СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - тема 4

• 122 506
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
Момичета, при спад като този на aleksandrina_vn не може ли да се направи нещо, след като е установен в някакъв момент?  newsm78

# 511
не знам но в моя случай дори не могат да ми остановят бременност каквато и да е тя.... Sad

# 512
  • София, Бургас
Момичета, при спад като този на aleksandrina_vn не може ли да се направи нещо, след като е установен в някакъв момент?  newsm78
Не може, просто природата не дава да се развиват ембриони с аномалии и затова спира развитието като има грешка в "кода"...в този случай е по-добре, ако спре да се развива, да е на по-ранен етап, за да се изчисти сам организма, без чужда намеса...така може и по-бързо да се правят следващи опити. Иначе се чака 3 цикъла както се случи при мен и сега си чакам...

# 513
Момичета, при спад като този на aleksandrina_vn не може ли да се направи нещо, след като е установен в някакъв момент?  newsm78
Не може, просто природата не дава да се развиват ембриони с аномалии и затова спира развитието като има грешка в "кода"...в този случай е по-добре, ако спре да се развива, да е на по-ранен етап, за да се изчисти сам организма, без чужда намеса...така може и по-бързо да се правят следващи опити. Иначе се чака 3 цикъла както се случи при мен и сега си чакам...

Абсолютно същото ми обясниха и на мен. Грешка на хромозомно ниво или просто лошо протичаща бременност, която тялото само спира.

aleksandrina_vn, как така не мога да установят бременност? С тези показатели на чхг от 1164 и 715 не може да не си бременна newsm78

# 514
мацки, притеснително ли е удвояване на ЧХГ на 18 ч.?
на 6 ден закъснение: 824
на 8 ден закъснение: 5256

според тази таблица http://www.babymed.com/normal-hcg-levels-pregnancy второто е в средна норма, но първото не е...

# 515
  • София, Бургас

според тази таблица http://www.babymed.com/normal-hcg-levels-pregnancy второто е в средна норма, но първото не е...

В една и съща лаборатория ли са правени? Според мен може да е повече от едно. Вече можеш да оптидеш на преглед, трябва да се види какво има Simple Smile

# 516

Уаааууу,в една и съща лаборатория ли са правени изследванията ??Или има лабораторна грешка или бременността ти е многоплодна  Hug Пу,пу,пу   bouquet

# 517
  • София, Бургас
desss9011, писали сме едновременно Simple Smile

# 518
  • В сърцето на любимия човек
Елч - отиди да видите сакчето/сакчетата  Hug Мисля, че по-голямо успокоение от това няма.

Понякога се чудя защо толкова много момичета се бодат през ден, като така или иначе на толкова ранен етап нищо не може да се направи. Лично за мен смисъл има единствено първият тест, за потвърждаване и с него по-скоро бих пуснала прогестерон, за да се прецени има ли нужда от поддържаща терапия, отколкото от 2-ро ЧХГ. Ако пада - нищо не може да се направи, по-добре организма да се изчисти сам. Ако не се удвоява "правилно" е излишен стрес до прегледа. Виж, ако лекаря има съмнение след прегледа и иска да потвърди правилното развитие на бременността - тогава има някакъв смисъл, но преди това лично за мен са излишно дадени пари, които причиняват още по-излишен стрес.

Последна редакция: сб, 18 яну 2014, 13:34 от пънче-мънче

# 519
desss9011, писали сме едновременно Simple Smile
Даа,да едновременно сме писали и то едно и същи неща  Laughing Ами прави сме де,но Пънче е права,че с такова чхг може съвсем спокойно да се види,колко сърчица тупкат в коремчето на мама  Hug

# 520
Елч, ако си категорична кога ти е била овулацията и си убедена, че си била на 6 дни закъснение при първото ЧХГ, то 824 не е резултат за повече от един плоден сак на 6 дни.
Ако няма лабораторна грешка и си била в една и съща лаборатория, то задължително си за преглед в пръв удобен момент.

# 521
  • В сърцето на любимия човек
Кафенце - честит празник   bouquet Да са ти живи и здрави съкровищата, да растат щастливи и умни дечица   bouquet

# 522
  • Sofia
Елч, ако си категорична кога ти е била овулацията и си убедена, че си била на 6 дни закъснение при първото ЧХГ, то 824 не е резултат за повече от един плоден сак на 6 дни.
Ако няма лабораторна грешка и си била в една и съща лаборатория, то задължително си за преглед в пръв удобен момент.

Подкрепям. Първият резултат е в норма за едноплодна, но втория...

# 523
Елч, близнаци не може да са заради стойността на ЧХГ за 6 дни  закъснение, а не заради това, че нямате в родата.
За да няма шаш и паника до 29-и, отиди на преглед някъде да те видят. С настоящите ти стойности на ЧХГ, вяроятно вече още по-високи, би трябвало да има ехографска находка, която да даде отговори на някои въпроси. Стискам палци за положителен развой  Peace

пънче, благодаря  Hug

# 524
такаааа!
припомням какво ми бяха стойностите на чхг:
на 10 ден закъснение: 5043

в момента, в който излезе днешният резултат си взех чантичката и на лекар!
вече имам установено с ехограф сакче в матката с жълто тяло в него, отговарящо на седмицата, в която съм.
лекарката ми обясни, че тестването на чхг било продължителен процес, при който той се разреждал и много малко лаборатории изчаквали необходимото технологично време. затова често имало проблеми с чхг-тата. каза, че лекарите назначавали чхг, когато нещо при прегледа не е ок или не се вижда и т.н.
ще напиша и името на лабораторията, просто за да си имат момичетата едно наум - "Рамус". аз лично не смятам никога повече да я използвам. по принцип не съм негативен човек и не бих искала да давам квалификации, но без да преувеличавам съм убедена, че цялото това нещо ми скъси живота с поне 2 седмици.

Общи условия

Активация на акаунт