Пътуване, почивка на Будванска ривиера/Черна гора/

• 72 274
  • 400
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте, бихте ли ми помгнали със следняи въпрос: за да се обиколят Будва, Котор и Дубровник, и околностите (Пераст, Тиват - не знам друго струва ли си?), по колко дни трябва да се предвидят за място. Разбира се, колкото повече - толкова повече, но реалистично ли е 6 нощувки или ще е супер препускане? Може би една някъде по пътя на отиване, за връщането  - още не знам. Може ли да се спи напр. в Пераст  като отправна точка и оттам да се обикаля, може би на още едно място в/до Дубровник или не е добре?
И още един въпрос - как е по-добре да се почне обиклоката - от Дубровник или от Будва?

# 391
Напълно достатъчно са 6 нощувки за тези дестинации. Но не знам как ще се справите с пътя и предвиждате ли част от нощувките да са попътни. Дали ще вървите на север или на юг по маршрута зависи откъде сте избрали да пътувате от/до България.

За мен Пераст е най-красив от всички изброени - ако си падате по по-тихи места, разбира се. Ако искате оживление, много заведения, неща за правене, не е подходящ.
Хубаво е част от нощувките да са в Хърватия (напр. 2 в Млини или Цавтат) - Дубровник не е чак толкова близо до другите точки от маршрута, макар че българските туристически агенции го правят с нощувки в Черна гора.

# 392
Здравейте, тези дни ми попадна оферта за почивка в Будва с чартър от София. Някой бил ли е на почивка там - как седи въпроса с ол инклузива - има ли въобще такива хотели? Плажовете пясъчни ли са и към хотелите ли са или обществени?

# 393
  • Пловдив
В Черна гора плажовете са предимно с камъни,пясъчни плажове има на юг-Улцин и в Которския залив(Плави хоризонт),има платени и обществени плажове.Хотели ол инклуз не съм виждала,но и не ме интересуват.

# 394
Точно в Будва не бих отишла, там си е Слънчак, презастроен, шумен и пълен с руснаци. Самата Черна гора е красива според мен да се обиколи, но за почивка сме избирали винаги другата страна - Херцег-Нови, Котор. Но пясъчни плажове като у нас или в Гърция не са типични за там, или са камъняк, или са лети платформи от бетон. Също така морето е дълбоко, няма почти преход, и има много морски таралежи.

# 395
  • Варна
Щом ще е Дубровник значи и Хърватия , т.е. доста км. - над  150 по крайбрежието. Пътя през Подгорица излиза на Будва , сетне 1 по 1 до Дубровник и от там има път навътре и обратно , но него път не го знам. Като сложите по една нощувка по пътя - хем по спокойно , хем и нещо повече да видите. За останалото 5 -7 нощувки най добре   на 2 или 3 места . Тиват може да е едното - има доста хотели .

# 396
В Будва е голяма селяния. Ние миналата година правихме обиколка и съжалявам, че изгубихме една нощувка там. Спахме предните дни в Котор, където е страшно красив залива.

# 397
  • Пловдив
На нас преди години мн.ни хареса и в Будва и в Котор. Пътят до там също е много живописен. Сега пак ми се ходи, ама към Задар, Равинч и т.н...

# 398
  • Варна
Влизам с въпроси и ше съм много благодарна за помощта:
*Ще пътуваме Варна - Дубровник. Къде препоръвате междинна нощувка? Златибор добре ли е?
*Ще пътуваме през Сърбия и Босна и Херцеговина и разбира се Хърватска. Тъп въпрос, но с ЛК навсякъде минава ли се?
*След 3 нощувки в Дубровник ще отидем до Будва и Котор. Кое място да изберем за 1 нощувка?
*На връщане към Варна да се върнем ли до Дубровник и обратно по стария маршрут или през Черна гора (Подгорица) и Сърбия.
*Хърватия е в ЕС. Таксите за мобилни телефони са както в Европа, нали?
За първи път ще пътуваме през толкова държави, които не са в ЕС и без магистрали, затова имам толкова въпроси

# 399
1. Златибор е добре, Мокра гора - още по-добре.
2. Да.
3. Котор
4. Няма смисъл да се връщате.
5. Да.

# 400
  • София
Здравейте, можете ли да ми препоръчате апартамент или къща под наем в района на Которския залив за 6 човека?

Общи условия

Активация на акаунт