Отговори
# 240
TDI мерси, каката за първи път я усетих в края на четвъртия месец, сега пък за първи път усетих движение в началото на четвъртия, и както казваш ти не е всеки ден. Един ден ме гъделимка и побутва, после 2-3дни нищо...днес на видеозона през цялото време правеше разни маймунджулъци  докато я гледахме на монитора, а аз нищо не усещах в корема ми

# 241
  • София
TDI в 16та съм ,но док. ми каза 17.... както и да е..и аз мисля ,че е рано ама бяха странни тези побутвания ,нещо като пулсиране под корема ,точно като тупкане за секунди и спре ,после пак се появи и пак спре... newsm78 и като си лежа по гръб го усещам в пълен покой -така да се заслушам иначе, ако съм някъде вън едва ли бих обърнала внимание.. Четох в едни теми и имаше подобни описвания на първите усещания ... но времето ще покаже дали съм била права  Simple Smile

# 242
desi-g мерси, все си мислех, че като ми мине гаденето и лошото и ще ме удари яко хормона, но уви...не че страдам де  Wink

# 243
Здравейте момичета, ще ме добавите ли и мен в FB www.facebook.com/didi.grigortscheva  Hug

Иска ми се и аз да ви споделя на накратко, знаех че съм бременна, но не се чувствам като чели наистина има малко човече в коремчето ми. Но докато гледах на екрана мъничето как шава и маха с ръчички се почуствах много щастлива  newsm51 А сега усетих малкото мишле леко да ме побутва, толкова нежно като, че ли с носле ме докосва...  pregnant Oooo

Пожелавам ви лека бременност на всички и много много щастие!  Heart Eyes

# 244
добавете и мен във Фейсбук www.facebook.com/ralitca.evtimova

# 245
Малеее не ви завиждам за секса това не знам как бих го преживяла... много се радвам че ги усещате вече с нетърпение чакам и аз този момент Simple Smile))

# 246
Радвам се за тези, които сте усетили бебенцата. Аз не знам дали съм усещала, но съм усещала като къркорене на корема, само че ниско долу. Не знам какво е чувството и не мога да преценя дали е това, а и ми се случва сравнително често, а вие казвате, че се усеща рядко в началото. Но каквото е, само да ни е живо и здраво детенцето. Мен малко късно, но взе да ме обзема параноя. Мисля си, че няма да се справя, че не съм готова, че живота ми ще приключи такъв какъвто е бил, което едва ли греша, но почвам да се плаша. Толкова го искахме, а сега се чувствам виновна, че ми минават такива мисли. Обикновено това става в началото, ако изобщо се случи, а аз бях много щастлива, не се тревожех, а сега... Може би ще отмине съвсем скоро, но още от сега се промени всичко. По цял ден съм в нас и лежа, не правя нищо, а не съм свикнала така. Sad

# 247
Здравейте аз хем да се запиша в темата хем сън не ме лови, Simple Smile ами то като спя по цял ден  Simple Smile
термина ми е на 22 декември,и още не знам розовки ли сме или синички

# 248
Добро утро!!! Това ранно ставане е единственото което ме мъчи Simple Smile Като стане 6 и се ококорвам.
Вчера питах как се броят месецити и бяха изброени няколко варианта, но все ми се разминаваха, по лунен по календарен месец и определено са много объркващи тези неща. Намерих един сайт където доста добре може да се следи в кой ден на коя седмица и МЕСЕЦ (това което ми е най големия проблем Simple Smile Ето линк :

http://www.amazingpregnancy.com/pregnancycalendar/index.html
Дано да ви е полезен.

Относно секса, моето АГ ми каза до 3тия месец да се пазим за да го "съхраним", ние малко прекрачихме думата (много малко ), но сега след БХС вече ни е разрешено Simple Smile Ако нямате забрана от лекаря поради здравословни проблеми не се лишавайте от тези моменти на близост...

# 249
Добро утро и от мен Simple Smile Току що си видях резултатите от БХС в интернет,ама нищо не разбрах  Cry уж пише да погледна приложения графичен резултат,а такъв няма,пише като забележка кое е под и над нормата,а  в самата таблица и това не виждам къде е ,много глупаво,аз как да разбера сега дали всичко е ок Sad има поне 1 седмица още докато отида на лекар.Ще покажа стойностите,моля ако някой е наясно с тях да ми каже дали всичко е ок
   PAPP-A               4.02        mlU/ml                     Виж приложен графичен резултат    
  Free beta HCG    21.8     ng/ml             Виж приложен графичен резултат    
     Priska 4.0 - изчисляване на риск         *                 

Забележка:
H - резултатът е над нормата (High - висок)
L - резултатът е под нормата (Low - нисък)

# 250
Добро утро момичета и добре дошли на новите мами  Hug Hug

Момичета имам нужда от вас:
Вчера като се прибрах от центъра и легнах на спалнята по гръб.По едно време усещам ниско долу как корема ми се изду и стана твърд като камък и направо ми тежеше.Това нещо трая около 10-15мин.Днес ставам сутринта и гледам,че корема ми не е толкова издут  ooooh!

Преди като ходих на преглед-бебчо беше все легнал.Сега възможно ли е да се е обърнал и да се е изправил??  newsm78 newsm78 Или аз си въобразявам......По принцип съм на док
и в четвъртък,но дали да не отида утре.....

ПС.По принцип съм раждала първото си дете секцио и корема си ми остана виснал от пъпа надолу...До вчера от пъпа нагоре ми беше издут,а сега не е.......

# 251
Станислава съжалявам, но не мога да помогна...
Kleopatra8 спокойно аз често имам такива периоди и в началото и в момента... Няма нищо необичайно! Искаш най-доброто за това човече и се плашиш от факта,че сега може да не е най-подходящия момент(поне аз). Приятелките ми са много щастливи и ме подкрепят като се сетя за тях винаги се успокоявам. Сестра ми ми каза да си намеря такова занимание, при което да правя нещо с ръцете си (да изработвам или приготвям) явно е от значение за състоянието на бременната.
^Darka^ не можеш ли да звъннеш на лекаря?

# 252

^Darka^ не можеш ли да звъннеш на лекаря?

Стиляна,незнам как да му обясня какво е станало  newsm78 newsm78

# 253
  • Пловдив
Дарка, ами по същия начин както на нас ни го обясни. Той може да ти зададе допълнителни въпроси, които да си доизясни нещата. Наистина му се обади.

# 254
  • София
Darka, на мен също ми се струва, че е най-добре все пак да му се обадиш на АГ-то. Иначе ми звучи като тези контракции, дето вчера си говорихме тук в темата.
Станислава, наистина аз от тези резултати не разбирам какво имат предвид.
Клеопатра, и аз минавам през такива кризи, прочетох, че важното е да не са продължителни, например 2 седмици да се чувстваш така. Иначе е нормално по всяко време на бременността. Така че, ако трае ден-два е ОК. Ясно е, че детенцето е огромна промяна, но не е затъпяване, а нова интелигентност, нови неща ще преживеем, с които някои от нас досега не са се сблъсквали. Естенсвено, че се плашим.

Общи условия

Активация на акаунт