Ясновидци/врачки - тема 18

• 148 360
  • 725
  •   1
Отговори
# 285
Момичета, извинете ме, ако прецените, че това, което ще напиша, бъде според вас спам.

Ходила съм и на екстрасенси и на врачки и познати ей така са ми гледали - обобщението ми е, че всичко е вътре в нас и идва от нас самите, сами си правим и причиняваме всичко и това, в какво ще вярваме или не - пак си е наше Лично решение, а не да се поддаваме на чужди влияния.

Има хора, които имат нужда да ходят по такива места, просто търсят подкрепа, това са слаби моменти в личните ни животи - лично съм ги имала и продължавам да ги имам, но след доста опити и търсения си стигнах до извода сама за себе си, първото е старата приказка я приех за много вярна, след като най-после проумях смисълът й - "Помогни си сам, за да ти помогне и Господ". Знаете ли, започнах просто да благодаря, вечер когато се сетя, в моментите, преди заспиване или преди събуждане, тези промеждутъчните моменти, просто благодаря, за каквото ми се е случило в живота от предния или сегашния ден или изминалите дни - зависи кога се сетя - и за мен ми потръгнаха много неща, благодаря даже и за най-лошите неща.

Ето и в момента - доктори някои ми казват за операция, други препатили хора - ми казват - недей, има и алтернативи, не съм се отказала и ще продължавам и се водя и по вътрешната си интуиция, че не трябва да правя операция, те според мен са когато е животоспасяващо, а не съм стигнала до такъв момент и може и да не стигна, защото всичко е в сферата - ако и ако...

Благодарих за това, което ми се е случило сега, благодаря и сега и ще продължавам, защото това ми е поредно житейско изпитание, което трябва да преживявам и да се справям. Има билки, сокове, медикаментозно - чрез официалната медицина и.... много др. неща, които помагат и ще помагат, зависи от вътрешната ни нагласа преди всичко и нашите Лични решения.

А по повод г-жата Серафима - само едно ще вметна, защо не споменава, че в православието също има тип "екстрасенси, ясновидци и...", само че там те си имат своите имена - наричат ги Прозорливи - и за монаси и за монахини и за свещеници - думата е Прозорливи. Само че трудно се намират такива, защото те не се самоизтъкват и само "случайно" може да се попадне на такива.  

Споменаха се и Киприяновите молитви, човек може и сам да ги използва. Ще пусна текста им в темата за Магии и ритуали, защото това си е молитви пак чрез ритуал - поне така е за мен лично. Между другото, благодаря на тези, които ги споменаха, защото така се подсетих за тях и че мога да си ги "прочета" и за ги използвам и тях в сегашният момент от живота ми. Правят се 3 поредни четвъртъка.

Извинявам се, ако Ви се струва изказването ми несвързано, някой ако иска - мога да пояснявам някои неща. Simple Smile

# 286
Прозорливите православи са молитвеници, постници, подвижници. Безсребреници, които не биха взели пари, дали обет за нестяжание. Техните дарби са от Бога. Дарбите на хора, които не са такива е ясно от къде са дошли. По принцип такива православни странят от всяка слава и е имало случаи да измолят от Бога да им се отнеме дарбата, по причина лично смирение.

Тук в темата прозира, че в крайна сметка никой от тези хора, които посещавате, не ви познава, освен от време навреме, което всеки може да го постигне, че само си давате парите. Тази година енергиите така се били завихрили, че не можело да се познава - казва един; друг казва, че му харесва да ходи на врачки, понеже му вдигали самочувствието добрите предсказания - ами не е ли по-добре да ходи на психолог, тогава?

То не беше бабата на Азис, не бяха вилици и това възрастни хора с глава на раменете си. Когато бях много млада майка ми се разболя от неизлечима болест от която постепенно си отиде. Тогава се вслушах и в една циганка, която ми каза че щала да ми разваля магия и на екстрасенс попаднах и си взех урок за цял живот. Екстрасенската ме пита дали съм ходила на църква и яла или пила нещо тама, защото явно я беше страх. Нямах и 20 г. Понеже бях отчаяна и не на себе си, с майка ми живеехме сами и нямаше кой да се погрижи, се случиха тези неща. Хората попадат при такива поради проблемите си. След години лутания, вкл. йога и медитация, разбрах за себе си, че традиционната вяра е най-доброто.

rain, добре е че си прочел книгата. Явно си много предубеден, за да я възприемеш така. Кой знае обаче, може би с времето ще размислиш.

Хубав ден на всички!  newsm51

Последна редакция: нд, 14 юли 2013, 11:17 от Серафима

# 287
Не искам да споря с никого.  Но,  моля да  прочетете книгата на Дейвид Уилкок  "Енергийното поле на вселената". Там са обяснени енергийните вмешателства дори и на ниво ДНК.

# 288
мамарамболина, в днешно време все има някакви научни аргументи за какво ли не - за чудотворни средства за отслабване (които струват скъпо и не помагат), за чудотворни козметични процедури или чудотворни храни. Твоята книга пък е за ДНК и енергиите. Аз лично като чуя за 'енергии' настръхвам...

А за Киприяновите молитви, тук в София знам за 3 църкви където ги четат групово всеки четвъртък. Плаща се 20 или 50 ст. на име, носи се хляб и шише за светена вода. Може и дрехи. Знам за една църква в България с мощи на Св. Киприян, където също се четат всеки четвъртък. Отделно има манастир на Св. Киприян в съседна Гърция.

# 289
Написано е в подписа ми. "Науката е няма!!!!".
Как си обяснявате тогава магии с косми и нокти? Дори и с кръв?
Скрит текст:
Серафима, отделно на лични ще ти пратя един доста интересен материал - доколко са навлезнали  езически ритуали в църквата. За рязането на кичур коса при Кръщаването и разни други. Православна съм, но този материал ме накара са се размисля.  Не мога да намеря точно тази тема. Пускам линк към форума  - http://www.blackwarlock.com/forum

Последна редакция: нд, 14 юли 2013, 13:28 от мамарамболина

# 290
Понеже много хора ми писаха на лични и много проявиха интерес за Атанас, реших да постна номера му тука, защото нямам винаги възможност да влизам редовно и да отговарям на съобщенията.
Гадае и прави ритуали, може би и разваля магии, за това не съм се интересувала:

0890 333 180 Атанас

# 291
Понеже много хора ми писаха на лични и много проявиха интерес за Атанас, реших да постна номера му тука, защото нямам винаги възможност да влизам редовно и да отговарям на съобщенията.
Гадае и прави ритуали, може би и разваля магии, за това не съм се интересувала:

0890 333 180 Атанас

И после моля да споделят доколко са доволни и дали е помогнал.

# 292
Езичеството и до ден-днешен си е живо в официалната църква, как мислите, че идват тези ритуали и всякаквите "новости", когато настъпва християнството и се обявява за официална религия - между другото император Константин не е приемал официално христ., а до края си остава "езичник", просто политически е било най-добре да се установи тази религия, но след приемането й, от гонени християните се превръщат в гонещи - съсипват навсякъде постиженията на древните култури и науката, първото унищожение на Александрийската б-ка, разкъсването жива на най-учената в древността жена - Хипатия е направено от параболаните "християни" на Кирил Александрийски, било е тотална жестокост. Ами гоненията срещу гностиците християни, има срещу Нестор, Арий и др., някои от които са били срещу идолопоклонството - нима иконите не са вид поклонничество на едни рисунки, това не е ли езичество, ами виното - не идва ли от мистериите на Бакхус, че и още по-древно - от орфическите мистерии.

Масово "езическите ритуали" биват вливани в църковните сега официални ритуали, за да се възприеме новата за времето си религия, когато е била налагана, да се възприеме от населението, народите по-лесно.

Ами курбаните - това не е ли жертвоприношение, чисто и то най-тежкото жертвоприношение, посягане на живот, пък било то на агне, козле, петел, гълъб, кокошка или каквото и да било - това си е чисто идолопоклонничество за мен чрез най-тежкото - кървавото приношение, не знаете ли, че кръвната жертва е храна за най-тъмните сили и Първозданната Енергия не й е до такива "жертви", на невинни животни, които не са в дадения случай за храна, като храна те ни даряват своята енергия, за да се поддържаме ние и за това благодарение за тяхната жертва.

Защо символът на змията/драконите толкова често са по иконостасите, в най-горните части - заглеждали ли сте се по църквите за това нещо, честите символи са гроздове, двуглави орли, змейове... това откъде идва, не е ли от езичеството. И куп други неща има - просто да се загледа човек, нищо повече по изрисуваното по икони, по дърворезбите на иконостасите, че и по пода на църквите - много често там изрисуваното е под знака на 8, на "Ал. Невски", под купола на пода рисунката е геометрична и като се преброят е все 8 едни от фигурите.

Мартениците - и те са от езичеството ритуал, вплетен в християнството по нашите земи, символизмът им, закачането на мартениците по дървета за здраве - това си е от езичеството вплетено.... И още и още...

Мое мнение е, не да се чете групово Киприяновите молитви, за да се използва силата им, а строго индивидуално да е, защото и хората на които са нужни, са строго индивидуални, а не смесено да е с група хора.

Това го прехвърлям и в нова тема, за да не се спами тукашната тема, която е за други въпроси, а тази дискусия отиде вече към езичеството и християнството

# 293
Ето тук сложих тема относно "Езичеството и християнството" - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=728814.msg25670321#msg25670321 0 който има желание да споделя знания и мнения по тази тема, нека да се дискутира там, за да не се спами темата тук.

# 294
Еее, не спряхте да спамите темата! Не знам как трябва да ви се напише, за да разберете и да спрете!!!

# 295
  • Sofia
Понеже много хора ми писаха на лични и много проявиха интерес за Атанас, реших да постна номера му тука.

0890 333 180 Атанас

Благодарности на Саманса, че се отзова.   bouquet Атанас ще е претрупан с работа идните дни/седмици. Дано доволните от него са повече!! Моля, пишете, какви пари взима.

# 296
Понеже много хора ми писаха на лични и много проявиха интерес за Атанас, реших да постна номера му тука.

0890 333 180 Атанас

Благодарности на Саманса, че се отзова.   bouquet Атанас ще е претрупан с работа идните дни/седмици. Дано доволните от него са повече!! Моля, пишете, какви пари взима.

Не знам колко точно взима, но моята съседка каза, че му е давала по 20 лв за гледането и 100 за ритуали, аз съответно му дадох и аз толкова и не ми каза нищо, дали са малко или не. Засега съм доволна. Мъжът ми се държи като влюбен тийнейджър и сутрин дори ми прави кафето Wink Доволна съм. Кротък ми е, прибира се рано и дори ми дава отчет къде ходи, докато не е у нас. Мисля пак да ходя, този път нещо за успех да ми направи.

# 297
Да се наричат мартениците православна традиция е абсурд. Аз лично не нося мартеници, защото съм християнка. Християните, които ги носят го правят един вид като традиция, не защото вярват, че ще им донесе здраве. За себе си - избягвам подобни езически обичаи

За жертвоприношенията - евреите в Стария Завет не са езичници, но в Моисеевия закон има постановени жертвоприношения, които са се извършвали в Скинията, а после и в храма. Но те се отменят с християнството. И така, аз лично не отказвам да ям курбан, но не смятам че курбанът е нещо необходимо в църквата ни. Но и не мога да приема твърдението тук, че става дума за езическо жертвоприношение. Езическите жертвоприношения са свързани с гадаене по разпрани утроби и принасяне на езически божества (т.е. демони), все пак трябва да се прави разлика. На днешните гладни времена, смятам че да се нахранят хората на курбан, а и да стане той повод да се съберат и да си спомнят за Бога, не е нещо лошо. В езичеството е имало и човешки жертвоприношения, и днес ги има на Кали в Индия, например. Сатанистите също ги практикуват.

Факт е че много от църковните празници нарочно са сложени да изместват езически празници. Сам Господ Иисус Христос бива разпнат пред Пасха и в Библията е посочено, че замества пасхалното агне от Моисеевия закон. Възкресение Христово замества Пасха! И в това има голяма символика - Той отива като агне на заколение.
Разни хора, разбрали недоразбвали, използват подобни аргументи с/у християнството.
Според мен, тези които искат да отричат Светото Православие ще намерят винаги някакви такива аргументи. Да бяхте поговорили с богослов, за да ви обясни някои неща.

Последна редакция: нд, 14 юли 2013, 15:50 от Серафима

# 298

0890 333 180 Атанас

Не знам колко точно взима, но моята съседка каза, че му е давала по 20 лв за гледането и 100 за ритуали
Би ли казала на какво гледа?

# 299
 Православна съм, вярваща съм, но кой може да развали магия, направена с менструална кръв, върху която е баяно. Някакъв вид циганска магия беше.

Общи условия

Активация на акаунт