Прием в СМГ след четвърти клас-ІІ част

• 286 108
  • 1 657
  •   1
Отговори
# 1 485

А това, че частните училища, не си правят пи ар с техните приети деца в престижни университети и съответно не ги оповестяват публично, както намекна Bliss е смешно и никой  не го вярва Stop

Виж темата не е за това всъщност.
Скрит текст:
Нямам за цел точно тук да ставам защитник на частното образование. Аз освен това макар детето ми да учи в ЧУ и на този етап да смятам, че това е най-доброто за него, не си и помислям да отричам добрите примери в държавното. А ако детето го иска, да премине в тях по натам.

Но нито АК, нито някоя от другите частни гимназии имат все още практиката да си публикуват подобна подробна статистика на сайтовете. За АК даже си мисля, че е съвсем тенденциозно, а те не е като да няма с какво да се похвалят. И аз например имам наблюдение за малкия тазгодишен випуск на една частна гимназия. Повярвай нито са го оповестили, нито май смятат да го правят, но няма дете, което да не е прието в елитен университет в УК, Германия или САЩ. Елитни, а не треторазредни. А това, че вие не ги знаете тези неща, не значи, че не съществуват.  Peace Пък ако искате вярвайте. На никой не му е зор да ви убеждава.
Бих само поправила в името на коректността Присмехулке, че училището е в първите редици трайно по НВО и матури, но не винаги е първо. Има съществена разлика.  Peace

Ако за вас една малко по различна гледна точка е хейтърстване, ОК. Въпрос на ниво на комуникация.

ЧС,
Скрит текст:
ама те не ЧУ тръбят, а разни блогъри и журналята всъщност го правят.  Joy hahaha А и сама ти знаеш, че до 7 клас борбата е силно оспорвана и не винаги СМГ е първи номер. Да не говорим, че класацията всъщност в София е окупирана до 10-ти номер от ЧУ и сал едно СМГ отсрамва държавните. ААаааа забравих и НУКК доколкото все пак е държавно.

Последна редакция: чт, 04 авг 2016, 14:12 от Анонимен

# 1 486
  • София

А това, че частните училища, не си правят пи ар с техните приети деца в престижни университети и съответно не ги оповестяват публично, както намекна Bliss е смешно и никой  не го вярва Stop

Виж темата не е за това всъщност.
Скрит текст:
Нямам за цел точно тук да ставам защитник на частното образование. Аз освен това макар детето ми да учи в ЧУ и на този етап да смятам, че това е най-доброто за него, не си и помислям да отричам добрите примери в държавното. А ако детето го иска, да премине в тях по натам.

Но нито АК, нито някоя от другите частни гимназии имат все още практиката да си публикуват подобна подробна статистика на сайтовете. За АК даже си мисля, че е съвсем тенденциозно, а те не е като да няма с какво да се похвалят. И аз например имам наблюдение за малкия тазгодишен випуск на една частна гимназия. Повярвай нито са го оповестили, нито май смятат да го правят, но няма дете, което да не е прието в елитен университет в УК, Германия или САЩ. Елитни, а не треторазредни. А това, че вие не ги знаете тези неща, не значи, че не съществуват.  Peace Пък ако искате вярвайте. На никой не му е зор да ви убеждава.
Бих само поправила в името на коректността Присмехулке, че училището е в първите редици трайно по НВО и матури, но не винаги е първо. Има съществена разлика.  Peace

Ако за вас една малко по различна гледна точка е хейтърстване, ОК. Въпрос на ниво на комуникация.

ЧС,
Скрит текст:
ама те не ЧУ тръбят, а разни блогъри и журналята всъщност го правят.  Joy hahaha А и сама ти знаеш, че до 7 клас борбата е силно оспорвана и не винаги СМГ е първи номер. Да не говорим, че класацията всъщност в София е окупирана до 10-ти номер от ЧУ и сал едно СМГ отсрамва държавните. ААаааа забравих и НУКК доколкото все пак е държавно.

Смея да твърдя, че този спор е излишен и нивото ми на комуникация е доста високо.

Записах детето си, всички са щастливи, направете и вие същото и не пръскайте негативизъм...на никому не е нужен ...

Ето класация http://alekdimitrov.com/uchilishte/rezultati-NVO.asp
Не виждам защо пишете тук, след като не харесвате училището ...

# 1 487
Цитат
ама те не ЧУ тръбят, а разни блогъри и журналята всъщност го правят.  35 hahaha А и сама ти знаеш, че до 7 клас борбата е силно оспорвана и не винаги СМГ е първи номер. Да не говорим, че класацията всъщност в София е окупирана до 10-ти номер от ЧУ и сал едно СМГ отсрамва държавните. ААаааа забравих и НУКК доколкото все пак е държавно.

Да, бе. Все едно не знам как стига тази информация до медиите и блогърите. Същото е и с репортажите след олимпиади и състезания - ако някой родител или училището се обадят на дадена телевизия тя идва и снима. Ако не се обадят - не идва. При това ако се прибират от състезание две училища телевизията снима само/главно това, от което са им се обадили, даже и ако другото има по-големи успехи. Та така с блогърите и медиите, държат се като звънци - звънят, ако ги натиснеш:twisted:

СМГ също не тръби. Просто по случайност тази година знам как се е представил този випуск. Т.е. знам за част от випуска, а то може да има и още деца, за които не знам и да са повече, отколкото писах. Но информацията ми не е от СМГ.

Неслучайно разграничих НВО-то на две части - с външни квестори и без външни квестори. В частта с външни квестори (БЕЛ и МАТ демек) СМГ са твърдо на първо място поне в последните три години, а може и повече да са. В другата част не са първи, съгласна съм. Но за мен по-важни са БЕЛ и МАТ, защото с тях се кандидатства и защото все пак са по-обективни заради контрола. А тази година са първи и с немалка разлика прд втория.

Последно - точно на НВО с външни квестори в първата десетка на софийските училища има 4 ДУ и 6 ЧУ, като в тези четири ДУ учат двойно повече ученици отколкото в шестте ЧУ. Това е за 2015, за 2016 нямам информация. Ето тук е показано много нагледно:

https://app.powerbi.com/view?r=eyJrIjoiYTIwNmVkYTMtNzU0My00MDY2L … 5ZDNlZSIsImMiOjh9

# 1 488
или казано накратко, всички слагайте розовите очила, а ако не ги сложите сте хейтъри и вън  Joy чудесно ниво на комуникация  Joy пък темата да се прекръсти на култ към бога-слънце СМГ Joy

не виждам какво толкова странно има в това, че СМГ-то имат едни от най-високите резултати на изхода, след като на входа подбират сред най-добрите деца; а тези деца масово са и с амбициозни родители които по странични канали компенсират това, което евентуално не достига в училище; ама темата все пак е за приема в СМГ, а не за резултатите на изхода; и въпреки, че казах няколко пъти браво за допълнителната паралелка не мога да си затварям очите за немалкото странности (да не ползвам друга дума) които се случиха точно във връзка с допълнителния прием...

Последна редакция: чт, 04 авг 2016, 14:46 от Rumen_s

# 1 489
или казано накратко, всички слагайте розовите очила, а ако не ги сложите сте хейтъри и вън  Joy чудесно ниво на комуникация  Joy

Едно към едно с реакциите в темите за ЧУ или АК от времето, когато се появявах там понякога Twisted Evil Имаме добри учители, нали?  Joy

# 1 490
  • София
За мен сте хейтъри, хора които могат на бялото да намерят малки черни точки и да говорят само за тях са такива!

Не смятам да губя повече енергия и време за това!

Пожелавам ви спокойствие!

# 1 491
  • София
и въпреки, че казах няколко пъти браво за допълнителната паралелка не мога да си затварям очите за немалкото странности (да не ползвам друга дума) които се случиха точно във връзка с допълнителния прием...

Би ли ни осветлил за някои от тях?

# 1 492
За мен тъжното е, че СМГ ни служи за трамплин децата ни да учат и живеят в чужбина. И от умните ни отрочета България ще е последната, която някога и нещо ще намаже.
Вместо да намираме недостатъците на преподавателите от СМГ, нека взимаме пример от тях.

Последна редакция: чт, 04 авг 2016, 15:34 от sasharasha

# 1 493

няма смисъл да се повтаряме, отваря се темата един месец назад и почва да се чете, достатъчно е коментирано

# 1 494
  • София

няма смисъл да се повтаряме, отваря се темата един месец назад и почва да се чете, достатъчно е коментирано

Да не повярваш, но изчетох всичко и не регистрирах нищо, което да се класира за странност, поне не според моите разбирания.

Кое точно ти е странно? Че има деца, които не се записват? Че незаетите места се обявяват публично на сайта? Аз нищо странно не виждам тук, странно би било обратното.

# 1 495
написах да се чете от месец назад, не последните 2-3 страници, има предостатъчно коментари за почти всичко; толкова от мен по темата

# 1 496
  • София
написах да се чете от месец назад, не последните 2-3 страници, има предостатъчно коментари за почти всичко; толкова от мен по темата

Ти защо реши, че съм чийтнала с четенето и съм си спестила някакви страници?

Разбирам, че не ти се пише, но въпросът ми не предполага някакъв пространен отговор. Достатъчно е кратко изречение от вида: "За мен странност е това, че ....". Все пак тук става въпрос не за някакви общоприети стандарти за странност, а за твоята лична интерпретация по въпроса, която всъшност ми беше интересна.

# 1 497
  • София
И аз не намерих нищо странно в приема. Единствено имаше пропуска с прекласирането според езика, което в последствие се разбра, че са се обаждали по телефоните и първоначално обявени 28, а в последствие 26 места, за което нямаше обяснение, но сигурно е по причина на МОН.

# 1 498
  • София
Да и аз въпреки, че бях много скептична, смятам, че всичко беше прозрачно, доколкото това е възможно. Мисля, че няма "прецакани" с появата на новата паралелка . На нас като ни се обадиха по телефона ни казаха, че СМГ иска всички да са доволни и затова ще звънят на всички, които имат друго първо желание, от това по което са приети. Което е и по-добрия вариант, защото ако имаше ново прекласиране, щеше да стане голямо разместване и със сигурност, щеше да има недоволни.

# 1 499
За мен сте хейтъри, хора които могат на бялото да намерят малки черни точки и да говорят само за тях са такива!

Не смятам да губя повече енергия и време за това!

Пожелавам ви спокойствие!

+1 newsm10

Много ми харесва това определение и го намирам за напълно уместно.

Ентусиазираните мами , с новоприети семегейчета бих посъветвала да намерят друго място, където да споделят вълненията си и да обсъждат училището на децата си.
И да не се вслушате в съвета ми, съвсем скоро сами ще стигнете до това решение.
Единици са тези, които се „осмеляват” от време на време нещо да споделят. С годините все по- малко родители пишат. Разбирам ги. (Виж, на ЧС се възхищавам от неуморимостта.)
В тази връзка,като човек следящ периодично форума си позволявам да твърдя, че коментара на Bliss е напълно неверен- Bliss: „Но пък е вярно, че в темата го има онзи комплекс на вече избралите го и желание да крещят, че всичко си е най най.”

Общи условия

Активация на акаунт