Мартенските мами гушкат бебчета засмени!

• 35 917
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
ами да си седи, пречи ли нещо  newsm78
аз откак го инсталирах на пода нямам притеснения, врътка си се накъдето му е удобно.
Абе не пречи,ама като й омалее главата и я забива директно надолу и след малко почва да прахти хаха,не може да си поеме въздух.

# 286
Ще се побъркам вече !!!
Малкия 3-ти ден се скъсва от рев от сутрин до вечер, направо се дере като заклано прасенце ! Нищо не му помага, нищо не го успокоява, черви се поти се, направо вир вода става ! Днес даже е преграхнал, но продължава да се дере !!! Какво да правя вече ще се побъркам ?!!!  #2gunfire #Cussing out

# 287
Момичета, за майчинството май важи крайната дата на последния болничен. Аз се водя по майчинство (след болничните) от 17 юни, а днес дойде сумата от 17 до 30 юни (10 работни дни). След 20-ти юли идват и тези, които са до 17 юли (още 12 работни дни). Тоест, имам два превода, в зависимост от датата, на която се зачислява. Иначе имах случаи на 45-дневен болничен, който беше изплатен много по-рано от изтичането на срока му. Тъй че май най-голямо значение имат датите.
Tsetsi79, абсолютно знам за какво иде реч - аз кърмих само 20 дни и знам за каква депресия иде реч. В крайна сметка всеки решава чий съвет ще следва, но да дам и моя... Пък ти ще си решиш дали ти върши работа. Моето бебе се роди 4,50, на навъшен 1 месец беше 5060, сега е около 7 кг. По препоръка на педиатърката му увеличихме АМ на повече от препоръчителната му доза за възрастта му, понеже там препоръките са за възраст, а не за кг. Иначе казано - беше си гладничък, но увеличихме АМ-то и решихме да захранваме поне след навършени 17 седмици, и то с оризова млечна каша. Различно от АМ му давам само чайче за храносмилане, за да го регулира, защото без него не се изхожда редовно. Ако все пак действаш със сокчетата - разреждай ги много, ама много с вода. Дори на 3-4 годишно детенце е добре да са силно разредени и без никакви, ама никакви подсладители. И внимавай с плодовете - диня се дава след годинка! Също цитруси, "мъхнати" плодове и всичко червено (без черешите). Ако силно го разредиш, може би ще й хареса повече.
канарска-маймунка, ходихте ли да го види лекар?

# 288
  • София
моя трети болничен е до 13 юни, изплатиха ми 8-те раб. дни от него още на 17 юни.
сега чакам това дето вече се води майчинство, ама никакви вести няма, та затова попитах дали сте го получили.
преди ми забавиха много втория болничен, писах им къде ли не и съвсем наскоро взеха да отговарят, аз вече бях изхарчила парите  ooooh!

# 289
А вие,които давате сокчета готови ли давате?

# 290
simona06 - аз ги изстисквам от различни плодове. Общо взето един рендосан морков дава количество за веднъж, половин ябълка за веднъж и т. н.

Написаното от мен моля да не се възприема като препоръчване да давате сокчета..... Аз взех това решение за моето дете..... всеки сам решава.....

# 291
Здравейте и от мен!
От доста време не бях влизала тук, по-активна съм във ФБ. The Black Widow, благодаря за темата.
Споделям, че смятам да захраня около 6-ти месец, само на кърма сме. Надявам се да имам достатъчно поне до тогава. На 3 м. и няколко дни моята кукла беше 6220 гр. и 64 см. Предлагам вода, когато се сетя, но не пие, така че не я мъча. Не й давам нищо освен кърма, така смятам за редно. Захранването ще започна с оризова каша, като най-щадяща стомахчето и поетапно ще въвеждам зеленчуците, после плодовете. Пюретата мисля да си ги правя, като задушавам зеленчуците на пара и после прибавям водичката. За кашите, как мислите, дали купени или правени? Сокчета да се дават на толкова малко бебе, че и захар да се добавя за мен е лудост, но всеки си преценява за детето си. Не обвинявам никого, а споделям мнение.
Това е засега от мен, хубава вечер пожелавам!

# 292
  • USA, Steak State
Ама направо съм 100000% зад написаното от Боряна.
Бори, обсъждахме го във Фейс, ако искаш можеш да си правиш сама оризовата каша. Аз ще опитам първо домашно приготвена да направя.

Аз като цяло още разреждам сока на почти 5 годишната си дъщеря.

# 293
Tsetsi79, дори при даването на сокове се препоръчва даването на един вид сок поне 4-5дни и да се следи за реакция.
Защо всеки ден даваш различни? Нещо не ми е ясна логиката, или пълната липса на такава.

канарска-маймунка, отидете на лекар, такъв рев 3дни без прекъсване все има някаква причина.

# 294
Tsetsi, мерси за отговора! Надявам се и ние да нямаме колики при захранването, защото, уж казват, че бебетата на АМ карат по - леки колики, нашите бяха ужасни.
Tea, ползвах Ентерокинд и оттогава си акаме щастливо и редовно всеки ден. Това са хомеопатични капки.

# 295
  • София
И аз не го разбирам упражнението със соковете. Освен, че нищо не дават на детето, пък и да се занимавам всеки ден с цедене, миене, да му треперя кога какво може да се получи  Stop.
Етикетите на нещо пък изобщо не могат да са ми показател кога какво да давам.

# 296
Исках също да ви питам лепенките Куул Пач къде ги слагате върху самата ваксина ли или някъде другаде?

Аз - да, но гледам първо да е спряло кървенето.

Ходихме на ортопед заради различни гънчици по крачетата. Прегледа я на ехограф, каза, че място за притеснение няма и разликите се дължат на неправилно разпределение на подкожните мазнини и ще се оправи като проходи. Препоръча преди навършени 5 мес. да не я отпускаме седнала, дори подпряна с възглавници, единствено разрешава в шезлонг до към 30 градуса да е надигнат. Тя вече толкова е любопитна и иска да става, доста успява да се повдигне, понякога се хваща за корема и се издърпва нагоре  Joy

И аз така, но докато вземах майчински с Теди, а то беше скоро, всичко беше обвързано с това, кога работодателя ще подаде Декл.1 и осигуровките.

скоро го промениха - като промениха сроковете за представяне на болничните листи и вече не зависим от кефа на работодателя  Peace

# 297
  • Варна
Надявам се и ние да нямаме колики при захранването, защото, уж казват, че бебетата на АМ карат по - леки колики, нашите бяха ужасни.

Коликите са максимум до 4-ти месец. Когато започнеш да захранваш (5-6 месец), не трябва да има колики, а ако симптомите наподобяват на тях, ще да е друга причината.

Двете ми деца са изключително кърмени, никакво АМ, ами да са имали неразположение от 4-5 дни. А  колко примери имам с деца на АМ и ужасни ревове от "колики".

Simple Smile

Щях да забравя. Днес наминах по друга работа до НОИ, та реших да питам и за майчинските. Трябва работодателя да занесе декларацията, явно ще го направи до 15.07, когато ще занесат и болничните.Та от там още 15 дни за изчисляване и превеждане на парите. След тази "гимнастика", вече всеки месец до 10 число трябва да си получаваме паричките.  Peace

# 298
Микаел е на формула, но колики е имал едва няколко пъти и чак до ужасни ревове не се е стигало. Всичко зависи колкото от храненето, толкова и от организма на самото дете. Ние всички сме различни, децата - също. Исках да кърмя, не успях, но детето ми не се е мъчило изобщо.
Болничните листове, също и документите за майчинство, се подават до 15-то число на месеца, следващ този на представянето на листа при работодателя. И наистина, НОИ са задължени 15 дни след подаването на документите да започнат изплащане. Аз лично съм се информирала моят работодател на кое число всеки месец представя документи в НОИ, така че знам кога да си чакам парите.

# 299
Добро утро ! Аз се убеждавам, че пряка връзка между вида храна /кърма или АМ/ няма. По-скоро зависи от степента на зрялост на храносмилателната система повече от всичко друго. Те при нас /мартенчетата/ вече трябва да минават, макар че Божидар е имал колики съвсем леки или аз не съм забелязала да има   Thinking . Но батковците им дадох сок на 2 месеца по съвет на педиатър, пищенето и гърченето беше страшно- горе долу до 5ти месец  Sad и съм сигурна, че допринесох за това със прекалено ранно захранване.

Аз много съжалявам, че няма да можем да заведем децата на море тази година, но сме принудени да правим ремонт на гарсониерата, в която живеехме преди и да се местим до края на юли. Писна ни от капризи на роднини, може да ни е тясно, но поне ще ни е спокойно и ще можем да отсвирим всички дразнители веднъж за винаги Close

Общи условия

Активация на акаунт