Отговори
# 600
"Дори да има някакъв проблем с бебето е късно и нищо не може да се направи".

Може да се направи аборт по мед. показания. Не казвам какво е правилно и погрешно, просто, че може. На мен с Мери ми казаха така да постъпя, аз се заинатих да я лекуваме, което в крайна сметка беше неуспешно. Но токсоплазмозата интраутеринно не се лекува.

# 601
по тази логика денонощно трябва да се тествам за разни заразни и инфекциозни болести, защото потенциално може да се заразя на всякъде и по всяко време....

Еми, то е малко на принципа "парен каша духа" и "всеки луд с номера си", нали знаеш  Mr. Green
Аз изобщо не претендирам да съм "нормална" бременна. Знаех, че ще съм луда със следващата бременност, но честно казано не подозирах точно колко луда...

# 602
при моя доктор още с първите изследвания се пуска токсоплазмоза, а аз съм я пускала и преди това, затова съм убедена, че се поема от ЗК.

Марти, аз също съм на принципа парен каша духа, защото съм минала през мнооого доктори и каквито се сетиш изследвания, но накрая сама открих къде е проблема..станах половин доктор за тези три години. Та не си само ти напатила от бактерии, при мен също се оказа това проблема..листериоза..ха де! Чаша мляко или пък луканка, която няма топлинна обработка и ето ти 4 аборта ooooh! Пускам си контролите през месец за всеки случай и си свиркам, нямам друг избор Whistling

# 603
Звезден прах, за съжаление, колкото и да ми се иска да ти вярвам, май не е точно така. Днес доста теми  за токсоплазмозата прочетох. Доста споделяния има и дори на мами със IgG над 400, IgM пак е положителен. Аз до колкото разбрах IgG показва, че е имало инфекция, но не е задължително да е било толкова отдавна. Антитела започвали да се образуват 2 седмици след заразата. А аз съм бременна от 3 месеца. За това време спокойно резултатите може да са завишени и в момента още да протича инфекцията. Това, че имам анти тела не значи, ще заразата не е станала по време на бременността.

И съм съгласна с Котката Марта, че в медицината не винаги 2+2=4. Нещо като е казано, че ще стане просто става....няма закони. Божа работа.

Пандичка, не знам дали изследването е задължително или не, но при предната бременност не ми го направиха, а сега без да съм се интересувала ми дадоха направление (не съм дала нито лев). Последствията за бебето са лоши само ако си се разболял по време на бременност иначе не. Много се радвам за ритничето ти.  Hug

Момичета, отностно обсъждането на диагнозата ми не сте много прави. По-горе обясних.

Tonnity, това че имаш котка нищо не означава. Статистиката показва, че е много по-вероятно да се заразиш от сурово или недопечено месо, не измити плодове и зеленчуци, непасьоризирано мляко, сурови яйца, от почвата, от ако на котка. Всъщност заразата тръгва точно от изпражненията на котката. Но например не можете да се заразите от куче, дори и то да е заразено.

Споделих само на майка ми за болестта, не искам да притеснявам другите преди да съм направила и другите изследвания. И с нея точно това си говорим, че трябва да съм абсолютен карък, за да се разболея точно сега. При положение, че нямам допир до котки и в хигиената мисля, че съм добра. Плодове и зеленчуци ги мия със сапун. А забравих да кажа, че винаги сме имали котка, от както се помня. Само сега нямаме от около половин година. Беше ме страх от една комшийска котка, която беше приятелка на кучето ми, но тя почина. А от него разбрах, че не мога да се заразя, така че вече не знам какво да мисля. Ще видим другата седмица.  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

# 604
http://medpedia.framar.bg/медицински-изследвания/изследване-за-токсоплазмоза.  Те, че се образуват, така е , но за тези наистина трябва време. Igm  е пресният имунен отговор, за другите тела, трябва време  Peace тествай igm  и с тях, за да ти е мирна главата иди при лекрар  Wink но според мен излишно се паникьосваш, всичко ще бъде наред  Hug

# 605
  • София
Аз имам следния въпрос. И преди е повдиган, но не помня какъв беше отг. Защо това изследване за токсоплазмоза не е задължително? Мен нито преди, нито сега (двама различни лекари) не са ме карали да го правя. А аз все си мислех, че е задълже само за хора с котки и съм спокойна, защото нямам.  newsm78 Има ли и други като мен, които НЕ са го правили??

И аз не съм го правила до момента. Нито някой ми го е предлагал. Относно задължителността, предполагам, че просто има прекалено много подобни неща и на практика дори за 1000 неща да се изследва човек, може да му се падне 1001-вото. Аз например имам един малък генетичен дефект на кръвта, таласемия минор. Открит случайно. Той е на практика безобиден за качеството на живота, може да не се открие с години (или дори никога), НО ако и бъдещият татко има този дефект, има 25% риск бебето да е с тежката форма на това заболяване, която е наистина сериозна и често - фатална. Колко ли още подобни състояния и болести има... не може да се тества човек за всичко...

Последна редакция: сб, 06 юли 2013, 10:09 от зелено човече

# 606
Гледайте кое време е, а аз пиша.

Панди, помни си всичко, усещания, ритания. Аз с Елия си записвах разни неща.

Да питам нещо, тези с кучетата има ли някоя страна болест дето трябва да изследваме?

На мен вече ми писна на моретл. Искам си София.

# 607
И аз не съм го правила до момента. Нито някой ми го е предлагал. Относно задължителността, предполагам, че просто има прекалено много подобни неща и на практика дори за 1000 неща да се изследва човек, може да му се падне 1001-вото. Аз например имам един малък генетичен дефект на кръвта, таласемия минор. Открит случайно. Той е на практика безобиден за качеството на живота, може да не се открие с години 9или дори никога), НО ако и бъдещият татко има този дефект, има 25% риск бебето да е с тежката форма на това заболяване, която е наистина сериозна и често - фатална. Колко ли още подобни състояния и болести има... не може да се тества човек за всичко...

Така е, има 4500 генетични заболявнания (поне) и още стотици инфекции, повечето от които за момента нелечими. Затова се тества за тези, които са а) достатъчно чести, за да има смисъл тестването от икономическа гледна точка и б) при установяването на които се предполага, че ще се предприемат мерки - аборт, лечение. Токсоплазмозата е стандарт в "нормалните" държави. Явно е и тук, но лекарите предпочитат да си спестят това направление. Ще говоря с моята лекарка, макар че честно казано искам да отида да бременея в пещера в Хималаите или някой да ме постави в кома и да ме събуди, когато бебето се роди.

# 608
  • София
Криси, а от тази карта с точките как разбираш кой плаж кой е?  newsm78

Wink виж тази карта, може да zoom-ваш: http://www.eea.europa.eu/themes/water/interactive/bathing/state-of-bathing-waters

ето малко инфо за токсоплазмозата http://www.genicalab.com/files/broshureTOXO.pdf

това за пещерата е мн добра идея, аз ако имах село щях да се забия там  Laughing

Последна редакция: сб, 06 юли 2013, 07:56 от kpucu

# 609
Момичета не съм влизала отдавна. Ето записвам се и се връщам да ви чета,че имам много да наваксвам 😃

# 610
Момичета, написах ви един доста дълъг пост и телефона взе, че ми се изключи!!!  #Cussing out Бясна съм нямам нерви пак да го пиша. Може по-късно да седна от компютъра да ви го напиша. Общо взето посланието е: Не се филмирайте!

# 611
Привет от една мнооого гладна мама  Laughing Отивам да си търся баничка за закуска #Crazy цяла вечер съм я мислила.

По въпроса за морето, аз като най големия карък, ще съм на плаж точно на червената точка в Кранево, ама на късмет, ще се кисна до коленцата и това е. Няма как да го сменя, че всичко вече е платено и т. н., ааа, объркала съм се, на Кранево е синя точкаааа, ще се чипкам  sport027

Относно токсоплазмозата, въобще не съм наясно, попрочела съм това онова и изследване не съм правла (никой не ми е казал да правя), но пък следващата седмица като отида на преглед ще поразпитам. Във връзка с това, да се оплача как ми липсва синьото сирене и прошутото, ама....мрън.

Панди, честито за първото ритниче, как вече искам и мен да ме шутират в корема Mr. Green

# 612
Момичета, написах ви един доста дълъг пост и телефона взе, че ми се изключи!!!  #Cussing out Бясна съм нямам нерви пак да го пиша. Може по-късно да седна от компютъра да ви го напиша. Общо взето посланието е: Не се филмирайте!

Цветно, последното изречение казва всичко! И аз се опитвам да не се филмирам и да се радвам на растящия тумбак! Каквото има да става. ще стане! Важното е ние да сме положително настроени, тъй като всичките ни емоции се предават на малкото човече!

# 613
Така по спокойни ми харесвате повече, че с тая тревожност. Цветно, радвам се ме си се успокоила Hug чакаме те после пак да си напишеш поста

# 614
Прахи, ти как си, душко? Минаха ли опъванията  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт