Отговори
# 360
  • София
Иришка, лекаря трябва да бъде педиатър. Отиваш в поликлиниката и си избираш педиатър. При нас беше късмет, че личната ни лекарка е педиатър, аз бях бременна и тя ни записа с мъжа ми при нея, после, като се роди бебето, директно си му стана личен лекар и на него. Сега ще поеме и новото бебе, въпреки, че има много пациенти и не поема нови, но нали сме цялото семейство.
Ааа, Весе, аз на пиене нося Embarassed
Момичета, сега прочетох в котешката тема, че имало и секцио за котки.

# 361
  • София

Ааа, Весе, аз на пиене нося Embarassed

hahahaДа, да, носила си преди да забременееш, сега както не сме пили от 9 месеца след 100гр. първо ще се целуваме и ще се обясняваме колко се обичаме и сме си ценни една на друга и след още 50 гр. ще циврим без да знаем защо.

# 362
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Ох само да родя един път и ще се напуша. Една от друга ще паля цигарите, ще ям домат резнат на 4 със сол, ще спя по корем и ще пия кола-мнооого кола!

Ох, нямам търпение да свърша и аз всичко това. Сега единствено си позволявам по половин литър кола на ден, но само тя ми помагаше при киселините. Сега като не ми помага...пак я пия  Rolling Eyes

# 363
И личният лекар на бебето няма нищо общо с моята или на мм, нали? Може да са трима различни? И четох, че за еди кой си д-р са се отказали, т.к. не води детска консултация. Това пък какво ще рече и как да разбера кой води и кой не? И пак да питам за имунизациите - какво общо имат с избора на педиатър?
Момичета, сега прочетох в котешката тема, че имало и секцио за котки.
Да бе, и аз се учудих, но и при тях е възможно да има проблеми.
... Ооох ракийка. Как ме подсетихте сега пак на тая тема. До сега сънувам само, че пуша, въпреки, че не ми се пуши (спрях ги преди 2 години). Тази вечер ще да е сънят, че си пийвам ей така със салатка. Звуча като изпаднала алкохоличка Flushed

# 364
  • varna
Абе, я раждалите със секцио мами, после може ли да спинкам по корем? Че откога чакам да родя и да се пльосна пак в любимата си поза  newsm78
Близначе, ти си не герой, ми не знам какво, то няма такъв термин  Hug Де да можехме повече да ти помогнем освен моралния съпорт. Въпреки това аз, пък и другите мами, сме с теб, няма да се депресираш пък  Hug
Гърл, мисли позитивно, ако отсега се настроиш за кофти, после няма да е по-добре, затова само хубави неща да са ти в главата!

# 365
  • София
Иришка на бебето доктора трябва да е педиатър, ако твоят или на мъжът ти е такъв  (като при Джина) може да го изберете за бебето. Еди кой си доктор са се отказали от него точно защото не е педиатър. Педиатрите водят детска консултация т.е. мерят кг. височина гледат как се развива бебето всеки месец си на такава консултация и бият ваксини когато трябва (те си знаят какви и кога).

Хера в началото не може. Боли. Ама колко време ме болеше съм забравила.

# 366
Оооо, и аз искам да се пльосна по корем ! (Хера, можеш, що не. Ама по-нататък де) И да почна да излизам, да виждам хора, да се разхождам и нищо да не ме боли. Искам да са минали 3-4 месеца вече, дребния да се е очовечил и аз да съм влязла в ритъм. И искам да скъсвам ММ от секс  smile3508 Ама много искам май .... Mr. Green
Аз днеска пих една мини-глътка ликьор и направо ми се замая главата. Ще трябва после много да се навакса  Peace

Коткаркиии, да, има секцио и при котките  Peace Ето причините:

Скрит текст:
При котките цезарово сечение се прилага често,показание за това е: тесен таз и влагалище,усукване на матката,голям плод,неправилно разположен плод,уродство,тумори,слаби контракции,опити за неразкриване на шийката на матката след безуспешно медикаментозно лечение.
Патологическо или неправилно протичащо раждане възниква под влияние на спонтанни контракции на матката и мускулите на коремната стена,тесен таз,неправилно разположен плод,неумела и преждевременна човешка намеса.
При слаби контракции и напразни опити,раждането се задържа или се оказва невъзможно.Слабите контракции са често срещано явление при стари котки или при такива, които са раждали много,при млади котки.
Към причините причиняващи първична родова слабост се отнасят: неправилно отглеждане и непълноценно хранене,затлъстяване,недостатъчно или никакво движение, различни заболявания,неблагоприятна родилна обстановка,слаби контракции може да има поради прекалено разтягане на матката,недоразвита матка,коремна херния.

# 367
Честито на новите мамита, да са им живи и здрави дечицата и да ги слушат много  bouquet

ми аз предлагам като роди и последната от нас да се съберем и задружно да се напием. Да се почерпим за всичко през което минахме Simple Smile А то наистина е много... Hug
Моят баща пък е решил да свари една ракия със зетя за бебето...хехеее, дали ще ме почерпят и мен?
Сандалке - за съжаление по-лошото от изпотяване - направо напикаване  Embarassed
Аз досега бях на един концерт в парка зад Хилтън и май беше много силна музиката, не беше добра идея да ходя...но пък сега се наджасах с но-шпа и магнезий  Sunglasses

# 368
... Ооох ракийка. Как ме подсетихте сега пак на тая тема. До сега сънувам само, че пуша, въпреки, че не ми се пуши (спрях ги преди 2 години). Тази вечер ще да е сънят, че си пийвам ей така със салатка. Звуча като изпаднала алкохоличка Flushed
Брой ме и мен за твоя сън, така както го разказа вече ми се допи ракийка със салатка Drunk smile3546

# 369
Иринке давам пример моята докторка, е със специалност педиатрия и провежда консултации с бебетата един път в седмицата, затова я избирам за лична лекарка на бебето, а тя върши и останалото демек консултации и имунизации. Иначе наистина ти трябва направление от личния лекар на детето за педиатър, и с това направление ходиш при педиатъра, но за тези направления пък няма ограничение на бройката те са извън регулативния стандарт, т.е. не може да ти каже няма направления  Naughty

# 370
Здравейте,майчета!
Честити бебчета на Сияна,Мимс,Фроузън и Гифт!Много здраве и щастие им пожелавам,а на вас - бързо възстановяване!
Мъхче,Честит Рожден Ден на татко Мъх!
Момичета,благодаря на всички за милите думи,звуча спокойно,защото наистина се чувствах така.Страхът в този случай не помага,защото така или иначе бебето трябва да се роди и паниката може да ни направи лоша услуга,просто се отпуснете и следвайте събитията,уверявам ви,че е много интересно,в някои моменти все едно нещата се случват не с нас,а отстрани и ние сме само наблюдатели.
Цвети,радвам се,че споделяш и твоите преживявания,много са ми интересни разказите на всички.Опитай се да забравиш инцидента,важното е,че сте здрави и сте си вкъщи Hug
Близначе,не страдай,какво от това,че няма да изпиташ емоциите на естественото раждане,чувствата при срещата с новия човек са еднакво силни и разтърсващи Hug
Мисти,мебелта ви е много хубава,пък сглобяването ако стане бързо и лесно няма да е по български,нали... Grinning
Та,както надничах в снимката...Роси.то,имате прекрасно,чипоносо цвете Flowers Bouquet
Джина,на чаршафите и аз им се точа,харесаха ми.А Т я преборих,днес вече нямам,но курсът на лечение е 3 дни и свършва утре вечер,та сигурно в неделя чак ще ни изпишат.
Цитат
Незнам защо, но аз от раждането не съм запомнила болките толкова колкото умора след това и как този телефон не спираше да звъни, как вечно влизаше някой в стаята ма върви там, слез долу, ма сега трябва да направиш това, след малко онова. А аз искам само да се наспя.
Гери Д.,много си права,може да ми е грях на душата,но съм щастлива,че тези дни успях да се наспя,чувствах се крайно изтощена,а и с тази Т умората е още по-силна.
Сандалка,вярно ли мислиш,че ни е хубава болницата,всъщност,може пък и да е така,не съм сравнявала,но не се оплаквам,особено в Неонатологията лекарките нямат грешка,даже на шефката на отделението дъщеря и работи в София,в Детска Александровска болница/нали така се казва/в същото отделение и майката казва,че дъщерята за няколко години стаж е натрупала повече опит от майка си,толкова много бебета минавали през ръцете и.
Кате,моят корем стоя паднал 2 седмици,така че не се притеснявай излишно,не че съм критерий,но има вероятност да изкараш седмица-две.
Весе,що да е малък бебока,ти имаш още 4 седмици до термин,това са около 150-200 гр на седмица,ще прехвърли 4 кг.
Това с двете клизми и мен ме озадачава,на мен след секциото ми правиха масаж с някакъв уред,но клизма не са.
Ради17,Пламенка84,вие хич не пишете.Ето Пламенка е имала скоро рожденик като гледам лентичката ти,да ти е жив и здрав на патерици!Пишете как сте  Hug
Хах,Пина,сигурно имам трето око,отвреме навреме ми се явяват разни картини... newsm78 Laughing
Моргана,и аз като Агнес смятам,че чай от истински билки е по-добър от Хип.Ползвала съм и двата вида,билките като че ли са по-добрия вариант.А за увеличаване на кърмата призови Скреч.
Гърл,че ти вече си готова,мисли за срещата,не за болката  Hug
Хера,вашият док май е доста забавен.Навремето с първата бременност ходех при един на частно и той след всеки преглед,за изпроводяк ме плясваше по задника,но така е правил с всички,както разбрах после,как повече да се разчекна пред такъв,просто го смених. EmbarassedАма нали не са ти казали,че не можеш да родиш естествено като е с главата нагоре,защото това просто не е вярно,просто е по-ангажиращо и изисква повече внимание и наблюдение.
И сега малко непоискани съвети:един пакет лигнин не ми стигна,поне два си трябват ; Йодасептадон течен за след раждането ми е много необходим-разтварям с вода 10-15 капки в половин литрово шише от мин. вода и след всяка тоалетна се оплаквам с него,за дезинфекция ; много удобни са ми едни прости превръзки на Паломита с крилца,едни дебелички,попиват хубаво и прилягат добре без да дразнят,но това от третия ден нататък,дотогава лигнинът върши чудесна работа ; шоколад,най-добре черен,мен ме спаси от кръвозагубата и ми върна донякъде силите.Друго,което ми се струва важно засега не ми идва на акъла,като се сетя ще пиша.И да ви кажа-този пост го пиша от 13.30 часа EmbarassedЛека нощ,изчезвам...
Хахах,    
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 18 нови отговора.

# 371
Флайче, много ме радват постовете ти!  Hug Седях и се чудех, ти с какво чудо на техниката си, за да напишеш толкова подробен коментар? Аз от телефона се изнервям, че става много бавно.

За падането на корема, на мен уж не ми бил паднал, ама главата на мъничо била ниско долу...  newsm78 Това едно и също ли трябва да значи или не?

За напиването, аз не можах от мъка да злоупотребя, не знам от радост дали ще стане. Тази вечер си позволих една грейпфрутова биричка - кенче. Девер ми стоял обаче Stand by, за да почерпел, викам черпете вие с брат ми, че аз докато почерпя, хората ще забравят, че съм родила.

Иначе се чудех, ако се начаткам преди раждането, какво ще стане?  Laughing Док предложи да ме ударели с един чук, за да не съм усещала болка, викам му, съгласна съм, ако ще помогне Simple Smile

Мами, Мимс писа, че се чувства добре след секциото, не я боляло и не и станало зле от упойката Simple Smile
Не знам дали е видяла Димана вече.

# 372
Хах,Гърл,милата,просто отварям нов прозорец с темата и се връщам назад,мислиш ли,че мога да запомня всичко,а е хубаво да те отразяват,нали...Щом главата е ниско,а и май шийката ти беше изгладена,значи бебето е навлязло в малкия таз,т.е. тръгнало е.
Браво на Мимс,бързо се възстановява,а Глезотийка беше писала,че влиза в болница,според мен вече са я срязали,тя май в Близнаците пишеше повече,там може и да знаят нещо.

# 373
  • София
ЕЕЕЕ, оляли сте се от писане! Не мога да стоя до 3 (както обичайно), гости имам. Ще чета на части.

С подготовката за бебето имам лек напредък. Изпрах първата пералня с дрехи. Още не съм приготвяла багажа за болницата, а ми остават 2 седмици до термина  ooooh!

fly2, щом ти си доволна от раждането, това е важното  Peace . Гледам, че и на съфорумките им действа добре. А на мен ми стана мъчно за теб и какво ти се е случило. Голям зор да теглят плацентата, все едно, че някой ги гони и не могат да изчакат поне 20-30 минутки, та да се излезе сама. Една жена съм виждала само след ревизия и пълна упойка, но ми изглеждаше като да е нещо много тежко.
blizna4e, странно, че са ти казали така. Когато аз раждах там, взимаха бебето, ако майката каже, че не се чувства добре. Даже общувах с една майка със секцио, та тя искаше бебето да е при нея, но казаха, че не било удобно, чче стаята е тясна(дадоха го, когато тя настоя).
 А ако не го вземат, има как да поспиш и с бебе - взимаш го при теб и така си спиш. Една майка в стаята след ревизия не беше никак добре и ѝ взимаха бебето, а когато то беше при нея, аз ѝ го подавах и тя така си спеше с него през деня. По-голям проблем ѝ беше ходенето до тоалетна, а не бебето.
Sandalka, из "белите" страни не правят клизма от десетилетия. Доказала се ненужна практика. Позната акушерка каза, че и след перфектна клизма има какво да излезе, а течния вариант цапа повече от традиционния. Даже и за бръсненето имало било данни, че инфекциите били по-чести при бръснене (това не знам защо). Мен клизмата като процедура не ме притеснява, обаче ми е много гадно, като се налага да кисна в кенефа, защото ме е гнус да седна на чинията, а в това време имам и гадни контракции (отделно пък моите раждания бяха зимата, джамовете отворени и кучи студ. Не мога да си усмиря зъбите да не тракат, камо ли да отпусна мускулите).

Айде оставям гостите да спят, утре ще дочитам какво сте писали.

# 374
Аз твърд алкохол не съм пила много отдавна, а обичах и носех  Mr. Green Сега съм станала пенсионерка и по ми харесват разни коктейлчета и ликьорчета. В Лидл има едно ликьорче  Heart Eyes а миналото лято си порках ментичка с тоник. Дори и коктейлчета правех с прясна мента и вишновка. Цигари не пуша от има няма 4г може би. Тоест спрях ги като разбрах, че съм бременна. После съм пушвала инцидентно, но аз така или иначе ги пушех от скука, а не защото ми беше кеф или имах нужда. В смисъл бързо се оттървах от тях.

Хера ще спиш по коремче, ама не и първия месец след секциото. Но споко и това ще стане.
Весе ти що се шашкаш, че бебето ще е малко? По принцип казват, че вторите бебета се раждали по големи от първите, но това не е константа. Ако устискаме до термин/планово секцио сигурно ще си подобрим първия рекорд  Mr. Green Предната бременност все ми казваха голямо бебе, но накрая никой не ми каза колко е. Помян само, че в края на седмия месец беше 2,800 по мерките на док. Пък накрая на финала изкочи 4,500 Сега последните пъти на тонове не са ме гледали и незнам вече колко е.
Аз обаче за последният месец съм качила само кило. Дори не за последният месец ами за месец и половина даже. И като прочета как сте станали цели 85 кила и ме напушва един як смях. Аз съм вече трицифрено число и в него няма нуличка  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Хич и не ми и дреме. Когато ги сваля - тогава!

Дени я си свиркай и хич не го мисли раждането. Ще дойде и ще мине и ще го забравиш. няма смисъл от сега да се коркаш излишно  Hug

Аз днес се качвах в апартамента да чистя. Герой съм  Mr. Green утре пак. Обаче много чистене ме чака  Rolling Eyes и незнам как ще се случат нещата. Не мога да се качвам да бърша на високо, не мога и да се навеждам. Чувствам се като оня чичко дето боядисва само по средата на стената и му носят мехлемче за кръста. Само дето на мен мехлемче няма да ми помогне. Майка ми взе детето на село и сега ми е самотно. Незнам как ще се оправят, но пък нека свикват. А и детето има нужда от пространство и от чист въздух. Постоянно е затворено я в яслата, я в нас.

Общи условия

Активация на акаунт