"Зла вещица кърмачка плаши жените" - в. Стандарт

• 2 678
  • 59
  •   1
Отговори
# 30
 yosarian, напълно подкрепям. Нека влагаме страстта си в това да популяризираме кърменето, а не да плюем по всеки, който е казал нещо необмислено за кърмачките и кърменето. Вижте само темата за Защо не? Колко плюнки по предаването се изляха, вместо просто да обсъдим с какво от казаното не сме съгласни и как да го огласим сами в медиите. Сигурно има начин, сигурно много от нас имат представа от журналистика, от PR, от реклама, и можем да обединим усилията си в една позитивна кампания.

В тази връзка, следващата седмица правя среща на такава тема. Пишете ми на ЛС всички, които искате да се включите.

А за Лора - тя също е майка, също влиза в нашия форум, не е имала лоши намерения към нас, и не заслужава такива подмятания. Впрочем, в темата в клюкарника се е извинила на кърмачките; позволих си от ваше име да приема извинението й и също да се извиня за обидите, които отнесе. И я поканих да напише нещо за кърмачките от по-благоприятен ъгъл. Дано да се съгласи!

# 31
да обединим усилията си в една позитивна кампания.

newsm10

# 32
Цитат
Най-плашещият прякор си е избрала майка, представяща се за Зла вещица кърмачка
bubanka, стана медийна звезда! Wink Laughing

Хаха, точно Wink. Бубанке, взела си ни страха на всички, ей! Да знаеш - откакто ти видях аватара и личната титла само кошмари сънувам...  Mr. Green

# 33
Късно се включвам и вече няма смисъл да коментирам - вие сте написали всичко Grinning Имам едно уточнение и две забележки: "Лудите, лудите... те да са живи!" (пък било то и кърмачки Wink Laughing )
заб. 1 - Бубанка, освен че е кърмачка е и СЛИНГОНОСАЧКА Crossing Arms мисля, че трябваше да се отбележи!
заб. 2 - Конкурсът е МИСИС - съжалявам, но аз държа символът на десния ми безименен пръст да бъде зачетен Naughty

И наистина ще е добре да се опитаме да спретнем нещо сладко, духовито и кърмонезасягащо newsm78 Laughing

# 34
Ама тя статията  беше за форума като цяло, не за кърменето. Дайте да не сме такива егоцентрички. Опитала се авторката да представи форума в по-сензационна светлина, да хваща окото. Но тя имаше тема, за това, че ще пише статия, искаше съвети, някоя от вас писа ли, аз лично не. Защо тогава да и се сърдим, че не ни била усетила духа?

# 35
заб. 1 - Бубанка, освен че е кърмачка е и СЛИНГОНОСАЧКА Crossing Arms мисля, че трябваше да се отбележи!
заб. 2 - Конкурсът е МИСИС - съжалявам, но аз държа символът на десния ми безименен пръст да бъде зачетен Naughty

1. вярно е, но според мен не са знаели какво е слинг или не са имали желание да ограмотяват "масите", дори и Лора да е знаела и да е обяснила
2. аз също държа конкурсът да е за "Мисис", нищо, че нямам халка  Peace
някакси не ми ФърФи не-госпожа да кърми - щом има дете: иска-не иска госпожа е! /ей, да не се появи сега някоя "девица-кърмачка"  hahaha/

освн това какъв дух да хване момичето на целия форум - всеки сам усеща по различен начин нещата, а пък и на една весникарса страница   newsm78

имам и любимо изречение - онова за д-р Спок  Joy

разбира се, съм и много доволна от това, което писала за всеотдайния труд на Мамма и Татти и за нуждата от спонсорство   bouquet; може да ни изненадат приятно цял куп дарители  Mr. Green; същото важи и за фондацията на Лавендър и Магнолиан /имаше коментари, че стой като кръпка  Twisted Evil, може да е къпка, но да свърши работа!, още повече, домът в Доганово е споменат на първа страница, а също и на страницата преди 'нашата' статия/

# 36
Сигурно има начин, сигурно много от нас имат представа от журналистика, от PR, от реклама, и можем да обединим усилията си в една позитивна кампания.
В тази връзка, следващата седмица правя среща на такава тема. Пишете ми на ЛС всички, които искате да се включите.
Съвсем се включвам, но на среща няма как да прелетим от чужбинско.
От другите градове и те няма как да скокнат.
Ако искате да започнем да обсъждаме това тук, а? А срещите са си срещи, едно на ръка.

А за Лора - тя също е майка, също влиза в нашия форум, не е имала лоши намерения към нас, и не заслужава такива подмятания. Впрочем, в темата в клюкарника се е извинила на кърмачките; позволих си от ваше име да приема извинението й и също да се извиня за обидите, които отнесе. И я поканих да напише нещо за кърмачките от по-благоприятен ъгъл. Дано да се съгласи!
Не, емем, не е стъпвала изобщо. Бъркаш я може би с Мама на Лора. А самата Лора е добре дошла, нищо лично срещу нея, беше принципен въпроса да не се създават съзнателно или не внушения за нещо, което не се познава изобщо, да не се пише безотговорно.
Чудесно би било да дойде и да се включи по някакъв начин.

# 37
 на мен ми е най-мъчно за горката д-р Спок....... Sad
как може да я обидят така на мъж, ми тя какво е виновна женицата

# 38
  • Стара Загора
Ммм, д-р Спок е мъж Rolling Eyes
и имайки предвид отколко години е на книжния пазар, наистина трябва да е старец Wink

# 39
  • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
Нарекли са Го Мъж, може би защото е такъв- казва се Бенджамин Спок даже е женен и жена му се казва Мери Морган Mr. Green

# 40
Като гледам как са се изложили "ужасените" жени, "разписали се" тука, които, между другото, са и кърмачки, се чудя, дали да пиша въобще, ама ме сърби ръчичката. Та накратко:

1. Всеки има право на мнение. Това е демокрацията, ако някой не е забелязал все още.

2. Един доброжелателен и развлекателен поглед към сайта Бг мама, незнайно защо, се прочита както дяволът чете евангелието от някой мами, които решават да се възмутят бурно, макар че ако ги питаш точно защо, няма да могат да обяснят с "думи прости".

3. Много би ми се искало, ако има сред вас работещи майки, да можеше с такова ожесточение и преднамереност някой да започне да разкъсва нещо, което сте направили на работа: ей така, да го пусне във форума и да отвори сезона за обстрелване. Абе то не бяха обвинения в "непрофесионализъм" (ние, професионалните, видите ли, нали от всичко разбираме, ей така, нищо че си седим в Ганкиното кафене и дрънкаме глупости), та приемане на една мила статия като лична обида. То не бяха "задълбочени"тълкувания, то не бяха свободни преразкази по картинка. Човек ако не е прочел въпросната статия със свой очи, би помислил, че кой знае какви кощунствени неща са написани.

4. Не мога да разбера, защо някои хора са готови да заемат позата на жертви/обидени/наскърбени толкова лесно: само ако се спомене "кърмене" и се развихрят едни страсти, започва едно кудкудякане, и най-грозното: делене на жените на две групички: кърмачки и некърмачки, и то по най-примитивен начин. Това, че някоя жена кърми или не кърми, само по себе си, нищо не ми казва за нея, може и в единия и дригия случай да е ограничена/начетена, злобна/широкоскроена, мила/тъпа, лоша майка/добра майка, и т.н. Какви са тези подводни течения и намеци с половин уста, че виждате ли, кърмещите са светици и мъченици, другите пълни грешници.

Между другото, аз съм кърмила, дълго време, и двете си деца (ако имам трето, и него също) и знам за какво става въпрос.

Та това имам аз да кажа, пък който иска, да си хаби клавишите за раздухване на още пернишки трагедии.

Последна редакция: ср, 01 фев 2006, 12:25 от Алиса

# 41
Алиса, нямам желание да коментирам целия ти текст, но има неща, които сериозно не ги доразбрала  #Crazy

Какви са тези подводни течения и намеци с половин уста, че виждате ли, кърмещите са светици и мъченици, другите пълни грешници.

# 42
Бубанка, сакън, не влизай в нова разправия.
По-добре, кажи какво мислиш по предложението на емем.

# 43
  • София
Хей, мамчета, по-спокойно  Laughing Това все пак не е статия за кърменето,а за форума като цяло. Бива си я статията, естествено че много неща не са казани, та това си е една кратка вестникарска статия, а не ферман  Mr. Green Аз се радвам, че форума получава гласност и е отдадено заслужено внимание на Mamma   bouquet

# 44
  • Sofia
Ммм, д-р Спок е мъж Rolling Eyes
и имайки предвид отколко години е на книжния пазар, наистина трябва да е старец Wink
Аз мисля, че почина на преклонна възраст-90 и няколко години Thinking скоро...

Общи условия

Активация на акаунт