Прием в СМГ след четвърти клас-ІІ част

• 287 129
  • 1 657
  •   1
Отговори
# 1 110
а-ха, на 16 е 358...

на 2б не виждам как правоъгълник 48х36 може да се раздели на 4 ЕДНАКВИ квадратчета, какви следва да са им размерите

2в пак ще я видя, много набързо гледах, че имам и други задачки Simple Smile
  Дааа ЕДНАКВИ Simple Smile Не са 4 , определено. Значи б) му е грешна.

# 1 111
да, за 2в е 60 клечки, май и аз трудно ще изкарам изпита Sad

някакъв коментар за 19 задача и решаването й?

# 1 112
  • София
А някой може ли да качи някъде задачите от първи модул, че моя младеж си е забравил условията.

# 1 113
Доколкото си спомням, имало е години и с повече кандидати, така че не се чудете. Съжалявам, че не мога да цитирам цифри.
По мои наблюденния някъде около 25-30 са децата без или с нисък рейтинг, които успяват да се представят отлично на ОМТ и да влязат, измествайки деца с висок рейтинг, но с по-слабо представяне. Аз ги наричам ракетки.Simple Smile

Паметта ти сериозно те подвежда, което води до постове, заблуждаващи четящите и даващи им напълно нереални очаквания.
Дотолкова е вреден поста, че ще се наложи да пиша в този форум за да има полъх на  реалистични преценки.

Деца без или нисък рейтинг...
Това означава, деца с поне 20% по-нисък рейтинг от този на 112-ия в предварителния рейтинг.
Тоест, ако 112-ия е примерно с рейтинг 70,по твои твърдения трябва да има масов прием на деца с предварителен рейтинг под 54 през годините.
Това не е така - за последните 4 години, броят на тези късметлии е общо 19.
19 от 448 приети или шанс за подобен героизъм около 4%.

Подценяването на предварителния рейтинг е доста безотговорно.
Статистиката показва, че преди провеждането на финалното състезание, ако нямаш рейтинг поне 80% от този 112-ия, шансовете за прием са... малки.
И далеч от обявените от теб около 25%

За мен деца с нисък рейтинг означава деца извън 112-я преди ОМТ. Това горното с рейтинг 70 и под 54 са твои условия на задачата.
Никога не съм подценявала рейтинга!!! Моля не ми приписвай мнения.
И Код, защо не ги дадеш по години тези, които са били извън 112-те първоначално, но приети след това.
Тогава ще бъдеш наистина полезен. Поне няма да говориш по памет като мен, цялата база данни е при теб.

Пожелавам ти свеж и приятен полъх в този топъл и задушен ден  cheers

# 1 114
А някой може ли да качи някъде задачите от първи модул, че моя младеж си е забравил условията.

ами модератора да каже има ли проблем да ги пуснем във форума и дали от СМГ няма да ни се разсърдят... все пак задачите ги печатат на книжки за да изкарват някой лев... иначе може да ми пратите email адрес на лични, малко по-късно ще снимам задачите и мога да ги пратя

някой може ли да опише решението на 19 задача? по-горе пише отговор 15, пък аз не схващам как се получава това; ако са задраскани първа и последна цифра произведението им е 0, 2 и предпоследна пак 0, 3 и преди предпоследна е 3, после се получава 36, 45 и т.н., всички варианти ли се търсят или...

Последна редакция: нд, 19 юни 2016, 13:55 от Rumen_s

# 1 115
  • София
Благодаря. Изпратих Ви съобщение с адреса.

# 1 116
всички поискали трябва да са получили, ако не - погледнете в spam Simple Smile

# 1 117
За мен деца с нисък рейтинг означава деца извън 112-я преди ОМТ. Това горното с рейтинг 70 и под 54 са твои условия на задачата.

И Код, защо не ги дадеш по години тези, които са били извън 112-те първоначално, но приети след това.
Тогава ще бъдеш наистина полезен. Поне няма да говориш по памет като мен, цялата база данни е при теб.

Цялата база данни не е при мен - тя е в онлайн пространството при всеки, който има нужда от нея. Ползвай я с благодарности и не чакай някой да ти дава готови отчети Simple Smile

Последна редакция: нд, 19 юни 2016, 15:17 от kodbg

# 1 118
  • София
При нас резултатът е трагичен. При обичайни 20т.за първи модул от пробните изпити сега има 13. Решил е вярно първите подточки на двете задачи от втория и нататък писано, решавано, но не помни точно. За мен резултатът вече е ясен Simple Smile На другите кандидатстващи от форума желая успех! И по повод предварителния рейтинг, син ми е в 50-ката. Очаквах да има проблеми с разписването, но толкова елементарни грешки в теста ме изненадаха. Никой не е застрахован от издънки. Изглежда напрежението си казва думата.

# 1 119
  • София
Относно 19 задача, така както аз разбирам трябва да разберем колко цифри са от 1 до 100 и при кое число е средата на редицата. Последните задраскани са там, където се срещат. Не съм смятала, но така би трябвало да бъде. Май се срещат на 43 и 4.3=12 9 цифри едноцифрени числа, 180 цифри двуцифрени, 3 за стотицата, общо 192:2=96 и от там до 39 са използвани 89, остават 7 и изглежда 196-тата е 4, а 197-мата 3

Последна редакция: нд, 19 юни 2016, 16:48 от stanislavchen

# 1 120
.

Последна редакция: пн, 20 юни 2016, 14:13 от Ети05

# 1 121
При нас резултатът е трагичен. При обичайни 20т.за първи модул от пробните изпити сега има 13. Решил е вярно първите подточки на двете задачи от втория и нататък писано, решавано, но не помни точно. За мен резултатът вече е ясен Simple Smile На другите кандидатстващи от форума желая успех! И по повод предварителния рейтинг, син ми е в 50-ката. Очаквах да има проблеми с разписването, но толкова елементарни грешки в теста ме изненадаха. Никой не е застрахован от издънки. Изглежда напрежението си казва думата.

Според мен е рано да отписвате детето, още повече, че е с добър предварителен рейтинг... задачите определено са доста сложни за 4кл., масово резултатите ще са ниски...  напълно възможно е да се влезе и с 20т. тази година; на фона на това въпреки намалената тежест във формулата за прием, на практика рейтинга ще се окаже с по-голяма тежест от предните години да речем...

пфу, най-накрая схванах какво имат предвид с 19 задача, макар, че в задачата не е уточнен момента кога са спрели да задраскват и не ми е ясно защо по презумпция се допуска, че този момент трябва да е когато са задраскани всички цифри... в задачата не пише нищо подобно и е логично да се допусне, че са спрели в произволен момент... не пише, че и двамата не могат да задраскат една и съща цифра, т.е. не ми става ясно защо не е възможно да са продължили да задраскват и след средата... един текст, че двамата са спрели в момента когато не са останали незадраскани цифри нямаше да е излишен... лично за мен в този си вид задачата не е точно дефинирана; иначе при допускането, че са спрели по средата отговора трябва да е 15 (общо 192 цифри, двамата са задраскали последно 96-та и 97-ма цифра; 96-9=87 цифра на двуцифрено число и 88 цифра на двуцифрено число; това е 44-тото двуцифрено число, т.е. 53, следователно отговор 15)

Последна редакция: нд, 19 юни 2016, 17:28 от Rumen_s

# 1 122
  • София
Открих къде греша. До 39 са 60, а не 80 цифри за двуцифрени числа. и не на 43, а на 53 се срещат. Но така де, принципът съм го описала правилно. Благодаря за корекцията.

# 1 123
  • София
Не вярвам чак толкова да падне необходимият резултат. Според мен ще е пак към 25 т. Задачите до 15-та са си съвсем обичайни. В къщи се оказа, че ги решава, ама на бланката има други отговори Simple Smile 4 грешки до 15 е много лош резултат. По мое скромно мнение обаче задачи 17, 18, 19 и 20 са си труднички, не толкова, че не могат да се решат, а не стига времето от 60 мин. Втори модул ми се видя труден, с изключение на подточки а и за двете задачи.

Последна редакция: нд, 19 юни 2016, 22:13 от stanislavchen

# 1 124
Здравейте,

А ние за задача 15 имаме колебание как да се разбира условието - същите цифри в същия ред ознавача ли, че може някои от цифрите да си запазят местата и тогава верният отговор е 260.
Или трябва всички цифри да се разместят и тогава часът е 06:12 и верният отговор е 546?

Има ли друг, който се колебае в условието или само ние си създаваме главоболия newsm78

Общи условия

Активация на акаунт