СЕПТЕМВРИйската дружина вече е в последната третина - Тема №18

• 24 472
  • 725
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте   preggo .
Снощи имахме гости(свекъра , свекървата и баща ми),от както с ме в новото жилище за пръв път идват.Съответно тряваше да се постарая повече.Тази сутрин съм като блъсната от влак. smile3507
Аз да се похваля вече се спряхме на име.Ние с ММ имахме няколко фаворита ама искахме да знаем дали баща му държи да е  точно неговото или с неговата буква за мое  newsm44  щастие  иска да е само с неговата буква.Дори казаха ,че нямат притенции как да се казва.Ама все пак нали си ги знаете възрастните хора,след време може да ни пилят на главите.Та бебо вече си има име Константин.Трябва да помислим и за женско ,че накрая да няма изненади .
За матрачетата , и аз мислех да попитам ,че не сме избрали още.Свекъра предложи да вземем с мемори пяна на Дормео.Но знам , че са много скъпи и не ми се иска да давам толкова пари за матраче, но пък и не ми се иска да е някакъв обикновен и да вземем да направим бела .
Аз киселините ги моря със Фанта или ябъки,също гледам да не ям много късно.Максимум в 19ч.
сега и момента да се оплача- бебо явно ми притиска нещо долу и от време на време ме срязва много жестоко и не мога да мръдна, нов същото време корема не ми е твърди гледам да не си вкарвам филми.Защото АГ ми беше казала веднъж , че бебо притиска някой нерв и сигурно от това са болките щом нямам стягания на корема.
Някой знае ли колко се плаща  еднократна та помощ за първо дете?
Много писах пак  ooooh!
П.П.Сега надникнах в августовата тема и видях , че има 2 мамита ,които са родили близначета.Да да им живи и здрави

Последна редакция: вт, 02 юли 2013, 11:43 от silvi26

# 541
  • София
silvi26   200 лв е еднократната помощ за първо дете  Tired

# 542
Какво е ЕБХ  Embarassed

Amelly, позната на моя близка имаха подобен проблем докато не й отидоха на гости. Там малката видя, че в тоалетната тече синя вода (от онези таблетки дето се пускат в казанчето) и много й хареса. Приложиха го и вкъщи с уговорката, че водата се пуска само при нужда и на малката понеже й беше мн интересно си притичваше редовно до wc-то.

# 543
Здравейте!

Аз вчера пих късно кафе и не можах да заспя до 2 часа,голямо въртене беше. Тази глупост повече няма да я правя. А и днес трябваше да стана, че имах час за козметик. Едвам стигнах до козметичката, а е на 5 минути, изпитвам тежест ниско долу, задушавам се.
До тоалетна ставам 1-2 пъти
За спането на децата - Габи ще си спи в нейната стая, а ние с бебо в спалнята с ММ.
За еднократната помощ http://pomosti.oneinform.com/sp.html

# 544
Здравейте отново, момичета!
Аз бях по задачки и се върнах доста изморена. Сега ще почивам, че да не стане като вчера да ми се стяга корема.
Чакам си болничния и съм решила първата покупка за бебе да е бяла шапка, от суеверие. Утре съм на ЖК и ще имам какво да отчитам.
За спането - ние имаме малка спалня, но всички ще спим заедно в нея. Навсякъде има много мебели, нямаме възможност да отделим стая за баткото, за съжаление.
ЕБХ не съм практикувала. Ние бяхме с памперс до 1 г. и 9 м. когато тръгна на ясла и го махна за 2-3 дни буквално. Преди това всеки опит за гърне беше придружен с писъци и изпъване на краката.
Еднократната помощ за първо дете е 250 лв.

# 545
Благодаря момичета   bouquet

# 546

Естествена бебешка хигиена.
Има специална тема тук във форума, иди да разгледаш ако ти е интересно, че ме мързи да преразказвам.

# 547
Ахааа мерси Simple Smile

# 548
  • Пловдив
Amelly направо се учудих, ти беше една от песимистките по отношение на многократните пеленки или поне така ми се стори  Grinning
В началото ще сме с еднократни пелени докато се ориентирам като първескиня с бебешките истории. Взела съм 90броя пакет. После почваме с многократните. Та искам да кажа, че седмица след като родя - живот и здраве - ще ви пиша - ако намеря време в калабълъка - дали многократните стават или не стават. За сефте и аз ще ги ползвам (както и еднократни  Grinning). Затова съм си взела засега само 7 броя, но гледам има хубава оферта от хубавите с вътрешност на пелената бамбук та може да се изкуша и повечко да взема.
Мисля, че ЕБХ е свързана с многократните пеленки.
За момичетата от Пловдив, случайно преди месец се запознах във форума с една мама термин юли, но днес ми писа, че е родила в края на миналия месец - да са живи и здрави. Раждала е във ВМИ - много разочарована  newsm78 Това вече почти на 90% (като Amelly) ме ориентира за Окръжна.
Миналата нощ моята буба нямаше нагласяне едно въртене, та чак до снощи. През нощта тук таме я усещах, и тази сутрин пак започна.

# 549
Amelly направо се учудих, ти беше една от песимистките по отношение на многократните пеленки или поне така ми се стори  Grinning

Да, така е, звучеше ми ужасно сложно, но пък не бях отделила много време за задълбочен анализ, сега докато лежах в болницата и нямах друга работа,се ограмотих малко повече,но още имам неясни въпроси относно употребата им и затова казвам,че съм се навила на 70% да ги пробвам.

Имаш ли представа за тяхната износоустойчивост?
Да вземем, например, служебната униформа на баща ми- има 4 ризи, които се перат след всяко обличане. Натоварването с мръсотия не е като при памперсите и въпреки това 4 ризи за една година стават на парцал, като все пак имаш предвид,че една риза се пере веднъж на 4 дена, а памперсите ще ги въртиш в пералнята всеки ден. Ще издържат ли една година без да се разпаднат, окъсат, провиснат и т.н. Като им гледам пластмасовите копченца, а и все пак съм прала детски дрешки и играчки, съм сигурна,че пералнята бързо ще им разкаже играта.
Ей такива разни въпроси ми се въртят, заради които още обмислям инвестицията.

Последна редакция: вт, 02 юли 2013, 13:06 от Amelly

# 550
Здравейте preggoпри нас нищо ново,отдала съм се на мързелуване,а толкова много има за шетане,но сега беб е най важен :naughty
честито и на другите мами влезнали в 8м Hug
Сохотози прах от ДМ течен ли е,и колко струва?похвалиха ми и техните бебешки продукти,май ще ги пробвам Peace
за ставането нощем до 00 при мен е закон през 2ч Whistlingтази сутрин си поспах обаче добре,станах  чааак в 9ч,не ми се беше случвало отдавна.
завид,завид на мамите които са на преглед тия дни,аз съм чак на 18-ти Twisted Evil ще чакаме само добри новини Peace
Хубав ден на всички Heart Eyes

# 551
Относно многократните пелени, както всички знаем, родителите ни не са имали избор. Споделих с майка ми този уикенд, че някои родители сега са избрали да ползват такива. И нейната реакция беше, ужас, едно време по цял ден само прах, суших и гладих пелени, не мога да си представя, че някой доброволно би се върнал към това.
За мен лично не е имало двуомене, аз съм твърдо за памперсите, но споделям за мамите, които още се чудят.

# 552
  • Gone with the wind
Йоана, хем е така, хем не съвсем - като знам как мразя превръзките ... само заради това бих се насочила към многократните пелени. Аз така или иначе съм решила, че първият месец ще е на памперси, докато се поокопитя аз самата

Ходихме до магазина да си поръчам количка - еми нямаше с рамата, с която искам. Аха да поръчам с друга рама, но ме разубедиха - до септември щели да имат поне 1 внос, без количка нямало да ме оставят  Laughing
Даже и 10% отстъпка си договорих, та съм доволна

# 553
Здравейте и от мен момичета Hug

Днес добре се разходих,времето е невроятно!

Гледам,че много мами се чудят по повод поръчката на матраче.Това което знам е,че матрака за бебе и дори след това за подрастващи-трябва да е ортопедичен,т.е.твърд матрак,за да се избегнат изкривявания.В тази връзка мемори пяната е подходяща за възрастни,но не и за деца.Вече всеки си преценява какво да вземе:)Известно време работех във фирмата вносител на Магнифлекс и научих доста по повод матраците.Това,което вчера споделих е за матрачетата на Пиер Карден-на Магнифлекс-да не звучи като реклама Embarassed-но мисля,че са страхотен избор и цената си заслужава.Единственото,което бих искала да ви предупредя е да не купувате матрак на Магнифлекс от Метро,Практикер и подобни вериги-там цената е за сметка на качеството-има отделна серия,която се произвежда за тях-веригите,макар и марката да е същата.
Малко дълго стана....
Прекрасен и слънчев ден от мен   bouquet

# 554
Привет пупита , сега се връщаме от пазар ,а бяхме и в болницата бебовци са много добре , над килограм са и двамата  Grinning  И гадните левкоцити са се махнали не знам как ,но ги няма  WinkПреди само госпожицата изоставаше от календара сега са и двамата с около седмица , но имаше обучение и лекарката обясни че не е толкова важно дали се движи по ехограф а дали расте енбриона ,при близнаци не ги сравняват защото всеки е различен сам за себе си ,това беше най смисленото обяснение от много време (сигурно щото не беше за мойте уши) Joy
Купих специален леген само за бебовци,щипки още 2 пакета памперси и вакуум торби много е зарибяващо ,кефя се колко място остава smile3521Ставам поне по 6 пъти през ноща ,ако са по малко чак ми е странно. Сега пускам перална и май ще поспя че яко ме мързи.

Общи условия

Активация на акаунт