Лятна Канадска в очакване на зимата - тема 54

• 42 209
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Или най-обикновени сакове. Ползвахме вертикални с 3 степени за големина, регулира се с цип (ама как го обясних...). Така или иначе ги опаковам на летището.
Пуловери не бих взела; почти не ги носим. Хем първите години нямахме кола и съм обикаляла улиците и в студовете.

# 601
  • Лавал-Пловдив
Кантарини, аз не бих взела чаршафи - размерите на леглата не са същите и не пасват. Моите от бг така си седят. Но ние дойдохме с 8 куфара и имах много неща, даже май взех 7, защото в последния нямах какво да сложа.

# 602
  • Монреал
Момичета, нуждая се от съвет от другата страна на океана. Simple Smile

Според вас какво е необходимо да взема в багажа, при положение, че позволените килограми не са изобщо достатъчно за преселване?
Направила съм си списък, но все си мисля, че пропускам нещо важно, а после ще е късно. Tired

Прецени от кое ще имате нужда първите няколко дни да си донесете, кое може да се купи на място. Понякога е по-удобно да се донесе нещо, понеже няма да имате време или възможност първите дни да купувате това-онова. Аз бих наблегнала на документи, любими дрехи, някоя любима играчка на децата. Не знам в какви условия ще пристигнете, в смисъл обзаведено жилище или ще сте при някой в началото. Но за дребни домашни и кухненски потреби препоръчвам Доларама да посетите през първите дни за най-необходимите неща.

Аз също предпочитам да пътувам със сакове, понеже не тежат много. Виждала съм и хора да пътуват с чували  Mr. Green
За вакумните пликове подкрепям с 2 ръце - много багаж може да се събере като обем - майка като идваше това лято и беше помъкнала 1 детски магазин с неща за мъниците точно с такива торбички.  Grinning
За пуловерите - и аз ги мразя  Mr. Green, само 1 хубаво зимно палто/яке, шапка, ръкавици са достатъчни - аз отдолу винаги съм с къс ръкав. В студени държави не се студува зимно време  Wink понеже живота е пригоден към студа.

# 603
Моите чаршафи пък си пасват идеално и си ги ползвам и досегА, даже миналата година си донесох още...ние си сонесохме почти всичко, но имахме право на по 2 сака на човек, като два от общо 6-те бяха свръх багаж, но пак казвам - донесохме си почти всичко и за нищо, от което донесох не съжалявам, че съм донесла....после ще дописвам, че ме дърпат децата....

# 604
Моите чаршафи пък си пасват идеално и си ги ползвам и досегА, даже миналата година си донесох още...ние си сонесохме почти всичко, но имахме право на по 2 сака на човек, като два от общо 6-те бяха свръх багаж, но пак казвам - донесохме си почти всичко и за нищо, от което донесох не съжалявам, че съм донесла....после ще дописвам, че ме дърпат децата....

подкрепям напълно Peace

Аз още си ползвам олекотените завивки Peace

# 605
  • Vaudreuil Canada
А аз продължавам да влача от там неща - много съм прибрана  Mr. Green Blush

# 606
  • Лавал-Пловдив
Олекотените и аз ги ползвам, но чаршафите ми са къси и най-важно без ластик, тук си свикнах да си "обличам" матрака с чаршафа. Тази вечер изпратих моите хора за Бг и сега ми е толкова пусто у нас и така ми е свито сърцето  Cry

# 607
И при мен така се случи с тия пусти чаршафи от БГ.  Laughing
Добре че не помъкнах много.

Всичко ще е наред, Кака Дора!
И на мен ми беше свито, че се разделяме, но всичко мина и замина.

# 608
Та значи чаршафи, олекотени завивки, пълен комплект прибори за хранене+ черпаци Simple Smile, тенджера, тава, единият ръчен багаж беше пълен само с книги, всички снимки (бях ги извадила от албумите, обаче), поне 2 кила играчки под формата на железни колички (бяха любими на синът ми по онова време, сега почти всички са раздадени), компютър, разглобен на части...какво ли не, сигурно пропускам и други неща... Но това беше, понеже имахме право на повече багаж. Сега първо бих пъхнала в багажа любими дрехи (наистина от много пуловери няма смисъл, но бих инвестирала в качествено зимно яке, провери си цените къде е по-изгодно да си купиш, тук или в България, ако вече си нямаш, разбира се), любими играчки на детето, неща, които имат сантиментална стойност за мен, книги и чак тогава, ако остане място чаршафи, юргани и черпаци Mr. Green майтапът на страна - питай по-конкретно за каквото се колебаеш, вероятно ще можем да ти дадем и по-конкретни отговори, иначе сигурно само те объркваме допълнително.

# 609
Cantariny, това което нас ни посъветваха е, да си купим повече обувки и не съжалявам, че послушах този съвет. Аз лично не че не намирам качествени и кожени тук, но са на съвсем различни цени. Особено ако става въпрос за по-елегантни, които да носиш в офис.
Пуловери и аз бях навзела, но не съм ги облякла. Тук в сградите и градския транспорт е топло през зимата. Просто ти трябва по-дебело яке. Но това не пречи да имаш някой-друг за всеки случай.
Ако има някакви лекарства, които трябва да приемате, не се надявайте, че ще ги намерите същите марки тук. По-добре проучете.
Вземете си дрехи, които ще ви трябват на първо време, че едва ли в началото ще ви е до такива покупки.
Аз друго много важно не се сещам. То си е по ваша преценка.
Само не пренасяйте тенджера под налягане, че да не ви направят проблем Simple Smile
Сега се сетих, че преди да дойдем попитах дали продават чубрица и съответно ми обясниха, че всичко има. Като пристигнахме, докато отида до магазин, от който да си купя, сигурно мина месец или два. Та ако много държите на тази подправка, може да си вземете едно пакетче.

Последна редакция: сб, 14 сеп 2013, 06:25 от ariela

# 610
  • Vaudreuil Canada
Какъв е проблема с тенджерата под налягане??? Аз имам две - не че ги ползвам де ама имам  Embarassed

# 611
Аз се пошегувах. Но извън шегата, след атентата в Бостън, при който бяха използвани тенджери под налягане, мисля че имаше случай на човек, който си носеше в багажа такава тенджера и го арестуваха в САЩ. Предполагам това не е било единствената причина, но защо човек да буди излишно подозрение. Може и в Канада да се осъмняват при такива находки.

# 612
За багажа от България, определено питай отделно за нещата, които мислиш да взимаш и ще коментираме. Че иначе е много дълго, а и за всеки човек е различно.
И да, има значение къде ще си в началото, ще имаш ли нещата от първа необходимост и т.н.

Кака дора, разбираемо, иска само малко време  Hug

# 613
  • Калгари, Канада
kaka_dora   Hug, ако можеш пренагласяй се бързо, че кога ще имаш пак толкова свободно време  Wink

За багажа - най-безсмисленото нещо за мен си остават родопските одеяла.  Crazy Сега освен да ги пазя за снахите  Mr. Green друго няма какво да ги правя.

# 614
Благодаря ви момичета!  Hug

Така всяка от вас като сподели мнение и ми по-лесно да отсея.
Конкретно, ако говоря се чудя дали да взема чаршафи и тънки памучни одеяла. Другото, за което се колебая са подправки и мурсалски чай (домашни съм си изсушила) и мед (имаме, не съм го купувала специално)?!
Прибори за храна ще взема колкото да имаме за нас. В началото ще сме при приятели, така че няма да е в празен апартамент. Ще имаме време да си набавим някои належащи работи.
Двоумя се, дали да вземам посуда като купи, чинии (които тежат) и да доплащаме свръх багаж или да си купуваме всичко наново.
Примерно дразнят ме пластмасовите дъски за рязане, а в Щатите когато живях дървени не видях изобщо. Та ще си взема една малка дъска и кръгла тава. Wink
Толкова неща имам, които са ми нови или със сантиментална стойност и трябва просто да ги зарежа. Sad

Общи условия

Активация на акаунт