СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - тема 4

• 122 507
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
  • В сърцето на любимия човек
Елч - честита точица, стискам палци да чуете сърчице съвсем скоро и да се успокоиш и по другото ти притеснение с ТСХ Praynig

# 526
Здравейте Simple Smile Днес ми е датата за М ,как ви се струва резултат от днес 206.60 ???

# 527
такаааа!
припомням какво ми бяха стойностите на чхг:
на 6 ден закъснение: 824
на 8 ден закъснение: 5256
на 10 ден закъснение: 5043

в момента, в който излезе днешният резултат си взех чантичката и на лекар!
вече имам установено с ехограф сакче в матката с жълто тяло в него, отговарящо на седмицата, в която съм.
лекарката ми обясни, че тестването на чхг било продължителен процес, при който той се разреждал и много малко лаборатории изчаквали необходимото технологично време. затова често имало проблеми с чхг-тата. каза, че лекарите назначавали чхг, когато нещо при прегледа не е ок или не се вижда и т.н.
ще напиша и името на лабораторията, просто за да си имат момичетата едно наум - "Рамус". аз лично не смятам никога повече да я използвам. по принцип не съм негативен човек и не бих искала да давам квалификации, но без да преувеличавам съм убедена, че цялото това нещо ми скъси живота с поне 2 седмици.

Сега ще те следят с ехограф. Важно е след една, две седмици да се видят и сърдечни пулсации...

# 528
Здравейте Simple Smile Днес ми е датата за М ,как ви се струва резултат от днес 206.60 ???

Честито desss   bouquet  Според опита си не е толкова важен резултата сам по себе си, колкото да се удвоява на всеки 48, 72 часа в началото. Лека и безпроблемна бременност ти желая Simple Smile

П.П. Варненската групичка станахме някъде около четири вече за септември... Може да се организираме за среща ?

# 529
Даа,много ще е хубаво да се срещнем  Hug Благодаря   bouquet На 22.01 суринта ще пуснем още едно да видим как се развива и дано се удвоява..... Praynig

# 530
  • В сърцето на любимия човек
Деси - тихичко честито  Praynig Стискам палци за успешна и лека бременност  Praynig

Само за протокола - ако случайно не се удвоява "правилно" какво ще се промени? Защо просто не се насладиш на момента и не изчакаш 1 седмица до преглед? При такова ЧХГ без закъснение за мен е абсолютно излишно да се бодеш пак, да пресмяташ дали се удвоява и в крайна сметка след седмица пак да си на лекар.

Прочети само поста на Елч от днес и пак си помисли дали искаш да преживееш излишен стрес  Peace

# 531
  • Sofia
Елч, по принцип при падане на ЧХГ бих ти казала, че нещата са загубени. Обаче предвид тази огромна разлика между първия и втория резултат се хващам на бас, че втория е сгрешен. Третият е напълно в норма, ако се съпоставя с първия.
Дес, чуден резултат.

# 532
desive78, и аз на това се надявам, защото вторият резултат си беше озадачаващ от самото начало...
но предвид това, че съм с хашимото и вече имам един спонтанен аборт в ранна седмица стресът беше (и донякъде все още е) голям Sad

Последна редакция: вт, 21 яну 2014, 10:17 от Елч

# 533
  • София
Елч,едва ли хашимотото е виновно..

# 534
ами по мнението на трима лекари, вкл.. начев то е било виновно (аз тогава не съм знаела, че го имам и съответно не съм предприела никакви действия)

# 535
  • София
ами по мнението на трима лекари, вкл.. начев то е било виновно
Предварително се извинявам на останалите за  SPAM-a.  bouquet

Та... с какво ТСХ си била,че да доведе до спонтанен аборт? Имаше една дама с ТСХ над 50 и бременееше без проблем Peace не казвам,че е правилно, знаем колко иска Начев да е ТСХ преди и по време на бременност.
Че аз с три аборта никой не обвини хашимото ми,това преди да го диагностицират, т.е и аз не знаех.

# 536
Деси - тихичко честито  Praynig Стискам палци за успешна и лека бременност  Praynig

Само за протокола - ако случайно не се удвоява "правилно" какво ще се промени? Защо просто не се насладиш на момента и не изчакаш 1 седмица до преглед? При такова ЧХГ без закъснение за мен е абсолютно излишно да се бодеш пак, да пресмяташ дали се удвоява и в крайна сметка след седмица пак да си на лекар.

Прочети само поста на Елч от днес и пак си помисли дали искаш да преживееш излишен стрес  Peace
Напълно подкрепям казаното  Peace

# 537
magnet_for_happiness, не съм специалист, само казвам каква хипотеза са изказали лекарите, с които съм разговаряла досега по въпроса.
аз имам една абсолютно нормална бременноста и раждане, след което спонтанен аборт в 6-та седмица след констатирана отново нормална за периода бременност. разбира се, би могло да има още много причини за него, но ако беше ок всички да си бремнеем с тсх 50 то най-вероятно ендокринолозите ни нямаше да истерясват, когато то се покачва...
а и доколкото си спомням ти ми беше казала в другата тема, че с тсх над 2-2,5 не би рискувала да правиш бебе Simple Smile

естествено, аз също предпочитам причината да е била в хашимотото, защото сега знам за него, взимам мерки и никак не ми се ще да ми се случи нов аборт. предполагам, че добре ме разбираш в това отношение. след предишния аборт много исках да ми кажат какви изследвания да си направя, за да предотвратя нов, но навсякъде отговорът беше един - изследния назначаваме след втора неуспешна бременност. хашимото си го открих сама, дано няма още за откриване! Sad

# 538
  • София
Аз не казах,че с ТСХ 50 е ок за бебе, а го дадох като пример, че макар и с такава стойност няма аборт и добавих,че знаем,че не е ок. А иначе по-скоро МАТ би направил беля отколкото ТСХ. Peace И аз си го открих сама, дано всичко е наред с вас. Peace

# 539

Дата за менструация: 20.01.2014
ЧХГ:
20.01.2014  -206.60
22.01.2014  -439.10

Второто чхг ми е на втори ден закъснение  Hug
На 27.01 мисля да отида на лекар ,предполагам,че би трябвало да се вижда сакче тогава ,нали? Simple Smile
Много съм щастлива,дано не е извънматочна  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт