Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Застраховка " Живот"?

 • 3 097
 • 14
 •   1
Отговори
 • Мнения: 2 382
Споделете от кои компании сте доволни и има ли някакви нови особености в тези продукти в последните години, за които човек трябва да е по-внимателен.
Преди години имаше разминавания в някои клаузи, които ставаха ясни чак при подписването на договора и след внасянето на първата вноска. Това за дълго време ме отказа от този вид застраховка, но напоследък започвам отново да се замислям дали да не направя.

# 1
 • Мнения: 2 198
И аз съм от "замислилите се", но нямам достатъчно познания - в смисъл, не съм разглеждала какво предлагат застрахователните компании. С напредването на годинките все повече започвам да се притеснявам и за неработоспособност /липса на доходи/, покриване на разходи по лечение /благодарение на прекрасната ни Здравна каса, която май ще плаща да ни резнат, но не и да ни зашият/....
Какви разминавания в клаузите имаш предвид, Шайн?

# 2
 • Мнения: 2 382
Когато ти  правят офертите използват стандартни за компаниите бланки и условията са съвсем общо нахвърляни.
След като внесеш първата вноска и подпишеш договора има много по-подробни условия за изплащане на сумите и де факто се получава, че суми се изплащат единствено при смърт или злополука( и то ако при злополука ти е определен 90% от ТЕЛК).
Останалите клаузи за групи заболявания са абсурдни. Като например: животозастрашаващ рак( може да се тълкува както ти хареса), сериозни изгаряния ( това ми е любимото като определение), трансплантация на важен орган( отхвърля бъбречна трансплантация) и куп подобни.

# 3
 • София
 • Мнения: 484
Аз имам 2 застраховки живот в 2 различни компании. Правя го с цел данъчно облекчение. Препокриват само смърт и 90 проц. инвалидност. Сега мисля да си направя доброволно здравно осигуряване , за препокриване на останалите рискове ( здравословни проблеми)

# 4
 • Мнения: 2 198
О, много е неприятно в един договор да се ползват такива разтегливи понятия... Ако под "животозастрашаващ рак" се има предвид злокачествен - то би трябвало да използват този термин. И сериозните изгаряния колко трябва да са несериозни  Laughing  Не е ли отразено в проценти?  Thinking
           И за всичката тази "екстра" каква е месечната вноска?  kanye, данъчни облекчения за какво могат да се ползват, ако имаш такава застраховка? Само при застраховка Живот ли се ползват?  Всъщност въпросът ми за размера на месечната вноска е в смисъл, размера на сумата от  данъчното облекчение дали е по-голям от вноската по застраховката.  newsm78 /Май всичко е индивидуално, много съм невежа и питам..../
         

# 5
 • София
 • Мнения: 484
При мен не са месечни, а годишни вноски. Получавам данъчно облекчение защото съм самоосигуряващо се лице , а в закона е предвидено , че ако имам застраховка, получавам някакъв процент д. облекчение, какво е точно , не мога да кажа , с този въпрос се занимава счетоводителката ми. Размера на вноската е доста по-голяма от облекчението. Идеята е , че след като ми изтече договора( едната полица е за 4г , др за 5г) , ти си  получаваш парите накуп от вноските ( връщат ти ги) , ако не е настъпило застрахователно събитие

# 6
 • Мнения: 439
Набелязвате си няколко компании, искате им примерен договор, и четете и разсъждавате.
Аз на случаеун принцип избрах една от многото преди 8 - 9 г. за сега си плащам редовно и се моля да не се налага да я ползвам.
Търсите и мрежата мнения и тогава решавате.
Препоръчвам да правите годишни вноски - При мен  дават  още 3 % отстъпка и + 10 % признат разход все е нещо.
А какво ще вземем накрая никой не знай...

# 7
 • София
 • Мнения: 1 865
Няма подобно нещо като "най-добра компания" & "най-добри" условия в животозастраховането. Всичко е въпрос нужда и казус на конкретният човек. Затова задължително се опитайте да си намерите експерт, който да може да ви даде професионален съвет и с чиято помощ да направите програма, която е най-удачна за вас самите, не за комшията или за ССФ. Ако някой иска повече инфо - на лични.

# 8
 • Мнения: 1
Никога повече няма да си направя застраховка живот!
Направих си застраховка живот в Дженерали. Месечната вноска беше 50лв, срокът беше двадесет години. След първата година имах право на откуп по застраховката. След третата година реших да извърша откуп и добре че го направих. Оказа се, че при внесени над 1900лв под формата на месечни вноски ми бяха върнати около 700лв.
Въобще не са ясни правилата по които се сключва застраховката, текстовете по договора са абсолютно неясни и заблуждаващи.
Оказа се, че няма ясни правила при какви случаи се изплаща застраховката в случай на смърт.
Последната дума е винаги в застрахователната компания, която гротеско се подиграва както с парите, така и с нещастието на хората.
Крайно извращение е да внесеш 1900лв и да ти бъдат възстановени само 700лв.
Всеки да си прави изводите за себе си.

# 9
 • Мнения: 2 198
Е как така? Какво ви обясниха? Това са си 1200 лв?

# 10
 • Мнения: 170
Получавам данъчно облекчение защото съм самоосигуряващо се лице , а в закона е предвидено , че ако имам застраховка, получавам някакъв процент д. облекчение, какво е точно , не мога да кажа , с този въпрос се занимава счетоводителката ми. Размера на вноската е доста по-голяма от облекчението. Идеята е , че след като ми изтече договора( едната полица е за 4г , др за 5г) , ти си  получаваш парите накуп от вноските ( връщат ти ги) , ако не е настъпило застрахователно събитие
Поредната заблуда!И като получиш парите накуп т.е те са ти приход,ще платиш данък,който може и да е по голям отколкото полученото облекчение за 4 или 5 г.

# 11
 • Мнения: 1 230
Не се лъжете за застраховка "Живот". Абсолютни пирамиди са. Аз имах в Алианц за 7 години. Накрая се оказа, че не мога да си взема пълната сума. Платих им 4 200 лв, а ми дадоха 3 700 лв. Под предлог, че имало данък т.н. Лихва никаква, а се оказа че касиерката "уж" не ми е внесла 50 лв за октомври 2009 год. Съответно никой не се обажда от Алианц и така ме прекараха отвсякъде. Много си мисля, че в Алианц някоя служителка си направила коледен подарък от 50 лв. Не може служебната касиерка да внася стриктно 3 години и изведнъж да пропусне един месец. При положение, че парите са удържани. По-добре си ги внасяйте по сметка макар и с минимална лихва, отколкото да пълните гушите на тези мошеници Mr. Green. Нямаше кой да ми каже тези истини 2006 год. Дълбоко щях да се замисля дали да имам застраховка. Друга моя приятелка в същата компания и отказаха да и платят за прекарано сериозно заболяване. Направо да вземеш калашника и да ги  #2gunfire. Така че дотук с тези пирамиди.

# 12
 • Мнения: 2 198
Хлъц!
                А вярно ли е, че ако имаш ТЕЛК отказват да ти направят застраховка?

# 13
 • Мнения: 0
Аз съм консултант, а не агент към застрахователен брокер. Мога да ви уверя, че начина на предлагане на продуктите не е като да ти хвърлят брошура или да те накарат да подпишеш договора и толкова. Напротив - отделям по един час време на всеки клиент за първоначално представяне и на втора среща по още един час за доизчистване на въпроси, попълване на документи  и подписването им. Доволна съм от това, което правя. Вече 10 години работя за този брокер и не мисля да го сменям. Задачата на финансовия консултант е да предложи на клиента няколко продукта на няколко компании съобразно възможностите и изискванията на клиента, неговото здравословно и финансово състояние. Това е което ни отличава от агентската мрежа. Затова и финансовите услуги не са лъжица за всяка уста. Важен е клиента в крайна сметка. Застраховки "Живот" предлагаш първо на най-близките, приятели, познати. Няма как да излъжеш тези хора, те са ти в най-близкото обкръжение. Мога да ви уверя, че нямам нито един клиент, който да е прескочил вноска. Всичко зависи от начина на презентиране и човека, който презентира.

# 14
 • У дома !
 • Мнения: 612
Баща ми имаше такава застраховка от работата си,която включваше и общо заболяване.Разболя се и почина за двадесет дни  CryОт  "Животозастрохователен институт" АД ми изплатиха без проблем цялата сума,за която беше застрахован на разсрочено плащане за осем месеца.Мисля,че се води към Лев инс.
Ако си правя някога такава застраховка за мен или за семейството ми ще бъде там.
Всичко,което ми каза жената,която отговаряше за плащанията беше изпълнено в срок.
Обслужването беше на ниво.

Общи условия

Активация на акаунт