Клуб на храбрата шивачка - тема 14

• 78 412
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Аз пък да путам за платовете от Dvergen - различна дебелина ли са или само една и колко всъност са плътни?
Аз само веднъж съм купувала - за пижамата от горната снимка. Купувах онлайн и не съм ходила до магазина им. Платът е бархет, имат още няколко десена бархет. Останалите платове май са памучни платове за пачуърк, не мога да кажа каква е дебелината.

Последна редакция: чт, 19 дек 2013, 23:38 от nevenski

# 631
  • София
Няколко вида са.

# 632
  • sofia
Аз пък да путам за платовете от Dvergen - различна дебелина ли са или само една и колко всъност са плътни?
Аз само веднъж съм купувала - за пижамата от горната снимка. Купувах онлайн и не съм ходила до магазина им. Платът е бархет, имат още няколко десена бархет. Останалите платове май са памучни платове за пачуърк, не мога да кажа каква е дебелината.
Дебелината им е като на финно хасе (на тези, които не са бархет)

# 633
....................  Сега се чудя какво да направя с изрезките от плата. Толкова ми харесва, че не мога да ги изхвърля, нищо че някои са 5х10 см.
пижамата е супер, браво  Grinning
идейка за парчета, тъкмо тези дни ших такива- с остатъци от спален комплект си кантирах кухненски салфетки.
Скрит текст:
Нарязах на квадратни парчета една хавлиена кърпа от Кауфланд, която въобще не ми харесваше в оригиналната си функция  Laughing

# 634
....................  Сега се чудя какво да направя с изрезките от плата. Толкова ми харесва, че не мога да ги изхвърля, нищо че някои са 5х10 см.
пижамата е супер, браво  Grinning
идейка за парчета, тъкмо тези дни ших такива- с остатъци от спален комплект си кантирах кухненски салфетки.
Скрит текст:
Нарязах на квадратни парчета една хавлиена кърпа от Кауфланд, която въобще не ми харесваше в оригиналната си функция  Laughing

Хитро, много приятни са се получили Simple Smile

# 635
  • София
Откъде мога да си купя кожа, за два калъфа за ел. четец?
Грубо, колко вървят цените?

2) Искам да си направя това:

Оригиналния струва към 200 паунда, аналозите 60-70лв.  Thinking

Катарамите, които се ползват са от този тип (автоматични), с едно движение се регулира дължината, със зъбци се законтрят.

Цък:

Koмпромисен вариант:

Ръкохватки ще търся по магазините за фитнес уреди.
Колани не се сещам къде може да има?
Схема:
http://www.decisaoclinica.com/blog/wp-content/uploads/2013/01/Ch … Door-Anchor_3.jpg

Ето и как се тренира с него  Grinning
http://www.youtube.com/watch?v=ceZFfp3XwjM

# 636
  • София
Аз знам един магазин за кожи ( а и катарами, джиджавки, капси, банели и пр) в района на съдебната палата. Мисля, че от Съдебната палата по Цар Асен се върви и на ъгъла с или Кърниградска, или Солунска (не си спомням добре) се пада магазинчето, насреща, от ляво. Целите витрини са накичени с кожи и други шивашки и кожарски материали, така че не може да се пропусне. Някой, ако може да посочи по-точно местоположението на магазинчето, нека ме поправи. Аз знам да отида до там, но точния адрес ми е трудно да посоча.

Не знам дали си шил кожа досега, затова, извини ме, ако знаеш вече, но е хубаво да си вземеш игла за кожа. По-добре става Wink
Успех

# 637
  • Пловдив
Момичета, има ли и други, които използват почивните дни да тракат предколедно на машинката... че да потърся малко акъл  Mr. Green Blush

Заела съм се да шия разни подаръчета за близките, но ми се иска по някое време да направя нещичко и за себе си  Mr. Green
Изрових си едно парче плат, което имитира кожа... тъничко, еластично и малко лаченко... Реших, че много добре ще му пасне да се превърне в една поличка тип молив. Обаче ме притеснява, че където мине иглата ще се разтегнат дупките, че даже и  да се нацепи...
Има ли някакъв трик да се избегне това? Единственото, което ми идва на ум е някакво подлепящо или нееластична лентичка да подпира тегела. Но все си мисля, че трябва да има нещо по-така... Или вариант да закрия самия шев от лицевата страна да не се вижда... ама как и с какво...  newsm78

# 638
  • FRANCE
Може би с подлепващо по шевовете newsm78. Имам подобен панталон и по всички шевове има лента подлепващо.

# 639
Обаче ме притеснява, че където мине иглата ще се разтегнат дупките, че даже и  да се нацепи...

С каква игла шиеш? С игла за кожа ли? Според мен пробвай с игла за ластични платове/стреч, която е със заоблен връх и не прави дупки - стига платът да го позволява  Thinking

# 640
  • София
Аз знам един магазин за кожи ( а и катарами, джиджавки, капси, банели и пр) в района на съдебната палата. Мисля, че от Съдебната палата по Цар Асен се върви и на ъгъла с или Кърниградска, или Солунска (не си спомням добре) се пада магазинчето, насреща, от ляво. Целите витрини са накичени с кожи и други шивашки и кожарски материали, така че не може да се пропусне. Някой, ако може да посочи по-точно местоположението на магазинчето, нека ме поправи. Аз знам да отида до там, но точния адрес ми е трудно да посоча.

Не знам дали си шил кожа досега, затова, извини ме, ако знаеш вече, но е хубаво да си вземеш игла за кожа. По-добре става Wink
Успех

Не съм шил кожа, имам само прави губерки, извити нямам, веднъж пробвах с такава и не съобразих че  ще се счупи в правите клещи :/
Скъпи ли са тези игли?

# 641
  • около ВАРНА
това е коледният подарък в градината на малкото съкровище

забравих да на  пиша че е мое творение

# 642
  • София

Успех

Не съм шил кожа, имам само прави губерки, извити нямам, веднъж пробвах с такава и не съобразих че  ще се счупи в правите клещи :/
Скъпи ли са тези игли?

Писах игла за кожа, защото предположих, че ще шиеш на машина. За шиене на ръка, не знам. (аз знам, че извитите игли са за тапициране). Може би, ако в магазина кажеш какво искаш да правиш, девойките там може да те насочат. Компетентни са Peace

Яничка, чудесно коледно чувалче Simple Smile сигурно детенце много се е зарадвало Simple Smile

# 643
  • пустинен пъпеш
Момичета,във вас ми е надеждата къде в София може да ми сменят машинката на цип на яке?

# 644
  • София
Шивачки, обущари , всякакви такива места,Ако имаш машинка можеш и сама-леко се пори в горната част и се "пъха", после се зашива

Общи условия

Активация на акаунт