Газове и подуто коремче! Помогнете

• 7 820
  • 32
  •   1
Отговори
Зравейте,
 От скоро си направих регистрация, като източник на информация за сина ми, който е на 1г. и 8месеца и от самото му раждане не сме имали спокойна нощ. В началото уж бяха колики, после зъбки и така до днес. Всяка вечер се пробужда и изплаква, след което следват газове, кратък сън и така на всеки час-час и половина до сутринта. Вечер преди да си легне коремчето му е видимо подуто и образува газове, а през деня спи спокойно и по нищо не може да се разбере, че има проблем.  Има нормални изхождания, без запек. Ходихме на гастроентеролог, които ни назначи изследвания и диета, изключваща бобови храни, мляко и млечни продукти. Предписаха ни Креон, Лактифорт и Алора. Резулатите от изследването са отризателни за бактерии във фекланите проби.За съжаление няма промяна и сънят в къщи е мираж.
Ще се радвам, ако някой сподели своя опит с подобни проблеми!

# 1
Заведи детето на класически хомеопат, ще се оправи. Peace

# 2
  • София
Да не е проблем с храносмилането?
Пробвай вечерята му да е на принципа на разделното хранене.

# 3
А какво вечеря детето?
Бих заложила на лека вечеря+задължителна купа с кисело мляко и без наличие на пресни салати и плодове.

# 4
След като приемахме кисело мляко газовете бяха по-чести и болезнени и се чуваше звучно  къркорене на червата. След като го спряхме къркоренето спря, но не и нощните събуждания и единичните газове. Вечерята е лека супа без плодове и зеленчуци. Вече се чудим какви продукти да подберем, така че да има рационално хранене, без дипълнително натоварване на стомаха.

# 5
Да няма детето някаква непоносимост към кравето мляко?
Допитвали ли сте се с диетолог, който работи и с деца? Такъв специалист най-добре може да ви насочи какво и по колко да се приготвя на детето, с цел избягване образуването на прекалено много газове.

# 6
  • Fort Worth, TX
Казваш изследваха за бактерии .БИ ли написала за какво точно е изследван.?Предполагам му е пусната стандартна микробиология, която включва-салмонела'шигела и еколи.Знаеш ли дали е изследван за стафилококи и гъбички.Те дават също такава клиника, но в много лаборатории , ако не им кажеш да ги изследват не го правят.Ако са ги изследвали вероятно детето има непоносимост към нещо.

# 7
Здравейте,
синът ми е на година и седем месеца и има подобни проблеми.  При нас обаче се появява и след обяд, както и не е всеки ден. С алергия към кравето мляко сме, но то е изключено от менюто ни.
Ако сте намерили някакво решение на проблема ще се радвам да го споделите

# 8
Здравейте. Питайте в аптеките за чайчета. Мисля, че ще има полза.

# 9
Благодаря за съвета! В момента ползваме еспумизан Л, но няма особен ефект. И Био Гайа също. Дано скоро се появи резултат. Утре ще пробваме и чай Simple Smile

# 10
  • Fort Worth, TX
Микробиология или по-точно за стафилококи и гъби изследван ли е?

# 11
Алора-та я дават за спане, но какво разстройство на стомаха си бях докарала с нея  ooooh! ooooh! В чудо се видях, докато се усетя, че е от прехвалената Алора. Понеже тя е на билкова основа, екстракт от пасифлора. А пасифлората, освен за успокояване и за спане, я дават и за разхлабване.

# 12
Не, нямаме изследвания. Ако обаче този проблем не отзвучи до ден-два ще настоявам при педиатъра

# 13
А според вас подобен проблем възможен ли е да е свързан с растеж на зъбите? За мен няма връзка, но май и последните зъбки са тръгнали и е чудна комбинация

# 14
  • Fort Worth, TX
А според вас подобен проблем възможен ли е да е свързан с растеж на зъбите? За мен няма връзка, но май и последните зъбки са тръгнали и е чудна комбинация
Категорично не е свързан.Идете и направете микробиология.Поискайте си направление.Задължително кажете в лаборатирията, че искате и стафилококи и гъби.Безлатно се изследват, но се посяват отделно и не всички ги правят, ако не споменеш.Биогая не се понася добре от всички.Има доста по-добри пробиотици от нея.

Общи условия

Активация на акаунт