СЕПТЕМВРИйската дружина вече е в последната третина - Тема №18

• 24 458
  • 725
  •   1
Отговори
# 555
  • София
El, за бяло пране е на прах, за цветно е гел. Ей го на http://www.dm.de/de_homepage/denkmit_home/produkte/produkte_wasc … ra-sensitive.html  Около 7лв. беше този за бяло.

И аз за сега се придържам към памперсите, което ми напомня да питам по колко долу - горе на ден ще са ми нужни, за да знам с колко да се запася за начало? Те на месеци ли са, т.е. пише ли кой за колко месеца е, или друго трябва да гледам?

Кучо, браво за количката и най-вече за отстъпката Simple Smile

И последно - някой приготвя ли си от сега пюрета? Какви, как, моля да сподели.

# 556
Относно многократните пелени, както всички знаем, родителите ни не са имали избор. Споделих с майка ми този уикенд, че някои родители сега са избрали да ползват такива. И нейната реакция беше, ужас, едно време по цял ден само прах, суших и гладих пелени, не мога да си представя, че някой доброволно би се върнал към това.
За мен лично не е имало двуомене, аз съм твърдо за памперсите, но споделям за мамите, които още се чудят.
newsm10

Аз тази седмица не съм много активна, че преди морето ми е последна и в работа е ад.
Кики ти оправи ли поне кашлицата и носа, та сега с нова екстра се сдоби? Мен също ми се схваща от време на време левия крак и няма мърдане, но чак така  ooooh! Вчера много ме боля корема, а и малката беше адски активна, и многоооо подскачаше. Аз се  надявам, тъй като беше в средата на корема ми, а не ниско долу както обикновенно, вече да се е обърнала, но това ще стане ясно чакккккк след отпуската седмицата 22.07., до тогава ще си се надявам само  Mr. Green
Лулу  при нас за спането за сега бебка ще е при нас, после заминава при батко си в детската, но каквото и да правиш не мърдай Боил от мястото което е свикнал /знаеш колко трудно се изграждат тези навици/, само ядове ще си навлечеш в следствие, точно си е свикнало детето там. Ще се нагодите някак да ви е удобно на всички  Hug
Да се похваля, то за смях станах вече, вчера нещото което купих за бебка най-накрая е прах за пране на Сано/тъй като купувах за нас неща/ аз и преди това ползвах такъв или Тео бебе и едни ръбчета за обезопасяване  Joy Тъй като заради баткото цялата ни къща е с предпазители за контакти и ръбчета, и сега взехме нов шкаф и трябваха ръбчета. Та и аз вече имам купено нещо за нея  Joy Сега вече като имам прах, ще имам повече стимул да изкарах "архивите" от батткото и да видя какво трябва да купувам:) ...... но има време - август  Joy
За пикането вечер, гледам да не пия вода след 8 ч , само по-малко, и рядко ми се случва да ставам нощем.
tuitito браво на децата, сега и мама да е спокойна  Hug
Айде да се залавям пак за работа Whistling

# 557
  • Пловдив
ioana_g - Тези многократни пелени нямат нищо общо с онези, които майките са ни ползвали.  Grinning Освен, че се перат. Това е еднократна пелена, която се пере.  Grinning
Около мен никой не е ползвал такива и като им казах в началото всички реагираха по този начин. Но след като я купих и показах реално пелената представата им се промени значително  Grinning
Да не си помислите сега, че пропагандирам  Laughing Просто дообяснявам, че явно представата на повечето хора (както и моята до преди няколко месеца) е тензухени парчета, плюс тензухени и бархетени пелени, които по два часа увиваш около бебето  Grinning

Amelly - ми то няма нищо вечно на тоя свят  Grinning Еднократните пелени са с много къс срок на ползване. Ако една еднократна е 0.20лв и ползваш 10 на ден, за 5 дни си избил цената на многократната пелена, която е 10лв от китайските ама хубавите - с двойни копчета горе за по лесно нагласяне според бедрото на бебето, за да не протича, вътрешната страна на пелената задължително бамбук, както и подложка бамбук - има микрофибърни, които не е препоръчително да се допират до бебешката кожа, въпреки по високата си абсорбираща способност и бързото съхнене.
Предполагам, че като се спазват инструкциите за пране не би трябвало да има поражения. От тези, които съм купила някой от вътрешна страна е сложена допълнителна платка на копченцата за да ги подсили. Копчетата с растежа на бабка се използват различни, така че няма да напъваш все едни и същи - освен горните разбира се. Има пелени с велкро, те са по лесни за използване при шавливо бебе, но пък събират мъх и велкрото може да не държи след известно време.

# 558
Здравейте мами Simple Smile
Чета ви редовно,но нямам много какво да споделя
На преглед съм чак на 16.07 -много далече ми се вижда Crossing Arms
За многократните пелени и аз се замислям,но не и в началото,мисля да свикна първо и после да видим Simple Smile
В събота сме на сватба на една близка приятелка и се чудя за подарък,разпитвам тук-там
Близка ми е  и искам да й остане нещо за спомен,а не просто плик с пари,пък и те имат ново жилище тук (иначе живеят в Германия) и ще са им нужни някои неща мисля Simple Smile
Честито на всички за покупките,да си ги ползвате със здраве  Hug
Таза и мен много ме боли, и продължавам да си спя седнала  Mr. Green
Мисля козметиката,памперсите,мокри кърпи и такива принадлежности да вземем понататък,сега почвам да се оглеждам за по-големите неща.
Но за изписване на бебо нищо не мога да си харесам,не ми допадат комплектите,много излишни неща имат  Thinking
Хайде аз да пооправя малко в нас,че е малка кочинка  Joy

# 559
Amelly - след всяко акане переш, може детето да ака веднъж само ако е на АМ, но може да ака и по 7-8 пъти на ден, ако е на кърма. Моята беше от последните  Mr. Green Освен това в един момент акитата почват да миришат, пелените съответно също, трябва добре да ги прибираш и запечатваш докато ги изпереш. Ще трябва и всеки ден да переш, освен това аз бих ги пускала само на много висока температура заради риск от инфекции/бактерии и т.н. или пък переш и гладиш. Общо взето доста неприложимо при някои бебенца, при други пък няма проблеми. Зависи и майката колко време ще може да отделя на това (което също е свързано и с бебето и с наличието и на друго дете)  Peace

ЕБХ означава често да изхождаш бебето (аз това не мога да си го представя как се случва все още  newsm78), не зависи от пелените, въпреки че много майки ползват и многократни пелени в комбинация с това, особено ако успяват да влязат в ритъма на детето и рядко го изпускат.

Между другото това се е прилагало и от нашите майки - моята например точно поради факта, че я било гнус да пере акита и пиш и да изварява постоянно пелени ни е слагала по дупе над леген. Не си спомняше на колко сме спрели да се напишкваме в пелените, но каза че е било преди да проходим, което прави до максимум годинка и месец-два.

nenimira - а варианта директно да питаш за подаръка? За да е нещо, което им трябва? На много сватби младоженците правят някакви подобни списъци. А ако нищо не ти каже тогава винаги може да вземеш нещо за спомен.

# 560
  • София
Добре де, то попива, попива, ама после как се изпира всичко това? Не е като памперса да го мушнеш в найлона и да го изхвърлиш. За всяка наакана пелена пералня ли трябва да пускам? И буквално така наакани ли трябва да се мятат в пералнята? Извинете за лаишките въпроси, аз не съм прочела нито ред за тези пелени, ама това че имат разни картинки и лепенки за по-лесно слагане не ги прави с нищо по различни от едновремешните тензуси, това от към пране, а то всъщност е най-важното в случая, мисля.

Немира, най-добре питай. На много хора не им се ще да е просто плик с пари, но трудно ще нацелиш вкуса и нуждите на празнуващите. За теб подаръкът, който подаряваш може да е много стойностен, но за получателя не е сигурно. Според мен е най-добре нещо дребно за нея за спомен от теб, но в никакъв случай да е обвързано с  домът й, и за основно пликче. Клише, ама, съм сигурна, че няма да го откажат.

Видях, че Малина е отговорила на по-голяма част от въпросите ми и не, не е за мен тая работа с тези пелени. Пък и ако сме навън и трябва да преобувам, после трябва да нося нааканите гащи в чантата ли?

# 561

И аз за сега се придържам към памперсите, което ми напомня да питам по колко долу - горе на ден ще са ми нужни, за да знам с колко да се запася за начало? Те на месеци ли са, т.е. пише ли кой за колко месеца е, или друго трябва да гледам?

Кучо, браво за количката и най-вече за отстъпката Simple Smile

И последно - някой приготвя ли си от сега пюрета? Какви, как, моля да сподели.

soho doll - памперсите са на килограми - т.е. новородено (размер 1) е да речем 2-5кг, размер 2 е 3-6кг и т.н. Съобразяваш се по килограмите на детето, като гледаш долната граница, обикновено много преди бебето да е стигнало до горната почват да протичат, заради което нормално минаваш на следващия размер когато бебето ти е на долната му граница. За доносено бебе обикновено се почва от размер двойка.

Колко памперси на ден ще ползваш зависи и от теб и от бебето - моята имаше гъбички в началото и съм сменяла до 12 памперса на ден, нормално към 7-8 - на всяко акане.

Не се запасявай с памперси. Вземи си малък пакет - може два различни вида. Някои бебета се обриват от геловете на дадена марка и трябва да минеш на друга, на други пък не са удобни и протичат. Аз специално смених всички видове на пазара, като имаше момент около дадени килограми, в който всеки от тях ми е протичал - нещо на крачетата бяха хлабави горния размер, а долния път протичаше на гръбчето.

# 562
Относно многократните пелени, както всички знаем, родителите ни не са имали избор. Споделих с майка ми този уикенд, че някои родители сега са избрали да ползват такива. И нейната реакция беше, ужас, едно време по цял ден само прах, суших и гладих пелени, не мога да си представя, че някой доброволно би се върнал към това.

Аз от няколко дена чета темите за пелените и гледам клипове в ютюб за тяхната употреба, определено не е същото като тези от едно време, принципа е същия, но материите са подобрени, дизайнът е като на еднократен памперс,прането става в пералня и няма нужда от гладене. Едно време е било просто правоъгълно парче между краката и отгоре са нахлузвали найлонови гащички, а тези сега са изцяло дизайн на памперс, което изглежда основното удобство.

Мен ме притеснява миризмата, както е казала malina07, макар че нямам намерение да ги държа да отлежават твърде дълго неизпрани, а и у дома мръсното бельо се държи в кошове на терасата ( един за нас и един за Ива), защото нямаме място в банята и примерно като имаш хвърлени потни ризи или мръсни чорапи, с извинение, не се осмърдява цялата къща....

soho doll , оказва се,че вътре в пелената се слага една "хартийка", върху която се задържа акито и после го изхвърляш в тоалетната. Продават се специални хартийки, но за по-икономично може да се слага и лигнин. Другото се пере. Очаква се в това другото да има само урина и отцедена вода от акито. И все пак аз не съм много спокойна, като майка,отгледала едно кърмено дете, знам,че акито до шестия месец си е течно, а после зависи как ти върви захранването, си е най-много гъсто като пюре. Но Памперс има приятелки,които ползват такива пелени и обеща да пита и да ми пише.

Аз признавам,че съм единствено изкушена от идеята да не давам всеки месец по 100-150лв за еднократни памперси. Дори да купувам от най-евтините от Лидл и Билла,пак разходът е сериозен и си струва да се намали, макар с малко повече жертви. С тези пелени разходът е около 200лв накуп, дори 300 да е , пак доста си спестил.Е, ако финансите не са проблем в семейството, няма място за дискусия. Но в нашето семейство в момента абсолютно е оправдано да помисля над въпроса.
Продължавам да чета темата за многократните пелени и да се ограмотявам.

# 563
  • Пловдив
Най-близо до дупето се слагат хартиена подложка от чиста целулоза или бамбукова хартия, през която минава пишкането, но акито не. Нея я изхвърляш в тоалетната. Така, че пелената си остава само напишкана. Предполагам, че действията са същите като да изпереш напикани дрехи - чувала съм, че при някой деца и еднократни пелени пропускат.
За дезинфектант се използват няколко капки масло от чаено дърво.
Ако тъкмо излезнем и бебето се наака, ще сменя памперса, но дупето няма да е измито. Аз бих побързала да се прибера вкъщи да го измия. Ако се напишка те носят колкото еднократните на пишкане. Дори и да го сменя колко време да сме навън, че да си я нося с мен. Но пък хората и затова са помислили - има едни непромокаеми торби, които се продават или просто използваш найлонова торба с "цип" за да ги запечаташ.
Не ми се вижда по сложно... затова ще опитам. За мен са от значение финансите и това, че до бебо няма да се допират химикали...

# 564
  • София
А, разбира се, че всичко опира до финанси, те винаги са проблем. Обаче има хора и хора, и аз съм от онези, които гледат да се улеснят максимално. Преди, когато се обсъждаха за пръв път тук тези пелени, само отворих да видя как изглеждат и до там. Сега като заговорихте ми хрумнаха всичките ми питания. Обаче не са никак евтини според мен /това в случай, че реша да взема едни за проба/ 30-40-50лв. за гащи за проба това за мен е свръх разхищение. Разбира се, вие сте решили да ползвате само тях и затова поръчвате количества по-евтино, но за едната проба в моят случай, ми е множко. Трябва да разпитам някой познат дали ползва да видя на живо, че така все още не ми хващат вяра.
И въпросът със събирането на достатъчна количество за пералня остава, както е споменала Амели, ароматът ще е проблем Simple Smile И точно за консистенцията се притеснявам аз, че ще се омажем до ушите. Ох, да не продължавам, че ще влезна в темата със смешките и тъпи изказвания Simple Smile

# 565
  • Пловдив
 Grinning
Само спокойно, не е нужно и не е идеята да се изнервяте, става въпрос за едни гащи все пак.  Grinning
Просто се чудехте за разни ситуации и аз отговарях как стоят нещата със "самочувствието", че съм прочела повечко за тия "нещица". Пък всеки ще си се омазва с акита както си е решил. Дай Боже да сме живи и здрави само.
Мир и спокойствие  Peace

# 566
Сохомерси Hug
за пелените и аз ще мина на по лесния вариант-памперсите Mr. Green

# 567
Кики ти оправи ли поне кашлицата и носа, та сега с нова екстра се сдоби? Мен също ми се схваща от време на време левия крак и няма мърдане, но чак така  ooooh! Вчера много ме боля корема, а и малката беше адски активна, и многоооо подскачаше. Аз се  надявам, тъй като беше в средата на корема ми, а не ниско долу както обикновенно, вече да се е обърнала, но това ще стане ясно чакккккк след отпуската седмицата 22.07., до тогава ще си се надявам само  Mr. Green

За съжаление още не съм се оправила Sad Само ми се трупат някакви гадости, а и забравих разбира се да се "похваля" и за другата си придобивка след антибиотика - гъбите, но тях вече ги оправих. Абе живи и здрави бебчета да ни се родят, пък това се забравя. Сега ще търпим, нямаме друг избор Blush
Иначе за твоята бебка, като гледам как си го описала, май ще имаш късмета да се е обърнала вече. Стискам палци Wink

# 568
Чета, чета и пак ми се струва по-гадно с тези многократни пелени, но това е само мое мнение и е напълно възможно само да ми изглежда така.
Майка ми също сподели, че е слагала и мен и сестра ми над леген още на няколко месеца и до годинката сме си ходели до тоалетна като големи хора
  Mr. Green

# 569
  • Rennes, France
Нямам навика да се "бъркам" в отчетните теми, но сега се изкуших...чета ви, и затова се включвам по едни от въпросите - многократните пелени!

Изгледах сина ми с такива от първите дни, след като изчисти мекониума. Няма ама абсолютно никакви проблеми с миризмата, пропускали са в началото докато наглася около бедрата, факт е че не използвах бодита поради тази причина, че като се намокри, сменах всичко - ползвах камизолки. Акитата се изплакват със студена вода, и после се складиран и чакат за пране - чисто и просто в коша, но нищо специално. Перях първо отделно, после всичко заедно за сина ми на 60градуса - за мен по-малка Т не е достатъчна. Издържаха и още ги ползвам за нощния сън. Не съм съчетавала с ЕБХ но много майки го правят, аз просто не улавях сигналите, после дойде гредането при детегледачка стана трудно да прилагам това, но не се оплаквам ходи си на гърне като пич и няма пропуски. Сега само ще подменя 2-3 бройки които дадоха фира от толкова пране и пак ще ги ползвам. Много лесно съхнат, удобни са и въобще не са трудни за ползване, ако има слънце дори и да е студено - слагайте ги навън да съхнат. Важен е праха - за ползвах и ползвам само Био такъв и не съм имала проблеми. Няма петна...През нощта слагах две подложки в джоба и така. За инфо аз съм на Фъзи Бънц /Fuzzi Bunz/ - всичко в едно. Иначе за финансовата гледна точка е така, но се замислете и за това което спестявате на Планетата защото един пампрес се разгражда около 200-500години!!! Ето и статии които четох в началото при закупуването им:
http://www.estestveno.com/node/282
За тези от вас които ще ме оборят с честото пускане на пералня - не е по-често от обикновеното и използвайки Еко прах, е в пъти по добре от хвърлянето на един памперс в коша - лично мнение Peace И последно инфо - купих 21 броя - по 7 броя на ден, перях през ден! Надявам се да е било полезно. По другите теми не се включвам, защото има разлика в проследяване на бременност в БГ и в чужбина, както и при самото раждане и отглеждане. Но пожелавам на всички успех и сладки, поспаливи и добре папкащи бебета Hug

Общи условия

Активация на акаунт