СЕПТЕМВРИйка люто гледа, някой сви ѝ сладоледа! - Тема №17

• 26 667
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте и от мен момичета  Hug

И аз  съм доволна от разходката и запознанството с другите мами   bouquet
Наистина всички сме много готини  smile3521

На мен специално стаите в ОБ ми се сториха малко депресиращи, но иначе е голямо, по-просторно като отделение, имаше в стаите таблети дори.....

Въпреки всичко смятам да си раждам във ВМИ, защото ми е близо, свикнала съм, персонала е много любезен и знам, че това е най-добре оборудваната клиника за преждевременно раждане. Каквото и да стане имат всякакви уреди, а и едни от най-добрите специалисти са там  Peace

Сега да наваксам с четенето и пак ще пиша  Wink

# 481
Здравейте  Simple Smile
Аз заминавам по задачки,но имам един въпрос,дето ме мъчи сега
Дали има нещо вярно в това,че сега вече бебовците правят по-малко движения,защото им е тясно вече ?  newsm78
Моя бебо от около 3-4 дни,освен леки движения,друго не усещам Sad
Не рита както преди,дано всичко си му е наред  newsm17

# 482
  • Пловдив
Добър ден. Днес вече трябва да чистя. Снощи ме гепи някакво стомашно-чревно щастие, та много весело си прекарах вечерта. Дали не беше от храната в ресторанта?  newsm78 Успях да подремна, ама то добре че подухваше та поразхлади.
nenimira, нали мърда бебчо? Няма страшно. Моят змей пък се разчекна снощи, та не знам дали не се и обърна. Сега пак шава, ама не толкова буйно. То и мястото им почва да намалява, не е като преди месец.
Вчера видяхме съсвесм новородено бебе и един бузьо 4 кг. Спеше. Една бременна пък разпитваше давали ли хапчета за спиране на кърмата или тя трябвало да си ги купи. Акушерката много странно я изгледа. Другите мами също.  #Crazy
Малкият ми е по-добре. Играе буйно пак, та вчера поседяхме малко пред блока и го прибрах, защото успя да се хвърли да спасява топка/вратар го играеше/ и си разрани коляното. Падна му лепенката на челото. Като гледам пак ще му остане белег, та мисля да взема нещо да го мажа, пък после ще си мажа белего от операцията аз.
Другата с-ца влизам в 7 месец и аз и вече ще съм по-спокойна, че каквото и да стане бебчо има шанс да оцелее. Знам, че съм куку, ама все се притеснявам и аз за нещо. Crazy

# 483
nenimira ,преди четири  дена аз също не усетих бебчо цял ден ,имаше съвсем леки движения ,които можеш да сбъркаш с газове примерно и понеже моята докторка настоява,че тр да усещаш бебето най-малко 10 пъти на ден ,кара ме да ги броя и всеки път ме пита ,много се бях шашнала.На следващия ден започна да си шава нормално и се пооспокоих,така че не се притеснявай ,но за твое успокоение може да отидеш да чуят бебчо  Hug

# 484
Здравейте и от мен големи коремчета   bouquet
ох в тези жеги нищо не ми се прави  Mr. Green
Сега се връщам да ви чета, че нещо пулса пак ми е висок , със ставането сутринта  е 100  newsm78 newsm78 от жега ли не знам вече  ooooh!

# 485
Здравейте!

Аз със спането нямам проблем, дано да продължава така. Ставам в 10 часа - това излежаване ще ми излезе през ............ после Simple Smile
Много се задушавам обаче. Снощи излизахме с ММ, едвам вървя - обездвижила съм се, и ме стяга корема ниско долу. Мъки, но не мога да стоя по цял ден вкъщи, полудявам вече smile3511. Излизам по малко на своя глава- дано нищо не стане.
Една приятелка ми се обади  по-късно да пием  кафе.Ще отида  тук някъде до нас, да не се движа много, а  и трябва да е мекичко, че на твърдо ме заболява дупето.
За подплънките -  много ползвах, не можех без тях, защото много ми течеше кърмата. И аз бях доволна много от Чико.

За картон - не съм виждала.Всички данни записва  в компютъра, в един класьор са ми изследванията. Като ми даде документите август ще видя.

Отивам да хапна, че пак огладнях, после защо съм дебела  Simple Smile

# 486
Днес минах пред доки - 1.200 някъде е бебчо, развива се добре. Как мина това време, аз покрай малката някак си не усещам колко бързо минава, а още не съм почнала да разчиствам за бебето.

Морето ще го пропуснем - аз по принцип не обичам нашето море, много е мръсно и претъпкано, а пустите плажове обикновено вървят с места, на които трябва да готвя и тогава каква почивка е това. А от слънцето много ми пада кръвното - вчера ходих до комисията да си оставя документите и направо щях да тупна насред улицата, много ми прилоша  ooooh!  Вечер пък извеждам малката навън и едва издържам  CrazyС две думи почнаха неволите на последното тримесечие, но поне малко остава. За почивка ще идем за седмица на балкан и чист въздух и това ще е.

Бебчо и при мен си седи спокойно седалищно и лекарката леко се притесни. Аз все още не съм притеснена, защото както съм споменавала каката ми се обърна чак 36та седмица с главичката надолу, като след това се обърна още веднъж седалищно и още веднъж надолу, беше болезнено обръщане, но пък поне се роди нормално Mr. Green

Сутиен ползвах само за кърмачки - от останалите веднага се запушвах. Сега пак трябва да си потърся, имайте предвид че гърдите ще нараснат с още номер поне като потече кърмата.

# 487
  • Пловдив
Хе хе.... за втори път охраната на магазин ме оглежда яко... сигурно си мислят, че пъхам неща в деколтето и те се събират в корема  Grinning
Онзи ден в практикер един дядо охрана се засили към мен и после се спря... ако иска ще му покажа...  Grinning
Днес хукнах към H&M - първо има само на някой неща разпродажба. Нищо не си взех, но поразгледах. Жената-охрана през целия магазин все след мен... викам си на акъла ходи по мен, то някой сега наистина пребърква. Ама това й е работата... И тя си мисли, че пъхам и корема ми е от крадено, а не от бебе...  Laughing Безсрамна крадла  Grinning... аз дето са ми давали и не взимам... ама от къде да знае жената... ще вдигам роклята и ще доказвам какво да правя  Joy

# 488
Здравейте и от мен. Днес сутринта походих малко повече и сега краката ми са като наденици  hahaha ще полегна Мисля днес да пробвам лимонадата, за която писахте преди няколко дни специално си купих мента сутринта.  Hug честито на мамчетата видяли бебчетата си днес и все така всички да растем и да имаме здрави бебенца наесен. Вчера се вместих в една фейсбук група която се казва "Днес ще готвя...."  Laughing и ще крада рецепти от там  Mr. Green

# 489
DianaR .  много мразя накой да ходи след мен докато съм в магазина. Веднага си излизам

# 490
Аз днес много сеизнервих в поликлииката, ниой не ми направи място да седна и стоях близо час права Crossing Arms
По повод възпитанието преди малко в магазина една госпожа накупи сладки работи за цяло семество за 7 годишната си дъщеря и после що били с наднормено тегло #2gunfire

# 491
По този повод аз имам една съученичка дето беше научила детето си /на 3 години/ да не яде шоколадови бонбони, защото били горчиви  hahaha и детото наистина така смяташе и ти го черпиш то вика не искам, не знам как се постига това, но не е лошо поне до едно време да не яде излишни шоколадови и захарни изделия без които определено може. Имам приятелка и в другата крайност даваше на детето си на 1 година и половина сладолед  newsm78 ми то дори не можеше да произнесе думата сладолед не си го искаше тя едва ли не му купуваше и го тъпчеше с мотива то защо да не си хапне детето  #Crazy ми как защо, защото може и без него уффффф не знам каква майка ще бъда, но ако имам волята ще го лишавам поне докато мога да наложа контрол от излишни шоколадови, захарни изделия и чипс

# 492
Anni0422 и аз забелязвам, че никой не ти прави място. Последно като бях при ендокринолога, а уж бях с час - чаках 1 час, беше много топло, лошо ми стана, но никой не отстъпва. Даже ако може и ще те изпревари. Хората са много злобни, гледат само себе си.

# 493
Привет  коремчета  Heart Eyes
RAQSVETLINA  и аз тази сутрин с такова сърцебиене се събудих ,че за малко да викам ММ от работа и да ме кара в спешното:?Никога такова чудо не ми се беше случвало Crazy Е поразмина ,но днес ще лежа  Mr. Green
Вчера почти не усещах бебовци ,а днес ме ритат без спиране и то все по силно Grinning
Купихме вчера пликове за вакумиране ,този път уцелих качествени и ще намалим обема в гардероба.
За протокола: картон имам при всеки доктор ,а и в болницата си водят техен с всички изследвания.Аз като Амели обаче си имам папка с копия на всичко  Wink
Купих един сутиен за кърмачки но нещо не е удобен(по голям го взех) може пък и да влезе в употреба.
Имате ли апетит в тези жеги ? Аз на вода и салата живея Crazy
DianaR .  много мразя накой да ходи след мен докато съм в магазина. Веднага си излизам
Вбесяващо е ,все едно ти слагат етикет "крадла"- аз отивам и ги питам какъв им е проблема ,и престават  Naughty
Anni0422 това да е ,а моя позната вчера на 3 г дете в 13ч на обяд -"яж си чипса че не си закусвала" #Crazy newsm78 - гледам и се уча .

# 494
Аз съм на принципа да не се изпада в крайности. Най-важното е да науча детето си да яде плодове и зеленчуци, а това, че някой доброжелател ще му подари шоколад, ами ще му дам едно парченце, не трябва да се превръща в табу.  Peace Синът ми (на почти 5) знае кои храни са боклуци. Даже като ходим да пазаруваме, сме се разбрали, че повече от един боклук не може да се взима, да си избере. Grinning И въпросът обикновено е: "мамо, може ли да вземем днес от тоя боклук"  Laughing И отговорът е: " като свършим предишните боклуци вкъщи"  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт