Париж 7

• 67 919
  • 745
  •   1
Отговори
# 15
Браво, момичета  smile3501

# 16
  • пак на Рив Гош
Запис  Grinning
Мимии, страшно си оформила темата!

Докато не съм изпуснала последния влак, да допълня някои неща за транспорта, ако можеш да ги включиш, ако обичаш:
Един карне от 10 билета може да се ползва от повече от един човек.
Децата от 4 до ненавършени 10 години пътуват с билети Т+ или билет с начална и крайна посока с 50% намаление. Като ги купувате, искайте "тариф редюи" (tarif réduit = намалена тарифа). След 10 години ползват пълен билет.

Към въпросите: Как се стига от точка А до точка Б:
От този сайт: http://www.ratp.fr/itineraires/fr/ratp/recherche-avancee
В полето Départ напишете името на спирка на метрото, адрес или летището (Aeroport Charles de Gaulle/ Aéroport d'Orly, внимание, не работи за Бове), откъдето тръгвате.
В полето Arrivée напишете името на спирка на метрото, адрес или летището (Aeroport Charles de Gaulle/ Aéroport d'Orly, внимание, не работи за Бове), закъдето пътувате.
Като започнете да пишете, сайтът ви подсказва имена.
Отдолу изберета дата и час на пътуването, както и дали е за тръгване (départ) или пристигане (arrivée).
Критериите отдолу вдясно са (отгоре надолу):
Le plus rapide - най-бърз
Le moins de correspondance - с най-малко смяна
Le moins de marche ) pied - с най-малко ходене пеш
Начинът за транспорт отдолу вляво са (отгоре надолу):
Tous - всички
Ferré (Métro, RER, SNCF, Tramway) - железопътен (метро, РЕР, трамвай)
Bus, Tramway - автобус, трамвай
Избирате желаните опции и натискате "Rechercher" (търсене)
Резултатът излиза отдолу или в нов прозорец. Натиснете "Afficher les détails de la feuille de route" под резюмето, за да видите пълните обяснения.

# 17
Роца, благодаря ти!   bouquet
Допълних в първия пост.
Цяла седмица се трудя по темата и транспорта само го копирах. Сега видях, че има малки повторения, но ще ги оставя така(наистина ми се замая погледа по едно време  hahaha  ). По-добре повторено, отколкото липсващо.  Laughing

# 18
  bouquet
еее страшни сте  Peace

# 19
И моето пътуване до Париж наближава, така че съм тук с вас Peace

# 20
  • в обкръжаващия ме хаос
Привет на всички! На 4.07. заминаваме с мъжа ми и сина ми за пет дни, ще летим с Wizz. Нямам търпение, започвам да чета усилено темите.  Първият ден ще съм сама със сина ми, защото тати ще е на курс. Смятаме да отделим и един ден за Парка Астерикс. Запазихме апартаментче, силно казано, по-скоро студио от този сайт http://www.vrbo.com. Някой наемал ли е от него, дано да е читав и да не останем излъгани? Благодарности на всички за положения труд и споделеното в темите.

# 21
Здравейте, тъй като моето пътуване до Париж съвсем наближи, та имам няколко въпроса.
Дали ако идем рано до Айфеловата кула ще избегнем опашката? Някой тествал ли е?
Има ли някои по-специални улички в Латинския квартал, които не са за изпускане?
Тъй като мисля да вземем 10 билета карне - те важат ли за РЕР В в рамките на Периферика /конкретно от сп.Люксембург до сп.Денферт Рошер/? И до сп.Ла Дефанс мога ли да ползвам пак тези билети за линия 1 без да доплащам?

# 22
Току що се случи Чудо!!! Бях пропуснал моментът да купя он лайн билети за Айфеловата кула преди минути нещо ме накара пак да влеза в сайта - и
О, чудеса - свободни билети за първи юли,и то за супер удобен час 12 на обяд, запазих самообладание и за минути вече цялата магия с билетите се случи! Още не мога да повярвам за това съвпадение на факти, при положение, че билети няма за месец напред. Яв Така, че проверявайте по-начесто, явно има прозорци,когато пускат или някой се отказва. Предполагам, че туроператори освобождават бройки...

# 23
  • Варна
Момичета, темата е невероятна - толкова полезна информация има събрана накуп в първия пост, че ми се замая главата! От 2 седмици насам чета предишните теми  Mr. Green

Ще сме в Париж за няколко дни в края на август, харесала съм няколко апартамента в различни райони на града и писах на собствениците им за повече информация, но предварително искам да ви попитам дали някой от районите не е опасен (непрепоръчителен за наемане на апартамент) и какво ще ни струва на човек пътуването от 20-ти до 1-2 район, например (не само като цена, но и като време - ще се налагат ли смени и карти за различни райони/зони)? Ще бъдем 5-ма възрастни и 2 деца (на 4 и на 9 г.).

Апартаментите, на които съм се спряла са в следните райони: Paris-01, Paris-02, Paris-10, Paris-15, Paris-18 и Paris-20.

И още нещо, за което не прочетох нищо досега, по-скоро към пътувалите оттук - как заплатихте депозита, ако такъв ви беше поискан? Досега не съм правила банков превод в чужбина, но съм чувала, че е доста скъпо... Rolling Eyes      

# 24
...
Апартаментите, на които съм се спряла са в следните райони: Paris-01, Paris-02, Paris-10, Paris-15, Paris-18 и Paris-20.

...     

chockolina, за да дадем по-подробна информация за района и начини на придвижване дай линкове към конкретни апартаменти. Всеки район е обширен... Можеш да съобразиш района с придвижване от/до летище, от/до централна зона, интереси, цена и т.н.

# 25
# 26

Да попитам с какво ще пътовате?
Първото, което ми направи впечатление - някои от апартаментите се отдават за седмица т.е. няма значение за колко дни ти трябва ще платиш за седмица(това можеш да уточниш със собствениците).
Първият апартамент е за много хора - района е удобен.
Вторият апартамент - отдава се за седмица, района става.
Третият - пак за седмица, района не ми е познат, но предполагам става.
Четвъртият - харесва ми, района е хубав. Отдава се на нощ.
Петият, шестият и седмият - не мога да кажа нищо за тях.

За транспорта - мисля, че всички апартаменти попадат в зона 1-2.

# 27
  • Варна
Пак мерси! Hug

С коли ще пътуваме, затова и наличието на възможност за паркиране ми е важно. Peace Писала съм на всички собственици, дотук трима са ми отговорили, че имотите им са свободни за периода, за който ги искаме, при това за 3 или 4 нощувки, колкото ни трябват. Peace

Какво имаш предвид под това, че районът на втория апартамент "става"? Не е ли на удобно място за разглеждане на забележителности (по картата поне доста ми излизат не пешеходно разстояние Crazy).

Четвъртият апартамент и на мен много ми харесва, цената му е по-висока обаче (собственикът ми писа и си ги смята в зависимост от броя на хората, като над 8 год. възраст се смята за възрастен), така че май ще отпадне. И паркингът е по-скъп там, има и допълнителна такса за почистване, която също се смята на човек. Crazy

Апартаментът от 18-ти район пък ме привлича заради децата Crazy, със сигурност ще го запомнят, има и безплатен паркинг, но още нямам отговор от собственика за цените.

# 28
  • в обкръжаващия ме хаос
И още нещо, за което не прочетох нищо досега, по-скоро към пътувалите оттук - как заплатихте депозита, ако такъв ви беше поискан? Досега не съм правила банков превод в чужбина, но съм чувала, че е доста скъпо... Rolling Eyes      
За подобни разплащания съм си открила сметка в Д Банк /бившата Демирбанк/,  таксата им е 5 евро, искат обаче по сметката да има налични 10 евро. С другите банки таксите излизат към 100 лв.

# 29
  • пак на Рив Гош
Chocolina,
Скрит текст:
щом ще идвате в края на август, май ще се разминем... аз се връщам на 28ми вечерта.
По твоите въпроси:
Апартаментите за мен изглеждат така:
Париж 01 - удобно място, почти няма да ви се наложи да ползвате транспорт за основните забележителности;
Париж 02 - също прилично място, макар и в не най-любимия ми квартал, пешеходно разстояние до забележителностите; rue Montorgeuil, която е наблизо е търговска улица с разнообразни магазини за храна (месо, риба, хлебарници, но не супермаркети), кафенета и ресторанти.
Но и двата квартала са доста оживени откъм парижани, жители на предградията, туристи, заведения. Ако апартаментът гледа към улицата и не е добре изолиран може да бъде шумно.
Париж 10 - кварталът е доста мулти-култи и етнически разнообразен... не е от най-любимите ми и не е особено привлекателен, особено вечер;
Париж 15 - любимият ми квартал в Париж, живях на следващата спирка на метрото в продължение на 4 години. Спокоен и чист, на 15 минути пеша от Айфеловата кула, но ще ви се наложи да ползвате транспорт
Париж 18 - също доста мулти-култи квартал, по-отдалечен от центъра
Париж 20 - кварталът е приятен, доколкото си го спомням  newsm78
Но и за двата ще ви се наложи да ползвате транспорт да слезете до центъра.
Който и апартамент да наемете, оставате в рамките на Париж и зона 1-2. Няма да имате нужда да сменяте карти, с един билет ще може да се придвижвате из цялата мрежа на метрото, докато не излезете през вратите на изхода. За време за придвижване, брой 1,5 минута на спирка, плюс 5 - 10 минути за смяна/влизане/изчакване.

Общи условия

Активация на акаунт