Белгия - 26 тема

• 118 236
  • 827
  •   1
Отговори
# 45
Мерси, Блонди  bouquet

# 46
  • Semmerzake, Белгия
Последният учебен ден !!! Ваканция здравей ! Вече нямам търпение, носталгията ме е налегнала здраво Sad
Мила Нели, на вас желая лек полет и успешна адаптация в БГ. Не ни забравяй ! Ще ни липсваш ! Целувки на сладурите !
На всички заминаващи утре - Весела и приятна ваканция Simple Smile

# 47
Сонче, много благодаря! Дано да е лек полета, но се съмнявам - Краси ми е с жесток обрив около дупето и със страхотно разстройство, изобщо не е спокоен - много плаче и се върти, защото не може да си седне на д-то.... Няма лесно, ама то при мен никога не е и имало  Mr. Green

Няма да ви забравя - ще ви навестявам, когато имам възможност - целувки и прегръдки на всички ви  Hug Hug Hug Радвам се, че с някои от вас се познавам лично, с други само виртуално  Hug Hug Hug

# 48
Честита ваканция. Дано е хубаво времето и децата да имат незабравими ваканционни дни.

Нели- лек полет ви желая. Радвам се, че те познавам лично. Следващото кафенце се надявам да пием скоро, но на родна земя! Peace

# 49
искам да попитам някой пазарувал ли е онлайн от Делейз?интересувам се защото като отворих страницата на магазина и там трябва да си направиш регистрация.това си е нормално,но там пише също така,че иска някакъв код от някаква plus карта.това не го разбрах...каква е тази карта-дали трябва да си я взема първо от магазина или..... и другия ми въпрос е някой ползвал ли е белгийска здравна карта в БГ.на мен ми издадоха от митюалитета за мен и за малката като се прибера в БГ

# 50
Картата плюс на Делез (и не само) е за събиране на точки. Екстра е, не е задължителна. Ако я нямаш - продължаваш без нея.

Ползвала съм, да, тя е само в рамките на ЕС и само за спешни случаи  Peace

# 51
Mam4eto32 - картата плюс е за натрупване на точки от покупки- при 500 точки ти дават безплатен бон на стойност 5 евро. Картата, която са ти издали е най вероятно здр.карта за чужда стана в случай, е имашнужда от неотложна помощ.

# 52
Само за страни от ЕС е  Simple Smile

# 53
искам да попитам някой пазарувал ли е онлайн от Делейз?интересувам се защото като отворих страницата на магазина и там трябва да си направиш регистрация.това си е нормално,но там пише също така,че иска някакъв код от някаква plus карта.това не го разбрах...каква е тази карта-дали трябва да си я взема първо от магазина или..... и другия ми въпрос е някой ползвал ли е белгийска здравна карта в БГ.на мен ми издадоха от митюалитета за мен и за малката като се прибера в БГ

Мамче, един съвет за Делез и онлайн пазаруването от там. Когато ти донесат нещата у дома, внимателно провери дали всичко, което си поръчала, е доставено. Т.е. като направиш поръчката, запази някъде списъка. Аз пазарувам редовно така и неведнъж ми се е случвало да сложат неща, които аз не съм поръчала, вместо такива, които съм поръчала - една туба с белина още седи у дома по тази причина. Иначе съм супер доволна от тази услуга.
А нещата на Хип ги купувам от немския Амазон. Дамян не желае да вкуси от пюретата на Олварит - не мога да разбера какво не им харесва, но обикновено се задавя на първата лъжичка, след което отказва да ги изяде. А тези на Хип (дори с малките парченца) ги нагъва без никакъв проблем! Та от петия месец мама е станала редовен клиент на Амазон и общо взето веднъж в месеца поне правя поръчка!

# 54
Здравейте, момичета! Моля ви за съвет. Преди време пак ви бях писала, но тогава не се реших да замина за Белгия. Сега отново ми започват радините вълнения. Малко инфо за мен-разведена съм с дъщеря на 14 години. От четири години имам връзка с българин, който работи в Брюксел. Има хубава работа, жилище, грижи се за нас. Миналата година не успяхме да се разберем за заминаването. Заради него записахме френска езикова гимназия/ от септември е записана във Варна/. Сега иска да отиваме при него от септември. И аз искам, но малко ме е страх. Владея перфектно английски, сръбски и долу- горе руски. Икономист съм с хубава работа. Френски не знам. Разбрали сме се една година да уча езика и да се адаптирам. Много се притеснявам обаче как ще науча езика, дали ще мога да си намеря работа.  ConfusedНо най -голяма грижа ми е тинейджърката- как ще я запиша в белгийско училище като не знае изобщо езика, а и е много чувствителна - очаквам скандали, разправии.. Sad
Моля за съвет/особено за това как се оправят децата с френския в училище/. Много ви благодаря предварително! Hug

Последна редакция: вт, 02 юли 2013, 17:23 от LorryM

# 55
А нещата на Хип ги купувам от немския Амазон. Дамян не желае да вкуси от пюретата на Олварит - не мога да разбера какво не им харесва, но обикновено се задавя на първата лъжичка, след което отказва да ги изяде.

Е, как да ги яде тези на Олварит, то такава гнусотия подобна има ли  Sick Sick Sick Камелия, която по принцип яде всичко, повръща от тях. Консистенцията, вида и вкуса им е просто ужасен. Не знам за бебета ли са предвидени, предвид, че и за кучета не стават. Поне моето куче не ги яде също.  Rolling Eyes

Хип са хубави и вкусни, купувам си ги от Германия. За немския Амазон не съм се сещала, мерси за идеята, че търся едно мляко  Simple Smile

# 56
Да, Олварит са гадни. А вие защо поръчвате онлайн от Делейз? Ние сме им редовни клиенти, но онлайн никога не съм поръчвала  Laughing

Лори, слушай сърцето си, в крайна сметка от Бг изглежда едно, а като дойдеш на местна почва е съвсем друго, искам да кажа че изглежда трудно, а не е.  Има толкова много деца, в нейното положение. Ще се справите  Wink

# 57
запис, че нещо ви изпуснах.  Радвам се, че темичката се  е раздвижила.
Весело и слънчево лято пожелавам на всички  Hug

# 58
Лори, доколкото знам деца над 12 години при записване в белгийско у-ще, ако не знаят езика, минават през нещо като подготвителен клас или нулева година, в която учат само езика (поправете ме, ако бъркам).
Теб те съветвам още от БГ да започнеш да учиш френския. Поне да имаш някаква основа, като дойдеш. Труден език е, много по-труден от английския, пълен с изключения от правилата и с безброй словоформи, които се наизустяват.
Аз преди няколко месеца изкарах онлайн курс по френски за 6 месеца към Кабината и съм много доволна. Учудих се колко много научих, без да си давам много зор. Препоръчвам ги за начало, пък и курсът може да се кара от всякъде.
Късмет и кураж!  bouquet

# 59
Момичета, попаднах на информация за училища по метода Фрейнет, някой има ли реален опит с такова училище? Виждам, че ги има из цяла Белгия  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт