Прием в СМГ след четвърти клас-ІІ част

• 286 855
  • 1 657
  •   1
Отговори
# 1 410
  • София
И мен последното изказване ме забавлява. 😀 Но щом американските професори по математика го казват, така ще да е. Никакъв талант не се изисква, само зубрене и всеки може да стане голям математик. Даааа..

# 1 411
Аз пък разбирам какво иска да каже. Далеч не всички деца в СМГ през годините са били с талант. Просто математиката им е вървяла и с повече труд постигат необходимото. А истинските таланти са единици. Математическите гимназии далеч не са само за изявените таланти.

# 1 412
Да, разбира се, че е мое мнение.
Аз също се радвам, че увеличават паралелките в пети клас и че децата се приемат по резултатите си от рейтинга.
Но изведнъж ръководството на СМГ след приключване на официалния прием, реши че има още талантливи деца. Сигурно е направено в името на таланта.
За да учиш математика не се изисква талант. Това е все едно  да учиш чужд език. Започваш от а и б. Всеки, който реши да се занимава с математика може да стане добър. Дори да си  бил най-слабият ученик по математика, понятие да си  нямал - започнеш ли сериозно да я учиш нещата се получават. Това не е мое мнение, казвали са ми го американски професори по математика. Тъй че няма лошо всеки, който има желание да може свободно да влиза и да учи в СМГ и в други подобни училища.
Хм...щом са го казали американски професори - вярвам  Mr. Green

# 1 413
  • София
Абсолютно подкрепям, че не се изисква талант за математика, това не е рисуване или музика! Повечето деца, за които съм чувал родителите да ми казват  "той/тя има талант за математика "...истината е, че от III-та група в детската градина до 4-ти клас /примерно/ са им скъсали г*за от извънредни занимания по предмета. Без значение какво е детето, ромче от Столипиново, или бяло от Младост - такива усилия ще дадат резултат. Това е, нищо повече. 1/3 усилия и 2/3 родителски амбиции, това е формулата на успеха!
"Играта" за прием в СМГ е кой ще положи повече усилия в подготовката, а не кой има талант. Peace

# 1 414
Абсолютно подкрепям, че не се изисква талант за математика, това не е рисуване или музика! Повечето деца, за които съм чувал родителите да ми казват  "той/тя има талант за математика "...истината е, че от III-та група в детската градина до 4-ти клас /примерно/ са им скъсали г*за от извънредни занимания по предмета. Без значение какво е детето, ромче от Столипиново, или бяло от Младост - такива усилия ще дадат резултат. Това е, нищо повече. 1/3 усилия и 2/3 родителски амбиции, това е формулата на успеха!
"Играта" за прием в СМГ е кой ще положи повече усилия в подготовката, а не кой има талант. Peace
Напълно съм съгласна,  това е формулата при нас , и двете ми деца са приети в 5 клас в Смг, но хич не се заблуждавам,  че някой от тях "има талант"😉. Само много труд , усилия, екипна работа и желание на детето. 😉 Разбира се,  има талантливи деца, но те са единици.

Последна редакция: вт, 19 юли 2016, 11:52 от viola_ok

# 1 415
  • София
В нашия клас навремето имаше такива, които си скъсват ****, но няма талант и успяха да стигнат до определено ниво, което просто не можеха да надскочат, за разлика от тези с таланта, които без да се напъват особено, се справяха с лекота и винаги се досещаха там, където имаше елемент на досещане.

# 1 416
  • София
В нашия клас навремето имаше такива, които си скъсват ****, но няма талант и успяха да стигнат до определено ниво, което просто не можеха да надскочат, за разлика от тези с таланта, които без да се напъват особено, се справяха с лекота и винаги се досещаха там, където имаше елемент на досещане.

Разликата на тези "с таланта" от тези "без талант"е, че тези "с таланта" са продължили да упорстват, докато другите са дали заден, т.е. не децата, а родителите им по-скоро.

# 1 417
До сега не съм забелязвала скъсване на ***** от който да е било в СМГ, за да се постигне добро ниво и добър успех.  Peace и то не само в областта на математиката 😀

# 1 418
  • София
До сега не съм забелязвала скъсване на ***** от който да е било в СМГ, за да се постигне добро ниво и добър успех.  Peace и то не само в областта на математиката 😀

Не ти разбрах много мисълта!
Но ако детето е вече в СМГ - то неговото "скъсване на *****" е било 6-те години преди това. Peace Питай родителите му. Rolling Eyes

# 1 419
  • София
Разликата на тези "с таланта" от тези "без талант"е, че тези "с таланта" са продължили да упорстват, докато другите са дали заден, т.е. не децата, а родителите им по-скоро.
Всъщност точно за обратното писах - за хора без талант, които не спират да упорстват, но достигат определено ниво, което не могат да надскочат.

# 1 420
  • Резерват "Северозапад"
Доста се преувеличава с тези шест години ooooh!...щерката  се подготви за една без да посещава курсовете в СМГ. Преди това не бяхме се и интересували от това училище Wink.
И да - не повече от час на ден, ако не и по - малко е зорта за подготовка вкъщи. Хич не се напряга Simple Smile.

# 1 421
  • София
Доста се преувеличава с тези шест години ooooh!...щерката  се подготви за една без да посещава курсовете в СМГ. Преди това не бяхме се и интересували от това училище Wink.
И да - не повече от час на ден, ако не и по - малко е зорта за подготовка вкъщи. Хич не се напряга Simple Smile.

Не повече от час на ден, повярвай ми, е много добро скъсване на *****! Peace Ти какво мислиш, че правят другите родители  - бият със сборника по главата ли!! Laughing Правят същото. Ти ако "сбориш" един третокласник или четвъртокласник да се подготвя "не повече от час на ден" - то това дете 95% със сигурност влиза. Peace

P.S. Въпросът е, че при "най-талантливите" деца този "не повече от час на ден" започва от IV-та група. Peace

# 1 422
  • Sofia
За мен дебатът е излишен - ще кандидатства който където си реши. Тук сме, за да си помагаме, споделяйки опит и мнение, без да се определяме, квалифицираме и да се дразним. И всеки има право на собствено мнение. Аз затова влизам!

Факт е, че има и елемент на конкуренция, но той се елиминира между родителите, тъй като резултатите на децата решават всичко.

Резултатите пък може да са негативни или позитивни при всеки от подходите, защото просто сме различни. Рецептата за успех при един ще съсипе всичко при друг. Не забравяйте, че продуктите (нашите лични разбирания, характери, деца,... каквото си изберете и моля да ме извините за сравнението и бъдете уверени, че аз вече се самонападнах) ни са различни, предварителната подготовка, обработка и вкус също.  

# 1 423
До сега не съм забелязвала скъсване на ***** от който да е било в СМГ, за да се постигне добро ниво и добър успех.  Peace и то не само в областта на математиката 😀

Не ти разбрах много мисълта!
Но ако детето е вече в СМГ - то неговото "скъсване на *****" е било 6-те години преди това. Peace Питай родителите му. Rolling Eyes
По моите наблюдения, влизане в СМГ ( след 4 клас ) е плод на екипна работа дете+родител , разбира се ключов момент е желанието на детето и работата на родителите да приценят струва или не струва и колко ще късат ****. Но талант от 112 приети ( вече 140) имат единици , да не се заблуждаваме, че всички " отглеждаме таланти".И самото обучение в СМГ не изисква кой знае какъв талант, за това говоря,че ТАМ ВЕЧЕ не съм наблюдавала големи напъни за постигането на добро ниво . За големи математици не говоря, но те на пръсти се броят. Peace

Последна редакция: вт, 19 юли 2016, 12:23 от viola_ok

# 1 424
  • Резерват "Северозапад"
Час на ден за домашни Wink...понякога и 20 минути. В пети клас.

Общи условия

Активация на акаунт