Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 110-тa тема

• 191 724
  • 721
  •   1
Отговори
# 30
много вкусно, както обикновено в тази тема  bouquet
а франзелите не Тайна направо ухаят от монитора Heart Eyes
у дома, американски палачинки за закуска

гювеч с  пилешко, свинско и разни зеленчуци и лек десерт от кисело мляко, праскови и кайсии, поръсени  с канела Heart Eyes

# 31
ох, Пети, тази царевица изглежда чудна

# 32
Здравейте и от мен!  bouquet
Разкошни предложения виждам и в новата тема! Поздравления за всички! smile3501 smile3501 smile3501

Аз скоро не съм наминавала, но все пак готвя Laughing, та ето какво имаше тези дни у нас:

Пак и отново - питки Ачма, любими в къщи. Crazy

Една баница-бюрек по рецептата на Вивиан, но освен сирене, в плънката има кашкавал и 2 стръка зелен лук

Миди с ориз, с много кофти снимка Embarassed

Любимата и често правена у нас, Магданозена супа на Пеп-4о, Пепи, използвам случая да ти благодаря за тази рецепта - мъж ми е влюбен в тази супа, редовно я готвя!  bouquet  bouquet  bouquet

Хубава вечер на всички и прохладна неделя Hug  bouquet

# 33
  • Карлово
Здравейте! Въоръжена със собствен фотоапарат, (и не особени качества като фотограф) ,реших да ви представя любимата ми баница, която спретнах за вечеря.  Гръцка баница с тиквички - колокитопита.
Скрит текст:

Може ли рецептата на тази баница изглежда много съблазнително Grinning
С удоволствие!
 За плънката : 1, 5 -2 кг тиквички настъргваме на едрото ренде.Поставяме в тенджера с малко зехтин, докато им изври водата. Добавяме няколко стръка пресен лук нарязан на дребно, копър, чер пипер, натрошено сирене
За корите : Необходими са 5 кори. Първата около 10 см по-голяма от  диаметъра  на тавата , а другите еднакви с тавата. В брашното (около половин кг ,но зависи от големината на тавата) добавяме сол, зехтин и вода и замесваме средно твърдо тесто  Разточваме корите . Подмазваме обилно тавата. Голямата кора на дъното на тавата леко намазваме със зехтин, втората кора, плънката и останалите 3 кори отгоре по същия начин.Обръщаме  края на голямата кора и го оформяме като венче по края.  Нарязваме, намазваме с зехтин обилно, поръсваме с малко вода и печем на 200 градуса до готовност . Нарязваме след изстиването
Кали орекси (добър апетит)!

# 34
  • Варна
Ели, може ли рецептата за питки ачма.  bouquet
Много вкусно е при всички.  bouquet

# 35
Ели, може ли рецептата за питки ачма.  bouquet
Много вкусно е при всички.  bouquet

Разбира се, ето:
"1 водна чаша 200 мл олио,
1 водна чаша топло прясно мляко,
1 водна чаша топла вода,
1 пакетче прясна мая,
1,5 ч.л. сол,
3 с.л. захар,
Брашно колкото поеме - около 1кг, малко олио за разстилане на питчиците,
1 жълтък за намазване отгоре,
сусам или маково семе за поръсване;

Плънката може да бъде всякаква – сирене, салам, маслинки, сладко, различни подправки и др.
Начин на приготвяне

Първо в съд за месене се слагат млякото и водата, след това се прибавят маята и захарта. Маята се разтваря добре , след което се прибавят олиото и солта. След това се прибавя малко по малко пресято брашно - прибавя се докато се получи съвсем леко лепкаво тесто.

Замесеното тесто се оставя да втаса. От готовото тесто се взима парче, малко по-голямо от орех. С намазнени ръце парчето тесто се разстила колкото малка чинийка (чашките за кафе ), поставя се избраната плънка и се завива на руло, после се увива като охлювче. Оформените питчици се намазват с жълтък и се поръсват със сусам, маково семе - по ваш избор. Пекат се на 180 С за около 15-20 минути, но градусите и минутите зависят от фурната ви."

Това е точно както съм копирала рецептата от нет-а. За съжаление измежду многото рецепти вече не помня от къде съм я взела и от кого, така че ако някой си я познае, моля да ме извини, че не съм го посочила като източник. Embarassed
Питките са страхотни - меки и пръхкави отвътре, с прекрасна коричка отвън. Crazy
Правила съм ги с тапенада (паста от маслини) от зелени маслини и натюр, наръсени отгоре със слънчогледови семки, или с подправки...всякак са чудесни! Peace

# 36
  • Пловдив
ПЕПИКА, благодаря за темата ,прекрасна е  bouquet  bouquet

Как можах след Илианка и Джема и вкусотиите им да се наредя  Crazy   bouquet
magi71 при теб пак е неустоимо менюто Hug
Тайне багетите ти са направо трепач Hug
МуGuapa  оххх прекрасен ти е крема Peace
pavlina&mima вкусни милинки Hug
mimi0585, каква красота пак си сътворила! Hug  bouquet
Лабрекс оххх при теб винаги е на макс и неустоимо Hug  bouquet
bongo_2007, и твоят ляб е  убав наистина Hug

Какви вкусотии сте наредили и останалите на тези две страници не е истина.
Много ви се радвам момичета!

от мен за запис

отново тортия

Пъстри спирали

Пирог с пилешко филе

ЯЙЧЕН КРЕМ В ТАВА

РОЗА - КЕЙК С ТОПЛА ВОДА

Айле сладкиш

# 37
Magi71 с какво са пълнени тиквичките ти?

Имат си вече и рецепта,заповядай  Peace

ilrai78, Джемма, ЗИЧЕ, благодаря ви! И вашите менюта се страхотни и богати   bouquet  bouquet  bouquet

ilrai78, питката е много хубава, ще се пробва!  Hug  _Ели_, чудни неща си приготвила!   chef  ЗИЧЕ, направо ти идвам на гости!  Hug

# 38

Любимата и често правена у нас, Магданозена супа на Пеп-4о, Пепи, използвам случая да ти благодаря за тази рецепта - мъж ми е влюбен в тази супа, редовно я готвя!  bouquet  bouquet  bouquet

Хубава вечер на всички и прохладна неделя Hug  bouquet

Заинтригува ме тази супа, може ли рецептата?

# 39
Пълнени тиквички с маслини, домати сирене...

# 40
  • Калифорния, САЩ
   Marieta, ще изпреваря Ели и ще ти дам линк към пеп-4о-вата магданозена супа, наистина е страхотна, няма да сгрешиш като я направиш http://pep-4o.blogspot.com/2010/01/3-4-2-50-50-200-300-2-1-1-50.html. Да ви е сладко!
   Пеп-40, още веднъж благодаря за прекрасния ти блог и превъзходните рецепти, които споделяш с нас!  smile3525 smile3525 smile3525

# 41
  • Някъде на път....
ghost13, тиквичките изглеждат страхотно! Peace   bouquet
Има ли кашкавал в плънката?

# 42
# 43
   Marieta, ще изпреваря Ели и ще ти дам линк към пеп-4о-вата магданозена супа, наистина е страхотна, няма да сгрешиш като я направиш http://pep-4o.blogspot.com/2010/01/3-4-2-50-50-200-300-2-1-1-50.html. Да ви е сладко!
   Пеп-40, още веднъж благодаря за прекрасния ти блог и превъзходните рецепти, които споделяш с нас!  smile3525 smile3525 smile3525

ir74, мерси, че си дала линка към рецептата!  bouquet
Да, това е супичката, само че аз добавям и фиде, яйцето го пускам на струйки от купата, в която е разбито (не цапам цедката Crazy) и не слагам лимон. Иначе, всичко останало правя 1:1 и всеки път става стра-хот-на!  chef Peace

И, за да не са само коментари, още някои нещица от мен...

Домашен дюнер Crazy ...в този му вариант по часовниковата стрелка има - доматки на ситно, хумус (домашен), зелева салата, кисели краставички, леко-запържено, пушено месце (от Лидъл) и малко бекон, лук, намачкан със сол и магданоз. Отзад чака арабската питка....ммммм

Мъфини със зелени маслини (с чушка) и кашкавал

и Мъфини с кафе и фурми

Hug  bouquet

# 44
Джемма, вчера четох като спомена в козуначената тема, че ги приготвяш и се надявах да споделиш резултата. Страхотни саварини! Записах си рецептата и ако правя скоро, ще е по нея.
ЗИЧЕ, този пирог го грабвам веднага. Много добра идея ми даваш, ще го приготвя и аз. Всичко, което си споделила е много вкусно, записах си няколко от предложенията ти.

От мен, нали днес е Петдесетница, та... месих. Питка със сирене, малки питки и солени мъфини от вчера за закуска със зелени маслини, шунка и сирене.

Общи условия

Активация на акаунт