Грижи за косата - 92

• 60 410
  • 752
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Да попитам за впечатления от L'Oreal Volumetry, ако някой го е ползвал

Скрит текст:

# 406
Аз имах 4 проби от него , но обем си имам та ги ползвах така междудругото

# 407
И аз сега си направих маска със зехтин , ама не знам какъв е този зехтин много лесно го измих , свекървата прати цяла туба в темекия е 5л. дават го май салатен , но много хубава ми стана косата без да е спластена или тежка и го измих само с едно нанасяне на шампоана.сложих и мед в маската.Кокосово масло на коя фирма ползвате.

Какво ви е мнението за този продукт на Тафт взех си го скоро

# 408
Аз се вдъхнових от лисичката и снощи спах с маска от масло от макадамия с мнооого щедро количество ЕМ от Иланг-Иланг, наистина много софт се получи Peace

# 409
Аз се вдъхнових от лисичката и снощи спах с маска от масло от макадамия с мнооого щедро количество ЕМ от Иланг-Иланг, наистина много софт се получи Peace
Хихи,Флип-флоп ,иланг-иланг откъде намери ?

# 410
Мойто е от тук и съм доволна. Хубаво е, но искам да намеря и хубаво в БГ, че както сипвам с голямата лъжица, скоро пак ще трябва да купувам.

http://www.iherb.com/Nature-s-Alchemy-Ylang-Ylang-Essential-Oil-0-5-oz-15-ml/7837

# 411
Мойто е от тук и съм доволна. Хубаво е, но искам да намеря и хубаво в БГ, че както сипвам с голямата лъжица, скоро пак ще трябва да купувам.

http://www.iherb.com/Nature-s-Alchemy-Ylang-Ylang-Essential-Oil-0-5-oz-15-ml/7837
Супер,хехе,с голямата лъжица вика ,и на мен ми стана иначе много любима макадамията.
Сега май и иланг-иланг ще търся и черното рициново масло  Blush

# 412
Аз Иланг-Иланг използвам и за масаж на скалпа - 5, 6 капки, и за оформяне, блясък и помощ при "заглаждане и подреждане", че без него косата ми е див ужас от безконтролен фриз. Но внимавай ако го ползваш чисто и "на голо", направи си тест за поносимост и започни с две, максимум три капки.

# 413
Аз Иланг-Иланг използвам и за масаж на скалпа - 5, 6 капки, и за оформяне, блясък и помощ при "заглаждане и подреждане", че без него косата ми е див ужас от безконтролен фриз. Но внимавай ако го ползваш чисто и "на голо", направи си тест за поносимост и започни с две, максимум три капки.
Благодаря ти за информацията   bouquet

# 414
Здравейте Simple Smile Да се запиша и аз Simple Smile Много готина темичка

Та значи...аз се старая да спазвам режим за косата си...миене - 2 пъти в седмицата (съответно сряда и неделя). Зимата сешоар - задължително, иначе няма съхнене. Лятото се старая да не я суша постоянно и да не я третирам с преси, особено сега по време на бременност. Като цяло полагам доста грижи за косата си и сега ме е жал да я мъча..
При всяко измиване ползвам маска за коса, напоследък пропускам балсама Simple Smile По-специални маски не й правя, но да си призная до сега не съм попадала на фризьор, който да не остане възхитен от косата ми като цяло. До сега винаги ми е била гордост, страхувам се как ще е след раждането, дано няма промяна...кой знае каква...

# 415

Та значи...аз се старая да спазвам режим за косата си...миене - 2 пъти в седмицата (съответно сряда и неделя). Зимата сешоар - задължително, иначе няма съхнене. Лятото се старая да не я суша постоянно и да не я третирам с преси, особено сега по време на бременност. Като цяло полагам доста грижи за косата си и сега ме е жал да я мъча..
При всяко измиване ползвам маска за коса, напоследък пропускам балсама Simple Smile По-специални маски не й правя, но да си призная до сега не съм попадала на фризьор, който да не остане възхитен от косата ми като цяло. До сега винаги ми е била гордост, страхувам се как ще е след раждането, дано няма промяна...кой знае каква...

Браво , че спазваш режим за миенето , аз ако я измия днес вечерта , в другиден е мазна  Crossing Arms винаги ми е била такава и затова внимавам с маските и балсамите и я мия често.
Аз мисля тази вечер да си си легна с маска от зехтин мед и яйце дали е добра идея

# 416
  • В полите на Пирин планина

Браво , че спазваш режим за миенето , аз ако я измия днес вечерта , в другиден е мазна  Crossing Arms винаги ми е била такава и затова внимавам с маските и балсамите и я мия често.
Аз мисля тази вечер да си си легна с маска от зехтин мед и яйце дали е добра идея

Заяйцето не съм сигурна в тая жега ... newsm78

# 417
Аз не понасям миризмата на яйцето и не слагам  Mr. Green

# 418
Според мен не е много удачно да си лягаш с подобни маски, едно, че е топличко и друго, че съм чувала, че айцето омазнява косата.... Sad

А за омазняването спомням си преди години си бях измила косата и накрая с оцет я бях изплакнала Simple Smile Друг метод, който съм чувала е...малко е странно, но ще го споделя...
Имаше един препарат Бинго мисля, че се казваше, за почистване, той прахообразен.  Доколкото си спомням след измиване с него косата доста се изсушава Simple Smile

Що се отнася до шампоаните - аз често ги сменям, не обичам да свиква косата ми към един определен модел. Само мога да кажа, че от шампоани на Дева никак не съм доволна, косата ми ставаше на клечки и супер суха...

За растежа много ми помагаше на времето като ученичка още много обичах да си намачквам косата със балсам без отмиване има един в едно безцветно шише, вътре е розов на цвят - Пантенол мисля се казваше...

Нещо, което аз не съм пробвала...но от свекърва ми и други приятелки знам е за ампули конски протеин...просто мажеш косата и стоиш ако искаш цял ден...действа много добре и на растежа и като цяло на самата коса Simple Smile

Иначе маските които ползвам си ги закупувам, не се доверявам много много на стари домашни рецепти и аз не знам защо...

# 419
Мога ли да си позволя да споделя с вас някоя друга рецепта относно красивата ви коса Simple Smile

Третиране на цъфтяща коса:
Смесете 1 чаена лъжица мед с 2 супени лъжици зехтин, след това разбийте в получената смес 1 жълтък. Втрийте в косата с масажиране на малки секции. Загърнете главата си с найлонова шапка за душ за 30 минути. Изплакнете и измийте косата с шампоан.

Масажирайте косата и скалпа със затоплено масло от авокадо или зехтин. Загърнете добре главата си с кърпа. Оставете маслото да действа върху косата ви за 8 часа или за цяла нощ. Ако го оставите за през нощта, сложете върху кърпата найлонова шапка за душ, за да избегнете изцапването на възглавницата и завивката. Измийте косата, след което я изплакнете с оцет, разтворен във вода.

мазна коса:
Избягвайте да решите косата твърде много, защото това може да стимулира още повече мастните жлези, които и без това вече са свръхактивни.

Мийте косата си на всеки 3-4 дни или даже още по-често, както ви е удобно. Често най-доброто решение е един добър подхранващ шампоан.

Ако се пренебрегне, прекалената омазненост може да доведе до падане на косата. Ако обаче се вземат навременни мерки, това може да бъде предотвратено.

Носете косата си в добре подстригана и лесна за поддържане прическа. Лекото къдрене може да е от полза, тъй като то повдига косата на малко разстояние от скалпа, и по този начин прави по-трудно придвижването на себума по косъма.

суха коса:
- Чрез използването на много меки шампоани и висококачествени балсами.

- Чрез редовно подстригване на връхчетата на косата.

- Чрез подлагане на третиране с горещо масло веднъж седмично.

Използвайте топъл зехтин или бадемово масло, и го масажирайте внимателно в скалпа и косата.

Оставяйте маслото да действа през цялата нощ, ако е възможно, като завивате косата си с найлонова шапка за душ и кърпа. На следващия ден измивайте маслото, като слагате разреден шампоан директно на скалпа, преди да измиете косата с вода.

Майонезен балсам

За да възстановите косата си, я мийте с домашно приготвен шампоан или шампоан от магазин за натурални продукти. Изплаквайте и бършете с кърпа.

За балсам ползвайте обикновена майонеза (а не салатен сос). Втривайте я с масажиране. Оставете я да действа за 10-15 минути, леко измийте косата с шампоан и изплакнете с ябълков оцет, разтворен във вода.

http://krasota.rozali.com/kosa/p329.html

http://ladyzone.bg/article/beauty-trikove/20-te-bozhi-zapovedi-z … krasiva-kosa.html

Дано съм била полезна и съм послужила с нещо поне на тези, които държат на домашните рецепти за маски за коса, както и на тези, които искат да спят с маска за коса вечер Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт