Прием в СМГ след четвърти клас-ІІ част

• 286 823
  • 1 657
  •   1
Отговори
# 1 425
  • София
Аз мога да ви кажа, че съм завършила математика и талант определно има и той се нарича "логическо мислене". Това е нещо, което не всеки има. Аз го нямам напълно. С много труд завърших, работя, но имам колеги с много по-високо ниво и то не се дължи само на труд. Без труд обаче и те нямаше да успеят.
Та формулата е  ( интелигентност + 100 *труд ).

Моето дете няма талант, но е интелигентно и с много труд и екипна работа в къщи успя.

По другата тем - аз очаквам да им скъсат з... в 5,6,7 клас. Поправете ме , ако не е така! Видях подобни мнения. Ще ми бъде от полза. Чак ми е жал за детето ....

Моля някой да ми каже, дали училището е на 2 смени ?

Имат ли баскетболни занимания ? Все пак трябва  и да разпускат.

Благодаря!

# 1 426
Точно за 5 - 7 клас имах същите притеснения за голямо натоварване, но при нас не сме усетили такова.  Синът ми успявал да спортува ( извън СМГ ние сме футболисти и за баскетбол нищо не знам), имат май отбор, само за момичета съм сигурна че има.Ходил на школа по английски,  математика и информатика + домашни. И всичко е успявал без кой знае какви проблеми. Дори в седми клас не сме спрели ни спорт, ни английски. И той определено не е талант 😁а обикновено  дете. 😉

# 1 427
Отделно да добавя , че от 6 клас започнахме курсове по БЕЛ! Тъй като в СМГ положението беше трагично!!! Имат две смени в училището.

# 1 428
И сега като си замисля колко допълнителни усилия сме положили- по БЕЛ две години школа и по математика малко уроци в 7 клас , та отлични оценки на матури в 7 клас и първо място на СМГ в класацията на училища  май  пак повечето заслуга на родителите, а не на училището. Thinking

Последна редакция: вт, 19 юли 2016, 14:11 от viola_ok

# 1 429
Отделно да добавя , че от 6 клас започнахме курсове по БЕЛ! Тъй като в СМГ положението беше трагично!!!

Добре де, за какво тогава е този наплив след 4 клас?

# 1 430
И сега като си замисля колко допълнителни усилия сме положили- по БЕЛ две години школа и по математика малко уроци в 7 клас , та отлични оценки на матури в 7 клас и първо място на СМГ в класацията на училища  май  пак повечето заслуга на родителите, а не на училището. Thinking

Съчувствам ти и съжалявам за всичката горчилка, която СМГ-то, за което говориш, е причинило на теб и семейството ти. Жалко, че не можеш да върнеш времето назад и да не правиш такива грешни ходове като този децата ти да учат в СМГ. Хубавото е, че след 7ми клас човек може да избяга и да поправи грешката. Доколкото знам, от това се възползват около 1/5 от учениците на СМГ, другите драпат ли драпат да си останат в кочинката... Чудя се родителите им не могат ли да се намесят и да ги спрат навреме?

Иначе моето СМГ не е училището, за което пишеш. Моето СМГ даде на детето ми възможност да се развива в среда от преобладаващо умни, мотивирани и земни деца, подкрепяни от преобладаващо учители-мечта.

# 1 431
Ами не знам , факт е ,  и малкия ще учи там, но за БЕЛ специално нямахме късмет с преподавателя,  и не че беше лош, просто нямаше подход към децата и в часовете са се занимавали само с дисциплината . Аз лично се надявам на късмет с преподавателите 😉 Но съм готова, че пак ще трябва да се къса .... само че допълнително,  а не в училището. Дано да не е така.....

# 1 432

Съчувствам ти и съжалявам за всичката горчилка, която СМГ-то, за което говориш, е причинило на теб и семейството ти. Жалко, че не можеш да върнеш времето назад и да не правиш такива грешни ходове като този децата ти да учат в СМГ. Хубавото е, че след 7ми клас човек може да избяга и да поправи грешката. Доколкото знам, от това се възползват около 1/5 от учениците на СМГ, другите драпат ли драпат да си останат в кочинката... Чудя се родителите им не могат ли да се намесят и да ги спрат навреме?

Иначе моето СМГ не е училището, за което пишеш. Моето СМГ даде на детето ми възможност да се развива в среда от преобладаващо умни, мотивирани и земни деца, подкрепяни от преобладаващо учители-мечта.

Не се нуждая от твоето съчувствие,  просто казвам истината, не смятам , че на всяка цена трябва да премълчаваме за минуси, които има, както и плюсове... И пък къде си видяла горчилка?  Това е живот , споделям истински факти. Не мисля, че тук е място за заяждане и злоба, а пък за "кочинката" вече дори и обидно за нашите деца, които наистина са интелигентни и умни , и те са най- голямата ценност и постижение на СМГ.

Последна редакция: вт, 19 юли 2016, 15:54 от viola_ok

# 1 433

По другата тем - аз очаквам да им скъсат з... в 5,6,7 клас. Поправете ме , ако не е така! Видях подобни мнения. Ще ми бъде от полза. Чак ми е жал за детето ....

В СМГ-то, което аз познавам, нямам скъсване на з... в нито един клас. Това, което е различно, е темпото на преподаване и учене. Наблюденията ми са, че на децата им е трудно до момента, в който свикнат с оборотите, т.е. първите няколко месеца на 5ти клас.

Да, учи се на 2 смени.

Да, има баскетболни занимания. Виж  http://smg.bg/news.php?id=379 и http://smg.bg/news.php?id=432

# 1 434
  • София

Явно сте имали късмет с добри преподаватели /далеч не всички в СМГ са такива/  и ... с талантливо или мотивирано дете.

# 1 435
  • София

В СМГ-то, което аз познавам, нямам скъсване на з... в нито един клас. Това, което е различно, е темпото на преподаване и учене. Наблюденията ми са, че на децата им е трудно до момента, в който свикнат с оборотите, т.е. първите няколко месеца на 5ти клас.

Да, учи се на 2 смени.

Да, има баскетболни занимания. Виж  http://smg.bg/news.php?id=379 и http://smg.bg/news.php?id=432

Благодаря!

За негативните мнения - колкото хора, толкова и мнения . Ще видим , но не вярвам да е зле, след като е най-доброто държавно училище, според класациите на матурите след 7-ми клас и то да запазва тези позиции през последните няколко години.

# 1 436
  • София
До сега съм впечатлена от преподавателя Мария Томова (Кузманова) и организацията за всичко в това училище. Вероятно има и негативи, но вероятно няма да преобладават.

# 1 437
До сега съм впечатлена от преподавателя Мария Томова (Кузманова) и организацията за всичко в това училище. Вероятно има и негативи, но вероятно няма да преобладават.
Исключително благодарение на Томова, малкия ще учи в СМГ, не само като резултат на ОМТ, но и желанието му да учи там . Прекрасен преподавател и човек, тя ни е фаворит.Аз бях приятно изненадана, че има такива преподаватели- наистина "мечта".За жалост далеч не всички са като нея,но ще се надяваме на добро😉

# 1 438
link=topic=725218.msg33447853#msg33447853 date=1468934215]
[quote author=Сойка

За негативните мнения - колкото хора, толкова и мнения . Ще видим , но не вярвам да е зле, след като е най-доброто държавно училище, според класациите на матурите след 7-ми клас и то да запазва тези позиции през последните няколко години.

И ще запазат тези позиции, съм убедена на 100%, защото дори и да има пропуски в обучение  ( искрено се надявам да няма такива), но все пак, ние родители и децата ни няма да позволим да не сме на ниво.😁 И ми е много странно, че някои хора толкова се засягат от този факт.

# 1 439
Подкрепям мнението, че няма най- добро училище по презумпция.

Има Най- добро училище, обаче за конкретното дете.

И ние като родители трябва много добре да преценим възможностите на децата си.
Да, с много решаване и научаване на типовете задачи, родителски амбиции и натискане може да се влезе в СМГ след 4 клас. 
Е, и? Какво следва?

Това училище в крайна сметка не е най- доброто за всяко дете. Ако таланта липсва? / във всеки клас има по 1-2 такива деца/ Ако, ако....Следват двупосочните мнения, като:

-Трудно е, скъсват им .... В 5 клас решаване до късно, не остава време за другите предмети, успеха спада, ауу, рев, депресия......школи, включително и по математика в 7 клас...... #Crazy #Crazy #Crazy/ това искренно ме изуми/

-Или мнение на другия полюс. Детето се чувства прекрасно, намира време за школа, за спорт, средата е невероятна, учителите професионалисти,  не дава дума да издума за друго училище след 7 клас......

Който иска да вярва, който иска да чете цитираните американски професори. Моето мнение е базирано на лични впечатления. Ако не разбираш и обичаш математиката мястото ти наистина не е в СМГ.

Общи условия

Активация на акаунт