СЕПТЕМВРИйка люто гледа, някой сви ѝ сладоледа! - Тема №17

• 26 687
  • 751
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте бременелки!
Баткото днес замина на почивка с баба и дядо и оставам сама.
Нямам проблем с болничния, дадоха ми 14 дни, а днес трябва да си взема 30 с комисия.
Жегата много ме мори и си седя под климатика през деня.
От днес в Лидл има стоки за бременни и бебоци.

# 421
Привет мами Simple Smile
Не съм писала от много време, но ви следя колкото мога Simple Smile
В Понеделник бях на док Simple Smile малката си е добре, обърнала се е (нощта преди прегледа така се бушуваше в корема ми, че може и тогава да се е обърнала) отговаря си на седмиците. Пуснаха ми ПКК - всичко ми е ок. Хемоглобина го поддържам на 111 и това си е  Tired ще си продължавам ампулите и магнезия. От следващия преглед започвам да ходя на запис на тонове (леле направо незнам, кога мина това време покрай мен  Thinking)
Все още нямам подувания (за сега) но получих първия си сериозен крамп и искам да ви кажа, че след това цял ден си усещах напрежение в мускула  ooooh!
За кг вече съм  +10 .... не ми тежат (което е интересно, но кантара не лъже)
Не искам да дразня мамите, които не са ходили все още на море, ноо ние миналата седмица изкарахме една много хубава и слънчева седмица   grinning039  Nature Sunny много беше хубаво, но свърши ...
ММ се надява, че ще можем да отскочим отново за 2-3 дни след като отворят новата част на магистралата (дано да се чувствам добре)
Приятен ден от мен

# 422
Ех, тая доомакинска работа край няма Crossing Arms
Да ви се оплача нещо ме наболя дясната страна на белия дроб сутринта, направо подскочих от болка ooooh! сега не ме боли, ама сигурно се местят органите и нещо ме е притиснало, нали матката вече трябва да е 9см над пъпа.
Много се притеснявам бебка дали ще се обърне Embarassed като ви слушам, че вече са се позициомирвли вашите и ме е страх да не застане напреки newsm78
Снощи преваля тука и днес сутринта се живее навън ама пак ще стане жега добре, че еклиматика иначе съм загинала геройски
Другото което е много ми текат гардите, направо не знам какво да правя, що така newsm78 блузата ми все мокра, срах ме ако изляза навън да не подокре, че ще е голям цирк Joy

# 423
Момичета Благодаря ви за отговорите за болничния Hug, до сега не съм ползвала и ми е интересно как ще се получат нещата , а последната седмица живея само с идеята за предстоящата почивка. Хубав ден и се крийте от жегата, че е страшно

# 424
Добро утро пупита Hug
Pukanka_ welcome Чудим се ние къде си, а ти морско Simple Smile)) Радвам се, че сте си изкарали супер и най-вече, че бебка се е обърнала, дано повече да не мърда от това положение  Hug
Аз днеска пак бях да пускам урина и да променяме приема на желязото, че от вируса нещо не беше хич читава урината, сега вече се надявам след като се оводних да са окей резултатите. Но хемоглобина ми от предния месец 105 и след прием на желязо, сега е 100 и ще си пия и аз ампулки.
Anni0422 с това обръщане ми е най-големото притеснение и на мен. Баткото си беше окей от самото начало, а това ме тормози от началото си е поседнала и явно няма и намерение да се обръща, ама каквото такова. Баткото обаче е най-щастлив от факта ако съм секцио, защото означва, че ще мога да отида на първия му учебен ден, и вчера като му казах, че наай-вероятно по-рано родя и ще мога да отида и няма да ви казвам колко беше щастлив, та поне някои ще е щаслив заради това с екцио, защото аз няма да съм Simple Smile
Веселото  smihesorry

# 425
  • София
Добро утро момичета Simple Smile
Anni0422 и моя бебчо не се е обърнал още,но според мен има време така че не се притеснявай ще се обърнат Simple Smile На мен гърдите също ми текат,но само през нощта,сутрин като стана и около гърдите ми яко петна ама няма как така ще е.Ако се притеснявай за това да не текнат някъде на вън си купи или от тези подплънките за кърмачки или предполагам може да си слагаш в сутиена и от тези тампоните за грим те поне за мънички и ще са по удобни.
Относно моренцето ние сега с ММ за събота и неделя ще ходиме до Варна ама по работа и незнам дали ще имам време да отскокнеме до плажа за малко ама ще видиме,дано да успеем  Praynig
За болничния аз от началото на 3-тия месец съм в болничен и първоначално на мен лекарката ми даде 14 дни и от там нататък все чрез комисия ми го дават,но аз не се срещам с тях а тя ми пише в картона от какво уж се оплаквам,плащам 30 лв и на другия ден е готов.
За инжекцията за резус фактора моята приятелка март месец като ражда в ОБ (София) нито са я карали тя да ходи да я търси да си я купува,нито да си я плаща в болницата след като и я биха.
Ами това е за сега от мен друго не се сещам да пиша  Embarassed
Приятен ден на всички ви пожелавам  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 20 юни 2013, 10:26 от Puffy1988

# 426
Добро утро   bouquet Очертава се още един сахарски ден! Ще се правя на герой още час - два и пускам климатика.
 Дианка, посмях се с твойта публикация. Joy И аз имам зверски киселини, което не ми пречи пак да се тъпча, ама то гумена главица  Crazy  Наистина, бях до аптеката преди малко и ми обясниха за тези превръзки. Та вече ще знам от къде да си взема. А за гащи трябва в някой магазин да разпитам. Видях в нета, че има на Чико за еднократна употреба, но не се сетих да питам за това във ВисВиталис. Затова пък открих, че има протектори за зърна  newsm78 Ако ти се разранят, да можеш да продължиш да кърмиш без проблеми. Хората всичко са измислили, ама аз тепърва откривам топлата вода. Трябва сериозно да се подготвя , за да ми е спокойно после . Макар че нощницата, която си взех преди 1-2 месеца май скоро няма да ми става. Е, ще се купува нова.
  Приятно ме изненадахте за инжекцията за резус фактора. Преди 6 години в София на сестра ми и искаха сама да си я намери. Е няма да ви казвам тогава какво търсене падна, че чак в Пещера намерихме  Crossing Arms
  Пуканка, пък да ти кажа: Официално ти завиждам за морето. Twisted Evil Срам нямаш, че и за второ мислиш  Mr. Green
 Ани, не се притеснявай за кърмата. Странното е , че и аз бях така, но от скоро нямам. А съм казвала , че ми трябваше малко и се подмокрях. Blush Можеш да си слагаш някаки подложки в сутиена , за да не се тревожиш, макар че то са само капки и няма кой знае какво да стане. Освен ако не ходиш без сутиен де  Flutter
  Боянова, хубаво си решила! Но аз не бих избрала Хиполенд! Слагат такива брутални надценки, че... но ти си знаеш. 
  Я кажете, трябва ли ми сутиен за кърмене. Много скъпи и смотани ми изглеждат. А дори си мисля, че нямам чак толкова голям бюст, че да ги напълня  newsm78 Не става ли с обикновен?
   Пловдивските мами, ще замоля, ако ходяд в Окръжна да споделят впечатления. Нямам възможност да дойда, а ми е интересно.Предварително ви благодаря!
  Нинка, не страдай- всяко зло за добро.
    Веселото много, много съжалявам за пиленцето!

Последна редакция: чт, 20 юни 2013, 10:38 от Мая 191

# 427
Здравейте  и от мен сладурки сладки   bouquet
Чета за болнични си говорите, можели и аз да питам нещо -като нашите са за дълги периоди как се изплащат, в смисъл моя е до 29.06, значили че ще ми бъдат преведени чак края или началото на др. месец или вече може да го преведат , че всеки различно обяснява  newsm78
Лек и усмихнат ден пупи Hug

# 428
  • София
RAQSVETLINA Моя болничен е до 4 число на месеца и обикновенно ми ги превеждат след 20-то число на следващия месец,но да ти кажа това много си зависи и от това кога ти носят болничния.

# 429
Здравейте  и от мен сладурки сладки   bouquet
Чета за болнични си говорите, можели и аз да питам нещо -като нашите са за дълги периоди как се изплащат, в смисъл моя е до 29.06, значили че ще ми бъдат преведени чак края или началото на др. месец или вече може да го преведат , че всеки различно обяснява  newsm78
Рая, по моите наблюдение всичко зависи от това, кога счетоводителката ще ти ги занесе в НОИ. От тази дата имат 15 работни дни да ти ги преведат. Аз всеки месец бързам да си знаеса болничния, но изглежда в счетоводството ходят 1 път месечно на 15 число...и така се получава, че от идаването до предаването в нои има месец и половина. После още 3 седмици за превод ...и така.

# 430
  • София
Момичета, не смогвам да ви изчета тези дни.  Ние днес заминажаме за дълъг уикенд до Гърция, така че съвсем ще ви изпусна ooooh!

Благодаря ви за прекрасните пожелания за рождения ден на Лори.  Всичко в крайна сметка мина чудесно.  Дадох и едно нурофенче преди да тръгнем за партито, тя се успокои и много, много се забавлява. 

Набързо ще се оплача, че много слабо и рядко усещам бебето тези дни, притеснила съм се малко, дано е неоснователно...

Прегръщам ви, пазете се, докато ме няма, а като си дойда, ще се опитам да наваксам (което не знам как ще стане Rolling Eyes).

# 431
tania_tsvetanova
Имам приятелка раждала в Торакс - д-р Троянчев планирано секцио.
Въпросът е, че недай си Боже има проблем - интензивно отделение има само във ВМИ
и аз така разбрах и затова се бях отказала преди месец. Сега обаче като наближава времето и страха искам да родя там, защото знам, че ще се чувствам много спокойна, а според мен раждането е едно от най-хубавите събития на жената и трябва да мине в спокойна и щастлива обстановка. А защо трябва да си мисля, че може да има проблем - ще мисля позитивно. Стига с проблемите, ще ги оставя вкъщи като отида да раждам. Simple Smile

Габи я раждах в държавна болница и имам много лоши спомени, само плачех. Искам този път да не е така.

# 432
Поспаланке, ще се реваншираш с някой гръцки бонбон  smile3532

# 433
Здравейте .
Веселото , много тъжно .... Hug
Пуканка , браво на теб , радвам се че добре сте изкарали  Simple Smile
И аз се притеснявам дали мой бебо ще се обърне . Още му усещам ритничетата ниско долу  Sad Не искам секцио !!!
Ох, после пак ще пиша , че малката ме дърпа ...

# 434
Sleeping Beauty приятно изкарване в Гърция. Благородно ти завиждам. За бебо - и аз много слабо го усещам, мисля че защото е спокоен.

Ад когато кърмих Габи използвах обикновен сутиен, без подплънки. Беше ми много удобен. Не виждам смисъл да се дават толкова пари за специален сутиен за кърмачки.

Общи условия

Активация на акаунт