Мартенските мами гушкат бебчета засмени!

• 35 379
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Кои са признаците/ външни белези за такава дисплазия ? питам, защото не знам какво да гледам, и на нас ни казаха,че всичко му е наред на първия месец. Следващият преглед кога следва да бъде ?
и аз това се запитах.
ние минахме на ортопед, гледа на ехографа, оглежда и каза всичко е наред  Rolling Eyes

# 586
http://-spam070-/2011/06/27/%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BF%D0%BB%D0%BE … %B0/#.UfESt8zVRdg

http://www.devamaria.com/divisions/id/7/page/86/sid/286a5af642f0 … eeea67482f8dda0b9

Не е възможно, но аз четох, че ако има допълнителна гънка на бедрото, ако кръстосва крачета... Има още една гънка от вътрешната страна на дясното бедро, но лекарят каза, че не е тази гънка тази, която е важна, а гледаше на дупето, между пишлето и ануса точно (представете си, че вдигате крачетата да сменяте памперса, там, в основата да дупето). Та там има лека гънка. Иначе ми се струва, че рита равномерно и с двата крака, макар да има моменти, когато рита повече с десния. Зависи на какъв кеф е - поне аз така си мислех.
Попита ме и дали като е по корем и се опитва да пълзи, се подпира на свити юмруци или и разтваря дланите. Загледах го - по-скоро е на юмруци. Не му ли е рано да се подпира на разтворени длани?...
Ще пиша утре като мине прегледът. Дано не е това, което си мисля...

# 587
I Am Ruth, успех на прегледа и всичко да е ок.

# 588
I Am Ruth Дано всичко е наред  Peace

# 589
Благодаря ви, момичета, за куража.

# 590
  • Варна
 I Am Ruth, стискам палци за прегледа утре, дано всичко е наред  Hug

# 591
  • София
Рут, дано притесненията се окажат излишни  Praynig

# 592
  • София
Мила при лазене назад се отблъсква с длани  newsm78 Странно, че на първия преглед не са видяли с ехографа проблема. Знам, че и по-нататък родителите могат да докарат проблем с кенгуро или неправилно носене, гушнато със събрани крачета. Обръщайте внимание на измислените кенгура напред с висящи  надолу крачета, или слинг в поза жабче, или нищо. Предполагам, ако въобще има проблем да поноси ортопедични гащи няколко седмици.

а, това за ботушките с дръжки ми звучи много забавно (имам пред вид не историята с отрязването, а идеята за такива ботушки), можеш ли да пратиш линк да ги видя?

Ето за такива

гледай тия двете колко са важни Simple Smile  (снимката е от Гугъл)

Последна редакция: чт, 25 юли 2013, 17:42 от Mime-to

# 593
 I Am Ruth, спокойно, вярвам, че всичко ще е наред! Горе главата - тия работи няма какво да те плашат, бебета са - и да има нещо, за нула време се оправя. Прегръдки от нас и утре да даваш добри новини:)

# 594
Късмет на I Am Ruth.
Като се заговори за ортопеди, ние водихме Вики на 3 м. на ортопед. Прегледа протече по следния начин: доктора влезе и каза айде давайте бързо юнака, че ме чакат за операция (бях облякла Вики в сиво клинче и розово-сива блузка към него). Казах му че не е юнак, а е мома. Дори не свали памперса, само отлепи от едната страна, щракна с дръжкаtа, погледна ехографа, отлепи и от другата и каза, готови сте, всичко е наред и излетя от кабинета по средата на думите ми: " Докторе, искам да ви питам..." Майка ми от 1 месец ми надува главата да я водя някъде пак, че да сме сигурни, че всичко е наред. Та питането ми е, моля, кажете в София някой добър, който ще ни обърне внимание. Много дълъг ми стана поста, извинете Simple Smile

# 595
От темите в този форум четох добри отзиви и за  Драганов, и за Алексиев, и за Медникаров. Последните двама за от Ортопедията в Горна Баня, като Алексиев преди е преглеждал там, но сега само оперира, иначе има частен кабинет в "Мотописта". Медникаров в момента е в отпуск, а Владимиров - професор, пак от Ортопедията, бил един от най-добрите в Европа, но за него не четох добри отзиви - той май също претупвал. А и аре нема нужда от професори - обикновено са книжни плъхове, които са изчели целия свят, но не са се сблъсквали реално и с половината от случаите, за които са чели. Липсва им усет и практика. Четох добри отзиви и за д-р Кацаров, но нищо повече не мога да кажа.
В зависимост от това какво ще ми каже Алексиев утре, ще преценя дали да ида и при Драганов, но по-вероятно е да ида, тъй като вече имам записан час, той работи с НЗОК, а и ще чуя още едно мнение.

# 596
Ние бяхме при Драганов преди 2 седмици. Преди години при него водих и сина ми. Този път доооста повърхностен преглед ни направи и се отплесна в други теми за живота  newsm78
Аз я водих малката поради други съмнения, за сега неоснователни...
Но, като цяло е доста опитен и предполагам, ако има някакъв проблем веднага ще го отрази.
Дано и твоите притеснения се окажат неоснователни! Peace

ПП. Не съм разбрала, дали работи със здравната каса, когато записвах час, не са ме питали. Платих, ако не се лъжа 30 лв. Пишеше го и на вратата на кабинета.

# 597
Cherr-y, може и да си права, защото като направих по-обстоен прочит се оказа, че е работил преди години, а после е спрял... И не открих инфо към днешна дата как стоят нещата. Така или иначе и утре ще е частен прегледът, та вече ми е все тая - ще плащам, пък дано получа адекватно отношение и отговор на всичките си въпроси.

# 598
  • София
Драганов не е по касата, преди години е бил, но в последните 4 г. не е, от личен опит.

# 599
а за Варна някой може ли да препоръча детски ортопед? Когато питах нашата педиатърка за направление преди 3 месеца, тя каза, че нямало нужда да ходи, защото тя го преглеждала на първата консултация... ама все ме човърка, че все пак няма да е излишно

Общи условия

Активация на акаунт