Акт от СКГТ

• 3 681
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте,
Искам първо да кажа, че вината е изцяло моя. Пред заплата съм и ми изтече картата за градски транспорт. Реших да пътувам с тази на баща ми за няколко дена. Е качи се контрола в метрото и ми поиска карта или билет. Картата винаги ми стои в портмонето и както винаги го доближих до уреда за отчитане. Е тогава се случи, контрольора поиска да я извадя, защото не отчело правилно и аз отказах. Тогава той каза, че ще блокира картата и ще напише акт за 70лв. Аз казах ОК, тъй като съм виновна и си останах във вагона, а проверяващият отмина. След това се замислих аз, че всъщност никакъв документ не ми е издал. Т.е. аз можех тази карта да съм я намерила и те да напишат акт на някой човек, нямащ телефон, който в това време да търси център за градска мобилност, за да съобщи за изгубената си карта. Това, което искам да питам е писали ли са ви такъв акт и дали ли са ви документ. Не търся задна вратичка, аз акта ще си го платя. А да, как да го платя?

# 1
  Само ще блокират картата, спокойно.

# 2
Т.е. няма да има акт ли?

# 3
  На кого ще е тоя акт? Поискаха ли ти документи?   В акта трябва да има трите ти имена, адрес по лична карта и ЕГН и да ти бъде предявен за подпис.

Просто са блокирали картата . А може и контрольорът само да те е заплашил и да не я е блокирал. Това баща ти трябва да го провери, защото ако е блокирана не може да я зарежда, и като тръгне да се вози с нея на него ще му напишат акт.

# 4
  • София
Блокира се картата, когато баща ти отиде да я зареди, ще го препратят на "Мария Луиза" - в депото, да си плати глобата и ще може да се зарежда отново.
Акта е на името на титуляра на картата.

# 5
Щом е отминал контрольора, как ще блокира картата?
Не трябва ли достъп до системата?
Не вярвам, че всеки контролиращ има право да блокира карти току така.
Сплашил те е.

# 6
На мен са ми блокирали карта. Контрольорът я взима, допира я до апарата и въвежда някакви неща. Поне минута работа е. Това при теб случи ли се?

Общи условия

Активация на акаунт