Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 8

• 80 702
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
  • София
В коремчето/най-общо казано/ има  много лимфни възли, които реагират бързо при разболяване, червено гърло....така ми обясни една стара мед.сестра от Пирогов. Та не винаги болките в корема са от ентеро вируси или някакви коремни проблеми...просто организма реагира.

# 676
  • в огледалото на живота
Цитат на: Mravchica в Ср., 16 Окт. 2013, 12:52

А  това  с завиването според мен може да доведе до сериозни последици- отрицателни.... като слушам бабите не знам как сме оживели. Нашата да кихне и вика дайте му АБ, какво го мъчите детето.

Що?!
И сега така процедирам ако видя,че детето ми видимо се разболява.
Натоплям в банята хубаво,разтривам със загряващ балсам и обличам по дебела блузка.Изпотяването е факт буквално на 10мин.
Кое му е лошото, когато огранизма сам си помага така?

Грешка 4: Навличането с дрехи при повишена температура

Когато детето вдига температура, не трябва да се облича повече от обичайното. Процесът на образуване на топлина и топлообменът са тясно свързани, те подпомагат поддържането на постоянната температура на тялото. „Навличането“ на децата с повишена температура води до нарушения в топлообмена, което предизвиква рязко влошаване на общото състояние и даже може да причини загуба на съзнанието заради претопляне. При висока температура трябва да се обличат децата така, че да имат възможност да губят топлина – дрехата трябва да е свободна и лека.

Ако няма температура не виждам никакъв проблем.
Точно по този начин организмът чисти токсините.Порите са отворите на тялото и чрез него то диша.

# 677
  • Варна
Да се "похваля"  ooooh!
Точно 3 дни на ясла и пак сме болни.Променен глас и обилна хрема.Като се има в предвид,че сме още на изопринозин,калций и тонзилотрен от предното боледуване...
Мисля да питам педиатърката за някой имуностимулант без лимони,портокали,билки и мед вътре Simple Smile

# 678
  • София - Рим и обратно
Моятa щеркa също винaги се оплaквa много от корем при рaзболявaне. Минaлaтa годинa повръщaше много от болно гърло и сополи. Побъркaх се дa я водя при кaкви ли не гaстрентеролози и все ми кaвaхa, че й нямa нищо нa коремa...
Сaмо кaто чуя "боли ме коремa" и нaстръхвaм...знaм, че се зaпочвa нещо...

# 679
И аз тук...след 3 дни градина, снощи направи забележителна серия от кихане и съответно тръгна хрема, тази сутрин си е същата история и носово говорене. На оплакването, че го боли главичката не хващам мнооого вяра, щото след като реших, че остава превантивно в къщи, състоянието му рязко се подобри. Thinking

На мен пък това кихане ми е симптом, последните градински "екстри" все така започваха...

# 680
Явно 3 е числото на седмицата! Tired И ние след 3 дни на ясла сме вкъщи с хрема. Като преди това от 02 до 13 си бяхме вкъщи пак със сополи:ooooh: Не знам как ще я караме така. Направила съм му разтвор от сребърна вода и клеева тинктура, но не съм много обнадеждена. Ще давам и инфлуцид през 2 часа и дано до понеделник да е пушка.

Кажете,моля ви,ако някой е давал Рибчо на Або фарма, има ли ефект някакъв? Взех му ги днес и смятам това да е последната добавка, за която си давам парите.Аман! ooooh!

Бързо оздравяване на всички боледуващи! Hug Hug

# 681
Аз за мое спокойствие всяка вечер промивам нослето със спринцовка с ФР от едната ноздра да изтече от другата. Не знам дали ще има ефект, ама поне нещо правя.

# 682
  • София - Рим и обратно
Аз вече единият сопол не го броя за болест Sad. Като гледам как всички в групата са кихащи, кашлящи и с пълни носове, май така ще сме. Само да не се влошава като миналата година Tired.

# 683
  • на последния етаж
Аз вече единият сопол не го броя за болест Sad. Като гледам как всички в групата са кихащи, кашлящи и с пълни носове, май така ще сме. Само да не се влошава като миналата година Tired.
Вече и аз...  Confused

# 684
Аз за мое спокойствие всяка вечер промивам наслето със спринцовка с ФР от едната ноздра да изтече от другата. Не знам дали ще има ефект, ама поне нещо правя.
  PeaceПодкрепям !Това е много важно.Задължително трябва профилактика на носа с нещо ,защото от сополите тръгват проблемите.Здраве за всички дечица!

# 685
И ние сме си в къщи-кихаме, брихаме и сме сополиви SadТочно както преди 10 дни -запушен нос, а секрета е бял ,но не е течен-издухвам го!А уж по съвет на педи му давам профилактично цинабсин и тонзилотрен Mr. Green Naughty

# 686
И ние в кюпа с болните, т.е. детето, защото ние с баща ѝ се влачим втора седмица. Вчера след градина вдигна температура и се опалака, че я боли гърлото. След 2 хапечта Тонзилотрен вече твърдеше, че не я боли. Този път дадох и температуропонижаващо, защото t беше над 39. Интересното беше, че като беше в с високата температура я попитах дали иска нещо и си поиска попарка, че и си я изяде  newsm78 След нея и ябълка си поиска. Тази сутрин е добре, спокойно гърло и чисти гърди според лекарката.

А аз такъв синузит направих, че свят ми се виеше. С отпушен нос не усещах дори "аромата" на оцета.

# 687
Вече и аз...  Confused

А вашите деца могат ли да си издухват носовете и да си ги бършат? Моето не може и сопола му увисва до брадата, ако не го избърша и затова не го пускам. А това, че всички кихат и кашлят мен не ме утешава, моето дете може да не прави усложнения от едни сополи, а друго да направи пневмония. Не виждам защо трябва взаимно да им застрашаваме здравето. Peace

Mravchica, аз сутрин и след ясла накапвах малко сребърна вода в нослето, но вече на нищо нямам вяра, не виждам изход от омагьосания кръг на вирусите. Tired

# 688
  • София - Рим и обратно
Да, моята умее да се издухва много добре. То и след толкова хреми Mr. Green.
Аз не се успокоявам, че всички са сополиви около нея, напротив. Защото се обезсмисля моето стоене вкъщи с нея, или плащане на гледачка, докато изчисти сополите и после на втория ден да е пак в изходно положение. Никак даже не се успокоявам.

# 689
Тази година и при нас вирусите започнаха по-рано. Децата започнаха да градят имунитет, обаче и вирусите нещо много са се нароили, да видим кой ще победи.
Добрата новина е, че в мометна са главно вируси и успяваме да се оправим и без антибиотици. В градината ни на 70-80% от децата са болни, сополиви и кашлящи, вече и госпожите се разболяха барабар с децата. Добрата новина е, че почти никой не вдига температура и лекарката на градината не връща деца, за да върне трябва детето да има температура или да повръща. Ако има хрема и кашля, няма проблем, ако не му е добре, също не е голям проблем, оставят детето да си лежи на леглото да си почива. И така.
Сетих се да питам, някой вече ваксинирал ли се е за грип? И по-т0чно ваксинирате ли си децата? Ние редовно се ваксинираме, но детето още не сме и се чудим дали да пробваме.

Общи условия

Активация на акаунт