Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и…..

• 142 452
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Заслужава ли си да посетим кралския дворец Казерта?

паркът и градините са много хубави
вътре не влезнах, може  би следващият път

# 631
Здравейте,

има ли някой завърнал се от почивка от курорта Бая Домиция в неаполитанския залив? Имате ли впечатления? Ние заминаваме след 2 седмици. Това ще ми е първото пътуване с фирма, иначе все сами ходим, този път обектите са повече и затова решихме организирано. Дано само не се разочаровам. 

# 632
  • София, България
Здравейте, момичета!
Записвам се в темата малко на пожар. Ще пътуваме другия вторник за Италия с една група приятелки. Маршрутът основно ще включва Cinque terre. Там имаме 4 нощувки. Идеята е да се обикаля по екопътеките в района. На отиване ще спим една нощ в Генуа. (Благодаря на Bled, за страхотната информация, която ми даде в другата тема.)
Искаше ми се да отидем за 1 ден до Флоренция, но е много път и явно няма да стане.
Ще спим в Riomaggiore и ще се разхождаме.
Ако имате идеи, хитрини, препоръки, цялата съм в слух.
 Hug

# 633
  • София
Мона Лиза
В началото си помислих, за един ден до Генуа, странно.
Не се чудих много, защото и ние често сме там за ден, но заради круизи.
Но като каза Cinque Terre, ми стана ясно и много радостно, обичам много тези места.
И най-вече, рядко чувам някои да отива основно заради ходене по пътеките/както ние/.
За съжаление трябва да ти кажа, че точно от Riomaggiore, основната пътека е затворена.
Посока Manarola, Corniglia чак до Vernazza. Жалко, защото е крайбрежната и една от най-хубавите.
След това, до Monterosso е отворена.
Има алтернативи, но не е същото.
Ако има друго питай...

# 634
  • София, България
Bled,
аз намерих това в нета, но не знам доколко може да му се вярва

Monterosso - Vernazza: 90 minutes. OPEN (Trail No. 2) as of June 2015

Narrow trail, steep at times. Beautiful views of Vernazza. This trail (No. 2) requires a hiking permit, which you can pick up at the trail head on either side for €7.50.

Vernazza - Corniglia: 90 minutes. OPEN (Trail No. 2) as of July 2014

Amazing views of Vernazza; greenest trail. In 'Prevo' (tiny hamlet of Vernazza) at 2 km from Corniglia and 2 km from Vernazza, you are in the most high and most impressive spot of Sentiero Azzurro at 208 meters above sea level. This trail (No. 2) requires a hiking permit, which you can pick up at the trail head on either side for €7.50.

Corniglia - Manarola: 45 minutes. CLOSED (Trail No. 2) as of July 2014 - Trail No. 6 is OPEN as of Aug 2014

Scenic low trail past a beach.
    Trail No. 6 is OPEN! The hike is up into the the vineyard hills and takes approximately 2.5-hours. You do not need to purchase a permit for this trail.

Manarola - also has its own beautiful vineyard walk.

Manarola - Riomaggiore: 20 minutes. CLOSED as of July 2014 - Trail No. 6 is OPEN as of Aug 2014

The famous Via dell'Amore (translation 'lovers lane'), paved flat trail cut into the cliff.
    Trail No. 6 is OPEN! This hike is steep on both sides but should only take you about 30-45 minutes to complete. You do not need to purchase a permit for this trail.

Ровя ли ровя, това е информацията, която намерих с дати.
Лошото е, че явно ще отидем и ще се разбере на място. Много сме мотивирани да обходим максимално възможното, дано да успеем да се ориентираме бързо.
Купих си 2 разговорника, ще е много забавно.  Laughing

# 635
  • София
Мона Лиза
Това, което ти казах го видях преди по-малко от месец.
Възможна е промяна, нещо да се пусне, друго да се спре.
Един силен дъжд и нещата се променят.
Но при всеки случай има достатъчно за разходки.
Направете и една обиколка с лодка, истинската красота се вижда от към водата.
Ще си изкарате супер, само времето да е хубаво, пожелавам ти го.

Последна редакция: сб, 13 юни 2015, 19:04 от Bled

# 636
Мн. ч.  на "случай" е "случаИ". Нещо подобно на множество въпросителни знаци в края на твърдение, а не на въпрос. Wink

Знаеше, кои участъци са затворени или прочете една друга дискусия Wink

Мона Лиза погледни на тези сайтове:

https://cinqueterre.a-turist.com/the_blue_path Аз лично гледам този и следващия.

https://www.incinqueterre.com/en/cinque-terre-in-one-day

http://www.parconazionale5terre.it/?id_lingue=2

Не е лоша идея да пишеш на първите или вторите на мейл.

Последна редакция: сб, 13 юни 2015, 19:13 от Анонимен

# 637
Чинкуе терре се виждат най-добре от морето,има морски транспорт и не е нужно катерене или разходки из пътеките със съмнителна поддръжка.

# 638
  • София
азиа_asia
Съгласявам се на 100% с това, което се вижда от водата. Малко по-нагоре го написах и аз.
Не само тук, всичко , което е на бряг за да му се насладиш напълно, трябва да го видиш от към водата.
За целият свят е така, една от причините да съм все по кораби.
Пътеките, тук съм малко пристрастна. Не можеш да видиш същото, както от вода, но удоволствието, което изпитваш е несравнимо, поне за мен.

Пътеките в Чинкуе Тере се подържат, дори в момента вървят усилени ремонти в поразените участъци. Подържат се и за това, че носят доходи и има с какво. Но доколкото е възможно.
Срещу природата няма как да се върви, тя си казва своето.
Огромна наслада е тръгнеш по Синята пътека/Trail  2, Sentiero Azzurro/, която има 4 части, да вървиш 6-7 часа и дъха ти непрекъснато да спира. Тя и най-лесната пътека, за всеки.
Ако това е много, достатъчно е само Пътеката на любовта/също част от горното Riomaggiore - Manarola/, изминава се с кеф за 1 час, бързо 35-45 минути. Също проблем тук, освен една малка част от нея.
Жалко, че точно тук са стават големите проблеми.
Но на фона на 60-70 км. пътеки/по мои изчисления/ са затворени около 10-12 км., за съжаление едни от най-хубавите и лесни участъци.
Но снощи ми писаха момичета от форума, които са вече там, въпреки това си изкарват супер и се разхождат на воля.

# 639
Да разбира се много хубави са Cinque terre,, Манарола най-много ми харесва от петте, много е приятно да седне човек на малкото пристанище,похапвайки типичната баничка di recco ,наслаждавайки се на залезът и на скалистия бряг.Не по-малко красиви са  Тellarо,Lerici, Мontemarcellо,Porto Venere,всички отиват да видят Cinque terre и тези места остaвят на заден план а са не по-малко красиви ,даже са по-естествени  ,Теllaro е сред най-красивите места в Италия и е наистина така,невероятно местенце!

# 640
За мен е неприятно да науча, че най-леката част от пътеките е затворена. Ще сме с деца и не смея да ги юрна на дълги разстояния и голяма денивелация. Ще чета и ще мисля. Линковете по-горе ще са ми доста полезни.

# 641
Ние ходихме до Чинкуе Тере с влак от La Spezia. Влакът стига до Генуа и спира във всички селца от Чинкуе  Тере. Билета е отворен и спирате и се качвате където и когато решите. Влакчетата са на 8-10 минути. Самата Ла Специя също е много хубав град. Ето линкове за влака http://cinqueterre-travel.com/getting_there/train/ и https://www.walksofitaly.com/blog/cinque-terre/train

# 642
Благодаря, ние също ще сме с влак (взели сме апартамент в Геноа), но ми се искаше да минем и част от пътеката. Ще видя дали не мога да намеря някаква друга, по-лежерна част.

# 643
 Здравейте ,ние ще пътуваме със самолет до Болоня и оттам с влак ,притеснявам се  от температурите /юли/  ,някой пътувал ли е тогава ,дали ще ни се разхожда или ще се крием по сенките Thinking ?

# 644
в  Cinque terre ли ще ходите, че не разбрах?

първото ми пътуване на там беше през юли, беше необичайно хладно, вечерта преди разходката из селцата се изсипа един порой..но на другия ден си беше доста топло

на връщане в Милано максималната температура за деня беше 19 градуса...  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт