Прием в СМГ след четвърти клас-ІІ част

• 286 089
  • 1 657
  •   1
Отговори
# 1 515
те обажданията са точно, за да стане окончателен най-накрая - да няма недоволни. определено ако съм се изкефила а 1во класиране, нямаше да искам да ме местят и те тогава нямаше и да имат право - какво е това прекласиране, я, вече си приет. и едновремешният подход с обаждане по телефон в този случай върши най-добра работа и си е най-личен. открили са късно паралелка - ок, късно е, но поне ефектът е хубав за родителите, защо толкова се оплакваме????? стараят се, това е видно. от какво се опасявате, за какво ви е тази прозрачност - да не би да не могат да вкарат парашутчета, дори и с прекласиране или каквото и да е друго, начини винаги има за това. така че стига вече сме давали съвети, според мен, винаги отстрани като гледа човек, все кусури намира, излиза, че той би се справил по-добре винаги, братче. мислете положително, все пак нова паралелка, повече удоволетворени деца и родители  Peace

# 1 516
е, чак пък да даваме съвети, само си дъвчем разни работи... пък така или иначе СМГ си правят каквото и както си решат   Laughing

публикуват си разни съобщения, после тихомълком си ги подменят и тъй... паралелки, бройки, език, напред-назад; все едно едната част на СМГ не знае какво прави другата  Joy и може би за да не им се налага това отново вече я карат с обаждания по телефона...

но наистина, най-важното все пак е, че крайния резултат с допълнителната паралелка е добър; а и мисля, че СМГ ще си направят изводите, тази година ситуацията е уникална и предполагам скоро няма да се повтори

# 1 517
Пак казвам, че при ново прекласиране, щеше да има много недоволни. Познавам няколко човека, които реагираха доста бурно, при идеята, че евентуално прекласиране, би могло да им измести децата от вече приетите класове.
Ако децата са приети в паралелка с най-желания език, как ще ги изместят? Нали новоприетите са с по-ниски резултати?
Ако пък са приети с второ или трето желание, но не искат да се местят, това говори за лоша първоначална подредба на желанията.
Можеха просто да обявят дати, на които тези, които не са доволни от класирането си плюс новоприетите да подадат ново заявление.
... от какво се опасявате, за какво ви е тази прозрачност...
Не мога да повярвам, че някой задава подобен въпрос.
А защо да не е прозрачно?
.. а и мисля, че СМГ ще си направят изводите, тази година ситуацията е уникална и предполагам скоро няма да се повтори...
Те и да не си направят изводите, ако бъде приет вариантът с държавен-план прием подобни игрички няма да са възможни.

# 1 518
Има някакво протоворечие в информацията.Обаждания на децата от новата паралелка няма.Не знам тези, на които са звъняли от кои паралелки са.

# 1 519
  • София
Има някакво протоворечие в информацията.Обаждания на децата от новата паралелка няма.Не знам тези, на които са звъняли от кои паралелки са.

Родителите на децата от новата паралелка са отишли да ги запишат и при това записване вероятно са обсъдени необходимите въпроси.

Обажданията са на децата, приети в първите четири паралелки, които са имали желание за английски език, но балът им не е стигнал за английска паралелка и са класирани по второ или трето желание на езика си. С въвеждането на нова паралелка с английски език, е естествено да им бъде предложено да учат в нея. От друга страна, все пак не би било редно автоматично да ги прехвърлят, защото те все пак вече са записани с друг (макар и компромисен към момента на записването) език.

# 1 520

Нямам представа каква организация е избрана, но за мен най-логично е да се звъни на вече приетите, а не на новите. Та примерно звънят на прието вече дете в руската паралелка и му казват "Има нови свободни места с английски, искаш ли да те преместим?" Ако не иска нещата си остават, ако иска го преместват в английска паралелка. И така докато прозвънят всички първоначално приети, които не са се записали по първо желание. След това вече ще има яснота какви свободни места има и новите деца ще се приемат по реда на класирането им. Т.е. процесът ще има два етапа:
- преразпределяне на вече приетите и установяване на свободните места;
- приемане на новите деца;

# 1 521
  • София
Няма противоречие на информацията. Звънят само на тези, които не са приети по първото си желание, а сега има такава възможност с появата на новата паралелка с английски.
Например някой е приет руски, но е писал английски като първо желание. Те му се обаждат и ако иска го местят с английски. И неговото място се заема от дете от новата паралелка.
няма за какво да се обаждат на децата от новата паралелка. Те ще бъдат приети според свободните места по паралелките, желанията си и съответно бала.

Например има 2 свободни места в английската - влизат първите с най-висок бал и т.н.

# 1 522
  • София
Пак казвам, че при ново прекласиране, щеше да има много недоволни.

Нямаше да има изобщо недоволни при ясен ПРЕДВАРИТЕЛЕН регламент за приема  Wink Т.е. до откриването на новата паралелка няма защо да има недоволни, всичко е ясно. След откриването на новата паралелка плюс личните прозвънявания по телефона е редно да има недоволни. Това, което ти твърдиш тук е на база предположения. От къде си сигурна, че се случва по този начин и не е в ущърб на опредлени деца? След като има избор на език, значи това е важно за децата и родителите.

За мен това е един доста голям гаф на СМГ каквото и да се изредят сега някои да ми кажат  Wink Слава богу, само наблюдател съм.

# 1 523
  • София
Черна Станция, всичко това  е на теория, няма гараниция, че звъненето ще обхване всички, приети по не 1 желание като език. И не защото нарочно ще пропуснат някого, в някаква игричка, а по съвсем обективни причини. Представи си, че си родител на такова дете и не си в БГ в момента със семейството си.  Последната ти грижа, след като е прието и записано детето, е да следиш бг мама.  А за  телефонни разговори се говори тук, на сайта на училището няма подобна информация. И какво, звънват ти 1,2 пъти, не вдигаш, минават на следващия и автоматично детето ти остава в паралелката с руски, нищо че може да се премести в такава с английски. И хоп, детето с по-нисък резултат има реалния шанс да се окаже по 1 желание в английската, докато справилото се по-добре твое остава по 2 желание. И защо? Защото, видите ли, майката/таткото не са вдигнали телефона във време, в което не се очаква от тях въобще да са на вълна прием и разпределение по език. Сезонът е летен, хората са по почивки, никак не е гарантирано, че ще отговорят всички на обаждане от СМГ.. А и да отговоярт от някъде далеч, кой гарантира, че само по тел  ще уважават желанието им, а няма да поискат и ходене до гимназията за подписване на нещо черно на бяло... Има си "ако", колкото и да представяте схемата като неощетяваща никого. Ами ако сред  отказалите се е имало такива, направили го заради езика? На последните страници видяхме, че има хора (слава богу единици), за които езикът не  епо-малко важен от самия прием в СМГ. Тръгва си такова дете, защото не иска да учи руски. И после се оказва, че по-зле представилото се дете ще учи искания английски.  Такова дете и родителите му са взели решение за отказ преди да знаят промените..

Парашутисти никой не коментира, на висчки ни е ясно, че те влизат извън всякакви класирания, с благословията на хора по-горе.. И това важи за всяко хубаво училище.

И подчертвам - за да не скокне някой, написаното няма нищо общо с нивото на СМГ. Именно защото последното е доказано високо и училището съответно  е много желано, подобни неща дразнят.

Последна редакция: пт, 05 авг 2016, 17:07 от пенсионирана русалка

# 1 524
Точно за това звънят, за да се свържат с всички.
 Не пропускат, спокойно. Laughing

От темата не видях недоволство от страна на приетите. Напротив, разбра се, че от Ръководството се опитват всички да са доволни по отношение на езика.

По- скоро недоволството е от страна на наблюдателите.

# 1 525
  • София

По- скоро недоволството е от страна на наблюдателите.

Точно това исках и аз да кажа. От приетите май всички са ОК -няма недоволни. А това май е по-важното в случая.

# 1 526
е, нещо не върви да обобщаваме за приетите; че малко по-напред в темата се твърдеше, че 10 отказали се от 140 деца са нищо (пък аз мисля, че са много), има ли родители на поне 10-на приети пишещи тук??? и да, хората са по почивки, едва ли много се интересуват точно от СМГ през лятото  Joy

иначе 'пенсионирана русалка' постави много интересен въпрос, а именно: ако от отказалите се досега деца цъфне родител с твърдението, че не са се записали точно защото езика не ги е устройвал какво ли ще правят СМГ? из темата пише, че СМГ са добрички и гледат да угодят на всички, да не им хрумне да открият и 6-та паралелка  Joy

# 1 527
СМГ е математическо училище, и такъв довод може да изтъкне само един наблюдател.

Казваш, че родителите на приетите деца са по почивки и не се интересуват много много от СМГ, но явно това не важи за теб.  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 1 528
  • София
Едно не схващам... толкова ли е трудно да се види, че има непрозрачност с приема на допълнителната паралелка и с разместването на приетите деца по паралелки. Не го виждате, или не искате да признаете този обективен факт? Звъняли на тоя, звъняли на оня.. а това изобщо не е обявено никъде. Чудна работа, как в един момент много се държи на правила и стандарти, а в следващия може да са двойни в зависимост от това "къде се намирам аз"  Wink
Понеже аз съм отстрани и нямам отношение към училището в настоящия момент, също така не възнамерявам да имам занапред, та виждам нещата по този начин. Както и да се разместват децата това не е предварително обявено. Ако допуснем, че е правилно да се открива тази паралелка, то би следвало да се обяви едновременно с класирането редът, по който децата ще избират език. Ей така (например) със заповед с подпис и печат на директора за разкош. Всичко останало компрометира подобен прием и макар той да се състои подронва авторитета на училището като администрация. Всичко казано в защита на този компромат показва лична ангажираност и "така ми е удобно на мен". В крайна сметка това си е гаф на училището, не на родителите на приетите деца. Не виждам защо те заемат отбранителна (училището) позиция. Спокойно може да се регистрира като грешка и толкоз. Факт! Wink

# 1 529
СМГ е математическо училище, и такъв довод може да изтъкне само един наблюдател.

Казваш, че родителите на приетите деца са по почивки и не се интересуват много много от СМГ, но явно това не важи за теб.  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

е, нямам самочувствието да съм представителна извадка и да говоря от името на всички родители...

Общи условия

Активация на акаунт