СЕПТЕМВРИйка люто гледа, някой сви ѝ сладоледа! - Тема №17

• 26 682
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
аз баш такъв нямам, а първия път имах. Болничните ми ги вписват в картона от личния лекар, който си го имам по принцип. Изследванията си ги пазя в мен, то и без друго си ги пускам самоволно и си принтирам сама резултатите от нета, само първите задължителни,дето бяха по касата, ама мен не ме огря, само те са ми назначени от доктор, но пак резултатите ги получих аз в плик на домашния си адрес и си ги пазя в една папка. Показвам ги на доктора, но той нито ги иска за себе си, нито си прави копие, нито ги вписва някъде, не че е проблем, но просто ми стана интересно,че преди 7 години е било едно, а сега е друго.

# 466
Според мен зависи от доктора. Много мами покрай мен също нямат такъв картон. А в нашата болница всичко се води на картон, съхраняван при акушерката, и отделно имам досие в компютъра на лекаря.  Mr. Green

# 467
да ви попитам има ли други с проблем със съня, направо откачам вечер съм като кълбо от нерви, нито мога да спа нито мога да стоя на едно място. Знаете ли някое чайче или нещо друго което е подходящо за бременни за да мога да спа най- сетне, така не се трае

# 468
По принцип ментата успокоява. Знам че и топло мляко с мед влияе добре.  newsm78

# 469
Цитат на: ushana!
...И по бедрата отстрани видях мноого капиляри! Вие имате ли проблем с вените?...

Сутринта точно си погледнах корема и забелязах 5-6 нови капиляра. Отдавна си имах един на същото място, другите са излезнали за броени дни. Не ми се налива излишно с химия. А 2те стрийки на корема продължават лека полека да растат. Обилното мазане до преди това явно не е помогнало  и вече спрях...то в тия жеги съм само за лосиони.  Каквото такова  Laughing

Снощи с любимия ходихме на моренце (на 30 минути ни е). Но само си топнах краката до коленете и се разхождахме по плажа. Днес пак ще отидем, че беше толкова прохладно и спокойно....а тука в квартирата е умирачка денонощно, адски задух  Tired Ще се лиша от удоволствието да се пека, защото приличам на кит, а и нямам бански  newsm78 Къпането пък ме спира с рискът от гъби и бацили...та тази година само разходки по ивицата Crazy

# 470
  • София
Добро утро, мамчета!

Аз се завърнах в София, поне тук е малко по-прохладно, че в Свищов е ад ooooh!

Добре сме с бебун, имам си обичайните неразположения, но щом той ритка и прави кълбета значи всичко е наред.

Вчера едвам ви изчетох, че не бях влизала 3 дни Simple Smile

Взех и аз леко да се подготвям за наближаващия момент- купих си превръзки за родилки и дълбоки бабешки гащи за след операцията. Имаме вече и комплект за изписване- много сладък, в патешко жълто, реших този път да не е синьо.
Имам да сортирам бебешки дрешки, за да видя от какво ще имам нужда.

И последно да ви кажа, че в H&M има 50% намаление, днес мисля да отскоча до Сердика да видя за какво иде реч Laughing

Хубав ден!

# 471
 Добро утро мадамки!
 За подплънките- поръчах тези на Авент- http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=11&cat=18 , които са за многократна употреба и се перат. Три пакета ми излизат по-евтино от един пакет тук.
 Сутиен за кърмачки взех от Лидл, когато бях в трети месец. Носех го от време на време, но когато родя едва ли ще ми стане. Ще видя тогава дали ще купувам.
 След малко излизам. Ще ходя на кафенце и после до Метро. Сано-то е намалено там и смятам да купя един- два пакета.
 При АГ имам картон. Също така ми мерят корема, теглят, мерят кръвно.
 Желая ви хубав ден!  Grinning

Последна редакция: пт, 21 юни 2013, 08:42 от Веселото

# 472
  • До морето :)
Добро утро!

За докторите - аз първия път съм нямала някакъв специален картон, сега пак нямам. При 2-ма различни лекари съм. Но всеки път мерки и теглилки, разни други глупости и всичко се записва в компютъра.  newsm78

Подплънки - писаш вече, че си ги направих сама от тензухените пелени

Сутиен за кърмене - не съм си взимала.

# 473
  • Пловдив
Добро утро  preggo!
Вчера най-накрая и Пловдив се събра. Хубаво, че имаше повод отворени връти в Окръжна. Там не издържахме много, че беше задушно пък и над 20 бременлиики на едно място  Shocked
Е после стана още по хубаво на дебелата сенчица с биричка и айрянче.
Та исках да кажа, че като излезнах към 11.30 и се прибрах 17.30 за около 1 час и после айде пак навън с приятели на биричка. Е много ми дойде... за първи път леко ми поотекоха краката и коремчето ме стегна... Но тази сутрин сме добре  Praynig... попрекалих...
Миналата седмица ходих в H&M и има страшно сладки неща - сега, ако наистина са с 50% намаление ще се изкуша да взема нещо излишно... ама ще си направя кефа...
Пезете се от жегите.
Хубав ден на всички!

# 474
  • София
Добро утро Simple Smile
Тази нощ за първи път бебчо се разбунтува,до сега през нощта никога не се беше премятал ама сега ме изненада  Laughing
На мен в моя картон ми вписват единствено данните за болничните нищо друго.Иначе на самите консултации когато ме преглежда информацията си я вписва в компютъра.Всичките ми изследвания са при нея,но трябва да и кажа да ми ги даде да си ги преснимам,защото ми казаха че като ходя да раждам ще ми ги изискват особено първите на които ми правиха васерман.
За сутиените за кърмачки аз мисля да си взема един да видя как е,ако ми е удобен добре ако ли не здраве да е ще пробвам с други Simple Smile
За подплънките най-верояно и аз ще се запася,защото е много неприятно да си на вън и изведнъж някакво мокро петно,въпреки че ние като родиме ще дойде есента и ще почнеме с по дебели дрешки ама тогава ще го мисля  Wink
И аз по бедрата имам мноооого капиляри,но аз си ги имам и от преди и не мога да разбера дали са се появили още или са си същите,иначе по корема все още нямам нищо,само под гърдите имам по 2-3 стриики,но предпочитам там да имам отколкото по корема  Praynig
Лек и спокоен ден ви пожелавам коремчета   bouquet

# 475
Добро утро   preggo Аз също нямам такъв картон ,освен този за болничните.Но изследванията и мерките АГ ми ги записва в неин картон.Мисля , че за него става въпрос, но аз имам копия на всички изследвания.Като наближи момента ще я попитам тогава ,а и нали някакво направление се дава , така че тя си знае кога и какво да ми даде.
Подплънки мисля да си купя, една приятелка сега ги ползва и е много доволна, но те са еднократни.
Сутиен няма да купувам имам няколко по големи и ще видя дали са ми удобни , ако не чак тогава ще мисля и за тях.
 newsm44 Днес влизам в 7-ми месец

# 476
Добро утро!
Изчетох ви , най- накрая  Grinning

Мисля тази седмица да си поръчам сутиен за кърмачки и подплънки, за да си имам за всеки случай. Моите гърди не са порастнали изобщо  Rolling Eyes Всички сутиени си ми стават. Нямам и коластра.., не знам това дали има значение за бъдещото кърмене, но аз се надявам да имам кърма и да мога да кърмя бебчо.
Трябва да се стегна и с пазаруването, защото съм до никъде. А само като си помисля , че останаха само 2 месеца  (не знам колко преди термина ще се наложи да раждам  newsm78 ) , направо се паникьосвам. Няма да е лошо и чантата за родилното да подредя лека по лека, защото до сега имам само 1 нощница в нея   Mr. Green

Аз имам картон , който си стои при доки. На всеки преглед се вписват мерки, килограми и какво ли още не. Всичките ми изследвания също се пазят в този картон. Предполагам, че ще ми го даде , като тръгна да раждам.

Гледах снимките от срещата на пловдивските мами  Heart Eyes Много сте сладки !

# 477
Silvi26,честит 7 месец!   bouquet
С пазаруването и аз съм до никъде,направо в трета глуха,но е време да се стегна!
Не знам при вас как е,но тук е по-жегаво и от вчера,а аз имам да обикалям до НОИ и до Аг да ми се оправи болничния....Чак не ми се мисли  Sad
DianaR,вчера и аз попрекалих с разходките и ме заболя корема,та и до днес имам някакви бодежи...Сега малко ми е гузно,ама отдавна не бях излизала на истинска разходка,да пообиколя Simple Smile
Усмихнат ден,коремчета  Hug

# 478
Хай, хай Sunglasses
Аз вече обиколих града, нищо не си харесах и се прибрах Joy
Аз имам такав картон за родилното, ама той кой знае кво не е, изследванита са по-важни.
Нямаше прясна рибка и съм много разочарована Sad

# 479
добро утро
Аз след малко отивам на консултация и на запис на тоновете. Дано принцесите кротуват че няма на кой да ги оставя та ще ги влача с мен. Те са като залепени за мен. После що ходим до западния парк и там мисля да изкараме цял ден, че в къщи не се трае от жега.
Чанта не съм стягала, и да ви кажа честно не ми се приготвя още, все си мисля че още ми е рано.
Лек и усмихнат ден
За подплънките най-ми харесваха тези на чико, всички други ми ставаха или на парцалчена или се вмирисваха на вкиснало мляко.

Общи условия

Активация на акаунт