Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 8

• 80 640
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
...............Откакто се появи лошият дъх и зачестиха боледуванията.Преди изкарваше 2-3 дни хрема на крак и това е.А сега едни сополи по 2 седмици-задни,предни,ангини,температури-чудо  Confused

за трета сливица гледано ли е детето? и на мойто сутрин има лош дъх, и има трета сливица

# 571
Да,вчера.Точно за това ни прати лекарката на УНГ,да види за трета сливица.Но той съвестно и прегледа и нослето и ушичките...За третата сливица,каза,че не е голяма и не е за вадене,защото нашата докторка,си мислеше,че от там е проблема и трябва да се махне.И каза,да искам направление за алерголог и аз така се ошашках,че забравих да питам защо така мисли Confused Аз съм си такава,патка,все се сещам какво ще питам,след като изляза от кабинета.

# 572
  • Варна
Пратила ви е на алерголог,защото хрема която не минава или се поява често е един от първите и слава богу леки симптоми на алергична реакция.Не е зле наистина да се консултирате и с  такъв специалист  Peace

# 573
  • София
Айде и моите деца в кюпа с болните Sad
Сутринта Гого  започна да подсмърча, и вече почва да му се променя гласа.
В градината днес оставиха супер болно дете и казаха на ухото на госпожата че е болна и ще си я вземат в 10,20. Попитах как и защо я приемат- отогвора беше НЕ е болна. А тя с червен нос ,  подпухнала и с вид на болно с Т дете... защо още тогава не си ги взех моите..... да ме пита човек!
В групата е пълно със сополиви и кашлящи деца. Утре си оставаме у нас
Какъв е новия вирус с хрема и други екстри какви да очаквам?

# 574
  • Варна
При нас е червено гърло,кашлица и хрема.Засега Т не е вдигал а днес и кашлицата доста намаля таа..всяко чудо за три дни Simple Smile

# 575
  • в огледалото на живота
Сутринта Гого  започна да подсмърча, и вече почва да му се променя гласа.
В градината днес оставиха супер болно дете и казаха на ухото на госпожата че е болна и ще си я вземат в 10,20. Попитах как и защо я приемат- отогвора беше НЕ е болна. А тя с червен нос ,  подпухнала и с вид на болно с Т дете... защо още тогава не си ги взех моите..... да ме пита човек!

Направо ме хваща яд като те чета....
Каква е тази учителка за бога,при видно нерзположение на детето и да го приема.
Къде е медецинската сестра в случая....
Ох,няма оправия с такива родители..няма... Tired

Дано се разминете  леко Тити   Praynig

# 576
  • София
Моето както уж беше добре и вчера си го взех с подаващ се сопол от нослето. А предната седмица беше в нас. Гадост. Сега не знам какво ще ми сервира почивните дни.

# 577
  • вече Пловдив
В градината днес оставиха супер болно дете и казаха на ухото на госпожата че е болна и ще си я вземат в 10,20. Попитах как и защо я приемат- отогвора беше НЕ е болна. А тя с червен нос ,  подпухнала и с вид на болно с Т дете... защо още тогава не си ги взех моите..... да ме пита човек!

Ох, Тити, много ти съчувствам! Леко да мине на децата Hug
А и аз не разбрах какъв е смисълът да водят болното дете в 8 и да го вземат в 10,20? newsm78

# 578
Чудя се тези родители, които си оставят децата болни в детска градина, не ги ли е страх, че детето може да направи усложнения? При малчуганите заболяванията се развиват толкова интензивно, че за минути може да стане опасно. Пък и дори и да са само едни сополи, пак е страшно дискомфортно за възрастен, какво остава за малко дете, което не може да си избърше носа, да го издуха. Мен ме е страх от усложнения и не бих си оставила детето на ясла само с хрема, камо ли с температура или кашлица. Но масово родителите процедират така-щом другите ги оставят болни,  и аз ще оставям моето. Да, ама лошото се случва веднъж... Tired

# 579
Да си призная аз съм от другите родители, които гледат децата да си боледуват в къщи. Но имам възможност да я гледа майка ми, трета седмица стои в къщи и ще имаме проблем с адаптацията отново. След една седмица в яслите направи бронхит, заради който пи 9 дни антибиотик и още няколко дни си влачи сополите и кашлицата. Сега пием имуностимулиращ сироп и от понеделник пак ще я пускам - да видим колко ще издържи този път без да се разболее.

# 580

Ох, Тити, много ти съчувствам! Леко да мине на децата Hug
А и аз не разбрах какъв е смисълът да водят болното дете в 8 и да го вземат в 10,20? newsm78

Как може да има такива родители незнам!Ама и госпожата има вина!Защо приема болно дете?
Аз   един ден като го заведох на градина докато го преобувах    в коридорчето  и му пръснах Куикс в нослето !Не че нещо му имаше -просто да му се овлажни нослето защото тези дни включват един голям калорифер и парното палят сутрин и въздуха в групата е много сух!Обаче в момента на пръскането излезе госпожата и ме видя!И ме предупреди, че болни деца не се водят в градината дори и да са само с хрема !Каза ми-Такива са правилата тук и трябва да се спазват!

# 581
irina77,браво на вашата госпожа! Повечето не могат да направят нищо, ако родителя носи бележка, че детето е здраво, макар и видимо да не е.

ТитиГ., има вирус, който е с хрема, повръщане и разтройство. Малкия се размина само с 10-дневна хрема Crazy и 2 пъти повръщане, ама ние с мъжа ми я втасахме много. Пазете се! Hug

# 582
И съм с възпалени синуси в следствие на хрема и мъжът ми е с хрема и общо неразположение, но да чукна на дърво детето удържа. Всъщност ние като хремясахме, детето повърна еднократно и това беше. Даже реших, че за трети път от лятото насам е хванала моя "любим" ентеровирус, но за щастие не познах.

# 583
Искам да попитам Мон, ако следи темата - как преодоляхте ентеровируса на бебето?
И моето по-малко дете /1г. и 4м./ е с разстройство, бактериален растеж няма, но все още вече почти 10 дни не можем да минем на изцяло твърди изхождания, даже днес имаше едно съвсем воднисто, докато вчера пък, си имахме едно съвсем "човешко".
Аз за разлизка от теб не кърмя и редувам лечебна хумана с безлактозен НАН.

# 584
  • Бургас
Искам да попитам Мон, ако следи темата - как преодоляхте ентеровируса на бебето?

Не ми остава време да следя цялата тема, но сега отварям последната страница и твоя въпрос го видях  Simple Smile
При бебето се размина работата, ака един следобед 2 пъти много светло зелено с малко слуз и това беше. Не съм давала лекарства. Може би кърменето я предпази, защото и аз бях болна в същия момент и антителата помагали.
Но се бях заредила с електролити на Хумана, ентерол, смекта, свещички...
Лечебната Хумана помага, преди съм давала на сина ми.

Когато синът ми преди беше така и десетина дни имаше редки изпражнения се оправи от ампули Гентамицин в комбинация с Хидрасек. Но питай лекар ако се наложи.

Последна редакция: пт, 11 окт 2013, 18:58 от Мон...

Общи условия

Активация на акаунт