Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и…..

• 140 983
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
  • Sofia, Bulgaria
Благодаря за упътванията дотук.Всъщност дилемата ми е дали да обикалям навсякъде с колата,или има някои места които е по-добре да ги видиме от езерата,така както например когато бяхме на ЛЕФКАДА в Гърция ни се зави свят грубо казано да обиколиме някои чудни,но трудно достъпни плажове и когато стигнахме разбрахме че има корабчета,които тръгват от нашето градче и умишлено е направен маршрут със спирки през същите тези плажове.Сега ние няма да търсиме плажове,но просто се питам понеже нямаме и много време къде да се качиме и да обиколиме,като въпроса ми е основно за ГАРДА.За Стреза вече разбрах,а през Комо и по-точно Беладжио мисля само да минеме докато се придвижваме от Сирмионе към Стреза.

# 451
Маджоре и Гарда - твърдо с кола. Изключая разбира се островите на Маджоре.
Комо - с корабчетата. Пътя е завоест и доста бавен. Губи се повече време с колата отколкото с корабчетата. А и гледките от корабчетата са незабравими. Така или иначе имате ограничено време и ще имате точно определени точки за посещение, така че няма да изгубите много от свободата на автомобила.
На Гарда препоръчвам да стигнете до Лимоне и Рива. Уникално е там.

# 452
  • Sofia, Bulgaria
сайта с маршрутите и тарифите е доста добър,ще му обърна внимание по-подробно.Колкото до Лимоне и Гарда не съм ги включил засега,но мога да преосмисля.Имаме три нощувки на Гарда,без деца сме,затова не мисля да минавам през Гардаленд,което ще ни спести време за други забележителности.Набелязал съм Монте Балдо със стъклената кабинка на лифта,който ми изглежда уникален,а и гледката отгоре е чудна,доколкото чета.Като разгледаме Сирмионе и Десенцано и не знам дали няма да ми свърши времето.Парка СИГУРТА също не е за изпускане може би и към Маджоре.Ако има нещо което мога да вкл дори и за сметка на някои от изброените,съм отворен за съвети.Благодаря отново на всички за отзивчивостта!И понеже не искам да се убиваме от път без нищо да видиме,понеже сме в движение не ми се иска да обикалям цялото езеро Гарда,а и доколкото разбирам по-добрия и спокоен откъм завои път на север е от дясната страна на езерото гледайки го на картат т.е. през Лацизе,Бардолино,Гарда и Малцезине.Ако все пак стигнеме до Рива смятам да се върнеме по същия път.

Последна редакция: нд, 17 авг 2014, 22:20 от gogo 13

# 453
сайта с маршрутите и тарифите е доста добър,ще му обърна внимание по-подробно.Колкото до Лимоне и Гарда не съм ги включил засега,но мога да преосмисля.Имаме три нощувки на Гарда,без деца сме,затова не мисля да минавам през Гардаленд,което ще ни спести време за други забележителности.Набелязал съм Монте Балдо със стъклената кабинка на лифта,който ми изглежда уникален,а и гледката отгоре е чудна,доколкото чета.Като разгледаме Сирмионе и Десенцано и не знам дали няма да ми свърши времето.Парка СИГУРТА също не е за изпускане може би и към Маджоре.Ако има нещо което мога да вкл дори и за сметка на някои от изброените,съм отворен за съвети.Благодаря отново на всички за отзивчивостта!

Обърни внимание и на Пескиера. Ние там спахме. Много интересно градче, като старата част е зад ров и високи стени, има и форт. На мен много ми хареса, защото има дух. Градчета по левия бряг са много романтични и също си заслужават - Сало, Гарняно. На десния бряг - Малчесине, Лазисе, Бардолино.

Писала съм доста за пролетната ни обиколка на трите езера в темата за Милано.

# 454
  • Sofia, Bulgaria
да,Пескиера също мисля че ще разгледаме,най-малкото защото ни е наблизо!ОК ще се опитам да прочета в темата за Милано!

Последна редакция: нд, 17 авг 2014, 22:29 от gogo 13

# 455
Да се включа и аз след отложеното миналогодишно пътуване.
Ударих на камък!
Имаме вече самолетни билети за 11.09., обаче изведнъж сякаш местата, които си бях набелязала за нощуване се заеха като с магическа пръчка Cry
Препоръчайте ми моля ви нещо около езерото Гарда на прилични цени, хотел, къмпинг..вече няма значение.
Имаме на разположение 4 нощувки и 5 пълни дни и ни се иска да видим доста, но и да заведем детето в Гардаленд, Sea Life, Parco natura viva.
Плановете са да вземем кола от летището още и да тръгнем към Castelnuovo del Garda, да се поразходим около езерото, да отделим два дни на паркове и забавления в района и за един ден цял ден да видим Верона.
Времето ми се вижда малко, желанията големи.
Кои са нещата, които не трябва да пропуснем?
И за влизането в Safari world с кола не можах да разбера отделно ли се купуват билети или си е включен  в цената на билета за Parco Natura Viva?
Също за рент-а-кар имам въпрос.
Винаги ли се запорират такива големи суми от кредитната карта/800 евро за щети и 2000 евро за кражба Shocked/ или не гледам на правилното място?

# 456
Да се включа и аз след отложеното миналогодишно пътуване.
Ударих на камък!
Имаме вече самолетни билети за 11.09., обаче изведнъж сякаш местата, които си бях набелязала за нощуване се заеха като с магическа пръчка Cry
Препоръчайте ми моля ви нещо около езерото Гарда на прилични цени, хотел, къмпинг..вече няма значение.
Имаме на разположение 4 нощувки и 5 пълни дни и ни се иска да видим доста, но и да заведем детето в Гардаленд, Sea Life, Parco natura viva.
Плановете са да вземем кола от летището още и да тръгнем към Castelnuovo del Garda, да се поразходим около езерото, да отделим два дни на паркове и забавления в района и за един ден цял ден да видим Верона.
Кои са нещата, които не трябва да пропуснем?
И за влизането в Safari world с кола не можах да разбера отделно ли се купуват билети или си е включен  в цената на билета за Parco Natura Viva?
Също за рент-а-кар имам въпрос.
Винаги ли се запорират такива големи суми от кредитната карта/800 евро за щети и 2000 евро за кражба Shocked/ или не гледам на правилното място?

http://www.booking.com/hotel/it/relais-sweet-days.bg.html?aid=35 … 1;highlight_room=

Бяхме там пролетта. На няколко километра от парковете е. В градчето, на 5 мин. от центъра и заведенията, в много тиха улица.

За наемането на коли съм писала в другата тема за Милано. Не винаги блокират. Ако си купиш застраховка на място (а не от сайта) за нулиране на франшиза блокират по-малко, но е в зависимост от големината на колата. На нас за BMW 1 ни блокираха 400 евро.

# 457
  • Sofia, Bulgaria
Прочетох всичко от BLISS за езерата в темата за милано.Всичко е описано уникално.Може ли обаче някой да ми подскаже за бензиностанция в близост до Бергамо(там трябва да върна колата)идвайки от Милано,която да работи в неделя и да има оператор(демек бензинджия,да не е на самообслужване),защото трябва да върна резервоара пълен догоре,а както прочетох на повечето бензиностанции си зареждаш сам като предварително платиш количеството,което в случая не знам колко ще бъде???

Последна редакция: вт, 19 авг 2014, 01:59 от gogo 13

# 458
  • Sofia, Bulgaria
Може ли някой да ми предложи най-бързия начин за придвижване на езерото Комо по маршрут Леко-Беладжио-Вила Карлота-Комо. Аз смятам да се придвижа с кола като мина Леко-Варена-фери до Беладжио-фери до Вила Карлота-Комо. По-добър ли е този маршрут откъм завои,отколкото вътрешния директен път Леко-Беладжио-Вила Карлота-Беладжио-Комо?  И последен въпрос навсякъде по тези маршрути  ли има фери и за коли?

# 459
  • Sofia
Защо задължително трябва да е с кола? Аз не съм била с кола, но и не бих искала, не виждам как селцата могат да се обиколят с кола. ПО-бързо, евтино и със сигурност по-красиво е с лодка. НИе бяхме с влак до Варена и от там - само лодки. Селцата са малки, стръмни и романтични, подозирам, че половината време ще ви мине в паркиране. Вероятно има смисъл, ако оставите колата някъде, обиколите селцата с лодки и после си вземете колата за връщане.  Peace

# 460
  • Варна
И за влизането в Safari world с кола не можах да разбера отделно ли се купуват билети или си е включен  в цената на билета за Parco Natura Viva?

Не са отделно - купуваш един общ билет на касите, влизаш с колата и след като приключиш обиколката на сафарито, паркираш на безплатен паркинг и продължаваш пеш в зоопарка - пази билетите, защото ще ти трябват на влизане в зоопарка. 70 евро е цената за семейство с 2 деца под 10 години. Отделете поне половин ден. Не знам как ще е през септември, обаче сега е кошмар - задръстването по пътя започна 15 км преди парка, които изминахме с колата за повече от час  ooooh!. Но пък си струваше Peace.

# 461
Да направя кратичък отчет - от всичко видяно в Италия - Рим, Венеция, Флоренция, Верона, Пиза - в сърцето ми остана Флоренция - всичко ми бледнее на фона на Фиренце, а и никъде не видях толкова магнетичен площад като Синьорията   Kissing Heart

# 462
  • София
RoniBonboni
Добре дошла, радвам се, че всичко е минало прекрасно...

# 463
  • София
Lago di Como-снимки
/получих въпросче на лични, споделям отговора за всички тук/
Когато за първи път бяхме на Комо спряхме в едноименния град Como-снимки, беше прекрасно, това ни беше гледката от терасата
Скрит текст:
в хотел Metropole Suisse.

Езерата обичаме да ги обикаляме изцяло, независимо от големината.
Така стана и тук, тази обиколка ни набеляза следващите места за нощувки, при нови посещения.
Първото беше съвсем близо до Комо, Brunate-снимки.
Бяхме се качили до там с фуникуляра, решихме че трябва да отидем и с колата да нощуваме. Не сбъркахме, качването с колата не е никакъв проблем, спирането също. Може да се паркира в църквата, така и на други места. Повечето туристи избират първия начин, но колата също е прекрасно преживяване. Можеш да отидеш до по-далечни точки, иначе ще трябва доста ходене. Всъщност имаше доста туристи, които се качваха пеша, което на нас най-много ни харесва, ще го направим. Нощувките бяха в Paradiso sul Lago, страхотно.

Следващото набелязано място за нощувки беше района от Tremezzo, Cadenabbia до Menaggio.
Тук се намират и няколко емблематични хотели за езерото, които искахме да видим.
Избрахме Menaggio-снимки, имаше си всичко. Удобно за кола, прекрасни гледки, порт, всякакви хотели, заведения и т.н.
Уцелихме страхотна промоция за Grand Victoria както за нас, така и за колата, безплатно/тя всъщност остана тук доста време/.
Другото, което ни привлече, можехме да ходим спокойно през Porlezza до Швейцария/20км. до границата-25 до Лугано/, удобно и красиво, без нощувки.
Още, качването на много близки разстояния към Logo, Ligomena, Plesio и Breglia дава възможности за невероятни гледки, красоти и природа.
Преоткрихме тези места и разбрахме, че не е само Брунате.

За другото място на нощувки ни хрумна неочаквана идея, колата в Menaggio ние в Bellagio и след това във Varenna. Получи се и беше прекрасно.
Всичките места са свързани идеално, включително Cadenabbia.
Bellagio-снимки, както се знае е най-посещаваното място, заслужава си, но веднъж. Избрахме Du Lac в самия център, а се оказа, че срещу 15 евро спокойно може да паркираме, но колата беше далеч.

Тук искам да кажа, че останалата част от езерото неоснователно се пренебрегва.
Отиването до Olgiasca, красивия полуостров с невероятното абатство Piona Abbey. Залива Laghetto di Piona/пак красота/ до него, дава невероятни възможности за всичко наоколо.
След това минаваме делтата и сме вече в Gravedona ed Uniti.
Но ще спра до тук, не съм много по-дългите разкази, по-важна е информацията. Ако има желаещи да посетят тези райони, отново.

Последна редакция: сб, 30 авг 2014, 11:39 от Bled

# 464

Бръмбофръц,
Направихме нещо подобно м.г. с главна цел забавления за деца. Кацнахме в Болоня, взехме рент а кар и първо отпътувахме към Венеция, т.к. децата не бяха ходили. За колата мисля, че блокираха 400 евро, за Nissan Qashqai . Следващият ден отделихме за Верона и Сафари парка - билета е един.
Цял ден прекарахме в Гардаленд - невероятни емоции, а следващият в Sea life. Там нощувахме съвсем близо до парка в Parchi del Garda , но хотелът не е икономичен.
Погледни за хотели и във venere.com, до края на месеца има купон за -15%  LSUM15.
Вечеряхме в Пескиера дел Гарда, много приятно градче, което и Блис ти препоръчва.
В последният ден посетихме Маранело - Ферари музея и Болоня.
Мисля, че 5 дни са достатъчни за вашата програма.

Последна редакция: сб, 30 авг 2014, 12:16 от phile

Общи условия

Активация на акаунт