Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 8

• 80 648
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте момичета,
може ли за мнение. Днес бяхме на преглед и казаха пневмония Shocked .Това беше абсолютен шок за мен, защото детето ми няма Т, ПКК с диф броене намя никакви отклонения, напълно в кондиция абсолютен веселяк. Единственото и за което го заведох беше че кашля не повече от 5 пъти на ден но много влажно.
Възможно ли е това????
Направо се чудя кой път да хващам...

# 556
  • София
Mravchica, не искам да те плаша ... но е възможно.
Не е важно колко, а как кашля детето ... моята се е давила от кашлица, повръщала е, почти не е спирала да кашля и е нямало нищо страшно - сополи и секрети, които гълта от носа и съответно иска да се освободи от тях. Но пък е била с бронхит и се е изкашляла 2-3 пъти дневно.
На слушалка ли чуха или на снимка видяха пневмонията?
Ако имаш съмнения се консултирай с втори лекар  Peace

Ако знаеш какви гнойни налепи и падащи парцали имаше дъщеря ми в средата на септември ... аз такова чудо не бях виждала  Rolling Eyes, класическа гнойна ангина, но пък ПКК беше перфектна, Т нямаше, ядеше, като разпрана, даже казваше, че не я боли гърло  Shocked ...

# 557
Майка ми изкара пневмония на крака,без температура и без кашлица...Имаше някакво общо неразположение обаче.Отиде на лекар и той я чу на слушалка и съответно я прати на снимка и потвърдиха диагнозата.
Аз имам питанка.От доста време насам забелязвам,че на малката дъха и мирише лошо(не на ацетон).Няколко пъти питах лекарката,тя все казва ,че е от болестта,защото като я водя винаги нещо и има.Обаче,докато пи АБ лошият дъх изчезна.Предната седмица и взимаха секрет от носа и гърлото,кръв...Изолираха някаква бактерия в носа и педиатърката каза,че при хрема почти винаги нещо се появявало и,че ще се повлияе от АБ(Оспен)Днес сутринта бяхме на УНГ,направи обстоен преглед и каза личната да ни прати на алерголог,.И днес след обяд със ставането от сън,пак усетих специфичния лош дъх(преди 2 дни спряхме АБ).От какво може да е това чудо?Другата седмица ще искам пак секрет от носа да и пуснат,но някой сблъсквал ли се е с нещо подобно?Не е като лош дъх преди разболяване,здрава е,поне така изглежда,не съм я и пускала още на ДГ.Все си мисля,че има нещо в носа,защото от един месец насам,за пръв път няма хрема,но явно не я лекуваме добре и  слиза надолу и ангина и температура...омагьосан кръг Confused

# 558
Взимам от спрейчетата за нос на др. Тайс. В шишето слагам водата с клея и пръскам после. На мен така ми е по-лесно, отколкото с капкомер да капя.
И да, особено в началото, пръскането е на 30-40 мин. Аз го правя. Бабата разрежда - някак не може да се настои на такъв кратък период и тя дейтва по 3-4 пъти дневно.
По колко впръсквания в ноздра правиш? Пръскането на 30 мин. само първият ден ли се прави и до колко пъти максимум за деня?

# 559
  • В две мънички очи...
Знам че когато гърлото е червено може да се появи този лош дъх.

Пневмонията е по принцип трудна за откриване. Преди няколко седмици и ние без малко да я хванем. Без снимка педиатърката не посмя да изписва нищо. Бързо да се оправяте.

# 560
Не е червено гърлото.Бяхме днес на УНГ,гледа уши,гърло,нос...

# 561
  • София
Зъбките проверявали ли сте?

# 562
Аз съм усещала лош дъх и когато детето не пие достатъчно вода, преди да замирише на ацетон.

# 563
  • гр. София
Когато Мони имаше бактерии в носа /стерептококи пневмони/ дъхът й мирришеше ужасно гадно /не на ацетон, а на гнило/.

# 564
  • София
Взимам от спрейчетата за нос на др. Тайс. В шишето слагам водата с клея и пръскам после. На мен така ми е по-лесно, отколкото с капкомер да капя.
И да, особено в началото, пръскането е на 30-40 мин. Аз го правя. Бабата разрежда - някак не може да се настои на такъв кратък период и тя дейтва по 3-4 пъти дневно.
По колко впръсквания в ноздра правиш? Пръскането на 30 мин. само първият ден ли се прави и до колко пъти максимум за деня?
Правя по 2-3 пръскания в ноздра. При моите и 2-мата първите 2-3 дена са най-тежки откъм хрема и тогава гледам да е възможно най-често промиването. Към 3-тия ден вече май става по 3-4-5 пъти общо на ден - обикновено се вижда леко подобрение, ако са само сополи/кашлица, без усложнения.
И след това има няколко дена доизчистване. Малкото си прави седмица, а при каката се поскъси срока - при нея по-бързичко минават нещата.

# 565
  • вече Пловдив
Понякога лош дъх се появява и при проблеми със стомахчето, поне при моето дете. Рядко се случва, досега 2-3 пъти, но ми направи впечатление...

Кампанула, аз капя интензивно (на половин час) капките с клеева тинктура само първите 1-2 дни. После полека-лека разреждам, но почти винаги ги капя около седмица. Peace

# 566
  • София
Седмица, може и малко повечко. Малкото сутрин все още малко подкашля - чува се, че има някаква храчка.  Тази седмица нослето се чисти сутрин и вечер (на градина е вече).

# 567
И моите леко покашлят по 2-3 пъти на ден и носа не тече напред, а е като задна хрема. Водих ги вчера до педиатъра, чу гърдите каза добре са, гърлото не е червеноnewsm78 . Каза да пият сироп и промивка на носа. Иначе като спят си дишат много добре през носа,не е запушен . За сега сме така ........ Дано няма нищо сериозно в бъдеше.
За пръскане в носа и аз трудно ги хващам, като се съгласят е лесно, но ако се запънат и ги хвана насила, голямо реване става Joy

# 568
Зъбките проверявали ли сте?
Да,здрави са.
Докато пиеше АБ и беше изчезнал лошият дъх и 2 дни след спирането пак се появи.Явно нещо е тръгнало да се лекува и не се е доизлекувало и за това си мисля,че е в носа,защото гърлото не е червено,а и там бактерия не изолираха...Явно в носа има нещо,което си вирее там и не го лекуваме правилно..То тук хрема лекуват само с морска вода.Откакто се появи лошият дъх и зачестиха боледуванията.Преди изкарваше 2-3 дни хрема на крак и това е.А сега едни сополи по 2 седмици-задни,предни,ангини,температури-чудо  Confused

# 569
Минавам да се отчетем- след вторият прием от АБ не е вдигал температура. Лекарката каза, че било нормално да не подейства веднага и затова е вдигнал температура първият ден. Сега е ок, но ще си го гледам и утре вкъщи, чак в понеделник ще ходи на ясла пак. Единствено ме притеснява хъркането нощем, но като че и то поотминава, както отмина и кашлицата Simple Smile
От вчера пък аз пак се разболях (не че бях много здрава). Днес си взех Инфлуцид и ще взимам по 1 таблетка на 1 час както пише и мисля до довечера да съм здрава Grinning

Общи условия

Активация на акаунт