Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 8

• 80 685
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
Да,много е гадно това с нишадъра наистина,но пък е ефикасно.
Кими,давай содата с меда смело.то няма какво да му стане от сода на детето,в смисъл да го предозираш Grinning Ти не го тъпчеш всеки ден със сода.Даже според мен направи 2 мед 1 сода и давай по честичко.След няколко приема ще има ефект предполагам.

# 661
  • София
Ако содата е повечко, рискуваш точно
вторият път  ... ще е изчезнал.
Затова по-добре, както и umi zoomi смеси 2 лъжици мед и 1 сода. И давай да хапва примерно на 2 часа по мъничко.
Понеже и този вариант помага, не съм и пробвала да мажа гърло.

От аптека може да се купи небет-шекер - много приятен вкус имат. Моите ги харесват. Облекчават гърлото. Пък ако детето се излъже с прополки - още по-добре. Но моите не ги харесват, за мое съжаление.

# 662
Да,много е гадно това с нишадъра наистина,но пък е ефикасно.
Кими,давай содата с меда смело.то няма какво да му стане от сода на детето,в смисъл да го предозираш Grinning Ти не го тъпчеш всеки ден със сода.Даже според мен направи 2 мед 1 сода и давай по честичко.След няколко приема ще има ефект предполагам.
За меда и содата-2ч. л. мед и 1ч.л. сода така ли?

# 663
  • вече Пловдив
А как мажете меда със содата по гърлото? Или всъщност не мажете, а давате да се яде с лъжичка  Rolling Eyes

# 664
Аз го направих както съм описала на предната страница - една малка лъжичка мед и 2/3 от същата лъжичка сода. Снощи два пъти му дадох на върха да хапне. Сутринта пак. Като заспа през нощта се изпоти. Ако не се лъжа по спомени от бабите това с изпотяването било добре. Един вид болестта малко по малко си отивала. Абе не знам. Педито днес ще каже какво и що. И ако пак реши да не даде за УНГ направление ще я побъркам. Тези направление така ги кътат, че имам чувството, че са от злато.

# 665
  • София - Рим и обратно
Изпотяването е знак за спадане на температурата.

# 666
Той вчера нямаше. Аз превантивно си му дадох за температура, но само сутринта и вечерта. През деня не е вдигал. А и да е вдигнал е била някаква малка. От снощи накашля. Дано не е нещо сериозно да може от утре да си отиде на ясла.

# 667
  • София - Рим и обратно
Явно е имал, дори и малка, щом се е изпотил през нощта (освен ако не му е било топло, де).
Помня как баба ми сваляше температура - обличане с всички възможни пуловери и под 3 одеала Sick... До половин час си вир вода и температурата е свалена. После преобличане, горещ чай и аспирин. Само че, сега вече не се дава до 12 г. А ние колко сме изпили...
Но дори и без това изкуствено изпотяване, в момента на сваляне на темп., човек се изпотява обилно.

# 668
Прополките не се дават на деца.
Нямам спомен защо, дали заради Е120 което съдържат но имаше цяла статия по въпроса.

# 669
А  това  с завиването според мен може да доведе до сериозни последици- отрицателни.... като слушам бабите не знам как сме оживели. Нашата да кихне и вика дайте му АБ, какво го мъчите детето. #2gunfire

# 670
  • в огледалото на живота
А  това  с завиването според мен може да доведе до сериозни последици- отрицателни.... като слушам бабите не знам как сме оживели. Нашата да кихне и вика дайте му АБ, какво го мъчите детето. #2gunfire
Що?! Rolling Eyes
И сега така процедирам ако видя,че детето ми видимо се разболява.
Натоплям в банята хубаво,разтривам със загряващ балсам и обличам по дебела блузка.Изпотяването е факт буквално на 10мин.
Кое му е лошото, когато огранизма сам си помага така?

# 671
Аз нарочно не съм го завивала и презавивала, за да го изпотявам. Сега като се замислям явно се изпоти тъй като заспа на спалнята върху вълнената кувертюра.

# 672
  • Някъде на път....
Смесваш ги.Аз го правих на око,долу горе 1 лъж сода и 1 лъж мед,като кашичка и я мазах.Неприятно е,но няколко пъти първо мазахме само езичето,после леко гърлото,давах вода и накрая вече я намазах и я сложих да спи,без да давам да пие вода,за да може да подейства.Може да се дава и да го яде,но в такъв случай не знам каква ще е пропорцията,може би по малко сода,колкото да шупне меда.
Благодаря. Ще кажа на моята приятелка как да действа.  Peace

# 673
  • София
Цитат на: Mravchica в Ср., 16 Окт. 2013, 12:52

А  това  с завиването според мен може да доведе до сериозни последици- отрицателни.... като слушам бабите не знам как сме оживели. Нашата да кихне и вика дайте му АБ, какво го мъчите детето.

Що?!
И сега така процедирам ако видя,че детето ми видимо се разболява.
Натоплям в банята хубаво,разтривам със загряващ балсам и обличам по дебела блузка.Изпотяването е факт буквално на 10мин.
Кое му е лошото, когато огранизма сам си помага така?

Грешка 4: Навличането с дрехи при повишена температура

Когато детето вдига температура, не трябва да се облича повече от обичайното. Процесът на образуване на топлина и топлообменът са тясно свързани, те подпомагат поддържането на постоянната температура на тялото. „Навличането“ на децата с повишена температура води до нарушения в топлообмена, което предизвиква рязко влошаване на общото състояние и даже може да причини загуба на съзнанието заради претопляне. При висока температура трябва да се обличат децата така, че да имат възможност да губят топлина – дрехата трябва да е свободна и лека.

# 674
На мен днес на обяд ми се обадиха да си взема Спас ,защото три пъти се оплакал че го боли коремче!Взех го и до сега не ми се е оплакал, че го боли, но като че ли е малко дрезгав и трудно преглъща и каза че го боли гърлото! newsm78Веднага  му направих мед и сода, но не ще да го яде! SadПочнах да му пръскам Орофар и дадох витамин С! Утре сме при педи!

Общи условия

Активация на акаунт