СЕПТЕМВРИйка люто гледа, някой сви ѝ сладоледа! - Тема №17

• 26 683
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
ето ме и мен
Много жега беше и днес, слънчасахме със госпожиците, ходихме по задачи.
За картона който говорите той не е ли за болничните, за раждането мисля ще ни дадат направление за раждането, а не картон  newsm78

# 451
Амели и аз съм на твоето мнение относно кърменото и предлаганите екстри към него. Нямам опит за сега, но ще се опитам да се приближа максимално до първоначалната идея на майката природа.
Локресия радвам се, че вече си у дома. Хапчетата наистина са много, но желязо и аз вземам на ден по две, огестана е препоръчителен по време на бременност, за останалите лекарства нямам идея, но е по добре да се довериш на лекуващия доктор, щом са предписани трябва да се вземат, колкото и гадно да е това. Само веднъж ми се наложи да взема парацетамол и имах чувството, че вредя на бебото, така че те разбирам  Hug дано всичко премине бързо и без повече посещения на болницата.
За картоните- нали става въпрос за този картон, който постоянно е в мен, в него се записват резултатите от всеки преглед и всички изследвания, поне така ми обясни АГ и каза, че при раждането задължително трябва да го нося. А отделно при нея има цяла папка с изследвания и прочие.

# 452
  • Пловдив
Много добре си изкарахме на срещата да ви кажа честно. Всички сме големи сладурани.  newsm03
Окръжна болница е много добра като база. Хареса ми и там ще се кълцаме. Реших аз за себе си. На сайта на отделението има клипчета и снимки и се вижда как е базата. Чистичко и новичко, индианките са отделно.  Mr. Green Питах за анти D гамаглобулина, поставя се на 4 час след секцио, ако бебето е + и не се плаща нищо. При нормално раждане пак не се плаща, ама не знам кога се слага.
Протектори за зърна ползвах, имат цака за слагане, ама докато я схванеш откачаш. Най-добре е да не ти се разраняват зърната. Нямаше кой да ми покаже как да хване цялото зърно малкият, а аз бях забравила и си докарах беля. Сега вече знам.  Amelly, след няколко милиона години може да ни се появят и силиконови еволюционни зърна- знае ли се?  hahaha Ама не вярвам, защото хич не са удобни.
Мек, обикновен сутиен върши работа. Аз лично ще си взема памучни, но като родя, че още по-големи стават тез цици тогава.
Sleeping beauty, приятно изкарване в Гърция.
Веселото, много тъжно с това пиленце. Ти така се грижиш за тях.  Sad
За водата след операцията аз бях с пълна упойка, сега пак така мисля. Не даваха вода няколко часа, ама колко не помня. Ще мине и това.
Трябва да готвя, а зверски ме мързи.  Tired

# 453
  • До морето :)
Много пишете, не мога да ви изчета, голяма жега. Довечера, по хладното ще ви чета.

Реших, че вдигам кръвно и днес сутринта не пих кафе. Та по обяд отидох до аптеката, да ми го измерят. Аптекарката се хвана за главата 50/80  Grinning Сега си пия кафе на воля.

# 454
Локресия, не се тревожи миличка , аз ги пия същите лекарства. Говорила съм и с други мами, това са нормални лекарства за задържане на бебчо до термина. Hug Ако искаш даже прочети листовката на Гинипрала да видиш. Магнезия си е за крампите и за задържане- изписват го на почти всички. Но-шпато ти е за отпускане на матката, за да няма болки и контракции. Желязото- сама знаеш. Единствено Огестана не съм чувала  newsm78

# 455
Бяхме днес на отворените врати в Окръжна-Пловдив
На мен ми хареса как е направено,всичко на едно място,бяха любезни,приятни
Та май там ще се ражда Simple Smile
И разходката беше хубава с другите пловдивски коремчета  Hug
Сега си почивам на хладно и ще ви чета   bouquet

# 456
Здравейте, момичета. Веселото, много съжалявам за пиленцето! Не мога да си обясня как така са го стъпкали... Добре че си предала грижите, за да не се товариш емоционално.
Сутринта ходих да се боядисвам - не послушах фризьорката си и се оказах тъмно червена Joy Но...
като падне от боята, ще стане чуден цвят! Мами от Пловдив, много сте сладки! И аз умрях днес от жега, как ще я карам до края - не знам. Дори за пръв път ми се надуха глезените! И по бедрата отстрани видях мноого капиляри! Вие имате ли проблем с вените? Мажете ли ги с нещо или и по този въпрос нищо не можем да направим сега? На всички, които ще ходят на моренце - ВЕСЕЛО ИЗКАРВАНЕ! Мен ме е страх да пътувам и ще си стоим тук. Сега имам един тъпичък въпрос, но... какво представляват контракциите? Като силни менструални болки ли са? Аз все не съм сигурна.

# 457
андреа77 Благодаря ти, ще ги разгледам , макар че за магазина Алис в Парадайса го знам, но не съм го разглеждала, вижда ми се голям  smile3521

# 458
Тай и аз да кажа за вените и капилярите ми предписаха едно ама пия го от 3 дена нз дали има ефект, ама док се застрахова Mr. Green
Огестана е йод, фолиева и кво още там, то е най-безвредното, ама щом трябва ще пиеш, Локресия, няма как Hug
За силиконовите зърна вуйна ми ги ползваше и с двете бебета, защото и са плоски зърната ли кво беше, и казваше че много й помагат baby_neutral

Аз утре ще ходя до ЛЛ за на майка отровата, че нея нали я няма да ми я изпишеи ще си купя плодове от пазара и айде вкъщи Flutter

# 459
Ушана, при мен контракциите са свързани с втвърдяване на матката-т.е коремчето под пъпа. Като го барнеш е твърдо, а не мекичко. Усещам нещо като придърпване...даже не мога да го опиша. Имала съм и болезнени контракции, при които има много неприятна тъпа болка. Понякога става само за секунди, понякога за повече. Мразя я тая дума...Дано да съм помогнала!   bouquet И дано да имаш чак септември такова чудо!!!

# 460
По въпросите за кърмаческите присобления да се включа Simple Smile
подплънки - удобни и необходими. Действително в началото не можеш да излизаш, ако се подмокряш непрекъснато.
Доколкото разбирам, при част от вас вече е така. Наличието на коластра през бременността не е белег за това дали ще можеш да кърмиш, поне със сигурност мога да потвърдя,че ако нямаш, не значи, че няма да кърмиш. Аз нямах с първата бременност и кърмих повече от две години. И в момента нямам, но не съм притеснена. Виж, ако имаш, предполагам, че е почти сигурно, че няма да можеш да ползваш оправданието "нямах кърма".
сутиен за кърмачки на мен не ми беше необходим. Ползвах си едни памучни триъгълни, без никакви банели и допълнителни елементи, които с едно движение можех да отметна от гърдата. По-скоро се видях в недостиг на подходящи дрехи, които да могат лесно да се отворят.
протектори за зърна - при някои жени са изключително важни за кърменето, най-вече при тези с хлътнало или неоформено зърно. Има бебета, които успяват да захапят само през такова силиконово зърно. Специално за разранени зърна на мен не ми помогнаха, даже повече ме болеше през тях.

Бъдещият батко иска компютъра, спирам до тук.

# 461
привет
За силиконовите зърна не съм ползвала и не мога да коментирам до колко са удобни, но който иска да кърми го съветвам да си вземе крем за зърна и да си го носи и в родилното за всеки случай. Много ми е помагал при първи наченки за разраняване на зърната.
За сутиените за кърмене на мен ми беше удобен но и без него може, който може да си го позволи мисля че ще му е удобен, но не е толкова задължителен.

# 462
Привет на всички мами от морето. Искам да споделя как се справих с болките в таза. Започнаха в края на 2-ри месец и ставаха все по-жестоки/едвам ставах от леглото/. След дълго четене в нет-а, реших да отида на йога за бременни. Изключително съм доволна от резултата-болките изчезнаха! Силно препоръчвам този метод както за справяне с болките, така и за научаване на техники за дишане, необходими при раждането.

# 463
Трудно ми е да ви чета ,много пишете ,та затова малко със закъснение да ви кажа за инжекциите за -резус фактор ,не би трябвало да ги плащате ако сте осигурени .Скоро в АГ болница Варна имаше скандал по повода -изнудват пациентки да ги купуват ,а парите си ги взимат .Настоявайте и си търсете правата ! Лека Ви вечер Simple Smile

# 464
За картона който говорите той не е ли за болничните, за раждането мисля ще ни дадат направление за раждането, а не картон  newsm78

Този картон за болничните е друг. Води се картон на бременността с вписани всички мерки от акшуерката и резултатите от ехографксите изследвания на лекаря. В него се прикрепят и всички правени изследвания. Peace

Общи условия

Активация на акаунт