СЕПТЕМВРИйската дружина вече е в последната третина - Тема №18

• 24 481
  • 725
  •   1
Отговори
# 510
  • велико търново
добър ве4ер мам4ета,да ви се похваля днес бяхме на жк за първи път 4ухме тоновете на бебето беше много вълнуващо,но няколко неща ме притесниха,първото беше високото кръвно а именно 140/100 и ми каза да го следя 3 пъти на ден как върви и да си записвам на една бележка и края на седмицата да и се обадя и да и кажа а ако 3 дена подред е високо веднага да и се обадя.... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes др което беше отидохме на ехограф и там вс си вървеше добре дробовете сърцето гръбнака сму4еше си пръста а после си по4еса носа  Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning  малка маймунка  Crazy докато се радвахме докторката видя 4е всъщност изостава с 2 седмици,казах и 4е миналия път беше с седмица и 4 дена а сега е с 2 седмици....вместо 29 бебето е с размери на 27 седмица-986гр и ми каза в сряда да и звънна да се уто4ним кога да отида да ме погледне на някъв др ехограф и да види за 2 седмици бебето колко ще натдаде...малко ме притесни това Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyesпия си витамини и вс а що изостава тка нз newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

# 511
Мен след първото раждане си ми остана коремче въпреки че бях станала кожа и кости докато тръгна на работа. Стягащите гащи не ми помогнаха, въпрос на коремни мускули. Трябва преди това да са били стегнати. Сега почвам коремните преси след като родя, ако бебо ме остави разбира се.

При мен - обратното. Коремът ми се прибра своевременно, без да нося стягащи гащи и без да правя коремни преси. Правех само едни упражнения с бебето - нещо като коремни преси, ама не точно и в никакъв случай редовно - и ги правех, защото на него му беше забавно така, а не заради спорта толкова. За спорт нямах никакво време. Остана ми известно коремче докато не си върнах килограмите (постепенно до около година след раждането). С намаляването на килограмите изчезна и коремчето, макар че не мога да си кривя душата, че стана съвсем както бях. Мисля, че за това допринасят кърменето и плавното смъкване на килограмите, иначе не съм била кой знае каква атлетка с кой знае колко развити коремни мускули.

Така че тези гащи аз си мисля, че са нещо като мазилата против стрии или капките за колики - за успокоение на майките и ефект, който изобщо не зависи от тях, а от други фактори  Mr. Green

Сега междудругото си мисля пак да се оглеждам за тези "гимнастики" с бебето - беше много забавно, хем ти извършваш някаква физическа дейност, хем и бебето се радва, хем можеш да ги правиш по всяко време, когато се чудиш така или иначе какво да го правиш това врещящото Simple Smile Неудобството е, че времето ти и начинът ти на "спортуване" се определят изцяло от него Mr. Green

# 512
Здравейте и от мен пупинки   bouquet
Влизам да ви се похваля, че и аз днес си накупих наякой неща за беби - комплект за изписване и олекотено юрганче с чершафче и възглавничка  Hugох много съм доволна  Hug Hug Hug
Аз на преглед съм на 4.07 и нямам търпение вече днес ходих само за болничен и си изпросих направо в четвъртък да ми пуснат изследвания  Mr. Green
Връщам се да ви чета, че днес не съм влизала и досега готвих Mr. Green

# 513
RAQSVETLINA честито ти покупки

# 514
Здравейте !
Честито на всички за новите придобивки , със здраве да си ги ползвате !
Днес само влизам от време на време да прочета на бързо какво пишете , но чак сега ми остава малко време да драсна и аз . Времето ми минава м/у готвене , хранене на малката , чистене , пране , и ходене на разходки . Когато съм сама това е положението , няма кой да ме отмени за нищо , но не се оплаквам ( уж  Mr. Green) дано така времето мине по-бързо . Вече и аз съм си направила план горе-долу какво остава да купя и само чакам с нетърпение да се сдобия с повечко парички.  smile3508
Имам чувството че някой е чул молитвите ми за по -прохладно време . Просто е идеално в момента  Heart Eyes  Топличко , като вечер най-много лека връхна дреха да метна . Да можеше да остане така до края на лятото  Mr. Green
Ширина, дано високото кръвно не се повтаря , че прееклампсията не е хубаво нещо . А за размерите , не се шашкай толкова , вече го обсъждахме , че ехографите няма как реално да измерят колко тежи бебето. А и не всички бебета са еднакви. Едни се раждат 2.900 , други 4.000 , та няма и как  сега да са еднакви .

Лека нощ от мен  smile3524

# 515
 Добро утро момичета!
 В 03:45 ч. се събудих от ужасни киселини. Добре, че имаше газирана вода в хладилника. Ставах, пих и легнах.

# 516
Привет и от мен!
Тази вечер беше хладно и успях да поспя, и бебето беше кротко, и краката ми изтръпваха поносимо.
Вчера доста се поразходих и ме заболя кръста, а до обед започнах да получавам и по-чести контракции, но следобед легнах и не съм мърдала, докато не дойде време за вземане от детската градина.
В тази връзка, мамите с второ как ще процедирате с детската градина? Около и сле раждането ще пускате ли големите да ходят? Аз още не съм решила но като че ли ми се иска да не ходи, че да ограничим заразите около новороденото. Споделете плановете си.

# 517
Добро утро!

Моят по принцип не ходи на детска градина, а на работа с мен и от време на време на забавачка, така че и не носи кой знае какви зарази. Най-вероятно обаче ще си гледам двамата вкъщи с бебето на първо време, а за после - не знам, ще трябва да помисля, защото пък вече става голям и ми се иска да ходи някъде да общува с деца и да учи нещо  newsm78

Аз имам друга голяма драма със спането, която не мога да реша. Ще се повтаря, ама да питам пак майките с по-големи деца, които спят в отделна стая. Минах през хиляда варианта като идея и не мога да избера нито един. При нас стаите за сън са две, като едната в едната си част е и хол - там спим ние, а Боил - в отделна.
Първо мислех бебето като се роди аз и бебето да отидем в неговата стая, а той - при татко си. Добре, обаче така първо ще му разваля изградените вече навици за заспиване сам, второ това, че ще е в хола, значи че няма да може да си ляга навреме, а ще виси с баща си до нощите.  ooooh! А за нас пък няма да има никакъв момент на тишина и спокойствие без будно дете наоколо  Embarassed
Сега ми хрумна другата идея, аз и бебето да отидем при него, като няма да взимам отделно легло за бебето на първо време, а то ще спи до мен, за да може като мрънне, да го придърпам набързо до мен и да не събуди баткото. Това ми се струва разумно, но така пък ще трябва да поемам отговорност и за двете деца, а таткото да си се шири на спокойствие (кой като него  Mr. Green), а и ще ми е притеснено хем бебето да успокоявам, хем да внимавам да не събудим баткото...
Съществува и вариантът, разбира се, баткото да си остане сам в стаята, а бебето да спи при нас. Така пък се притеснявам баткото да не се почувства изолиран, а и вероятно на таткото ще пречим да се наспива (аз не съм привърженик на идеята, че всички трябва да не спят от солидарност Peace - по-добре поне единият да се е наспал, за да може да отмени другия и да бъде адекватен).

Голяма дилема, голямо нещо  hahaha Бих го оставила за решение за след раждането, ако не изискваше преустройства вкъщи, купуване на легла и т.н. Та бих била благодарна, ако споделите как вие сте намислили да разрешите въпроса със спането.

# 518
  • Gone with the wind
Лулу, а не може ли да пратиш таткото да спи при Боил? Така хем той ще си запази навика да заспива сам, хем няма да е изолиран, хем с бебун няма да будите никой по нощите

# 519
Лулу, а не може ли да пратиш таткото да спи при Боил? Така хем той ще си запази навика да заспива сам, хем няма да е изолиран, хем с бебун няма да будите никой по нощите

Откровено казано, тази идея не ми беше хрумнала, много съм зле Simple Smile Почвам да обмислям и нея Simple Smile

# 520
Добро утро на всички маминки  bouquet

Lulu25 , сподели и тук упражненията, които ще намериш. И аз бих ги правила с удоволствие  Crazy

На нас вчера ни монтираха всичко в банята и днес ще пренесем опакования багаж. Сигурно до 2 дни се омитаме от квартирата, нооо няма да мога да ви следя поне седмица  Tired Ще се наложи и някой друг да пусне новата тема, защото няма да имам нет.

За киселините - нямам като цяло, но забелязах че когато ям по-късно (например 1-2 часа преди лягане) и после цяла нощ ми е много гадно на стомаха. Вчера последното ми ядене беше следобед (после само плодове) и спах като човек. Може би има връзка и по този начин може да се избегнат киселините.  newsm78

Отивам да стягам останалия багаж, да готвя и да лягам да почивам, че довечера работа ни чака  Heart Eyes

# 521
Вчера съм се узорила с домакинските работи Mr. Green ама днес отивам на разходка първо и после ще видя кво ще правя Blush

Лулу, напълно спделям мнението на Кучо, щом и той гледа Тв до късно малкия щее заспал сам и после баща му отива при него, а ти в спалнята ще спиш с бебто, поне в началото, после може да събереш децата в една стая да свикват заедно. Ние съсъ сестра ми винаги сме спали заедно и така си бяхме свикнали от както тя се роди. Peace
Ширина, ако вдигаш кръвно ще те вкарат в болницата поне за 5 дни, аз имам съвет, пий мноооооого вода. Лекарствота за високо кръвно налягане имитират точно високо съдържание на вода в организма и така намаляват кръвното, яж два банана преди обяд или около и много други после, за да се ареждаш с фибри. Hug

# 522
Добро утро,мацки,наистина много сте изписали....
Ширина,дано всичко е наред с бебка,сигурна съм че ще е добре.Само не се филмирай-аз в такива филми се вкарах,че още не мога да изляза.

# 523
Добро утро дами!
Относно тежестта и стягането на корема-след активната почивка вчера днес определено ми е по-добре. Май и днес ще се отдам на мързел  Crazy
Хубав и спокоен ден ви пожелавам!

# 524
  • София
Добро утро   bouquet
Аз тази нощ бих всякакви рекорди за ставане до WC-то цели 4 пъти ставах да пишкам  Shocked и то си пишкам как си трябва а не по малко,мале мале ако така ще е до края незнам ще се пренасям в тоалетната  Laughing
Вчера купихме много хубави неща,качила съм снимки в фейса,много съм доволна,но за сега мислиме да спреме с покупките,защото и една приятелка ми е приготвила доста неща та ще видиме тя какво ще ми даде и тогава ще продължиме евентуално Simple Smile
Ох утре съм на лекар и нямам търпение вече да видиме нашия малчуган кви ги върши  baby_neutral

Общи условия

Активация на акаунт