41 ОУ "Св. Патриарх Евтимий" - гр София - тема за информация 2

• 82 765
  • 276
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Можете ли да ми кажете, когато децата са в у-ще, сами ли излизат на двора или ги придружава учител и наблюдават ли да не излизат от територията на у-щето? В някои у-ща знам, че на малките им е забранено, но не знам до кога ги считат за малки. Другото - има ли някаква училищна политика, относно джобните, мобилните телефони и техниката като цяло (пак на някои места не са разрешени в малките класове).
Изведнъж ми стана притеснено като си го представих нашият почти 6 годишен, който до момента е бил на детска градина под наблюдение, излизал е само с нас навън, когато отиде в у-ще да не реши да се разхожда извън у-щето Crazy
Малките на двора излизат с учител иначе в междучасието ходят до лафката сами. Относно политиката за джобни и мобилни - няма обща такава. Във всеки клас родители и учител се разбират индивидуално за тези неща.
Здравейте! Ако искам първото ми желание да бъде паралелката, в която преподава г-жа Стаменова, какъв език трябва да избера? Благодаря предварително!

Поначало "не можеш"да си избереш учител, а паралелка. В скоро време би трябвало да организират отворени врати за среща с преподавателите, така че там могат да се уточнят тези неща.

# 136
Аз все пак от всички разговори не разбрах след 5ти клас между кои езици трябва да избираме?
Английски е ясно ,но немски или руски?А дали има испански,или френски?

# 137
  • София и там където не се пуши
Ако сте първи клас, няма как да се знае със сигурност какво ще е пети. Нещата се променят.

# 138
Вчера подадохме за предучилищен клас, даже ни попитаха при коя учителка предпочитаме. Стаите ви се видяха много малки и теснички, реално няма място, къде да се размълдат децата...
Показаха ни масичката с двете пейки, която е на 1 етаж и казаха, че там децата хапвали и си почивали. Как е достатъчна за двете групи, не ми е ясно. Тоалетните - чисти, даже имаше течен сапун, но с клекала Confused
Не видяхме физ.салон,лафката и столовата, бяха заключени. Не разбрах на какъв принцип учат - почиват,кога излизат на двора. Допълнителни занимания - важат и за ПУК, след 12:30
Някой друг от пишещите, ходил ли е,да сподели, как му се струва?

Ние се спряхме на Стойкова, понеже тя ни разведе и детето си хареса класната стая...
Впечатления за нея? Позволява ли си да крещи на децата? Това ни беше най-големият проблем с едната госпожа в градината и причина да се местим за предучилищна.

Последна редакция: вт, 05 апр 2016, 20:41 от mmmmm

# 139
  • София
За предучилищната и г-жа Стойкова нищо не мога да кажа, синът ми ще е първи клас, дъщеря ми пети, но предучилищните си ги изкарахме в градината.

Тоалетните според мен съвсем умишлено са с клекала, най-вече от хигиенни съображения.
Виж от салонът имам лични впечатления, защото от три години ходя на народни танци там.
Светъл, ремонтиран, с изциклено дюшеме.

# 140
  • София
Както е писала Сънчо, тоалетните са с клекала от хигиенни съображения. Относно размерът на стаите - няма как при този сграден фонд и ученици, учещи на две смени, кабинетите да са по-просторни. Не знам какви са ви били очакванията, но по моему училището си е съвсем нормално.
Относно г-жа Стойкова - много добър педагог с отличен подход към децата. Ако имате намерение да записвате детето и на занималня (за предучилищна тя е платена), ще имате възможност да се запознаете и с другата учителка г-жа Горанова. Тъй като малката ми дъщеря ходи в 41-о подготве, мога да кажа, че обучението е на отлично ниво.

# 141
И на мен ми се видя симпатична, но понеже сме си патили, реших да се информирам.
Малкият е много чувствителен и един подвикващ преподавател може да го откаже тотално. За три години не можа да свикне с едната г-жа в градината, чието държание към децата изобщо не е професионално. Затова тази година ходи само до обяд и го местим в 41-во. Точно заради положителните отзиви за преподавателите от начален клас.
Мисля да не ползваме занималня, поне за предучилищната. Г-жа Горанова ми се видя много слънчева и усмихната, първоначално мислех да си изберем нея, но нашият татко хареса другата класна стая, която е на г-жа Стойкова и понеже и за двете е писано много положително, реших, че няма да има съществена разлика, която и да изберем.
А малката ти дъщеря, при коя от двете е била?
Относно стаите, не знам, какво съм очаквала, може би, понеже винаги съм учила в по-големи у-ща и стаите са били доста по-големи. Но поне и малка стая си има плюсове -  не могат да набутат 30+ деца в нея, което е практика за много други у-ща.

# 142
  • София
Дъщеря ми беше в класа на г-жа Стойкова, а следобед на занималня с г-жа Горанова, така че имам поглед и върху двете и отново казвам - няма значение, коя от тях ще изберете Peace

# 143
Стаите на предучилищните групи са малки само, все пак там са ограничен брой деца. Останалите красни стаи са си големи.

# 144
Стаите на предучилищните групи са малки само, все пак там са ограничен брой деца. Останалите красни стаи са си големи.

Супер. Благодаря ти за разяснението, това е успокояващо Simple Smile
А за предучилищната, колко деца се събират средно? Запълва ли се бройката от 22 деца или са по-малко?

# 145
Питайте си в училището, колкото места е имало в стаята, толкова деца. Като бяха моите деца ми се струва че бяха около 15, но да не заблуждавам.

# 146
Преди е имало немски. Сега как стои въпроса?
Понеже моето дете учи в момента немски ме интересува, дали според вас би имало други желаещи да се запишат на немски в допълнителните платени занимания? Видях, че IH предлагат курсове, с чуждоезични преподаватели, в държавните у-ща с 50% отстъпка от редовните им цени. За мен би било голямо удобство, ако не трябва да го разхождам поне по немски, а си го кара в у-щето.
По спомени от прочетеното, преди са изучавали немски, но сега в сайта на у-щето не видях такава опция за 1-ви клас  newsm78
Ако има деца учещи немски, може и да има желаещи за курс.

# 147
Здравейте! Кандидатстваме за прием в 1клас, някой може ли да ми каже коя госпожа ще е класна на паралелката с музика  Rolling Eyes

# 148
  • София
Здравейте, приети сме в първи клас при госпожа Ирена Василева - това е паралелката с математика, музика и английски. Може ли някой да сподели впечатления от госпожата, моля!

# 149
Здравейте, и ние сме приети в този клас(1А-нали така?),и аз бих искала да чуя мнение за госпожата.
В четвъртък от 18:00 ч. има родителска среща☺

Общи условия

Активация на акаунт