Клуб на храбрата шивачка - тема 14

• 78 402
  • 740
  •   1
Отговори
# 705
  • FRANCE
Аз съм със Сингери и не се оплаквам Simple Smile И с чувалчето на девойката се пребори.

Едно питане, някой срещал ли е описание/кройка на роклята на красавицата от красавицата и звяра.? Малката е полудяла по това филмче и иска роклята, но разбира се точно като на филмчето newsm78 Благодаря

# 706
  • Пловдив
Дано има някой с опит на линия, че ми е относително спешна питанката  Mr. Green Blush

Мога ли да направя права пола от цяло парче плат? newsm78
До сега кроих на хартия - цяло парче предница и на две парчета задница, но... като наложих на парчето плат което имам се оказа, че не ми стига ширината  Sad На самия плат има дефекти, на около педя от двата края и единствения начин да ги избегна е да не оставям място за резерви  Rolling Eyes
Мислите ли, че ще стане така - без странични шевове, а само с... пенс ли се казва, който да обира извивката  Rolling Eyes

На 5 минути разстояние от ножицата съм  Mr. Green Joy

# 707
  • Sofia
става,така шия и аз при липса на достатъчно плат...къса ли ще е полата

# 708
  • Пловдив
 Hug Mr. Green Супер! Много ти благодаря Hug
До коляното. И с ниска талия, че трудно гиизтърпявам стандартните  Blush
Това ми е първи опит да шия нещо такова... И на все отгоре май нямам право на грешка, понеже плата е някаква изкуствена кожа, на която ако разшивам ще си личат дупките от иглата  Sad

едит:
Ето това се получи начертано без колана http://prikachi.com/images/646/6959646E.jpg
Не знам защо се завъртя на обратно  Blush
Казвайте ако съм в грешка  Mr. Green

Ох и още нещо да питам... отпред пенсовете се правят малко по-навътре от кокалчетата на таза, нали?
А отзад от какво се определят или се спазва същото отстояние от ръба?
Или да не търся ориентири изобщо?!?

# 709
# 710
  • Пловдив
 Mr. Green Мерси Hug
Оставям ножицата и започвам да чета...
Бях забравила, че от горната страна не е права линия Blush

# 711
Момичета пак съм аз....в избор на шевна машина Embarassed
От моделите, които ми предлагате са все над 100 евро, а на мен това ми е максималната цена.
За Сингер-а ми харесва функцията, която е като вълнички, но в друга тема ми казаха, че пък не ставала за дебели дрехи и дънки.Това дали е така незнам, не разбирам немски, а с преводача е горе-долу. Сега съм се насочила към тази изцяло немаска машина, която обаче не знам дали може да прави тези вълнички и също илици.  В youtube има сао няколко клипчета и все на немски....Sad
Смятате ли, че е добра оферта или да си купя Сингер-а? Hug
http://www.amazon.de/W6-N%C3%A4hmaschine-1615-Freiarm-Nutzstich- … +n%C3%A4hmaschine

W6 купуват машини на други производителите, които йм слагат тяхното лого. За евтините йм модели (100 и 130евро които са) има много добри отзиви, но - като за машина от този ценови клас. Във всеки случай ще са по-добри от Сингера  Peace  Ужасно много лоши мнения има за евтините Сингери.
Една приятелка имаше моделът на В6 за 130 евро и с него шиеше дори кожа. Доволна беше, но след година и половина й идва прекалено елементарна и си купи друга, по-добра (Яноме 5200).

# 712
Добре дошли в клуба на Елна   bouquet
Аз съм супер хипер мега доволна от моята 664  newsm44 Всичко е простичко и лесно. Напъвам я с доста дебели платове и катове платове и до сега не е възпрепятствала производството.
Малко зор виждам с плетивата, че като махна ножа се оплитат в плетача ама то проблема е в задоперационното устройство Embarassed

# 713
  • Sofia
Аз съм със Сингер от 15год. и съм доволна,бях си я купила втора ръка за 300лв. До сега не ми се е разваляла,шия и тънки и дебели материи http://static.kupindoslike.com/MASINA-ZA-SIVENJE-SINGER-CHIC-_slika_O_3353287.jpg

Последна редакция: чт, 16 яну 2014, 13:26 от Doli

# 714
Аз съм със Сингер от 15год. и съм доволна,бях си я купила втора ръка за 300лв. До сега не ми се е разваляла,шия и тънки и дебели материи http://static.kupindoslike.com/MASINA-ZA-SIVENJE-SINGER-CHIC-_slika_O_3353287.jpg

Сегашните Сингери нямат нищо общо с тези от преди 15, 20 години, а и твоята е била по-скъп модел. Изобщо не можеш да я сравниш с новите за 200 лева. Вярвам ти, че си доволна от твоята, тогава бяха още качетсвени!

# 715
  • София
Едно питане, някой срещал ли е описание/кройка на роклята на красавицата от красавицата и звяра.? Малката е полудяла по това филмче и иска роклята, но разбира се точно като на филмчето newsm78 Благодаря

тука можеш да видиш различни интерпретации
https://www.etsy.com/search/handmade?q=beauty+and+the+beast+dress

Disney Costume Tutorials

А ето и цяло how-to за роклята (а след това има и за прическата Grinning) http://meazara.webs.com/tutorials.htm

# 716
  • FRANCE
  bouquet Благодаря

# 717
  • София
Момичета последно пак за тези шевни машини.... Embarassed
Сега последно съм се насочила към тези 2 модела на W6 и Naumann. Коя да взема дайте мнение.
Втората е с 23 програми и гледам много приставки, а пък W6 има много добри отзиви(по рейтинга се ориентирам).
Аз сякаш съм за  Naumann въпреки, че е с 4 години гаранция, а W6 e с 10 год.
Моля помогнете  и да я пускам, че направо  ooooh!  bouquet

# 718
Това за гаранцията е малко относително. Тя не важи за части, които се изхабяват и не знам какво ще стане, ако наистина след 9.5 години имаш някаква повреда.
Науман-а е с 3 години гаранция, не 4.

# 719
  • София
Това за гаранцията е малко относително. Тя не важи за части, които се изхабяват и не знам какво ще стане, ако наистина след 9.5 години имаш някаква повреда.
Науман-а е с 3 години гаранция, не 4.
Tatjana аз не разчитам толкова на гаранцията.Дано нищо не става.Имах пред вид за приставките не за износване, а относно асортимента, че на тази с по-малкото отзиви са повече.Също има повече функции.
Мисля да е синичката  Wink

Общи условия

Активация на акаунт