека, а сега от самото начало с проблеми.

За памперсите - гледам сега повечето майки ползват Пуфис и са доволни. Аз за Габи ползвах първо Либеро, а после на Памперс. Зависи. Пробваш и които понасят и не пропускат.

# 404
  • Пловдив
добър вечер мами,
много теми сте подхванали....аз само чета и умирам от жега и скука в таз болница. Голяма горещина навън, не се живее изобщо. Мен утре сутрин ме изписват  newsm74  Нямам търпение да заспя и да стане 10ч сутринта да дойде ММ да си ме прибере. Аз след всички огромни количества хапове пак си имам по някоя контракциика. Явно няма оттърване. Ще си ги трая, дано само всичко е наред поне до 36г.с.
Днес ММ ми съобщи, че другата седмица уикенда сме щели да ходим на моренце за 2-3 дена. Дано съм добре, не ме интересува - отивам. Може би беболинка ще се чувства добре. Ще видим.
Аз днес седя и си мисля...защо по довялите толкова бързам да купувам за беболинка дрешки и всички принадлежности ?!? Май от нямане на какво да правя. Та то има още 2месеца и половина. Много ми се вижда ей. Направо незнам. Ще пускам някакъв филм с надеждата да ме омутае и да заспя. Лека нощ от мен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт