СЕПТЕМВРИйка люто гледа, някой сви ѝ сладоледа! - Тема №17

• 26 684
  • 751
  •   1
Отговори
# 435
Нинка нямаше как да дойда и на срещата Simple Smile но гледах снимки във фейса Simple Smile супер сте  Peace Стискам палци за резултатите  Praynig
Майче, дано успеете да откраднете някой друг ден Simple Smile и да се топнеш във водата Wink
sealover - ще се обърне бебето споко  Hug
И аз до преди няколко дни го усещах ниско долу, а като се прицелеше в пик. мехур да не ви казвам .. по спешност във WC - то  Embarassed
Док каза, че може да продължава с пируетите.
Sleeping Beauty  приятно изкарване в Гръцко, ще те чакаме да ни "подразниш" малко с разказ  Wink

# 436
Другото, което ми е интересно,че този в София не ми води картон, досие, нищо. Не ме тегли, не ми мери кръвно, обиколка на корема, ширина на таза и т.н. Пуска ми само един лист за проведен преглед/ ехографска диагностика/, който се пуска всеки път като си ходиш на регулярен даже да не си бременна и това е. Понеже в университетската болница като раждах Ива,ми искаха картон от наблюдение, сега почнах да се тревожа,че нямам такъв документ. Питах доктора ми в Плевен и той ми вика " спокойно,няма да те върнем, все ще родиш и без картон"  Laughing, което сигурно е така,но не знам и аз защо така се втелих с тоз картон,дето го нямам  Embarassed
ooooh! Аз съм в същото положение миналата седмица разбрах за този картон и то защото една приятелка е бременна в 3 месец и се записа на женска консултация с такова нещо  Joy и като ми вика твоя картон къде е и аз амии  newsm78 нямам такова нещо и сега на другата консултация ще трябва да си взема всичката бумащина от доктора и да си я снимам предполагам, защото съм виждала акушерката при него да ми прибира документацията в един джоб явно води нещо все пак, но никога не ме е мерил в см  newsm78. Понеже няма да раждам при него или ще раждам при него само в краен случай ако ме хванат болките много страшно и се уплаша да пътувам до София  hahaha

# 437
Здравейте мацки,немога да смогна да ви изчета изписали сте сто страници.Пробвах...ама не ми се получава,та сега ще опитам пак.Днес следобед съм на преглед-та да видим колко е пораснала малката фръцла.Иначе голямо въртене,голямо ритане е-а като се сетя колко се притеснявах защо не мърда бебчето ми  Rolling Eyes.Вече имам и количка,нямам търпение да идва септември месец  Simple Smile

# 438
Здравейте!Скоро не съм писала...аз покрай този ремонт сега съм и в сесия и е мн голяма лудница покрай мен Simple Smile Та искам да ви се похваля,че вече сме почти 1кг и е момиченце със сигурност Simple Smile Днес бях на консултация и останах много щастлива,но единствено се притеснявам за едно...преди няколко дни получих леки болки ниско доло в корема ,даже не знам дали се води корем там...и споделих с лекаря ми той ми предписа нош-па и бусколизин да пия и ако няма подобрение ще видим какво ще правим...болките са придърпващо/пулсиращи на моменти ...но се притеснявам доста за това,иначе всичко друго е наред  Praynig някоя от вас имала ли е същия проблем ако може да сподели,за да ми стане малко по-спокойно.благодаря  Rolling Eyes

# 439

Памперс , едното кило за цял месец ли е  Simple Smile Не се учудвам защо на мен Рени ми казва , че моите 4-ри са много  Mr. Green Обаче то ти пък май предният път беше трупнала към 6 ако не се лъжа .
Да това съм трупнала от последния преглед насам. Този път Рени беше много доволна от резултата  Mr. Green

Клара, къде се загуби? Затъжих се за теб. Как са девойките?

Извинявайте, че не пиша много, ама ми е гръмнала главата от много ангажименти и разправии   bouquet

# 440
Добър ден, мили маминки,

Слипинг бюти, да си изкарате хубаво, да починете добре и с нови сили към септември. Не се тревожи, може би на бебоците също им влияе жегата някак  newsm78

Амели, много странно това с водата... Буквално се мъчих аз целия ден, обясниха ми, че заради упойката чувствам жажда, но не бива да се пие, защото червата се наместват през този период. И чак след 8 часа може да се пие. И като я донесоха - на малки глътки... А теб са те карали да пиеш  Shocked Просто падам, може би зависи от упойката, която се използва  newsm78 Аз бях със спинална.

Иначе за картона, мисля, че нямаш грижа. Можеш и в последния момент да си извадиш нов картон. Аз нямах такова чудо с предната бременност и ходих до личната да ми подпечата един, че иначе няма как да стане работата с болничния. Аз между другото и сега се помотвам, трябва да видя какво трябва да се прави, че аз от едно майчинство ще скачам в друго.  Mr. Green

Пуканка, радвам се, че се обади, притесних се, че си се отказала да пишеш  Grinning

Веселото, много неприятна случка. Нека мъжа ти ги мисли пилетата, ти сега си мисли за твоето пиле  Hug

Ани, вземи си подплънки за кърмачки от аптеката и си подлагай в сутиена. Така или иначе изглежда ще ти трябват и като родиш  Mr. Green

Памперсче, давай го по-полечка, ако ти е възможно!  Hug

Ние направихме една разходка от 2 часа преди обед. Сега ще врътна една постна манджа и един чийзкейк  cook и към 6 часа пак ще поизлезем, дано да е малко по-хладничко.

До скоро мамички! 

# 441
Lovely baby, аз бях така,с болки ниско долу,само че в ляво и дясно. При мен ,след дълги размисли и страсти се оказа,че е от проблем с бъбреците.Отделно бебчо така се беше завъртял,че притискаше и каналите и съвсем  Shocked Дано при теб е нещо по-безобидно и мине бързо,защото на мен нош-па,спазмалгон,кетонал и всякакви такива,с които ме натъпкаха не ми помогнаха. Но лекаря трябва да си каже. Успех  Hug

# 442

Я кажете, трябва ли ми сутиен за кърмене. Много скъпи и смотани ми изглеждат. А дори си мисля, че нямам чак толкова голям бюст, че да ги напълня  newsm78 Не става ли с обикновен?

На мен тези сутиени ми бяха ужасно неудобни, защото са от две части - едната което обхваща гърдите и другата, която покрива зърното реално, та като се разкопчае горната част все едно гърдата остава хваната в "юларче". Не усещаш с гърдата си бебето, освен на зърното, което ми беше много неприятно и така и си останаха сутиените не ползвани  Confused , карах си с обикновени, с мека чашка , разкопчавах и вдигах нагоре при кърмене. Сега пак така мисля...

# 443
Здравейте мамита Hug

Сега се замислих за следното-използва ли се чувалче за сън от самото начало или чак след няколко месеца?

И другото-чета,че част от вас имат от сега коластра.Това критерий ли е след това за кърменето?При мен май няма такива следи до момента... newsm78

Исках да пожелая на всички,които ще си починат на моренце една прекрасна, освежаваща почивка  grinning039.Завид.Ние тази година ще го пропуснем и ще се задоволим с басейнчето на вилата Simple Smile

Прекрасен и хубав ден от мен  bouquet

# 444
kotkincho , и аз със спинална, то май при спешно секцио няма друг вариант, мен ме вкараха в операция със 6 см разкритие и контракции през минута сигурно, едва уцелиха кога да ми боднат упойката, щото трябваше точно между две контракции. Обаче виж ти си била жадна, аз никак. Това съм запомнила- да пия вода,че да изкарам упойката с урината и да почвам да кърмя. Поредната драматична разлика в политиката на различните болници по отношение на едно и също нещо.

Тук в хотела си говорихме сега със собственичката- тя има две момичета, едното е родено в Гърция, второто е родено миналата година в Бургас. И жената също разправя,че много се е изненадала от тотално различния подход в двете болници. Много й било гадно,че в Бургас обличат бебетата с болнични дрехи. В Гърция я карали да си носи дрехи,хавлия, памперси и т.н от вкъщи, както и мен в Плевен. Показва ми снимки от раждането на второто дете - родена на 8 август, увита в едно дебело одеало със зайчета като от нашето детство и вързана с едно дебело кафяво въже като товар!!!!!! Просто не можах да повярвам на очите си!
В Плевен детето още като го извадят от корема, измият, премерят и т.н., го обличат с дрехи, пред очите ми- в моя случай масата,на която оправяха бебето беше до операционната маса на два метра от главата ми и виждах всичко. Дори в болницата не ги повиват, какво остава за одеало през лятото!
Другото, което я е възмутило,че в Бургас я карали да дава на бебето веднага след раждането вода със захар в болнично шише. Защо? Не мога да си обясня. В Гърция въобще не били давали вода.

Памперсита мисля,че писа по-напред,че няма да допуснат в стерилната болнична среда да се внася препарат против комари. Това ме подсети,че моя мъж, като са ме вкарвали за секцио, питал доктора за стерилонстта на помещението и човека, срам- не срам, директо му казал, никъде в България няма стерилна операционна. За да се счита за стерилна, трябвало да има апарат за стерилен въздух ( или нещо такова), а не просто инструментите да са стелиризирани и екипът да си е измил ръцете. Мъжът ми, какъвто е гнуслив и "стелирен"  Laughing ,хич не му беше харесал този отговор. А вече вътре в стаите пък никаква стерилност, според мен ако някой реши да си донесе препарат против комари,не би трябвало да е проблем.
В тази връзка използвам да препоръчам гривните против комари, които се продават по аптеките на цени между 4 и 5 лв. Ползваме ги от няколко години цялото семейство, именно защото избягваме мазила и пръскалки заради риска от алергии. По мои наблюдения текстилните са по-добри от силиконовите, освен това те са със закопчалки и могат да се закачат за количката, чантата и т.н., а не директно върху тялото на детето. Също съм доволна и от лепенките против комари, които се лепят върху дрехите.

Протектори за зърна, кърмачески сутиени и т.н. "удобства" според мен са само търговски трик и реално не предоставят никакво удобство на майката. Две-три мои колежки са се опитвали да кърмят с протектори/ изкуствени зърна и споделят,че бебето само се дразни и не може да се нахрани. Аз личен опит нямам, но вече знаете,че маниерът ми е такъв да се придържам максимално близо към решенията на природата. Ако природата беше преценила,че силиконовите зърна са по-удобни или подходящи, щяхме да се родим със силиконови, нали?  Laughing

# 445
Lovely baby, аз бях така,с болки ниско долу,само че в ляво и дясно. При мен ,след дълги размисли и страсти се оказа,че е от проблем с бъбреците.Отделно бебчо така се беше завъртял,че притискаше и каналите и съвсем  Shocked Дано при теб е нещо по-безобидно и мине бързо,защото на мен нош-па,спазмалгон,кетонал и всякакви такива,с които ме натъпкаха не ми помогнаха. Но лекаря трябва да си каже. Успех  Hug
   БЛАГОДАРЯ ти ...ще видим какво ще стане дано хапчетата да ми помогнат ако ли не след 10 дни пак ще ходя при лекаря ,засега ще си почивам може и от притеснението покрай изпитите и тичането насам натам Simple Smile

# 446
Няма за какво  Hug Важното е всяко притеснение да се споделя с лекар и да не се прави нищо на своя глава,за да са добре бебчовците. Пък ние тук ще си споделяме и помагаме с каквото можем. Пиши какво се случва и дали минава  Hug Дано е нещо безобидно и не си като мен,че  с тоя кетонал дето ме наляха във болницата ( и от който е нямало смисъл) много ме гложди... ДОста е силен и никак не е препоръчителен при бременност,ама ще се надявам всичко да е минало без последици   bouquet
Не знам при вас,уж днес се води по-хладен ден,но аз пак съм цялата мокра и се чувствам много омаяна в тези жеги. Все ми се мота главата,ама то може бръмбарите в нея нещо да не са в ред  ooooh!  Grinning А така ми се иска да си се разходя на воля един цял ден,но няма как... Пусто му и слънце ...

# 447
  • Пловдив
хайде здравейте и от мен, но от дома Simple Smile))
Знаете ли имам едно притеснение...моя доктор ми е изписал 1 камара лекарства и се чудя дали няма да си отровя детето ако наистина ги пия. Дневната ми доза е: магнерот 3по2, гинипрал 4по1, нош па 3по1, феро - фолгамма 3по2, огестан, неоренал 2по1 (за всеки случай). Леле много хапче, много нещо....а за това Феро - Фолгамма било желязо и трябва да го пия 7 дена така и после 20 дена почивка. На 20-тия ден да ида да си пусна пак кръв. Какво мислите ще ми навредят ли или са безобидни и само ще ми помогнат да износя до края малката ми фръцла????
Ох, колко е хубаво удома....изчипках си се, изпрах си всичко и сега си лежа на диванчето и разглеждам разни бебешки нещица както всеки ден. Кеф ми е Simple Smile)
Лек ден от мен   bouquet

# 448
На мен също ми е адски горещо ...но пък не смея да седя на климатк ще земе да се разболея туко виж...Simple Smile излизам само сутрин и вечер през деня вкъщи Simple Smile до преди 1 сед ходех сутрин на плаж ,но лекаря ми забрани сега единствено ее да лежа ии да мързелувам,но и това уморява  Laughing

# 449
  • София
Привет! Ние днес бяхме на преглед - вече бебка е 1380 гр Simple Smile))) Отвори си очите по време на прегледа и си имам снимка, на която се вижда едно отворено оченце Simple Smile
И на мен желязото ми е много ниско и започвам да пия Ферологама.

Boyanova.90, мога да ти кажа за 2 бейби хипермаркета: Алис в Парадайз Центъра и м-н Дундьо до Майчин дом.

Общи условия

Активация на акаунт