СЕПТЕМВРИйската дружина вече е в последната третина - Тема №18

• 24 596
  • 725
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Здравейте!

Аз с миналата бременност си стоях подута независимо от атмосферните условия Confused

Тя сохо май по принцип не проявява интерес към срещите...  Иначе наистина - иди на един преглед да ти е спокойно Hug

Диана, не ми се вярва само с ядене на диня да изчисти бактерии...  Но ако обича диня не и пречи да хапва Wink

Това с припиването на двете деца и на мен ми е интересно как става.  Кое се слага да спи първо - бебето или голямото? newsm78

# 181

Това с припиването на двете деца и на мен ми е интересно как става.  Кое се слага да спи първо - бебето или голямото? newsm78 [/color]

Двете заедно. Тропваш ги в кревата, завиваш ги и почваш да четеш/ пееш или каквото имате като ритуал за приспиване. Според моята приятелка бебето заспива първо, а за каката трябва да прочете още 2-3 приказки, докато дойде съня.

При тях обаче е по-различно отколкото при теб, каката е денем на градина, та съвместното спане с бебето е само нощем и следобед в почивните дни.

# 182
  • София
Привет!

Puffy1988 , екстра са ти резултатите. Предполагам, че са на влагалищен секрет и тези плюсчета, които виждаш на Лактобацилите са съвсем нормални и трябва да присъстват във флората на влагалището. Лошо е, ако ги няма PeaceТака че, щом другите неща са отрицателни, няма от какво да се притесняваш Peace

Сохо, и аз имам подобни болки отвреме навреме. Не знам дали са нормални и дали са контракции, напомнят ми на месечния цикъл TiredРядко ги усещам и затова не съм се притеснила, но ако при теб са чести звънни на АГ-то за консултация Peace

Само аз ли не пия магнезий и ношпа? newsm78
Дано не ми се и налага, стига ми тази феро-фолгама по три пъти на ден, едвам я пия, но и се вижда края на опаковката Whistling

# 183
  • София
Да, да, още вчера. Каза да лягам и да не се натоварвам, ако не били през интервал не е проблем. Ама на мен ми е трудно да разбера през колко време са и от вчера съм съсредоточена като усетя нещо. Вчера имах и отвратително чувство на вагинална болка, не беше силна, но много неприятно чувство, добре че днес я няма. Амели, ако до 2-3 нямам притеснения ще дойда. до тогава ще лежа. Аз сега се чудя как да стигна, че всичките ми възможни пътища до там са обсадени от стачкуващите.

Седмаче, и моите крака не са съвсем спаднали, но положението е направо супер днес, че глезените ми бяха колкото коляното. Джапанките в къщи обувам до половина, навън ходя само с едни платненки от ХМ, пера и обувам пак, нищо друго не мога да обуя.

# 184
Ох,малко ми поолекна.  Hug Че с тези неща дето ги прочетох в интернет за тези подувания ми стана лошо  Whistling
А за болките и стяганията на мен също ми е казано да внимавам да не станат на равни интервали  Hug

# 185
  • София
Pinki_81 Да изследванията са на влагалищен секрет,ох дано да си права и всичко да е наред Simple Smile

# 186
Амели, ако до 2-3 нямам притеснения ще дойда. до тогава ще лежа.

ама тя срещата май е довечера! чакай да ида да проверя!

аз днес имам гадна вагинална болка през 5 минути, пак седя на хълбок

# 187
Здравейте, и аз  вчера вечерта имах такива стягания. Много е неприятно. Като лежа нямам проблеми, но като реша да правя нещо друго или да се разхождам се почва. Ама то и само легнал не се стои. С нетърпение очаквам вече да се видим с АГ-то че то ще стане повече от месец. Crossing Arms Хайде да идва понеделник, че почва да ме хваща нервата.
 Мен също ме болят краката и кръста- даже на мменти много. Но аз го отдавам на многото качени килограми. Вероятно вече са над 15  Tired
  Не ми е ден днес, от вчера вечерта ми в криво. Ще се отдам на разкрасителни процедури, макар да нямат много ефект.

# 188
  • София
Да, довечера е. А тази вагинална болка от какво се получава? На мен не можаха да ми отговорят. Все едно нещо ме човърка отвътре.

Сега четох в августовската тема една мама влиза в 8-ми месец и другите я съветват вече да пере, глади и да си подготвя багажа. Гледам, че и аз скоро ще влзена в 8-ми, а всичко стои по едни торби и хич не ми е на идея да се подготвям. Но след вчерашните неразположения не е зле и аз малко - по малко да започна да оправям дрешките.

# 189
  • София
Седмаче, подуванията задължително трябва да се обсъдят с АГ.  Може да са просто неприятно следствие от бременността, но може да са и признак на проблем.  Ако досега не си го направила, непременно се консултирай, особено след като не се облекчават нощно време или в по-хладно време.
На мен ми пускаха изследвания миналия път, докато стана ясно, че няма място за притеснения.

Амели, ама моето първото например вечер заспиваше, докато суче...  То нали трябва да изкъпеш и оправиш едното, че после и другото...  Малкото ако иска да суче по това време, нали трябва да му отделиш време, а голямото ако е будно ще си иска своя ритуал (ние се гушкаме в нейната стая и евентуално пеем песнички или разказваме приказка) newsm78.  Сигурно на момента ще налучкаме най-добрия вариант, отсега не мога да си го представя newsm78

Нещо не мога да преценя кога е време да се започне с прането и гладенето Rolling Eyes  Мен и без това сега ме очаква почивка, подготовката остава за края на август, ама то и аз съм си за края на септември...

Срещата е довечера, да! 

# 190
Здравейте, момичета. Нещо май това време се побърка - миналата седмица адско лято сега пък хладна есен, но по-добре за нас, че тази жега трудно се понася. А аз вече нямам търпение за прегледа утре, а и утре ще ми е последния работен ден и се отдавам на подготовка за бебо
mushmurochence, добре дошла, излишно е да е притесняваш за теглото на бебето, стига да не е диабет няма проблем, но и дори това да е има решение на проблема.
Ширина и моите пръсти често тръпнат, една от екстрите.
За педиатър съм се ориентирала, но все още не съм говорила с нея, за да се  уточним, ще изчакам да вляза в 9 месец и тогава.
nenimira- колкото е да е трудно се опитай да се довериш на докторите  Hug, дано всичко да премине по-бързо
Puffy1988- според мен резултатите са ок, не се притеснявай
Pinki_81 и аз не пия нищо освен желязото и витамините, дано не ни се налага да ги пием
Amelly и soho doll- стискам палци бързо да минават болките и да са просто подготвителни контракции

# 191
Привет на всички!
Искрено се надявам да приемате нови попълнения, макар че се включвам доста късно.Опитах се да прочета някои от постовете ви и да се запозная виртуално с вас, но бременния ми мозък нищо не запомни, затова в движение ще се запознаем  Grinning
Нека се представя ! На 28 г. съм, от Варна, това ми е втора бременност, имам син на име Кристиан, който е на 3 г. и 8 м. и много се вълнува, че ще става батко. От два месеца съм в болнични, почивам си, че този път ми тежи още повече, а кога ще минава лятото  #Crazy Бебчето не знаем какво е, крие се, показва си само дупето. Другата седмица съм на ЖК и се надявам вече да го видим. Усещам си ритничета, вечер имам зверско изтръпване на краката и минават 2-3 часа докато се успокоя и заспя. Отделно от това бебето е активно и през нощта, и като сметнем поне 3-4 пишкания, може да се каже, че страдам от безсъние  Laughing
Това е от мен за сега, хубав ден на всички!
 Hug

# 192
Да, довечера е. А тази вагинална болка от какво се получава?

При мен докторът обяснява,че това са усещания откъм матката, понеже ми е втора бременност и усещанията са по-изразителни и на нови места. Разтягане на матката, наместване, не-знам-какво-си. Аз ги усещам по-скоро като боцкане във влагалището, комбинирано с болка. Търпи се, не е болка да се превиеш, но е гадничко.

Sleeping Beauty, абсолютно си права, ще трябва да разпитам по-подробно как се напасват нещата, тя моята приятелка май ги къпе заедно, а и други мои познати с две деца правят същото ( голямото уж помага  Laughing едното във ваната, другото под душа и кой до където стигне), а за кърменето не знам, Ива обаче рядко заспиваше след сукане, а поне час след това. Сякаш като се насучеше, добиваше нова енергия за рев и щуротии.

# 193
Здравейте
И аз съм с контракции от вчера пак. Първо мислех че са киселини, жестоки болезнени и периодични, цял ден, после почна да ме наболява и кръста и тогава се натъпках с лекарства и малко закрепих положението, ама много много гадно. Имам чувството че корема ще ми се пръсне, може би малкото човече е дръпнапо и още не ми се е разпънал корема достатъчно. Отделно под ребрата вече ме боли като натъртено. И като допълнение малкото така ме ръга ниско долу чак ми се насълзяват очите. Така се чувствах преди в 9тия месец, а сега ми се струва много много рано за такива усещания.
За приспиването на големите и малките, в началото бебето си има свой режим по късно почвах да ги слагам заедно. То бебето наистина заспива първо. Много често ми се случваше да кърмя и едновременно да храня каката. И къпането също заедно. Общо взето гледаш режима на по-голямото и се опитваш да съчетаеш и малкото в него. Те бързо се напасват нещата.
Гадно времето, аз тъкмо си купих оня ден бански.
Довечера мисля да съм на линия пък да видим

# 194
 За подготовката- веднага щом купим скрина ще изперя, изгладя и прибера всички дрешки.

Общи условия

Активация на акаунт