СЕПТЕМВРИйската дружина вече е в последната третина - Тема №18

• 24 475
  • 725
  •   1
Отговори
# 525
За по-голямото дете - в момента спи в отделна стая, отвреме на време идва баба ѝ и спи при нея. От няколко нощи насам не иска да си спи в нейната стая обаче, иска при нас. Засега се дърпаме точно защото няма как - никой няма да се наспива, спалнята ни е от най-малките, а дребната страшно много се върти и най обича да спи с крака върху нечия глава  Crazy А като се роди бебето изобщо няма как, защото никой няма да спи. Засега планът е бебето да спи с нас в спалнята в кошарка, обаче съм сигурна че дребната ще иска да се нанесе и тя при нас, планът ми е да извикаме баба ѝ тогава да спят в нейната стая заедно.

Упражненията с бебе са много добри, аз обаче с каката не можах да ги прилагам, дано с новото стане  Heart Eyes

Мен много ме вълнува темата ЕБХ и напоследък изчитам цялата литература по въпроса. Мамите с по-големи деца - практикували ли сте ЕБХ с тях, имаше ли ефект, кога отказахте памперса напълно? И как са децата ви като характер - тези с които сте го практикували?
С каката най-големия проблем ми беше и си остава махането на памперса и най-вече акането, а през какво минаваме всяка седмица докато се изака не искам да разправям  ooooh! Този ужас не мога да го преживея отново, затова този път ще пробвам с ЕБХ, интересува ме само да не постигна обратния ефект.

# 526
Добро утро   bouquet
Аз тази нощ бих всякакви рекорди за ставане до WC-то цели 4 пъти ставах да пишкам  Shocked и то си пишкам как си трябва а не по малко,мале мале ако така ще е до края незнам ще се пренасям в тоалетната  Laughing

Че това рекорд ли е? Мен толкова ми е в ненатоварени нощи  Laughing

Не се шашкайте с мерки и теглилки по ехограф, бебето трябва да е абсолютно хоризонтално за да го измерят правилно, ако е леко врътнато става с няколко см по-малко, а оттам и разминаванията. Аз съм споделяла, че в началото на 9ти месец каката беше уж 4кг и щеше да стигне много над, пък тя взе че се роди на термин след един месец точно 3  Mr. Green

# 527
Добрютро и от мен!
tuitito  благодаря ти за съвета. Аз направих друг бъркоч - стрит лук със сол. Днес ставам и няма нито оток, почти няма и болка. И  права си, че падането е от бг тротоарите  hahaha  
Обаче пък явно съм се стреснала повече от колкото си мисля и сутринта ми цъфна стресница  ooooh!  отврат.
Майсторите лопат и тропат. Ремонта тече, аз по-добре да се изнасям някъде, ама с тоя крак на къде  Whistling
на мен вечер като ми се приходи до WC, трябва да стана, да си отключа входната врата и да сляза чак на долния етаж и там да отключа и ей ме на до WC  hahaha  Гледам вечер да не пия много течности, да не ми се налага да ставам.
Хубав ден на всички!

# 528
Добро утро !
Лулу, и на мен ми се струва най-удачно таткото да спи при баткото в спалнята , а ти с малчо в хола. Така дори , когато ставаш през нощта няма да ги събуждаш тях . Мисля, че и баткото ще се чувства по-комфортно ако бебето е в отделно помещение .  Peace
После пак ще пиша , че моята красавица ме атакува здраво сега. Whistling

# 529
Добро утро Hug Да ви се оплача и аз Sad От доста време си ме боли таза, но от снощи болката вече стана почти нетърпима. Движа се с триста зора и не ми се мъдра от кревата като знам какъв ужас е Cry От болката в таза имам чувството, че ме боли всичко, краката са ми трудно подвижни и съм като някоя стара баба hahaha Често се будих тази нощ от болката, а през останалото време сънувах болници и лекари. Гадна работа Embarassed
За тоалетната - през нощта ставам по един път, а има и случаи, в които пропускам Crazy
Хубав ден ви желая!

# 530
Здравейте, момичета. Не мога да открия Петя кое лекарство беше похвалила за киселини. Вие помните ли? ММ цяла нощ се въртя със зверска кашлица и киселини и днес трябва да му купя нещо.

# 531
ushana не беше ли талцит.  newsm78 Аз знам и Ранитидин мисля че беше.

# 532
Mirka, беше нещо със "З", но си записах и твоите идеи. Амели, радвам се, че са те изписали. Не се ядосвай /макар че аз бих избесняла де/. Малко подреди и извикай фирмата да почистят. Не се претоварвай!

# 533
  • София
Лекарството против киселини, което препоръча Петя е Зероацид.

Амели, направо им занеси столовете, имат налични, ще ги сменят. Ако пазиш кашоните , занеси им и тях.

Тази нощ отново сънувах, че започвам да раждам. В съня ми нищо не ме боли и като се събудя съм спокойна, притеснява ме да не взема наистина преждевременно да започна да раждам.

# 534
Добро утро!Аз набързо,че момъка искал да поиграе на компа,че досега беше наказан  Rolling Eyes
Петя,добре да си изкара почивката,Амели добре си си дошла!
Лулу,ние ще бъдем -баткото отделно,аз ,бебето и таткото в спалнята,ако пречим с бебето таткото да се мести в детската  Rolling Eyes
Честити ви придобивки на всички,със здраве да си ги ползвате!Аз купих комплект чаршафчета,бяло с розови сърца и една хавлийка  още.
От два дена обаче никак не ми е спокойна нощта.През цялата нощ ставам да пикая по 10 пъти,боли ме ниско долу като се въртя на ляво надясно и като се изправям ми се стяга корема.Ох,нямам търпение вече да свърши и да се гушкаме с беба.
Ширина,това с кръвното  Tired следи го,не е мног одобре.Ако са ти предписани лекарства  си ги пий редовно.Аз съм с високо кръвно по принцип,но засега уж не съм го вдигала/освен покрай притесненията за дауна/Имам предписани хапове,но още не съм ги почвала,че засега не ми се налага.А за бебето,то всичко си е относително,има дребни и едри хора ,тъй че аз на тези апарати много не им вярвам.
Отивам да си пия кафето,че преди час станах.

# 535
Lulu25, ще трябва да пробвате различни варианти и да изберете, нали знаеш,че на теория е едно, на практика - точно обратното  Simple Smile
аз планувам да ги слагам бебето + Ива в леглото на Ива. Както вече знаете, ние в момента имаме само една обзаведена стая, в която има едно родителско легло и едно детско ( и един гардероб). За стаята в ремонт се предвижда закупуване на диван, обаче мъжа ми след престоя в болницата настоява да спрем ремонта докато не родя. Така че нашите възможности за сега са съвсем ограничени, определено в началото ще спим всички в една стая,а как ще се комбинираме на двата кревата ще е въпрос на моментна импровизация  Simple Smile Татито вече счита,че се е уредил, като се самопредложи да спи в колата  Laughing

Аз не съм пробвала ЕБХ, твърде съм мързелива, а сега обмислям закупуването на многократни пелени, като съм се навила на 70-80%.
Тая работа със свалянето на памперса е индивидуална като всичко друго в живота. Ива си го свали сама на 1г и 2 месеца, беше май-юни, явно й беше топло, още не можеше да говори като хората, но почна да се тръшка и не позволяваше да го слагам, аз изпаднах в ужас как постоянно ще се напикава и насира и си мислех,че няма да можем да излезем навън докато стане първи клас, обаче о чудо! нито едно пропуснато пишо или аки, жив късмет!
Едно наше приятелче пък пишка в тоалетната, обаче не може да ака там, психологически проблем, настоява да му се сложи памперс и ака вътре, вече е на 3 и половина.
Аз не мога да ходя в обществени тоалетни, усещам позив, но като вляза в тоалетната ,ми отминава  и мога да устискам до вкъщи. Това е всичко в главите ни, и на децата ни, зорлем нищо не става, вкл. и махането на памперса.

Кики, не че това ще те успокои, но и аз съм в сходна ситуация. Дали от инжекциите в дупето, дали от друго, но ми е схванато цялото ляво бедро от кръста до коляното, с особена пронизваща болка в бедрената ябълка, не мога да го раздвижа, ходя като инвалид, куцукайки на десния крак, а левия ми виси във въздуха.Опитвам да го мърдам и се надявам до няколко дена да отпусне, иначе по-добре да ме застрелят като куц кон.

# 536
За киселини на мен лично ми помага газираната вода.
Kikito86, от 3 седмици ме болят ребрата, болката е толкова силна в областта на слънчевия сплит, че дори и при поемане на въздух не се издържа. Ходих на лекар и казаха, че нещо притиска, защото го нося високо.

# 537
  • София
На мен онзи ден за киселините ми помогна газираната вода 2 ябълки Simple Smile ММ ми беше взел газирана вода с вкус на лимон,много освежаваща,но предполагам че и от обикновенна ще минат Simple Smile

# 538
Аз не съм пробвала ЕБХ, твърде съм мързелива, а сега обмислям закупуването на многократни пелени, като съм се навила на 70-80%.

Това с многократните пелени ми се струва много по-тежко от ЕБХ, особено както моята акаше по 7-8 пъти дневно до една годинка  Mr. Green

Аз махнах памперса малко преди дребната да навърши 2г. За съжаление отпуската свърши, върнах се на работа, а майка ми го върна, за да не се напишквала като са навън, че какво щяла да я прави  ooooh! Огромна грешка, мине ли две годинки и изпадне ли в бебешкия пубертет иди махай каквото искаш, то бебето става човек и казва "не" Crazy
И при нас в момента проблема е психологически и се задълбочава, лошото е, че от там произтичат и един куп здравословни проблеми след това. Сега съм се спряла на ЕБХ с надеждата, че бебето ще го науча от рано да ака навсякъде където го сложа - било то тоалетна, гърне, тревичка. А също и да не търпи да седи наакан. И с тайната надежда, че каката ще го имитира и ще спре да се стиска по цели седмици Crazy
Затова търся съвети от някой, който е прилагал.

# 539

Това с многократните пелени ми се струва много по-тежко от ЕБХ, особено както моята акаше по 7-8 пъти дневно до една годинка  Mr. Green

Моля  те, развий идеята си защо ти се вижда по-тежко. Аз четох, говорих с Памперс, която е решена да ги ползва и не намирам- на теория- особена сложност. Звучи така сякаш е същото като еднократните, само че тези другите не ги хвърляш в коша,а в пералнята за пране. Ако имаш по-близка представа за употребата им, пиши ми, защото както казах, още не съм взела решение и не искам да се прецакам  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт