Какъв сладолед предпочитате?И кои са качествени и кои-измама?!

• 38 001
  • 107
  •   1
Отговори
# 75
  • Бургас

Хм качествени сладоледи май няма, като им прочетеш съдържанието да се отказваш.

Точно така  Mr. Green
Затова и почти го отказах.

# 76
Ям твърде рядко сладолед, за да си купувам какъвто и да е. Най-често го правя в Конфети. Харесва ми течният шоколад на Рафи, но е твърде сладък и тежък.

# 77
Аз лично харесвам сладоледите на Нестле в големите кутии - неаполитана.

# 78
Има 2 вида на Дени с йогурт и не са лоши.

# 79
  • София
Хм качествени сладоледи май няма, като им прочетеш съдържанието да се отказваш.
Точно така  Mr. Green
Затова и почти го отказах.
И аз така, докато не отида най-накрая да си купя машината за сладолед, която съм си харесала. Имах някакви надежди в Коппа делла Мага, но уви...не е изцяло със стевия, има и други подсладители. И макар, че го рекламират, че е с истинско мляко и сметана, има и мляко на прах.

# 80
Купувам сладолед в големи кутии от Лидъл, Балино сметанов за 2,49 лв.
Понякога взимам и Хопла в голямата розова кутия за 6 лв. От Чичо Чарли
детето иска понякога един като Ескимо, но с малко ядки в глазурата. Нестле
са ми ужасни, особено детския Спондж Боб, малката се потресе от гадния
вкус.
 Сетих се, че в магазина до блока има някакви чуждестранни Ice mastery (май),
не са скъпи, но и не са кой знае какво.

# 81
Ето малко информация за обща култура:

Каква е разликата между мек и твърд сладолед?

"Мекият сладолед се произвежда чрез машини за сладолед ("наливен" сладолед), от нискомаслено мляко (3% - 6% мазнини), който като цяло е по-нискомаслен от обикновения сладолед (10% - 18%) и е произведен при температура от около - 4°C в сравнение с обикновения сладолед, който се съхранява при -15°C. Мекия сладолед съдържа въздух, който машината за сладолед въвежда в сместа по време на замразяването. Съдържанието на въздуха, може да варира от 0% до 60% от общия обем на крайния продукт. Концентрацията на въздуха променя вкуса на мекия сладолед. Мек сладолед с ниско количество въздух има тежък леден вкус, а мек сладолед с по-високо съдържание на въздух има вкус на крем и е по-лек. Оптималното количество на въздуха се определя от другите съставки и индивидуалния вкус. Общоприето е, че идеалното съдържание на въздух в мекия сладолед трябва да бъде между 33% и 45% от обема. При по-голямо съдържание на въздух, сладоледът губи вкус и започва да се свива, тъй като се топи по-бързо."
/За да не направя реклама не съм посочил източника./

# 82
Аз харесвам сладоледите на Чичо Чарли и едни корнети в Лидл с топчета отгоре, струват 69 ст и са супер вкусни.

От Чичо Чарли любими са ми чоко бол, тирамису, италианския и тези с плодове вътре.

На Нестле хич не ми харесват и не купувам, много рядко, ако не намирам фризер на ЧЧ, тогава купувам корнет Галакси мисля, че са казваше.

# 83
Чичо Чарли имат един мнного хубав във фунийка шоколадов, с парченца черен шоколад и портокал. Simple Smile

# 84
Да, и според мен Чичо Чарли си е най-хубав, при това на нормална цена Heart Eyes.

Единственият по-добър от него е домашния сладолед, в който няма консерванти, изкуствени аромати и оцветители, както и Е-та. Недостатъкът тук е, че трябва да се закупи машинка за сладолед, но такава може да се намери и за 60 лева и с нея да се прави превъзходен твърд сладолед.

Тук е споделен непосредствения опит с тези домашни машинки за сладолед: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=653768.45 chef.

Последна редакция: сб, 10 авг 2013, 09:50 от natan76

# 85
  • Deutschland/HE
Миналата седмица купихме един невероятен сладолед от Пикадили - Копа дела мага. Усеща се вкуса на каймак. За съжаление цената му беше доста висока - 8лв за не много голяма кутия.
Ето това е сайта: http://coppadellamaga.bg/index.php?lang_id=1

# 86
Миналата седмица купихме един невероятен сладолед от Пикадили - Копа дела мага. Усеща се вкуса на каймак. За съжаление цената му беше доста висока - 8лв за не много голяма кутия.
Много е вкусен, ама цената - във Фантастико е 7 и нещо лева за 330 грама.......

# 87
Е ми то от нищо нещо трудно става, пък и да качествено, не само вкусно, а и полезно. Иначе - кеф ти маргарин, парфюм и синтетичен подсладител - и хоп - 300 гр. за лев и 50.  Peace забъркай един домашен с истински домашни продукти да видим колко ще ти излезе.  Peace

# 88
Вече два или три пъти вземам тирамису на Чичо Чарли, малко особен му е вкуса/не ми се вижда толкова сладък в сравнение с други сладоледи на марката/, може би заради какаовата поръска, но на мен ми хареса.

# 89
Е ми то от нищо нещо трудно става, пък и да качествено, не само вкусно, а и полезно. Иначе - кеф ти маргарин, парфюм и синтетичен подсладител - и хоп - 300 гр. за лев и 50.  Peace забъркай един домашен с истински домашни продукти да видим колко ще ти излезе.  Peace
Да де, ама високата цена и добрият вкус не винаги означават полезност на всички съставки! За справки - луканката например. Особено пък в готовия сладолед. А за домашния сладолед пробвах веднъж в моята машинка от ТСМ - тя е от евтините и нещо не стана сладоведа както трябва - остана си по стените на замразената купа и се втвърди. От нея пък нямаше как да го изстържа, защото не бива с метални съдове да бъркам. И се отказах. Просто купувам по-рядко от този артикул.

Общи условия

Активация на акаунт