Италия, 139

• 46 529
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
Ние имаме страхотни приятели Неаполитанци - на мъжа ми шефът и още някои колеги. Супер пичове, готини, отворени, интелигентни хора. Нямат много общо със стереотипите, освен че са веселяци, с широка душа и обичат да ядат много и да им е вкусно. . Laughing

Ей точно в това съм убедена и аз,и точно затова искам да изживея няколко дни там ,но не точно като турист . Hug Hug

Наполетанци точно не познавам, карахме ски с 1сем. от Салерно - страхотни хора ! Hug
Познавам хора от Калабрия - Hug Hug

Вярно има голяма разлика в манталитета с наште тук,но на мен ми е весело ,или поне докато съм в тяхна компания... Hug Hug
Мъжът ми също ги признава за мн.приятни хора като приятели.

# 181
Ми те стериотипоте са фондати, ама било то някога.... Но Тралала е права, няма смисъл, вятърни мелници... И Реджи, казват се паркеджаттори, и колата ти е абсолютно на сигурно при тях. А ключовете ти взимат, за да могат да разместват колите, иначе няма да има място за никой да паркира, мястото тук е кът.
Фио, ми какво ти пречеше да попромениш с два-три дни плана ти, така, че да сме тук, като дойдеш. Нали ти е ясно, че аз моят няма как да го променя   Wink
Фей, това за каските и малоумното каране е пълна измислица, хаотично е, но много сигурно, и почти няма някой без каска, сериозно говоря. Нали ви е ясно, че тук всички са на мотори, с по едно или две деца всекидневно. Никой не е луд да излага на риск семейството си. Което ми напомни за коментара на Тралала за родителите на плажа - ми явно нашия клас е изключение, ама майките си лафехме на воля, докато децата пак на воля се плацикаха, колкото искаха  Laughing.

# 182
Аз всъщност не знам какво го говорим това, доколкото помня идваме повчето от София, не от Мюнхен , за да сме чак толкова шокирани от разликите  Laughing

# 183
Fio, в Милано е пълно с неаполитанци. Иди в някой пощенски клон, не може да няма Wink
Между другото те самите не говорят добре за града си, особено за туризъм ... съжалявам, Деси, но тук нищо положително не се 4ува, стереотипи ли са или не, не знам

Аз съм заложила на Дес ,фемили и компани за наполетанците.. Peace Hug Joy
И рано или късно ще отида там !!!!!! Peace Hug Hug Hug

# 184
Между другото те самите не говорят добре за града си, особено за туризъм ...
Да, и мен неаполетанец ме е предупреждавал, че примерно не е добра идея да си разцъквам телефона на улицата и да си го държа в ръцете, ако е някой по-скъп модел, който може да се препродаде. Или скъп фотоапарат с обективи, окачен на врата...
Но от друга страна, извън бандитите, хората са си много готини, а не някакви разпищолени простаци и иньоранти, които само говорят на висок глас, както също се твърди в стереотипите.

# 185
Аз всъщност не знам какво го говорим това, доколкото помня идваме повчето от София, не от Мюнхен , за да сме чак толкова шокирани от разликите  Laughing
Joy Joy  Joy  201uu

# 186
  • в едно миланско село
ми не знам, аз имам много добра приятелка, неаполитанка, естествено, влюбена в града си, но някои негативи ги потвърждава, включая този за небезопасното каране и то точно в присъствието на деца.
като в темите чужбина вс. България, пак да кажа, че не е необходимо да сме политически коректни като говорим за някое място, или поне аз не се чувствам длъжна да го правя, пък нека минавам за робуваща на стереотипи  Crossing Arms

Реджи, аз като оставям колата на платен паркинг в Милано винаги оставям ключовете, те ги паркират, местят, после ти я карат като си я взимаш.

# 187
аз си изтрих мнението, 4е не ми се влиза в спорове, но сте много бързи

Барба, всякакви ги има тук. И невероятни простаци със шенеджате наполетане по улиците, и много ерудирани и интелигентни, както и средна работа разбира се.... Имат си някои типи4ни ка4ества и традиции, които не ми допадат много, тяхна си работа.

# 188
Аз всъщност не знам какво го говорим това, доколкото помня идваме повчето от София, не от Мюнхен , за да сме чак толкова шокирани от разликите  Laughing
Joy Joy  Joy  201uu

в София да не е по-сигурно, леля ми ходи с някакво легално оръжие  и за нея деня свършва в светлата му част ( живее в Красна поляна) като някаква сойка е, майка ми в синята зона не е по-различна, тя на тролей не се качва след 21ч. , по малките улички избягва да ходи и тн. Или пък е много по-различно по бг черноморски курорти, където пък изобщо няма пък къде да си паркираш колата да не говорим, че си постоянна мишена на всякакви мошеници и крадци , опита едва ли ще е по-различен в Наполи сравнимо със Съни бийч например да не говорим за силите за сигурност, полегнали на сЕнка или максимум инкасиращи по кьошетата. Или да се затвориш в някой 'ресорт' да те понатровят с ол инклузив храната или да плащаш кафето 4-5 лв, което е пладнешки обир и тн. Та, малко ми е странно чак толкова превъзнасяне колко е опасно в Наполи:))
Въпреки че аз пък съм мнгоо уморена от този стереотип за 'италианеца', който се базира точно на стигмата на южния италианец. Като чуя и във ФБ какви сме цигани ми става лошо:)) /нашата обща приятелка М.П , например/ Отишла в Наполи и Рим и смята, че й е ясна Италия и нейната паста най-вече, която е несравнима с нейната, а италианците за нищо не стават  Grinning

Но аз ще дойда. Д. го оставяме тука на сигурно и идвам)

# 189
Точно така, всякакви ги има, да се обобщава е безмислено. А и моите наблюдения може да не съвпадат с тези на приятелката на Фей, защото са над различни зони, все пак града е много голям, шарен и разнообразен. И все пак аз доста обикалям със скутера, и с децата, но е и въпрос на гледни точки. От моята гледна точка движението е много "съвестно", в София например ме е страх много повече по улиците. И навсякъде има малко по-луди глави, които създават опасни ситуации, но на фона на мнозинството са единици. А на някой отстрани може да му се е сторило опасно да ме види онзи ден на скутера с две бутилки въздух (за гмуркане) и едно дете отзад.
Лени, тази ни обща приятелка май ми е попаднала попогрешка сред приятелствата, щото не мога да се сетя да я познавам наживо  newsm78, ама както и да е, на кой му пука? Аз най-много не обичам (да не кажа мразя и да сеобиди някой), когато някой робува на чуто и разказано, а не говори от собствен опит, и дава заключения без да има лични впечатления. Джоя, то и аз не бих препоръчала Наполи за доста неща, но не мога само в черно да го опиша, в никакъв случай, положителните страни са доста много, иначе отдавна да съм се махнала.

Последна редакция: сб, 29 юни 2013, 20:30 от dessita

# 190
Джоя, то и аз не бих препоръчала Наполи за доста неща, но не мога само в черно да го опиша, в никакъв случай, положителните страни са доста много, иначе отдавна да съм се махнала.

Логи4но, да. Не виждам някой да е правил заклю4ения или пък да се е уплашил от трафика за да не дойде. Просто светът е голям, отпуските малко ....

всъщност за съвсем друго нещо надникнах, но тук разговорите взимат нео4аквани обрати Simple Smile

Последна редакция: сб, 29 юни 2013, 21:17 от gioia.

# 191
Че пак се присетих.. Rolling Eyes
Снощи ви споменах за едни групи за ричерка на меркатото.
Само Дес ми отговори.
Никоя ли от миланските момичета не знае нещо по въпроса ?

Лошото е ,че като питах останалите /на които им беше като професия/,как се вреждат на тези срещи,те ти отговарят оклоничево- ма то е ясно.....нали им се явявам конкуренция ако ме изберат.. Thinking Crossing Arms

# 192
Аз пък за Бари да кажа, че никак не карат дорбе, съвсем си се вписват в стереотипа. Примерно 4-членно семейство без каски на мотор не е необичайно да видиш. Коли минават на червено в центъра на града също ми се е случвало. А това, че клаксоните постоянно са надути, няма и да го отбелязвам, то е "нормално". Да спрат пред пешеходна пътека също не мисля, че изобщо се вписва в представата им закаране. Като София, да.  Laughing

# 193
ахахаха това ми напомня тайландски гледки там тия хора как успяват да покатерят цялата фамилия на 50 куб см скутер не знам  и като забръмчат по нанагорнищате слоновете ги надминават:)
в тайланд в общи линии няма знаци освен "внимание преминаващ слон" и огромни надписи ' да с едържиш в ляво, щото нали е обратно движението + всичко снадписи - завой десен, завой ляв
и как успяват да оцелеят в тази среда не нзам. ние като излизахме сутрин в9 дс еприбираме в 3 и после няма каране, защото става лудница ама безумна  Simple Smile

# 194
  • Италия
И аз да кажа за Наполи  Sunglasses Много си е хубав града и абсолютно самобитен. Според мен е задължително да се изживее  Peace Мъжо, всеки път, като ходим при свекърите, ме предупреждава да не слагам бижута и да оставя ценните предмети в къщи. Да си гледа работата  Crossing Arms
А за костиера наполетана, гледана от погледа на Везувий изобщо няма да споменавам. Това си е направо червено вино за душата!  Heart Eyes

Фио, разбрах те за кус-куса  Wink  Hug

Общи условия

Активация на акаунт