"Зла вещица кърмачка плаши жените" - в. Стандарт

• 2 675
  • 59
  •   1
Отговори
# 15
  • München/Stara Zagora
За мен статията е посредствена, което говори зле за самата журналистка. Wink

# 16
  • София
Статията не е нищо особено, като повечето статии в ежедневниците ни. Но може да предизвика любопитството на бъдещи майки, да посетят кърмаческия форум...да се "зарибят" да кърмят Laughing Laughing Laughing

# 17
На мен статията не ми хареса. Но няма лоша реклама  Mr. Green

# 18
Момичета, бъдете широкоскроени  Grinning
От сутринта пращам линка, за да чуя мнения. Нито един от познатите ми, които са прочели днес статията, не са останали с негативно отношение спрямо кърменето и кърмачките  Grinning А това са хора съвсем безпристрасти в случая.

Не търсете под вола теле.
Животът не се върти около кърменето. Все пак в един момент то приключва  Wink

# 19
И мен не ме подразни статията. Но е вярно, че не е написана много интересно. Малко ми заприлича на конспект  - много неща изброени, нищо представено достатъчно ярко.

# 20
Момичета, бъдете широкоскроени  Grinning
...........................................
Не търсете под вола теле.
Животът не се върти около кърменето. Все пак в един момент то приключва  Wink
Кейс, така е и съм убедена, че моят живот не се върти около кърменето. Просто форумът за кърмене е моето място, в което да говоря за кърмене Wink. А трябва ли непременно да хваля нещо, което не ми допада, само за да се направя на широкоскроена?
...статията. . Малко ми заприлича на конспект  - много неща изброени, нищо представено достатъчно ярко.
Ето затова не ми харесва статията. Защото й липсва колорит. Посредствена, скучна. Това не е свързано с "кройката ми" и с факта, че кърмя, защото го пишат и други, некърмещи майки. Тя нека статията да си беше като хората, дреме ми, че Лорка ме мисли за кукувица. Аз пък какво й мисля  Mr. Green Wink

# 21
...Затова някой да ме нарича мен "особена" защото кърмя - не приемам. Нека ме нарича така, защото съм луда, защото съм шантава, ...
...Защото родих без спазмалгон и намирам раждането в домашнти условия за нормална алтернатива на болничното раждане. Защото лекувам децата си с билкови отвари, хомеопатия, разтривки, лапи...

Особенаааа! Ужасно си ми особена. Ти си една особена особа и това особено много ми харесва, особнячке. Затова особено внимавай, защото все повече ми навлизаш в особеното поле и развиваш особеното платоническо чувство на моята особа, която особено много има особено отношение по темите, особено силно свързани с гореспоменатите по особен начин от твоята особа особености. Всъщност нищо особено, де!  (нито пък зловещническо) Flutter

# 22
...Затова някой да ме нарича мен "особена" защото кърмя - не приемам. Нека ме нарича така, защото съм луда, защото съм шантава, ...
...Защото родих без спазмалгон и намирам раждането в домашнти условия за нормална алтернатива на болничното раждане. Защото лекувам децата си с билкови отвари, хомеопатия, разтривки, лапи...

Особенаааа! Ужасно си ми особена. Ти си една особена особа и това особено много ми харесва, особнячке. Затова особено внимавай, защото все повече ми навлизаш в особеното поле и развиваш особеното платоническо чувство на моята особа, която особено много има особено отношение по темите, особено силно свързани с гореспоменатите по особен начин от твоята особа особености. Всъщност нищо особено, де!  (нито пък зловещническо) Flutter

Особено ме кефите, особнячки такива... Mr. Green

# 23
  • В заешката дупка
Само не ме замеряйте с домати. Mr. Green

Обаче... за това, че кърмачките са наречени особени.
А запитвали ли сте се какъв имидж (понякога) създава този форум за кърмачката? Как изглежда форумът... така  леко отстрани?

Ще цитирам едно "старо куче" от форума, усетила нещата (дано не ми се сърди, че е от личната кореспонденция):

"ще започнеш да считаш всички за невменяеми умопобъркани на тема кърмене идиоти (и такъв момент идва ).Не сме чак такива - макар че не ни личи винаги."

ВЕрвайте ми. Понякога наистина така изглеждат нещата, а пък съм от "вашия отбор" и смятам да е за дълго... Mr. Green   Така че повредата може и да е у вашия телевизор. afwitch

Иначе статията в Стандарт е слаба. Но наистина- няма лоша реклама. 

Последна редакция: ср, 01 фев 2006, 02:13 от Червената Кралица

# 24
Влязла Лорка за 10 минути в сайта и видяла на бързо какви са форумите. След това се сетила да търси най-интересни никове. После пък шефката й измислила заглавието на статията. И така случайно думата кърмачка се озовала в заглавие. Защото заглавието трябва да хване за гушата читателя.

Иначе Лорка най-вероятно още няма деца и е доста далече от тази тематика, за която шефката й е наредила да пише. Но не я упреквайте!!! Момичето е искало да бъде добронамерено - цял абзац в края на текста има, че мамите освен да клюкарят правят и добри дела.

Е, не е чак толкова лоша статията, но не е уловен духа на това, което се случва. Но така става често в българската журналистика, а и не само. С трици маймуни се ловят  Sad

# 25
Иначе Лорка най-вероятно още няма деца и е доста далече от тази тематика, за която шефката й е наредила да пише.

Откъде остана с това грешно впечатление  Grinning

# 26
Статията не лоша, мен дори не ме подразни начинът, по който са представени кърмачките (свикнала съм на тъпотии по наш адрес и нищо не може да ме учуди). Но факт е, че на много кърмещи жени им е станало неприятно да прочетат колко са странни, "защото не влизат в клюкарника". Е аз влизам и там за пръв път видях, от темата на една широкоскроена мама, как били изтипосани кърмачките във вестника (радост голяма - хи-хи!). Така че, за мен основен пропуск на Лора е, че не е писала за напастта на форума - скоро имаше една статийка за 10те кошмара в интернет пространството и тази въпросна мама се вписва в поне 8 от тях.

Последна редакция: ср, 01 фев 2006, 10:07 от emem

# 27
  • София
И все пак статията си остав доста повърхностна, но ще има и други...

# 28
Откак родих нямам време за клюкарника. Влизам във форума само да търся информация и да питам/кажа нещо смислено.
Странна не се чуствам.
Статийката е написана от непрофесионалист (според мене), "повърхностна" е точната дума. Жалко.
Няма ли начин някоя от кърмещите майки и "активистки"  Laughing да напише нормална и информативна статия и тя да се публикува. Може и като платен материал - много ли е скъпо? Напр. като дейност на Ла Лече Лигата в България  newsm78

# 29
  • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
статия като статия...
Но тя не е от такова важно значение.
Може би наистина трябва да мислим как изглежда отстрани Форум кърмене. Това, че получаваме нападки отвсякъде трябва ли да ни прави да изглеждаме злобни кучки и това да се свързва с факта, че кърмим? Да се съсредоточим в същността на нещата, ако ще да ни мислят за особнячки- което не е толкова лошо в крайна сметка. Защо винаги когато има някаква нападка по отношентие на избора ни да  кърмим заставаме в отбрана? Аз лично не смятам че е нужно да се оправдавам за това. А има много други инициативи, които показват ясно за какво иде реч при кърменето. Смятам че привържениците на кърменето са достатъчно много и точно една статия не би ги впечатлила до там че да си променят вижданията- а тази пък хич.
Айде споко и не се вълнувайте толкова.
Особнячки такива ааааа! Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт