Как да накарам бебето ми да пие вода?

• 3 436
  • 16
  •   1
Отговори
Здравейте,бебето ми вече е на 5,5месеца,кърмим се и се дохранваме малко с АМ.В първия месец опитвах да дам вода но на няколко пъти се задави и за известно време спрях да я предлагам.Кърмим се на поискване ,включително 1-2 пъти нощем,дохранвам 1-2 пъти през деня с АМ и вече започнахме съвсем бавно със захранването. Проблема е,че когато предлагам вода ,тя не пие и започва да си чеше зъбите с биберона,може би само няколко капки и това е.Притеснявам се,че вече е по-голяма и започва захранване,започват и горещините ,а не иска да пие вода. Има ли някой с подобен проблем и какво е решението ?

# 1
Бебетата не се карат да пият вода. Не се принуждават, залъгват, насилват. Няма нужда от никакви трикове. Предлагаш - отказва - не настояваш. Когато има нужда и жажда - ще пропие. Някои деца не пият и до годинката си. Някои пият от съвсем малки. Следвай детето и не го мисли. Набавят си всички нужни течности с кърмата/АМ. Обикновено когато започнеш захранване, тогава започват да приемат и водичка, не се притеснявай  Peace

# 2
  • сред маслини и портокалов цвят
Моите деца пропиха вода около 9-тия месец. Захранени са след 5-тия. В горещините сучеха по-често, но вода не искаха.
Ти си предлагай, все ще пропие някой ден.

# 3
Благодаря,и аз съм на това мнение,но нямах представа ,че може и по-късно да започне, когато бебето си пожелае. Навсякъде около мен чувам как бебета на наша възраст вече се хранели,пиели сокове,вода ,че вече се обърках... Rolling Eyes

# 4
И моята мис не пие вода. Ако изпие 10-ина мл е добре. За капак не пие с биберон и др му там джиджавки, а от чашка, та изобщо не знам по колко мл пие. Не се притеснявам, като е жадна, ще пропие.

# 5
И нашата госпожица отказва категорично вода. Започнах захранването на навършени 6 месеца и започнах предлагане на вода, но уви. Сега и не настоявам, опитвам се с лъжичката да и дам по време на хранене и я склонявам на 2-3 лъжички, но само толкова, после се усеща и започва да плюе. Здраве да е ще пропие с времето. Но не се отказвай да предлагаш.

# 6
И моята не пие вода. Отдавна съм захранила, предлагам вода редовно, но не иска. Други течности ( сок, чай) не съм предлагала.  Синът ми пропи вода на 1,6г.

# 7
  • в огледалото на живота
Няма как да накараш бебе насила да пие вода.
Предлагаш-ако отказва не насилваш.
Всяко дете е индивидуално и следва да се съобразяваме с неговите нужди.

# 8
Моят чак сега започна да пие, като термометъра взе да се върти около 30 градуса Crazy Но пак не пие по много. Днес 50мл е изпил newsm78

# 9
  • На брега на морето
Моята госпожица дори и сега, когато е топло ми отказва вода. Ако изпие около 10-20 мл, го смятам за успех. Затова пък по-често иска да суче.
Все някога ще пропие, няма вечно да има кърма.

# 10
  • By the sea
Вода до 6-я месец почти не съм предлагала, кърмим се на поискване. След захранването пак не искаше, пийваше 1-2 глътки и се мусеше.От преходна чашка също нямахме голям успех, смукне малко и започва да я дъвче.От 8я месец започнах да й давам от обикновена чашка и реши, че ще пие.Сега изпива около 90-100 мл дневно, но това отскоро, определно в жегата не отказва като й предложа.

# 11
  • Бургас
Kakто вече са ти казали - детето не се кара да пие вода. Предлагаш редовно, когато има нужда, то ще пие само.

# 12
Ние сме зимно бебе и в началото не искаше вода и аз я затоплях в нагревателчето и
започна да ми "уважава " жестта,сега вечепие по 400мл. вода,но зъбките ни мъчат
постоянно сме в лигииииии,а и мн. жега:),предлагай 2 глътки да изпие е нещо Grinning

# 13
И моята дъщеря не иска да пие вода. Плюе я и се мръщи, ако въобще реши да цокне. Не я подслаждам по съвет на неонатолога... Пишка си доволно малката от АМ... Не мисля да я насилвам. Naughty

# 14
  • Карлово
Синовете ми не са пили вода докато бяха малки само на мляко
често пъти и сега вместо вода си искат мляко
от личната им съм чувала че децата си набавят вода с част от млякото така че това да не те тревоже

Общи условия

Активация на акаунт