Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и…..

• 140 791
  • 746
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Благодаря за темата.Планирам пътуване за първата седмица на септември.
Всъщност, от София до Милано излизат 1400 км, 1000 са само до Триест, нали не бъркам нещо?
Някои има ли опит с хотели около Гардланд за две деца, едното от които голямо - на 14. Където прегледах, излиза, че трябва да резервирам баткото като възрастен newsm78
Също може ли да споделите повече за самите паркове - освен Гардланд какво друго няистина ви хареса, че опциите са поне 4 парка, изглежда ми множко  за 7 дни, защото искаме да видим и Верона. Къде ще ни препоръчате да спим, ако искаме да разгледаме и Лаго ди Маджоре?

Енита Не не бъркаш, толкова са километрите, ето по-точно до местата, които споменаваш:

https://maps.google.com/maps/ms?msid=205018101700109706779.0004e … baf8f1f&msa=0

Писали сме малко още на 1 и 2 страница за Gardaland, има и хотели. Прочети го и ако трябва пак питай.
Ще ти трябва минимум тройна стая, няма проблем намират се, зависи от бюджета......

Последна редакция: нд, 14 юли 2013, 17:40 от Bled

# 76
  • София
Блед мисля, че няма време да ходим от другата страна, затова по-близо до Бари, благодаря.
Звезден прах най добре се обадете в компанията и питайте, не рискувайте.

Bosii Ето ти един страхотен маршрут близо до Бари в Gargano, ако ти харесва ще ти дам подробности:

https://maps.google.com/maps/ms?msid=205018101700109706779.0004e … 5d121a3&msa=0

# 77
За мен Италия има още една дума- любов!
За да не изпусна и засега- благодаря за темата!  bouquet

# 78
  • София
Благодаря за темата.Планирам пътуване за първата седмица на септември.
Всъщност, от София до Милано излизат 1400 км, 1000 са само до Триест, нали не бъркам нещо?
Някои има ли опит с хотели около Гардланд за две деца, едното от които голямо - на 14. Където прегледах, излиза, че трябва да резервирам баткото като възрастен newsm78

Всъщност, допълвам след като се порових в trivago ето за четирима с неголям бюджет какво открих, но все пак ще очаквам и лични мнения:

http://www.venere.com/it/pensioni/sirmione/hotel-cristal/?ref=12 … pval=4&rval=1

http://www.venere.com/it/appartamenti/sirmione/appartamento-tenu … p;rval=1#overview

http://www.venere.com/it/appartamenti/sirmione/residence-nuove-t … p;rval=1#location

Също може ли да споделите повече за самите паркове - освен Гардланд какво друго няистина ви хареса, че опциите са поне 4 парка, изглежда ми множко  за 7 дни, защото искаме да видим и Верона. Къде ще ни препоръчате да спим, ако искаме да разгледаме и Лаго ди Маджоре?

Енита Не не бъркаш, толкова са километрите, ето по-точно до местата, които споменаваш:

https://maps.google.com/maps/ms?msid=205018101700109706779.0004e … baf8f1f&msa=0

Писали сме малко още на 1 и 2 страница за Gardaland, има и хотели. Прочети го и ако трябва пак питай.
Ще ти трябва минимум тройна стая, няма проблем намират се, зависи от бюджета......

Здравей, благодаря за препоръката, но на първа и втора страница са повече препратки към маршрути
ето този хотел  третира 14 годишният ми син като възрастен например, няма опция за 3 възрастни и едно дете. Та попитах, ако някой е пътувал с тийнейджър, вероятно може да ми спести лутането по сайтовете за резервация.
За километрите вероятно си права, не мога да се ориентирам, но има ли планински участъци с много завои- колко броя, приблизително, колко дълги? Дъщеря ми не е от най-издръжливите в планински терен, вероятно това ще е ключово, за да вземем решение дали и как да пътуваме.
Благодаря

Последна редакция: пн, 15 юли 2013, 01:23 от Енита

# 79

Здравей, благодаря за препоръката, но на първа и втора страница са повече препратки към маршрути
ето този хотел  третира 14 годишният ми син като възрастен например, ===

Енита, пуснала съм снимки на първа страница от нашето посещение на Гардаленд през априлската ваканция, на втора съм дала хотела.
Мога да препоръчам хотела, в който бяхме с 2 деца, т.к. има големи фамилни стаи и суитове: Parchi del garda, резервирах от venere.com за 120 евро, BB.
В хотела има сувенирен магазин, в който продават и билети за парковете на цени по-ниски от тези на касите.

# 80
  • София
Енита Можеш да използваш това място ако е само заради Gardaland:

http://www.gasparina.com/

Колкото до страховете относно дечицата при пътуването, няма проблем до Gardaland и Верона. Ако решите да обикаляте самите езера, тогава има малка опасност, покрай бреговете.

# 81
Здравейте.
Много актуална и за мен тема е пътуването  по пътищата на Италия, затова благодаря за всички полезни съвети, но никъде не можах засега да открия информация за пътуване не по аутострадите, а по първокласните им пътища т.е. тези , които нямат тол токси. Ако някой има опит, моля да го сподели. Интересувам се от маршрут Триест-Венеция-Вентимиля  и нататък за Ница.

# 82
  • София
Здравейте.
Много актуална и за мен тема е пътуването  по пътищата на Италия, затова благодаря за всички полезни съвети, но никъде не можах засега да открия информация за пътуване не по аутострадите, а по първокласните им пътища т.е. тези , които нямат тол токси. Ако някой има опит, моля да го сподели. Интересувам се от маршрут Триест-Венеция-Вентимиля  и нататък за Ница.

buligena Няколко пъти съм писала по този въпрос, ние където е възможно не ползваме магистрали. И не само заради таксите, а защото на тях няма нищо интересно, всичко хубаво е там където ти искаш да минеш. Това не е много трудно, само че забавя пътуването, но ако не бързаш няма проблем. Особено маршрута за който ти говориш, там за нас е задължително да не се движиш по магистрала.

# 83
Благодаря за отговора.Може ли малко повече инфо? Най-много ме притесняват задръстванията , за които четох, защото трябва в рамките на един ден да стигнем до Ница. Това според Вас възможно ли е ако минем по маршрути извън магистрала? Благодаря предварително.

# 84
  • София
buligena Надявам се това което пишеш да не е точно така, тоест пътуване до Ница за един ден и то не по магистрали.
Това нито на теория, нито на практика е възможно, дори шофьорите да са двама, няма да стане. Мога да ти дам подробни инструкции за пътя и в двата варианта, но не мога да го направя да е за един ден.
Километрите са около 1700-1800, времето по магистрали без спиране, лудо каране ще отнеме 17-18 часа, но как без почивки, стават поне 20-22 часа. Задръствания стават и на магистралите понякога, Триест-Венеция е една от най-натоварените в цяла Европа, често сме висели там.
Без магистрали въобще не трябва да го коментираме в рамките на ден, има ограничения от 30 до 60км. непрекъснато, как ще стане.
Пиши как стоят нещата по-точно за да продължим.

# 85
  • София
Благодаря за отговора.Може ли малко повече инфо? Най-много ме притесняват задръстванията , за които четох, защото трябва в рамките на един ден да стигнем до Ница. Това според Вас възможно ли е ако минем по маршрути извън магистрала? Благодаря предварително.

Според мен по магистралата е по-бързо, извън магистралата имаш ограничения на скоростта доста под тези на магистралата. И въпреки всичко 1800 километра за един ден ми се виждат убийствени. Ние сме минавали най-много 1200 до Залцбург, тръгнахме от София към 4 сутринта и към 16.30 бяхме там. Ако сте двама шофьора и се кара нон стоп, до през ноща може и да пристигнете.

# 86
Прочетох, че тук пишат хора посетили някои от езерата. Имам чуденка между Como и Lago Maggiore. Няма да имаме много дни и за това трябва да избера едно то тези места. За второто не бях чувала нищо, но много ме впечатли Isola Bella. Има ли и нещо друго интересно в района?

# 87
  • София
hot tea Наистина си е за чудене, но ако нямате достатъчно време по-добре изберете езерата Como и Garda. Оставете Maggiore за друг път, по отдалечено е и може да го вържете с Швейцария.  А Isola Bella си е супер, особено ако отседнете в Stresa е срещу вас, може с плуване да стигнеш до там.

# 88
А имаш ли представа колко е времетраенето от Беладжио до Комо по вода? Simple Smile

# 89
  • София
hot tea Зависи какъв вариант ви трябва, те са няколко. Фериботи, комети/подводните криле/, круиз-тур или частни лодки.
Разстоянието както по вода така и по суша е почти еднакво, защото и пътя минава по-самият бряг, около 30км. По вода е по-бързо, там нищо не пречи, няма нагоре-надолу.
От това какво ще изберете зависи и времето. Най-краткото е около 30-40 мин., най-много е круиза около 2 часа. Има разбира се и други спирки.
Мога да ти покажа и самите места с наши снимки и цени ако трябва, като имам малко повече време.

Общи условия

Активация на акаунт